Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İkinci el bölümünde alışveriş yapmadan önce mutlaka bakınız!

Eşref seni tanıdığımız kadarıyla böyle değildin yoksa yaşarken mi oldu....
bari herkesin alışverişine bi açıklama getir olay nedir anlaşılsın, sen de derdin ne ise anlat millet rahatlasın ya gönder yada gönderme bi açıklama yap bari.
parçayı ne kadarra sattığın mühim değil bedavva da olabilir ama açıklamanı yap...

Scudo
siteye göstermiş olduğunuz ilgi ve alakadan dolayı sonsuz saygılarımı sunarım

@PALA

Aynen Abi...Ben kendimden yaşca küçük olanlara bile abi derim.Hiç bir şey kaybetmem tam tersi çoook şey kazanırım.Maneviyat en önemli olan.
Böyle küçüçük malzemelerle bu duruma gelme ne acı olsa gerek..ALLAH kimsenin başına vermesin..Manevi değerlerimizi koruyalım..Hatasız kul olmaz..İyi Forumlar..

Polimiğe girmek için yazmdım...

Yazmadan edemiyeceğim Konu kara liste ama ben ak bir isim söylüyeceğim :)
mengutay isimli kullanıcıdan Trek forma aldım.İlk kez internet üzerinden alışveriş yapacağım için çoğu şeyin cahiliydim(para gönderme,alma,kargo vs.)
Sağolsun sorduğum onca soruya rağmen hepsine güzelce,eksiksiz cevap verdi.
Formanın nasıl kullanılacağı hakkında vs. ayrıntılı bir şekilde bilgilendirdi.
Bu örnek davranışından dolayı teşekkür ederim :)

Aslında cidden neden "Ak Liste" yok.Bende 3 kelimede olsa bilgilendirmek isterim.Bu konu çok kez gündeme geldi ama herhangi bir şey orata da yok.
Yönetici arkadşlar yaparsa forumda ki arkadaşlar çok sevinir diye düşünüyorum..
İyi Forumlar..

Merhabalar arkadaşlar.

yusufhan can
Üye

Giriş: 08-09-2009
Mesaj Adedi: 35
Ettiği Teşekkür: 0
3 Mesajına 3 kez teşekkür edildi.
Puanlama Gücü: 8
Puanı: 40
Derecesi :

iyi gunler. Maşanı alabilirim. Eger satılmadıysa telden veya msn den ulaşabilirsn
TEL: 0554 457 75 53
MSN:lagaluga_akanzyy@hotmail.com

Bu arkadaş benden xcm amaşayı almak istediğni söyledi.
Sonra bir sürü takas teklifi yaptı fakat söylediği fiyatlar sıfır fiyatlarından daha pahalı oluyordu genelde.
Daha sonrasında bisikletin satılık mı gibi sorular sordu.
Parçalardan anlamam arkadaşımın dedi ama xt sözü geçince, 'xt abicim boru mu?' gibi iddalı yorumlar yapabilecek kadar da ilginç biriydi.

En son da bugün saçma birşeyler yazdı,bir iki küfür etti.
Bu arkadasa karşı biraz dikkatli olun derim.

forumda süt kuzusu msn veya özelde aslan olan arkadaşlar çok bu tür insalar BOŞ VE GEREKSİZDİR.uğraşmaya deymez...saygılar.

İDRİS ACA'DAN HİÇBİRŞEY ALMAYIN

Evet doğru duydunuz.Forumumuzda herkesin tanıdığı, girişimleriyle herkesçe beğeni toplayan, gurur verici işlerle uğraştığını zannettiğimiz İdris Aca'nın gerçek karakteri belli olmuştur.

İdris, ilk defa hafif parçalar üretimini forumumuzda bizimle paylaştığında hem gurur duymuştum, hem de mutlaka destek olmalıyız diye düşünmüştüm.Ki destek girişimimi, ürünlerini bir satış sitesinde sergileyerek başlatmıştım.

Aynı zamanda kendim de ürünlerini kullanarak, ideal bir reklam yapmış olacaktım ve ücretini indirim dahi sözkonusu olmadan kendisinden Şaft borusu spacer'ları ve AFC Lite R1 mavi renk sele borusu satın aldım.

