Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İkinci el bisiklet almak mantıklı mı?

bisikletten az biraz anlayan biri ilk bakışta zaten kusurları görebilir. en iyi yöntem bildiğin veya arkadaşının bildiği birinden almak. ben 2 haftada 1 bisikleti temizleyip zincirini yağlıyorum , en ufak ayrıntılar için en iyi parçaları kullanmaya çalışıyorum , iyi bakılan bisiklet herkes için kelepirdir.

Scudo
@MertV Bu bisiklet olamaz arkadaş 10000 km demiş ama bu bisiklet 1000 km de. 3300 TL ye ilan numarasını paylaştığınız bisikleti kesin alırdım tertemiz gözüküyor. O fiyatlara sıfır 105 set satıyorlar. Arkadaş alacağı bisikletin resimlerini de koyma zahmetine katlanırsa ve İstanbul hangi semtte belirtirse halen yardımcı olmaya niyetim var. (Yakınsa elbette)

• Beğen
Tepkiler: HakanAydn
bende, artık klasikleşmiş bir bisikleti alma arefesindeyim. bisiklet sanırım 2000 başlarından kalma..IMG-20200217-WA0002.jpgIMG-20200217-WA0001.jpgIMG-20200217-WA0000.jpgIMG-20200217-WA0004.jpgIMG-20200217-WA0009.jpg
saracen zenith 7005, 24 vites shimano, 28 jant, 58 kadro, aluminyum 7005 kadro. flatbar yol bisikleti stock haliyle.. alınır mı? nerelerine bakmalıyım. 1000 tl gibi bir rakam.

10.000 km kullanılmamış ama..!
Hem de disk frenli..Görüntü olarak hoş..Disk frenli olmayan bisikletler eskide kaldı artık..
105'e filan çok takılmamak lazım..10.000 km hırpalanmış bir 105'mi,hiç kullanılmamış bir Sora'mı?
Alacak olan karar versin..
Disk dediniz de bir bakayım dedim mekanik diskmiş. V fren'den zerre farkı yok. :) Görüntüye tav olup alanlar var tabi o ayrı.

• Beğen
Tepkiler: cyling35
Disk dediniz de bir bakayım dedim mekanik diskmiş. V fren'den zerre farkı yok. :) Görüntüye tav olup alanlar var tabi o ayrı.
Eğer disk freni yağışlı havalarda fren performansının düşmemesi için kullanıyorsanız oldukça farkı var aslında. (Günlük kullandığım bisikletimde mekanik disk frenler var )
Hem jant ömrü gibi avantajlar için hem de yağışta kullanıma olanak sağlaması açısından mekanik disk gayet kullanışlı. (Tüm kış boyunca bir kaç istisna dışında hergün kullandım bu arada )
(Tiagra 4700 kollar ve trp spyre mekanik disk ikilisini kullanıyorum)

Canlı olarak bisikleti görmenizi ve zincirin uzayıp uzamadığını, jant yüzeyleri ve tellerinde yıpranma olup olmadığını (akort ayarından bahsetmiyorum), ruble ve aynakol'un ne kadar yıprandığını, furş takımında boşluk olup olmadığını, göbeklerin ne durumda olduğunu görmenizi tavsiye ederim. Zaten kadroset ömür boyu garantili. Btwin neticede. Forumda Ogeday adında bir arkadaşın konusu da vardı kadro kırılınca hediye çeki vermişti Btwin ve yeni sıfır bir bisiklet almıştı üstüne biraz daha koyup. Benim gördüğüm kadarıyla bisiklet diri duruyor ama fotoğraf çok yanıltıcı oluyor maalesef. İkinci elden anlayan birisiyle gidip görmelisiniz bisikleti. Görmeden kesinlikle almayın. Ciddi mağduriyetler doğuyor. Akşam karanlığında da almayın. Kesinlikle gün ışığı varken görüşüp alın eğer illa bunu alacağım diyorsanız. Şayet yukarıda saydığım hususlarda (mekanik durum) bir sıkıntı varsa aynı ayarda parçalarla değişim yaptığınızda ne kadar daha harcamanız gerektiğini araştırıp hesaplayarak bisikletin size ne kadar mâl olacağını bulabilirsiniz. Ancak o zaman mantıklı veya mantıksız diyebilirsiniz.
dediklerine harfiyen katılıyorum. alırken acele etmeyin. güzelce inceleyin bisikleti. ben geçende aldığım ikinci el bisiklete bir süre bindikten sonra bir sürü yapılması gereken iş olduğunu farkettim.
hayırlı olsun. ikinci el bisiklet alınır. bütçeye bakmak lazım. hakikaten bu alana kadar şu kadar daha ekleyip şunu alayım hikayesinin pek sonu olmuyor ve sonu muhakkak keşke ile bitiyor.
beğendi iseniz almanızı tavsiye ediyorum.
güle güle binersiniz inşallah.

