Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İkinci el bisiklet almak mantıklı mı?

Arkadaşlar ikinci el olarak almak düşündügümüz bir bisiklet var sizinde görüşlerinizi duymak için yazmak isterim..
Bisiklet 2.el Btwin Ultra 900 Af İstanbulda satılıyor..
Sahibi. 2.el olarak aldıgını söylüyor , birinci kişinin çok az kullandıgını iletti..
10.000 Kilometrede oldugunu söylüyor , üstünde bütün orjinal set var.
105 , Mavic
Fiyat olarakda 3300 tl olarak yansıtmış..
Sizce almak mantıklımıdır... Daha ne kadar ömür vaad eder bu bisiklet?

• Beğen
Tepkiler: yavuzkosar
Scudo
Son düzenleme:
Arkadaşlar ikinci el olarak almak düşündügümüz bir bisiklet var sizinde görüşlerinizi duymak için yazmak isterim..
Bisiklet 2.el Btwin Ultra 900 Af İstanbulda satılıyor..
Sahibi. 2.el olarak aldıgını söylüyor , birinci kişinin çok az kullandıgını iletti..
10.000 Kilometrede oldugunu söylüyor , üstünde bütün orjinal set var.
105 , Mavic
Fiyat olarakda 3300 tl olarak yansıtmış..
Sizce almak mantıklımıdır... Daha ne kadar ömür vaad eder bu bisiklet?
700 lira daha bulup triban rc 500'ü alabilirsiniz;
(link)

700 lira daha bulup 2 kademe alt seviye bir vites takımı ve isimsiz bir jant setine mi sahip olsun yani?
10.000 km kullanılmamış ama..!
Hem de disk frenli..Görüntü olarak hoş..Disk frenli olmayan bisikletler eskide kaldı artık..
105'e filan çok takılmamak lazım..10.000 km hırpalanmış bir 105'mi,hiç kullanılmamış bir Sora'mı?
Alacak olan karar versin..

@Triban Başlığı ''ikinci el bisiklet almak mantıklı mı'' olan bir konuya ikinci el yerine sıfır bisiklet tavsiye etmişsin.Bence büyük ayıp ettin.:tskler: Makarna tarifi vermeliydin.:harika: Daha normal tepkiler alabilirdin.

@Triban Başlığı ''ikinci el bisiklet almak mantıklı mı'' olan bir konuya ikinci el yerine sıfır bisiklet tavsiye etmişsin.Bence büyük ayıp ettin.:tskler: Makarna tarifi vermeliydin.:harika: Daha normal tepkiler alabilirdin.
Polemiği de ne çok seviyorsunuz hepiniz:D

3300 liraya 10.000 km kullanılmış 105 setli bir bisiklet yerine,hiç kullanılmamış Sora setli aynı markanın bir başka bisikletini konuya koydum..
İsteyen neyi alırsa alsın,banane ya:D
Ben bu 3300 liralık bisikleti almam..Konuda da diyor ya,MANTIKLI MI diye..MANTIKSIZ kardeşim..Konuyla alakasız bir şey yazdığım yok yani..!
Bisikleti düşünen arkadaş da,komple markaya çöp diyerek,yaşını ilan etti aslında..

ÇÖP dediğiniz bisikletin bir başka versiyonunu almaya niyetlenmişsiniz ama:naslyany:
ÇÖP dediğiniz bisikletin bir başka versiyonunu almaya niyetlenmişsiniz ama:naslyany:
+700 tl verme gibi fırsatım bulunsaydı "SIFIR BİSİKLET ÖNERİLERİ" Başlıgına yazardım.
Elimdeki fiyat segmentinde bulmaya çalışıyorum. Evet aynı markayı alıyorum çünkü önerinizden üst seviye bir yol bisikleti.
Verdigin önerideki Bisikletde btwin Ama ÇÖP , düşüncem bu başkasına , yarış koşmayacak adama , kamp yapacak adama önerebilirsin bu düşünceni..