Spacer'larda bir sorun çıkmadı, ve gönderi pakedi olarak özenerek paketlediği belliydi, yiğidi öldür hakkını ver demişler.

Ama AFC R1 Sele borusu tam bir rezaletti.Daha ilk gün önce asfaltta denemeye çıktım.Üstelik akrobasi gibi sürüş yapmadan tur amaçlı 80km lik bir tur yaptım.Fakat yolun yarısında (daha 1.5 saat geçmişti!) sele borusunun kelepçesi kırıldı, neredeyse düşüyordum.Toparladım, bütün yol boyunca sele borusu ve seleye oturamadan ayakta pedal çevirmek zorunda kaldım.

Bunları kendisine ilettim, o da ilgilenip kelepçe yedek parçalarını gönderdi.Sorun bitti.Fakat sele borusu kelepçe sisteminin kesinlikle ideal olmayan bir tasarım olmadığını söylesem de, o bu şekilde üretime devam edeceğini söyledi.

İyi niyetimi görebileceğiniz bir nokta daha.Bu daha ilk 1.5 saatteki kırılma konusunu foruma duyurmadım.Kimseye söylemedim.Aramızda çözdük o anda ama keşke sonra da böyle olsaydı.

11 Ekim'de Alanya yarışında yine bu sele borusu ve gönderilmiş olan sıfır kelepçe parçalarıyla yarışıyordum.Üstelik Elit-B'de kürsü iddiam olduğu için, çok kötü/şanssız bir starta rağmen her turda 7-8 kişiyi geçerek en son 4.lüğe kadar çıkmıştım.Önümde 2 tur ve sadece 3 kişi vardı.Onlardan da elbette birkaçını geçecektim.Fakat yarış sırasında tırmanıştayken sele borum yine kelepçe bölümünden kırıldı.Ve o anki sinirimi inanın hayal edemezsiniz.

Kürsüye oynayan bir sporcu, daha ürünü alalı bir iki ay olmuş, sert kullanmamış, binici kg sınırının 10kg altında ve yarış anında borunun kelepçesi kırılıyor!

Yine uygun bir dille yarıştan hemen bir gün sonra bu olayı anlatan bir mail ve 2 adet çözüm önerisi getirmeme rağmen ne bir cevap geldi, ne de o günden beri msn'de göründü.

1 YIL GARANTİLİ bir üründen bahsediyoruz arkadaşlar.

Bana bu yanlışı sadece 100TL ye malolmadı, çok daha fazla şey kaybettim ve hiçbirinin telafisi yok.Yine de kendisinden beklediğim, ya paramı geri göndermesiydi, ya da muadili diyebileceğimiz sıfır veya 2.el farketmeksizin bir sele borusu göndermesiydi.
Ve ben de iyi niyetim ve dürüstlüğümü anlaması için kırılan boruyu kendisine bizzat kargoyu ödeyerek göndereceğimi söyledim.
İkisini de yapmaya istekli olmayı bırakın, cevap vermeye dahi tenezzül etmedi!

Üstelik sele borum kırık diye bisikletimi kullanamadığım günler de cabası.

Sele borusunun kendisinin sağlamlığı konusunda diyeceğim birşey yoktu fakat kelepçesi yüzünden 100-145TL lik bir borunun size belki hayatınıza malolacağını düşünürseniz ne kadar akıl karı bir üretim ve alışveriş olacağını anlayabilirsiniz.

Ayrıca diyebilirsiniz, sen yarışıyorsun, senin başına gelmiş olması normaldir.
Daha yarış öncesi antrenman sürüşünde yine aynı model sele borusu kıran İstanbul spor'dan bir arkadaşla da tanıştım.Antep yarışı öncesi gecenin 11'inde aynı çapta sağlam sele borusu aramak zorunda kalmıştı.Yazık...

Sonra bir başkasından da yine aynı borudan kırdığını duydum, adını hatırlamıyorum, Alanya yarışına gelenlerden biriydi.

Sadece AFC Lite R1 sele borusunu almayın diyebilirdim ama ya diğer ürünlerde de sorun yaşarsanız? O zaman da bu karakterle ve ilgisizlikle karşılaşacaksınız.

Özetle İdris Aca, kendisiyle yola çıkılabilecek biri değildir.Sözünün eri değildir.
Ne sporcu karakteri, ne de ticaret ahlakına sahip değildir.