Eğer disk freni yağışlı havalarda fren performansının düşmemesi için kullanıyorsanız oldukça farkı var aslında. (Günlük kullandığım bisikletimde mekanik disk frenler var )
Hem jant ömrü gibi avantajlar için hem de yağışta kullanıma olanak sağlaması açısından mekanik disk gayet kullanışlı. (Tüm kış boyunca bir kaç istisna dışında hergün kullandım bu arada )
(Tiagra 4700 kollar ve trp spyre mekanik disk ikilisini kullanıyorum)
Bir kaç kez mekanik diskli mtb kullanmıştım yol freninden hicbir farkını görmemiştim yağışlı hava konusunda pek bilgim yok tabi dediginiz gibidir.

@HakanAydn abi illa flat bar bir bisiklet almak istiyorsun herhalde 😄

• Hahaha
Tepkiler: HakanAydn
Ilandaki bisiklete yazın bende niyetlenmistim sadece kadro büyük bildiğim kadarıyla, buna dikkat edin, bisiklet temiz duruyor fiyat yazi. 4k idi şuan inmiş bence alınabilir bir bisiklet, ufak bir test edip güzelce bir alıcı gözüyle bakın derim.

2. el BTWIN bisiklet alacaksanız mutlaka faturasını sorun, isteyin. Satın alırken de satıcı ile aranızda bir satış sözleşmesi yapın ki garanti hakları size devir olsun. Decathlon bu bisikletlere ömür boyu kadro garantisi veriyor ancak bu garantiden faydalanmanız için fatura ibraz etmeniz şart.

2. el BTWIN bisiklet alacaksanız mutlaka faturasını sorun, isteyin. Satın alırken de satıcı ile aranızda bir satış sözleşmesi yapın ki garanti hakları size devir olsun. Decathlon bu bisikletlere ömür boyu kadro garantisi veriyor ancak bu garantiden faydalanmanız için fatura ibraz etmeniz şart.
Dechatlon u bizzat arayarak sormuştum, fatura keisnlikle olmalı, sizin adınıza olması gerekiyormuş sadece elinizde olsun yeter dediler bana bende o sekilde 2. El almıştım bisikletimi 👍

sizin adınıza olması gerekiyormuş

Usülüne uygun bir satış sözleşmesi düzenlerseniz, satın aldığınız 2. el ürünün garanti hizmetinden faydalanmak için faturada sizin isminizin yazmasına gerek yoktur. Lakin ürün faturasında yazan ismin, sözleşme yaptığınız kişiye ait olması lazım.

Satış sözleşmesi düzenlerken bazı hususlara dikkat etmekte fayda var. Sözleşmede satışın yapıldığı tarih, satış için ödenen meblağ, ürünün ismi, modeli, seri numarası vb. ayırt edici bilgilerin yazılı olması ve alıcı ve satıcının isim, kimlik no. bilgilerinin kendi el yazılarıyla yazılıp imzalanması gerekiyor. Sözleşme iki nüsha olarak hazırlanır; bir nüshası alıcıda, bir nüshası satıcıda kalır.

