Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İkinci el bisiklet tavsiyeleri

Şimdi fark ettim disk fren değilmiş :eek: kadroya biraz baktım uyumluda değilmiş benim bisiklet değiştirme amacım disk frene geçmek disk frene geçmek istiyorum çünkü maşa değiştiririm gelecekte ve artın v fren uyumlu maşa yok neredeyse bu beni rahatsız ediyor ön mecbur disk arka v bu frenlerde farklı his demek
Trek markası gözümü :mad:bürümüş vitesle maşaya bakıp geçmişim daha fazla dikkatli olmalıyım
İşin kötüsü adamada yazdım

Bütçe ne kadar ? Neden illa amortisörlü maşa istiyorsun ? V fren bakımı ayarlaması daha kolay ilk bisikletin olacaksa .

Bu fiyat bandındaki maşalar sana sorun ve masraf çıkartacak . Masraf yaptıkça binme keyfin kaçacak.

V fren ve düz maşa bir bisiklet kullanım senaryona kesinlikle uygun değil mi ?

Scudo
Bütçe ne kadar ? Neden illa amortisörlü maşa istiyorsun ? V fren bakımı ayarlaması daha kolay ilk bisikletin olacaksa .

Bu fiyat bandındaki maşalar sana sorun ve masraf çıkartacak . Masraf yaptıkça binme keyfin kaçacak.

V fren ve düz maşa bir bisiklet kullanım senaryona kesinlikle uygun değil mi ?
Hocam şuan kullandığım rr340 dağ bisikleti aldığımda neredeyse hiç birşey bilmiyordum çok masraf çıkacak bakımına zincirine vb bisikletimi seviyorum aslında yükseltmeyi düşündüm ama trek le neredeyse aynı şey olucak
Dağ bisikletinin keyfine varamadım şimdi ise atlamak zıplamak istiyorum taşlı yollardan inip mtb 'nın keyfine varmak
Bundan önce triban 500 alacaktım sonra bu fikre karar verdim
Bütçem 2500
dedikleriniz hepsine katılıyorum
Alıncak daha iyi bişey yoksa trek rr340 yükseltmekten daha mantıklı galiba

Hocam şuan kullandığım rr340 dağ bisikleti aldığımda neredeyse hiç birşey bilmiyordum çok masraf çıkacak bakımına zincirine vb bisikletimi seviyorum aslında yükseltmeyi düşündüm ama trek le neredeyse aynı şey olucak
Dağ bisikletinin keyfine varamadım şimdi ise atlamak zıplamak istiyorum taşlı yollardan inip mtb 'nın keyfine varmak
Bundan önce triban 500 alacaktım sonra bu fikre karar verdim
Bütçem 2500

Anladım. Atlama zıplama varsa , dağ bayır gezeceksen iyi kötü bir amortisör lazım haklısın .

Bütçe 2500 olduğu içinde hidrolik yerine mekanik disk fren tercih ediyorsun doğal olarak .

Sitelerde dolaşırken bu isteğine uygun bir şey gözüme çarparsa özelden link atarım .

Şimdi fark ettim disk fren değilmiş :eek: kadroya biraz baktım uyumluda değilmiş benim bisiklet değiştirme amacım disk frene geçmek disk frene geçmek istiyorum çünkü maşa değiştiririm gelecekte ve artın v fren uyumlu maşa yok neredeyse bu beni rahatsız ediyor ön mecbur disk arka v bu frenlerde farklı his demek
Trek markası gözümü :mad:bürümüş vitesle maşaya bakıp geçmişim daha fazla dikkatli olmalıyım
İşin kötüsü adamada yazdım
Arada çok fark yok 2500 bütçem var diyorsan sedona 810 sana hitap eder. Sedonanın piyasadan çekilmesine de uyuz oldum. Bisikletleri çok kötü değil. Samsun gibi büyük şehirde bakım onarım da kolay. Sedonanın dağ bisikletlerinde tek zaafı daha çok kross tarzı olması.
Arazide iş görüyor kesinlikle , fakat downhill yada atlama zıplama olarak çok birşey bekleme. Ufak tefek sürüşleri desteklemezmi , illaki destekliyor. Atak bir bisiklet , hem yolu hem arazide üzmüyor sürücüsünü.

Necmeddin abiye katılıyorum . Eski mesajlara da göz attım. Necmeddin abinin verdiği linkteki bisiklet işini tam istediğin gibi olmasa da görür .

Bende düz maşa , v fren sedona 410 var . Onla bile girip çıkmadığım arazi , dağ tepe kalmadı.

Sedona 810 da istediğin amortisör ve disk fren mevcut . Atlama zıplama işlerini fazla yapmazsan çoğu arazide seni üzmez.