Her zaman insanları kazanma taraftarı oldum, hepimiz yaradanın kullarıyız, hata yapabiliriz diyerek hatalarını mazur görmeyi adet edindim ama saygısızlık, üçkağıtçılık bunlar herkesin bilmesi gereken konulardır.

http://i267.photobucket.com/albums/ii315/athleticfatih/GetAttachmentaspx.jpg

Senden 25 gün haber bekledim.Tatilde olabilirdin, telefon/internet hattın kapalı olabilirdi ama internete girdiğini de görüyorum.Yani, çevrilebilecek hiçbir yönü yok.

Keşke bana cevap yazsaydın İdris, keşke samimiyet ve iyi niyet örneği gösterseydin...

Fatih bey Haklı olabilirsiniz belki onu bilemiyorum bahsi konu sizin bizimde muteber kabul edebileceğimiz iddialarınız,ama bildiğim kadarıyla tescilli bir markanın ürününden bahsediyorsunuz ve ikinci el bir üründe değil. Bu bölümün Üreticilerle yada bayilerle yaşanan sorunlar için bir bölüm olmadığını benden iyi bilmeniz gerekir. Tescilli markalar için bu tür almayın tarzı (yaşadığınız sorun ve mağduriyetleri anlatmak hakkınız elbet) ifadelerde yasalarımıza göre bildiğim kadarıyla suç. Bir araba markasıyla sorun yaşayınca almayın diye yazın bakalım dava dilekçesi aynı gün kapınızda. Konuyu hafif bisiklet parçalarında açıp bu sele borularını tartıştırırsanız sanırım herkes için yararlı olacaktır. Hem size teşekkür etmiş olan üyelerde bu marka ile ilgili ne yaşadılarda ettiler bi yazarlarsa daha da aydınlatıcı olur kanaatindeyim

@Ediz Tevfik Özgan

Yazıdan anladığım kadarı ile buradaki amaç, ürünü kötülemek değil,İdris Bey in ilgisizliğini vurgulamak
@Fatih Buzgan

@Fatih Buzgan

Merhaba Fatih,
Konu bana çok ilginç geldi. Yabancı "sıfır" ürünlerde yaşanan garanti sorunlarını tahmin edebileceğin gibi iyi bilen birisi olarak özellikle bu tür bir sorunu daha iyi anlayabilmek için:
Kelepçe kırıldı açıklaması bence fazla geniş bir tanım .
Birinci kelepçenin hangi parçası kırıldı? Yarım yuvarlak kızak mı? Alt pim mi? Alt pimi üste bağlayan vidalar mı? yoksa üst parçalar mı?

Aynı soruyu ikinci kelepçe kırılması için soracağım. Hangi parça neresinden kırıldı?

Anladığım kadarıyla boru ile ilgili bir sorun yok ama iki kez kelepçe kırığı yaşadın.

Selamlar

Evet Selçuk abi, ilk mesajımda da belirttiğim gibi Boru sağlam.Ona kimse bir laf söyleyemez.
Kelepçe sistemi elemanlarından yarım yuvarlak kızağın üstüne yerleştirilen metal çubuklar kırıldı.Benim 2, diğer iki kişinin de birer olmak üzere toplam 4 olayda da aynı parçalar kırılmıştır.Boru, yarım yuvarlak kızak elimde ve halen sağlamdır.Sabitleme vidalarında da sorun yaşanmadı.Fakat kızağın üstüne yatay konan vidalar, bu stresi kaldırmıyorlar.

• Beğen
Tepkiler: Selçuk Çilek
Yanıtın için teşekkürler Fatih. Hemen başında söyleyeyim.Senin için en can sıkıncı nokta anladığım kadarıyla 2.ci kelepçe kırığı ve bunun bir sporcunun en az yaşamak istediği anda yani yarışırken meydana gelmesi olmuş olması. Ayrıca herhalde 2.ci kelepçe kırığından sonra İdris e ulaşamadığın..
Ben de İdris i başından beri destekleyen insanlardan birisiyim. Yanıt vermemesi ve buraya da bir yanıt vermemesi bana ilginç geldiği için ve seni de tanıdığım için bir telefon görüşmesi yaptım ve İdris in bana aktardığı nı buraya aynen eksiksiz ve ilavesiz yazıyorum. Satır aralarına kendi deneyimlerimden bazı detayları da eklememi lütfen anlayışla karşıla.....

