Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İkinci el bisiklet tavsiyeleri

Nesi zormuş anlamadım, hatta bugün buldum aldım istediğim modeli, arkadaşla da şansa aynı semtteymisiz,
2200 tl yazmıştı, house of bike fiyati 2430 tl olduğunu sitesinden gösterdim, bir miktarda pazarlıkla 1500 e aldım, bir aylık üründü, kadrosu buyuk geldiği için satmak zorunda kalmış

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Scudo
Sıfır bir ürün mağazadan çıktıktan sonra ikinci elde minimum KDV'si kadar düşer. Genel mantık budur.

Sıfır bir ürün mağazadan çıktıktan sonra ikinci elde minimum KDV'si kadar düşer. Genel mantık budur.
Mağazadan aldıktan sonra sıfır ürüne %10-20 zam gelirse?
Bence ikinci eli etkileyen 2 önemli faktör var.
1- Ürünün aynısının veya muadilinin sıfır fiyatı. Üzerine %10 daha koyup sıfırını alabiliyorsa kişi tabi ki ikinci el almak istemez.
2- Ürünün piyasadaki arz / talep ilişkisi. Eğer aradığı ürünün veya muadilinin sıfırı veya 2. eli piyasada yoksa yapacak birşey yok. Ya ürünü almaktan vazgeçeçek, ya da satıcının fiyatından pazarlıkla ufak bir indirim yaptırarak alacak.

Mağazadan aldıktan sonra sıfır ürüne %10-20 zam gelirse?
Yine KDV'si kadar düşer.

10.000 TL'lik bir bisikleti bayiden aldığımda, faturasını şirketim adına (ya da bir arkadaşımın şirketi adına) kestirdiğimde %18'den 1800 TL'sini vergiden düşme şansına sahip olurum. İkinci elde fatura keserek satın alım işlemi yapamayacağımdan dolayı 8200 TL üzerindeki her bir satın alım benim için zarardır.

Bu arada bu kaba hesap tabi ki, temelde bir ürünü ilana koyarken benim izlediğim yol bu.

Kullandığı minibüse benziyor diye, sattığım 1 64 ölçek oyuncak için 25km yol tepip geliyorsa ve mağaza fiyatına alıyorsa farklı dinamikler aramak gerekir. Sıfır aldığı bisikleti, ben nassolsa binmedim yıpranmadı bile diyip aldığı fiyata satmaya kalkan kişi, ne güzel ne tatlı, ne sevimli kişidir.

Burada ikinci elde %30-40 fiyat düşümü bekleyen arkadaşlar eminim kendileri satarken de bu şekilde fiyat kırarak satıyorlardır. Mağazadan eve getirir getirmez adamın %40 fiyat düşmesini beklemek "ölücülüktür"

Mosso 2124 mvh 51 cm var arkadasimda 15 gunluk. Arka ön ışıklar ve 170 liraya yeni sele takili vaziyette. Bursa dan ilgilenen varsa bana ulaşabilir.
270018 dosyayı görüntüle

Merhaba,
Bu bisiklet halen duruyor mu ilan göremedim. özel mesaj da yazamıyorum. Buradan yazayım dedim. Boyum 190 olduğu için 560 mm kadro öneriliyor. 510 nasıl olur?

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Merhaba,
Bu bisiklet halen duruyor mu ilan göremedim. özel mesaj da yazamıyorum. Buradan yazayım dedim. Boyum 190 olduğu için 560 mm kadro öneriliyor. 510 nasıl olur?
Hocam 51 cm kadro L beden oluyor bildigim
Size 54-56 cm gbi daha iyi olur . Ama Bursa'da isen sahibiyle irtibat kurdurayim gidip dene istersen.

Merhaba herkese, LEGARDA 2021 MSM V 28 JANT 2100 tl ye satılıyor, sizce nasıl fiyat? Bisiklet başında 2000 e bırakır diye düşünüyorum. Çok az kullanılmış. Aslında 3000 tlye zorlayıp 24 vitesli 0 ını da alabilirim, fikir alabilir miyim ?

Merhaba herkese, LEGARDA 2021 MSM V 28 JANT 2100 tl ye satılıyor, sizce nasıl fiyat? Bisiklet başında 2000 e bırakır diye düşünüyorum. Çok az kullanılmış. Aslında 3000 tlye zorlayıp 24 vitesli 0 ını da alabilirim, fikir alabilir miyim ?
Bence 1000₺ iyi fiyat kırmış bisiklet temizse garantisi de devam ediyorsa ben olsam alırdım. O 1000₺ yi de ekipmanlara harcardım.

• Beğen
Tepkiler: biksan
Burada ikinci elde %30-40 fiyat düşümü bekleyen arkadaşlar eminim kendileri satarken de bu şekilde fiyat kırarak satıyorlardır. Mağazadan eve getirir getirmez adamın %40 fiyat düşmesini beklemek "ölücülüktür"

Aslında olması gereken biraz bu şekilde... Tabii mağazadan eve geldi %40 demiyorum. Sadece 2. el piyasasının 1. el piyasasına yakın olması can sıkıcı. Özellikle sarı sitedeki ilanlar komik durumda şu anda. Dün değil evvelsi gün 0'ı 76 bin lira olan bir bisikleti 74 bin'e satıyordu birisi. Yav he he diyip geçtim. Neyse....