(link)
Buna da bi bakın sedona nın web sitesinde göremedim ama
Kusura bakmayın bisikletler taksit taksit geliyor ama

Samsun yazıyor şehir profilinde. Bu bisiklete bak sana yakınsa.

(link)

Serkan Mıstınoğlu'nun atasözü gibi bir sözü vardı. Bisikleti bakımsız adamdan bisiklet alınmaz diyordu yanılmıyorsam.

Senin gönderdiğin linkte pedallar çamurlu , sele yırtık , lastik bitik . Bunu yapan adam zinciri de , rubleyi de yemiştir. Bence hiç bulaşma .

0 bisiklet bile var. Buna da bir göz at. Sana yakınsa bir uğra dükkana.

(link)

(link)
Buna da bi bakın sedona nın web sitesinde göremedim ama
Kusura bakmayın bisikletler taksit taksit geliyor ama
Bu bisikletin aynısından köyde var bende. Fena sayılmaz. 27 vites ve hidrolik disk. Diğer bisikletimden bir artısı kademeli maşa. Temiz olsaydı hiç düşünme al derdim. 1500 e inse hidrolik, fren rotar, lastik civa boya derken 1000 lira masraf çıkarabilir. Bafra 40 km git bir şansını dene derim.
810 modeline gelince temiz duruyor. Kullanılan ekipman 720 den bir tık üste. Kesinlikle uğraştığına değmez. 810 seni uzun süre idare eder. Bütçen olmasa uğraş derdim.
Necmeddin abiye katılıyorum . Eski mesajlara da göz attım. Necmeddin abinin verdiği linkteki bisiklet işini tam istediğin gibi olmasa da görür .

Bende düz maşa , v fren sedona 410 var . Onla bile girip çıkmadığım arazi , dağ tepe kalmadı.

Sedona 810 da istediğin amortisör ve disk fren mevcut . Atlama zıplama işlerini fazla yapmazsan çoğu arazide seni üzmez.
Kesinlikle katılıyorum. Sürdüğü bisiklete bakım yapmayandan bisiklet alınmaz.

@Tolga Özdemir
@necmeddin
810 karar kıldım şimdi asıl sorun anneme 2000 ine alıyorum demiştim 2500 deyince ne olcak

Yardımlarınız için teşekkürler
Pazarlık yap annenle. Ev temizliği, yemek,bulaşık, pazar,alışveriş ve tüm işlerde yardım sözü ver paşam. Bir şekilde gönlünü et. :)
İlk maaşımda sana 1.sınıf elektrikli süpürge alacağım de. Hangi anne iyi bir elektrikli süpürge lafını işitipte geri durur.:harika:

Pazarlık yap annenle. Ev temizliği, yemek,bulaşık, pazar,alışveriş ve tüm işlerde yardım sözü ver paşam. Bir şekilde gönlünü et. :)
İlk maaşımda sana 1.sınıf elektrikli süpürge alacağım de. Hangi anne iyi bir elektrikli süpürge lafını işitipte geri durur.:harika:
Tamam fikrini değerlendiricem

Rockrider 520 Temiz, 2017 model ve mekanik disk. 27,5 jantlar mevcut. (Görünüründe bir şey yok.) 1200TL

NG650, şehir de rahat olması için ince lastik takmış. Orijinal Lastikleri de duruyor, mekanik disk fren. 2017 model yazıyor ve 29 jant. Bununda görünürde bir şey yok.
1350TL

Hangisi mantıklı olur hocalarım? Sizin tavsiyeleriniz var mıdır bunların dışında? İzmir'deyim. Bir de biraz konu dışı olabilir ama biraz kirli/tozlu 700TL civarına Salcano XRS 200 buldum. Nasıldır?

(@necmeddin hocam sanırsam siz bilgilisiniz. Kusura bakmayın rahatsız ediyorum ancak içimde ki hevesi kıramıyorum. Bir bakarsanız sevinirim.)

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Rockrider 520 Temiz, 2017 model ve mekanik disk. 27,5 jantlar mevcut. (Görünüründe bir şey yok.) 1200TL

NG650, şehir de rahat olması için ince lastik takmış. Orijinal Lastikleri de duruyor, mekanik disk fren. 2017 model yazıyor ve 29 jant. Bununda görünürde bir şey yok.
1350TL

Hangisi mantıklı olur hocalarım? Sizin tavsiyeleriniz var mıdır bunların dışında? İzmir'deyim. Bir de biraz konu dışı olabilir ama biraz kirli/tozlu 700TL civarına Salcano XRS 200 buldum. Nasıldır?

