Ben Geçtiğimiz 5-6 gün içerisinde MEHMET CAN ile yaptığım alışverişi ve beni üzen ksmını anlatmak istedim .
Kendisi kabul etmiyor bunu ama yaptığı şey yalnış onu belirtmek istiyorum.
neyse gelelim asıl konuya
https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=68483 linkteki ilanında satışa sunduğu jant setini aldım ilana dikkat ederseniz yazdıklarım dışında bir sorun olduğunda iade alacağını garanti etmiş
Telefonla görüşerek fiyat konusunda anlaştık ve anlaştığmız fiyatı perşembe günü hesabına daha doğrusu kadir usta denen şahsın hesabına yatırdım .
Perşembe kargoya verdi cuma gelmedi adresi yalnış yazdığı için iade edilmek üzere iken CUMARTESİ günü kargo şirketinden gidip bizzat aldım . (Verdiğim 10 tl taksi parası cabası ) 11 tl kargo bedelini ödedim .
Pazartesi günü 50 yılllık usta bisikletçi olan ustaya dizdirdim , jantlar dizildikten sonra usta jantın birinde darbe olduğunu düz bi şekilde daire olmadığını söyledi .
Mehmet arkadaşa hemen haber vermek istemedim ama belirtmeliyimki bana bu jantın sorunu olduğunu kesinlikle söylemedi .
Her neyse acele tepki vermek istemedim usta biraz daha uğraştı v.s. düzeltebildiği kadar düzeltmeye çalıştı , ve jantın yamukluğunu giderebildiği kadar giderdi fakat yinede tam değil .
Yinede haber vermek istemedim sürüp deneyeyim dedim veya olmadı jantı değiştiririm diye kötü niyetli olmadım kesinlikle .
Bisikleti biraz sürdüm ama sürerken farkettimki janttaki yamukluk sürüş esnasında tellere ters esneme yaparak üzerlerinde fazladan strese neden oluyor tellerin fazla sıkılmasından dolayı sürtünmesi ve çıkardıkları ses de cabası
ardından salı akşamı mehmet arkadaşımıza mesaj atıp bu sorundan haberi olup olmadığını sordum ertesi gün jantlarda sorun olmadığını söyledi.
Aslında biraz şaşırdım jantlar dizili bir şekilde kendisinde iken nasıl farketmemiş olabilir , öyleki bu durumda ben yalancı konumuna düşüyorum yada bu darbeyi ben yapmış oluyorum.
Bunları konuştuktan sonr iade etmek istediğimi söyledim oda tamam dedi ama jantı dizili bir şekilde göndermemi ve darbeli olan yere bantla işaret koymamı (sanırım bana inanmıyor yada benim yaptığımı idda edecek günahı boynuna )istedi kabul ettim ama kargo masrafın fazla olur dedim .
Ve bana kargo yu kendisinin ödeyemeyeceğini benim ödemem gerektiğini zaten fiyatı düşürdüğünü zararı olacağını 5gün sonra haber verdiğimi (kendisi iade için bir süre belirtmedi üstün basayım ) v.s. söyleyince
bunları yazmadan yarım saat önce kendisini aradım ve neden benim ödemem gerektiğini sordum alırken alıcı öder demişsin ama neden iadeyi de alan karşılar demedin dedim yine aynı gerekçeleri mazeret gösterdi bana
Yaptığının yalnış olduğunu bu şekilde esnaflık olmaz alışverişte olmaz dedim v.s. ama fazla uzatmadım sonuçta 10 tl kargo parası beni fakir etmez arkadaşıda zengin etmez sadece yaptığım alışverişin hata olduğunu ve anı hataya tekrar düşmemem gerektiğini gösterir .Sonuç olarak ben yine kargoyu karşılarım aldığımı iadesini yapardım .
Ama bunları yazarken bir karar verdim ve bu jantları kendisine iade etmekten vazgeçtim ama hakkımıda helal etmiyorum bu arkadaşı ALLAH'a havale ediyorum . ve forumdan alışveriş yapacak arkadaşlara bu bölümü mutlaka okumalarını şiddetle tavsiye ediyorum . Ben yapmadan önce bakmıştım ama bir yorum göremedim belkide ben gözden kaçırdım , ve şimdi ben bu kişi hakkında uyarıyı size yapıyorum benim düştüğüm hataya düşmeyin önce her şeyi detaylı konuşun derim ama söz uçar yazı kalır sözlüde pek güvenilir olmaz . güvendiğiniz insanlarla alışveriş yapın
Teekkürler