Normal şartlar altında, insanların alım gücünün olduğu bir ülkede yaşasaydık olacak olan da buydu. Avrupa'daki 2. el bisiklet fiyatlarına bakarsanız, özellikle karbon emisyonu nedeniyle verginin düşük olduğu ülkelerde (yok canım kusura bakmayın ülke ismi vermeyeceğim. Bir işe giriştik artık bakalım..) 2. el bisikletlerin, 0'ın %30-%40 daha ucuzu olduğunu görüyorsunuz. İnsanlar bisiklet alıyorlar, bir süre sonra bisikletlerini yenileyecekleri zaman da ellerindeki bisikleti oldukça uygun fiyata elden çıkarıyorlar. Çünkü yeni bisiklet alabilmeleri eski bisikletlerini satmaktan geçmiyor.

Neyse ki özellikle giriş seviye bisikletlerde decathlon sağolsun bir bolluk var da anlaşılır fiyatlarda bisiklet bulunabiliyor.

• Beğen
Tepkiler: potato
Bence 1000₺ iyi fiyat kırmış bisiklet temizse garantisi de devam ediyorsa ben olsam alırdım. O 1000₺ yi de ekipmanlara harcardım.
2020 haziranda alınmış 1 seneye yakın garantisi var, teşekkürler..

• Beğen
Tepkiler: potato
2020 haziranda alınmış 1 seneye yakın garantisi var, teşekkürler..
Yalnız şöyle bir durum da var arkadaş bisikleti aldığında dolar 6,7 civarlarındaydı bisikleti de muhtemelen 300 dolar civarına aldı. Benim hesaplarıma göre ( TL çok oynak olduğu için dolara endeksledim) aslında 400 ₺ gibi bir fiyat düşüşü yapmış oluyor. Bence dolara göre hesaplamanızı yapın yanılmayın 👍

• Beğen
Tepkiler: biksan
Sence bu ikisi nasıl @necmeddin abi olursa samsunda tavsiye edebileceğin
(link)
Üstünde sram set var bildiğim kadarıyla shimanoyu çok sevmiyorum zaten sedona ya göre daha ucuz zaten yükselteceğim için daha iyi olur ve aynı ilçe deyiz buda bir artı
(link)
Sedona olması zaten artı maşası rst pek güvenemiyorum ama önyargılı olmamak lazım ve rockraidere göre daha pahalı sen ne dersin abi
değiştirmek istediğim Jant ve maşa ikisindede diğer parçalar pek mühimdeğil

Sence bu ikisi nasıl @necmeddin abi olursa samsunda tavsiye edebileceğin
(link)
Üstünde sram set var bildiğim kadarıyla shimanoyu çok sevmiyorum zaten sedona ya göre daha ucuz zaten yükselteceğim için daha iyi olur ve aynı ilçe deyiz buda bir artı
(link)
Sedona olması zaten artı maşası rst pek güvenemiyorum ama önyargılı olmamak lazım ve rockraidere göre daha pahalı sen ne dersin abi
değiştirmek istediğim Jant ve maşa ikisindede diğer parçalar pek mühimdeğil
Rockriderı geç. Sedonaya sıkı pazarlık yap. Köyde 720 ve merzifonda kullandığım sedona 710 beni hiç üzmedi. Temiz de duruyor.
Bu bisiklete iyi bir sele takman lazım. Her yerine iyice bak test et al derim.

Rockrider 520 Temiz, 2017 model ve mekanik disk. 27,5 jantlar mevcut. (Görünüründe bir şey yok.) 1200TL

NG650, şehir de rahat olması için ince lastik takmış. Orijinal Lastikleri de duruyor, mekanik disk fren. 2017 model yazıyor ve 29 jant. Bununda görünürde bir şey yok.
1350TL

Hangisi mantıklı olur hocalarım? Sizin tavsiyeleriniz var mıdır bunların dışında? Bir de biraz konu dışı olabilir ama biraz kirli/tozlu 700TL civarına Salcano XRS 200 buldum. Nasıldır?

(@necmeddin hocam sanırsam siz bilgilisiniz. Kusura bakmayın rahatsız ediyorum ancak içimde ki hevesi kıramıyorum. Bir bakarsanız sevinirim.)

Son düzenleme:
@necmeddin abi
Rockriderli abi bisikleti satmış sedonada pazarlık yok
Ve şu treke karar kıldım
(link)
Temiz duruyor. Artık hangisi hoşuna giderse onu al. Önemli olan işini görmesi. Almadan , kadro,maşa,jant,fren,vites, göbek, vs. tüm kontrolleri yapmayı unutma lütfen. :harika:

Temiz duruyor. Artık hangisi hoşuna giderse onu al. Önemli olan işini görmesi. Almadan , kadro,maşa,jant,fren,vites, göbek, vs. tüm kontrolleri yapmayı unutma lütfen. :harika:
Şimdi fark ettim disk fren değilmiş :eek: kadroya biraz baktım uyumluda değilmiş benim bisiklet değiştirme amacım disk frene geçmek disk frene geçmek istiyorum çünkü maşa değiştiririm gelecekte ve artın v fren uyumlu maşa yok neredeyse bu beni rahatsız ediyor ön mecbur disk arka v bu frenlerde farklı his demek
Trek markası gözümü :mad:bürümüş vitesle maşaya bakıp geçmişim daha fazla dikkatli olmalıyım
İşin kötüsü adamada yazdım

Geri