1.Sele borusu "sıfır" ürün değilmiş. Yani kendi bisikletinin üstündeki bir boruyu sana yeni fiyatının 3/2 sine satmış.
2.Garanti kapsamı yeni mallar için geçerli olmasına rağmen, sana ilk kelepçe kırığı sonrası yeni parçaları göndermiş.
3.Sanıyorum en önemli nokta şu: Sen ikinci kırılmadan sonra yazdığın mailde ondan "ya sele borusu bedelini iade et..ya da bana karbon! bir sele borusu gönder" talebin olmuş.(kayıtlarımda Fatih in bu maili var diyor)
Ve şöyle dedi: Abi birinci kırılmadan sonra iyi niyet göstererek ikinci el ürüne yedek parçaları bedelsiz gönderdim.Ama ikinci kırılmadan sonraki talebi (karbon sele borusu) bana iyi niyetten uzak geldi.

Bundan sonrası bana ait:)
Ben kırılan üst parçaların (birinci ve ikinci kelepçede) hangi tasarıma ait olduğunu bilmiyorum. İlk borularda sele raylarını alt kızağa sıkıştıran parçaları tornada işlemiş ve sıkışma noktalarını mile yuva çekerek yapmıştı. Daha sonraki ürünlerde üst milleri CNC de sadece ALT kısmını yani sele raylarına temas eden noktalarına yuva işleyerek yapmış ve milin tamamının o noktada incelmesini önlemişti. Aslında benim için sürpriz oldu çünkü ben sendeki kırıkların yarım yuvarlak kızakta olabileceğini tahmin etmiştim.Tek bir konuda İdris i daima uyardım: Hafif ürünlerde de insanlar sıkma tork değerinin çok daha üstünde güç kullanarak "en sıkı" en iyisidir gibi bir mantık yürütüyorlar...Her vidanın tork değerini mutlaka ürünlerinde bildirmelidir diye düşünüyorum ..

Genel hatlarla ilk yazdığın mesajdaki noktalara bakarsam....
Üçkağıtçılık: Bu çok ağır olmuş Fatih. Çünkü İdris benden komple bisiklet dahil ,geçen 2.5 yıl içinde yaklaşık 14000tl lik (eski parayla 14 milyar) ürün almış ve tek bir lirasını bile sözünü verdiği tarihten sonra ödemiş değildir.
Bu arada 2009 başından beri perakende ürün temin etmediğimi iki üç kısa örneğide vererek belirteyim..
Bana SEKİZ TL! borcu olduğu için telefonunu açmayan...16USD garanti kapsamı dışındaki yedek parça için "abi bir kıyak yapsana " diyebilen, en küçük garanti talebini karşıladığım halde ve ikinci el bir üründe sorun çıktığında hesabını kontrol etmeden ve iade ettiğim parayı görmeden kibarca "üçkağıtçı" yakıştırması yapan v.s.,v.s.... camianın üstün zeki! bireyleriyle tanışma "şansım" oldu....

Güvenilirlik ve sözünün eri olmak: Bu eleştiri de ağır olmuş Fatih. Tam tersine başkasının hakkını yememeye özen gösteren ve ağzından çıkanı kulakları duyan birici sınıf bir insan olarak tanıdım İdris i.

Tasarım eksikliği: Katılmam mümkün değil. Çünkü Tune,Schmolke ,KCNC kelepçe tasarımları AFC nin kelepçesi ile %90 ,%99 arasında örtüşüyor. Acaba andığım imalatçıların bir ürünü kırıldığında ,aynı kesin yorumları yapıyormuyuz?

Diğer kelepçe kırığı yaşayan iki bisikletçi arkadaşda buraya yazı yazarak konuyu açıklığa çıkarsalar daha iyi olurdu diye düşünüyorum.

Yani genel olarak sıkıntının nedenini anlamakla birlikte forumun
bu bölümüne "İdris Aca dan HİÇBİRŞEY!!! almayın " diye boykot çağrına katılmadığımı belitmek isterim ve herşeye rağmen sıkıntının her iki tarafında hoşgörüsüne ve iyi niyetine bırakarak çözülebileceğini umar...
Sağlıklı sürüşler dilerim.

