Az önce başıma gelen olay;
FSA Gossamer aynakol sattım. Satmadan da araştırdım, aynakol Shimano göbeklere uyumlu mu diye. 100lerce mesaj var, kendi göbeği yerine Shimano göbek kullandığını söyleyen. O şekilde açtım ilanı;
Biri alacağım dedi. Tamam dedim, anlaştık, gittim arabayla iş yerinin önüne. Yarım saat geç kaldı adam, trafik cezası yeme pahasına bekledim. Çünkü alternatif olarak söylediğim yer 10dk yürüme mesafesinde, ve arkadaş yürümek istemedi oraya... (Bostancı Köprüsü'nden Bostancı Lunaparka gelecek)
Neyse bekledim, teslim ettim. Aldım parayı. O aynakolu çıkardığımız bisiklete de Ultegra aynakol taktım.
Nasıl olduysa 1 hafta sonra göbek uymuyor diye aradı. O aynakolun takılı olduğu göbeğe Ultegra aynakol oluyor ama tersi olmuyor. İnternetteki mesajlar da yalan. Sonra ortaya çıktı nedeni, bisikletçi "takamamış". Başka aynakol satmaya çalışmış arkadaşa. Onun da hoşuna gitmiş. Onu almak istiyormuş. Bana soruyor, güzel mi o aynakol diye...
E tamam dedim iade et. Hesabımda 20 lira para var, aynakolun parasını borç vs. ayarladım, sırf memnun olsun diye.
Gel iş yerimden yine al dedi. Olur dedim ona da, ayarlarız. Bi gün geçerim oradan.
Ayarlayamadım. Dedim bu adrese kargo yap abi, parayı göndereyim.
Normalde iade kargosunu da iade eden öder. Onu da istemedim. Lafını bile yapmadım. Dedim ben öderim kargosunu da. Yeter ki kargoya ver.
Bu sabah mesaj atıyor arkadaş, neymiş kar varmış dışarı çıkamıyormuş. Kargocuyu eve çağırmış. 3.5TL fazla ödeyecekmişim kargoya.
Dedim 3.5TL'yi eksik gönderirim. Şimdi de diyor ki, o paranın lafını mı yapıyormuşum... Yaptığım ayıpmış