+700 tl verme gibi fırsatım bulunsaydı "SIFIR BİSİKLET ÖNERİLERİ" Başlıgına yazardım.
Elimdeki fiyat segmentinde bulmaya çalışıyorum. Evet aynı markayı alıyorum çünkü önerinizden üst seviye bir yol bisikleti.
Verdigin önerideki Bisikletde btwin Ama ÇÖP düşüncem bu başkasına yarış koşmayacak adam , kapm yapacak adama önerebilirsin bu düşünceni..
Üst seviye mi? :D
Al o bisikleti,boşver beni sen..!

Elimdeki fiyat segmentinde bulmaya çalışıyorum. Evet aynı markayı alıyorum çünkü
Üst seviye mi? :D
Al o bisikleti,boşver beni sen..!

ÖNERİNİZDEN ..üst seviye bir yol bisikleti.
Verdigin önerideki Bisikletde btwin Ama ÇÖP , düşüncem bu başkasına , yarış koşmayacak adama , kamp yapacak adama önerebilirsin bu düşünceni..

Benim fazladan 700 liram olsa yine daha güzel bir ikinci el bakardım. 10000km bence hiçbir şey. Forumun çoğunun bir yılda yaptığı mesafe. En fazla ruble, zincir ve fren pabucu masrafı çıkarır. O bisikleti al ya da alma diyemem çünkü yol bisikletinden pek anlamıyorum.

Polemiği de ne çok seviyorsunuz hepiniz:D

Makarna yanında iyi gidiyi.😋

Ben de sıfır alma taraftarayım.Ama en fazla iki yaşında, fiyatı güncel fiyatının yarısı olan 105 ve üstü bir bisikleti de düşünürüm ama yine de almam.Gider yurtdışından alırım.

10.000 km hırpalanmış bir 105'mi,hiç kullanılmamış bir Sora'mı?
Eğer sağlamsa ben 10k yapmış 105'i tercih ederim mesela. 16-17k'yı geçmiş Tiagra setim hala tıkır tıkır işliyor. Tutup sıfır diye alt seriye geçmek pek mantıklı değil bence.

Polemikler güzel , birbirimize takılmalar da . Ama çok yüklenmeyin bu kadar da , herkes fikrini söylemekte serbest , değil mi ? Beğeniriz beğenmeyiz ama sert tepki hoş değil bence.

Bence mantıklı olabilir , gözünüzle görebilirseniz ; özellikle kadroda bir sorun var mı yok mu diye , rica edip 1-2 tur da atarsanız vites geçişleri vs. bakarsınız. RC500 aynı fiyat olsa ben de sıfır alırdım , takıntılıyım abi :)

Canlı olarak bisikleti görmenizi ve zincirin uzayıp uzamadığını, jant yüzeyleri ve tellerinde yıpranma olup olmadığını (akort ayarından bahsetmiyorum), ruble ve aynakol'un ne kadar yıprandığını, furş takımında boşluk olup olmadığını, göbeklerin ne durumda olduğunu görmenizi tavsiye ederim. Zaten kadroset ömür boyu garantili. Btwin neticede. Forumda Ogeday adında bir arkadaşın konusu da vardı kadro kırılınca hediye çeki vermişti Btwin ve yeni sıfır bir bisiklet almıştı üstüne biraz daha koyup. Benim gördüğüm kadarıyla bisiklet diri duruyor ama fotoğraf çok yanıltıcı oluyor maalesef. İkinci elden anlayan birisiyle gidip görmelisiniz bisikleti. Görmeden kesinlikle almayın. Ciddi mağduriyetler doğuyor. Akşam karanlığında da almayın. Kesinlikle gün ışığı varken görüşüp alın eğer illa bunu alacağım diyorsanız. Şayet yukarıda saydığım hususlarda (mekanik durum) bir sıkıntı varsa aynı ayarda parçalarla değişim yaptığınızda ne kadar daha harcamanız gerektiğini araştırıp hesaplayarak bisikletin size ne kadar mâl olacağını bulabilirsiniz. Ancak o zaman mantıklı veya mantıksız diyebilirsiniz.

Hayır bence mantıklı değil. Çünkü başkası tarafından kullanılmış. Fakat alışmak için alınabilir.

Geri