Bu şekilde hazırlanmış bir satış sözleşmesi, aldığınız 2. el ürünün tüm haklarının size devrolduğunu gösterir belge niteliğindedir. Sözleşmeyi ve faturayı ibraz ederek garanti hizmetinden faydalanabilirsiniz.

bende, artık klasikleşmiş bir bisikleti alma arefesindeyim. bisiklet sanırım 2000 başlarından kalma..219230 dosyayı görüntüle219227 dosyayı görüntüle219228 dosyayı görüntüle219229 dosyayı görüntüle219231 dosyayı görüntüle
saracen zenith 7005, 24 vites shimano, 28 jant, 58 kadro, aluminyum 7005 kadro. flatbar yol bisikleti stock haliyle.. alınır mı? nerelerine bakmalıyım. 1000 tl gibi bir rakam.
Size gerci fazla yardimci olmaya gelmiyor insanlarla hemen dalga gecmeye basliyorsunuz ama yardimin da nereden gelecegi malesef belli olmuyor, bazen begenmediginiz kücük gördügünüz kisilerde size yardimci olabilir.
Ben yinede sizin begenmediginiz türkcemle, hayatini bisiklete adamis biri olarak ve bisiklet camiasi adina bu bisiklet hakkinda size dikkat etmeniz gereken yerlere fotograflarda göstereyim ve sonra masaraf edip kullanmaya degermi degmezmi kendiniz karar verirsiniz.

1. Bisikletin yeni fiyati 235 sterlin ve linki de var. Yani yenisi 1850TL civari.
(link)

2. Fotorgraf daki isaretledigim yerlere dikkat
- Sele kelepcesi gevsek, böyle bir durumda nedeni sele borusu kadroya kaynamis olabilir. Sele borusu yerinden kolayca cikiyormu yoksa kaynamismi bunu seleyi cevirerek deneyin.
- Arka aktarici biraz ayarsiz gibi görünüyor. Rubleye asiri derecede yakin.
- Zincir caprazda duruyor eger uzun zaman böyle kullanildiysa zincir ve ruble asinmistir ve degismesi gerekir, hatta aynakolun büyük yapragida yipranmis olabilir.
IMG-20200217-WA0002.jpg

3. Ön furj takimi ya gevsek yada aradaki plastik conta vazifesini gören parca yok. Bu noktaya önemle dikkat edin derim, eger gevsek ise ve uzun zaman öyle kullanildiysa furj bozulmus olabilir hatta az bir ihtimal ile alin borusu zara görmüs (catlak) olabilir.IMG-20200217-WA0009.jpg

4. Jant setinin fren seritlerini kontron edin. Bu jant setinde asagidaki fotografdaki gibi ince bir serit var eger o parmakla his edilmiyorsa yada görüntüsü yok olmak üzere ise jant ölmüs demektir.
verschleissindikator.jpg

Ikinci alternativ ise serit olmayan jantlari cetvel ile ölcmek. Yine asagidaki fotografdaki gibi cetveli üzerine tutunca arada bir derinlik görünüyorsa bu jant da asinmis ve sonu gelmis demektir.
c64ef1af37382ddd0595715428e87cf69713446a.jpeg

ve son olarak frenlerin vidalari paslanmis iyi calisip calismadigina dikkat etmek lazim ve kadroyu iyi bir gözden gecirmek sizin yarariniza olur. Catlak vs bu tür seyler olmasin.

Eger durumu iyise biraz pazarlik ile azdaha fiyati kirarak alinir.

Tesekküre falan gerek yok, ben bisiklet camiasi adina insanlik görevimi yaptim.

Alirsaniz simdiden hayirli olsun, allah kaza bela vermesin insallah.

Son düzenleme:
Temiz bir ürün, uygar ve anlayışlı bir satıcı ile yeterli zaman ve para olduktan sonra neden olmasın?