(@necmeddin hocam sanırsam siz bilgilisiniz. Kusura bakmayın rahatsız ediyorum ancak içimde ki hevesi kıramıyorum. Bir bakarsanız sevinirim.)
Çok bir bilgimiz yok. Öğreniyoruz bizde. Yarış bisikletlerinden çok anlamıyorum. Dağ bisikletlerine gelince merakım var. Mekanik disk çok anlamlı değil. Hidrolik veya V frenli eli ayağı düzgün, kadrosunda çatlak kırık olmayan, özelliğine göre maşası çalışır durumda ,orta göbek, hazneleri, dişlileri,zinciri,lastiği,jantı iyice kontrol ettikten sonra 2. El bisiklet alınır. Yapacağın masraflarıda göz ardı etme. Her bir parçasını incelemelisin.
Tavsiyem bakımsız bisikletlerden uzak durman. Bütçeni , hangi amaçla ve nerede kullanacağını falan filan yazarsan bir çok arkadaş yardımcı olur. Dağ bisikletimi, şehir tur mu, yarış yol mu izah ederseniz daha iyi olur.

• Beğen
Tepkiler: muhammetts
Çok bir bilgimiz yok. Öğreniyoruz bizde. Yarış bisikletlerinden çok anlamıyorum. Dağ bisikletlerine gelince merakım var. Mekanik disk çok anlamlı değil. Hidrolik veya V frenli eli ayağı düzgün, kadrosunda çatlak kırık olmayan, özelliğine göre maşası çalışır durumda ,orta göbek, hazneleri, dişlileri,zinciri,lastiği,jantı iyice kontrol ettikten sonra 2. El bisiklet alınır. Yapacağın masraflarıda göz ardı etme. Her bir parçasını incelemelisin.
Tavsiyem bakımsız bisikletlerden uzak durman. Bütçeni , hangi amaçla ve nerede kullanacağını falan filan yazarsan bir çok arkadaş yardımcı olur. Dağ bisikletimi, şehir tur mu, yarış yol mu izah ederseniz daha iyi olur.
Hocam şehir de süreceğim. Bütçem 1500TL civarı. Ancak ben hani şöyle ufak tefek kendi kafamda kaldırımlardan atlayıp çıkmak istiyorum. Bu nedenle dağ bisikleti arıyorum. Maalesef link atamıyorum, ancak şu bahsettiğim RR 520 bana biraz çalıntıymış gibi geldi. Çünkü adam çok soğuk cevaplar veriyor, fatura vs. olmadığını ve kendisinin de 2-3 ay önce aldığını söylüyor. İzmir de yaşıyorum. Zaten siz biliyorsunuz da, şu ortada ki amartisör asla olmasın. :) Ancak şöyle anlatayım, bisiklet seçiminde birazcık kararsızım. Yani eğer 1500TL civarında sağlam bir yol bisikleti olursa alabilirim ancak o bütçe de pek düzgün bir şey olmadığı için dağ bisikleti bakıyorum. İlerleyen zamanda da para biriktirip, dağ bisikletini satıp yol bisikletine geçerim. Kadro boyu olarak tam bilmiyorum ama sanırsam hemen hemen hepsi oluyor gibime geldi. Hiç deneyimim yok. Ortalama 18 inç oluyor diyeyim eğer bir sayı söylemek zorunda isem. Ancak 19 inç ve iyi ise sıkıntı yok, tahminimce olacak gibi geliyor.
Anlattıklarım biraz saçma gelebilir ama gerçekten kusura bakmayın. Nasıl anlatacağımı bilemiyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

• Beğen
@muhammetts

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

Boyun kaç santim ,onuda yaz daha net bakalım. Attığım linkleri incele. Daha bir dünya var. :)

Hocam şu Mosso Wildfire 27,5 jant olan(Son attığınız Mosso) ve Ghost SE 1000 çok hoşuma gitti. Boyumu tam olarak hatırlamıyorum ama 173 civarı diyebilirim.
(@necmeddin Link paylaşım yasağından dolayı alıntılayamıyorum.)

Son düzenleme:
  • Beğen
@Tolga Özdemir
@necmeddin
(link)
Letgoda bunu gördüm uygun gibi geldi

Resimlere bakarken Gulliver Cüceler Ülkesinde kitabını okuduğum ilkokul çağlarıma döndüm.

Bir şey anlamak , karar vermek olanaksız . Bu yüzden Kron xc 1000 27,5 diye arattım bisikleti.

2016 'nın bisikleti. 30 vites . Hidrolisk disk fren , yaylı amortisörlü güzel bir bisiklet.

2000 'e alırsın ki bu fiyat , bu bisiklete göre hem ucuz , hem de senin bütçeni geçmeyen bir rakam olur.

(link)

Bisikleti bir bisikletçiye gösterip sonra satın al . Sebebi ise ,fazla düşük fiyat beni her zaman şüphelendirir.

Son düzenleme:
  • Beğen
Rc500 6000₺ ye alınır mı alternatifi ne olabilir?
Sıfır ya da ikinci el endurance kadro bakınıyorum..

• Beğen
Tepkiler: M.İhsan
Geri