@Murat Cömez o baştaki "algı operasyonu kısmı" olmasa alıp başımın üstüne koyardım..keşke bana , size henüz hiçbirşey dememiş birine "savallı" demeseydinizde ben de sizin dilinize laf etmeseydim. bana demiştinizya hakaretle karışık " bir daha asla yazma bana" diye... yazmadım farkındaysanız...en iyisi gelin sizde bana yazmayın..çok rica ederim..hazetmiyorum ,sizin benden etmediğiniz gibi.

@Murat Cömez o baştaki "algı operasyonu kısmı" olmasa alıp başımın üstüne koyardım..keşke bana , size henüz hiçbirşey dememiş birine "savallı" demeseydinizde ben de sizin dilinize laf etmeseydim. bana demiştinizya hakaretle karışık " bir daha asla yazma bana" diye... yazmadım farkındaysanız...en iyisi gelin sizde bana yazmayın..çok rica ederim..hazetmiyorum ,sizin benden etmediğiniz gibi.
Allahinizi seviyorsaniz size ben nerede savalli (zavalli) dedim gösterebilirmisiniz? Gercekten ben bunu sizenden cok rica ediyorum. Gösterirseniz size birdaha ne yazarim nede rahatsiz ederim ama göszeremesiniz iftraci biri oldugunuzu kabulleneceksiniz. Simdi tüm forumun karsisinda bana gösterin luften.

Size sahsi olarak isminizle beraber zavalli nerede dedim?

• Beğen
Tepkiler: Adı Bende Saklı
@Murat Cömez bu size son mesajım...carbonun ömrü topiğinde @Anonim ve ben aktif olarak bilgi paylaşıyorduk. ismen değil ama kasıtla "kendini mühendis sanan savallilarsiniz" tarzı cümleler kurdunuz, dileyen topiğe bakabilir @Anonim ye sorabilir...akabinde benim tüm kişisel bilgimi, soyadımı, doğum tarihimi, lokasyonumu infomdan bakıp ifşa ettiniz (neden bilemiyorum ) ...sizi tanımam etmem. nasıl algılanıyorsa kabulümdür....bana yazmayın...

@Murat Cömez bu size son mesajım...carbonun ömrü topiğinde @Anonim ve ben aktif olarak bilgi paylaşıyorduk. ismen değil ama kasıtla "kendini mühendis sanan savallilarsiniz" tarzı cümleler kurdunuz, dileyen topiğe bakabilir @Anonim ye sorabilir...akabinde benim tüm kişisel bilgimi, soyadımı, doğum tarihimi, lokasyonumu infomdan bakıp ifşa ettiniz (neden bilemiyorum ) ...sizi tanımam etmem. nasıl algılanıyorsa kabulümdür....bana yazmayın...
Ister son mesajiniz olsun ister olmasin, ben ne yazdigimi biliyorum ve buraya ekleyeyim. O konuda tek yazan siz degildiniz ama yukarida bana zavalli dediniz diye cümle kurdunuz.
Iste yazdigim yorum, kimse arama zahmetinde bulunmasin ben buraya ekleyeyim. Bu mesajimin neresinde size sahsi olarak yazmisim da bana devamli hakaret ediyor zavalli diyor diye iftira atiyorsunuz? Yarasi olan gocunur, neden üzerinize alindiniz onuda anlamadim. Sunuda ekleyeyim, Dogru söz, isine gelmeyenin zoruna gider.
Unbenannt.png

Yukarida size bisiklet konusunda yardimci olmaya calistim konuyu yine iftira atarak bitirdiniz. Size yardim edeceklerde görsün insanlara nasil yaklasdiginizi.

"akabinde benim tüm kişisel bilgimi, soyadımı, doğum tarihimi, lokasyonumu infomdan bakıp ifşa ettiniz" ayrica bu cümleyide anlamis degilim ki yine iftira atiyorsunuz. Ben sizi nerede ifsa etmisim? Dedikleriniz zaten dediginiz yerde yaziyor ve bunu tüm üyelerde görebiliyor, bilginize.

Geri