Merhaba, rica ederim Selçuk abi. Her iletişim çabası, cevabı hakediyor.İşte sorunun kaynağı da buydu.Seninle olduğu gibi bir iletişim sağlayamadık İdris kardeşimle.

Ben ona hala kızgın değilim, duygularıyla hareket eden insanlar çoğu zaman hataya düşmüşlerdir. Sadece yaptığının yanlış olduğunu göstermeye çalıştım.Evet tepkim sert de olmuş olabilir ama bir insandan 20 gün boyunca cevap bekleyip de alamadığınızda bu birçok düşünceye sevkediyor insanı.

Hala herşey kazanılabilir, bana göre herkes iki taraflı bir şansı daha hakeder. Sonuçta hepimiz kusurlu varlıklarız. Bu yüzden ilk mesajım kırıcı olsa da yapıcı tarafım kaybolmadı, İdris kardeşim anlaşmaya yanaşmasa dahi bu yapıcı tarafım kaybolmayacaktır.

Şimdi boş yere toz kaldırmaya çalışmadığımı anlamanız için ona gönderdiğim mail'ı buraya kopyalıyorum.Şeffaflığımı buradan anlayabilirsiniz;

"Merhaba İdris,
Söze nasıl başlayacağım bilmiyorum.Moralim çok bozuk, dün herşey üstüste geldi ve bunun başlangıcı kırılan AFC sele borum.
Dünkü Alanya yarışına büyük bir hırsla katıldım.Sırf kürsüyü görebilmek için ve bu benim için artık bir gurur meselesi olduğu için Elit-A yerine Elit-B'de girdim ve biliyordum ki (önceki yarışların verilerinden) pek rakibim pek yoktu.Kesinlikle ilk 3'teydim.

Çok kalabalık ve yanlışlarla dolu (junior'ları bizden 1.5 dk önce bıraktılar) ve startta en arkada başladığım için hayli zaman kaybetmiştim ama her turda 10'a yakın kişiyi geçtiğim için en sondan bir önceki turda ilk 4-5'teydim.Son tura kalmadan ilk 3e çıkıp kürsüyü görecektim ama bir tırmanış esnasında sele borum kırıldığı için yarışı son 1.5 turda bırakmak zorunda kaldım.

İlk gün asfaltta denemem esnasındaki kırılma sonucunda da kilo sınırının altında olmama rağmen kelepçe sisteminin güvenilir olmadığını sana ileterek uzun ömürlü olmayacağını belirtmiştim.
Dünkü yarıştaki moral bozukluğuyla birkaç büyük kişisel hayati hata yaptım.Bunlar beni ilgilendirir ama içimde zaptedemediğim bir sinir vardı.

Belki kulağına gelmiştir, Antep yarışı öncesinde de İstanbulspor'daki bir arkadaşında da aynı borudan vardı ve daha parkuru tanıma sürecinde aynı yerden kırılmıştı.O akşam yerine başka bir boruyu ne kadar zor buldu, ben şahidim.

Her ne kadar çalışma ve girişimlerini takdir etsem de bu sele borusu bu şekilde verimli değil İdris ve artık bunu kullanmayı istemiyorum.
İzmir'de insanlar, bisiklet mağazaları bana bu ürünün nasıl olduğunu sorduklarında onlara yalan söyleyemem.
Reklamını yapmak, ürünlerini satmak gibi uzun dönemli bir çalışma isteğim de vardı biliyorsun ve diğer ürünlerine de hala güvenebilirim ama bu sele borusu için artık bir parça değişimi istemiyorum.

Aklıma gelen paramın iadesi ve samimiyetimi, dürüstlüğümü anlaman için boruyu gönderen ödemeli olarak sana alt borusu sağlam haliyle gönderebilirim.
Veya bunun yerine bana +/-200gr lık bir alu veya karbon sele borusu gönderebilirsin.Sıfır veya 2.el farketmez.Şu anda bisikletimi kullanamıyorum, sinirliyim, üzgünüm ve yarın çok önemli bir iş görüşmesine gideceğim.

Cevabını bekliyorum kardeşim.
Fatih."

1) Evet bu sele borusu sıfır değildi.Zaten bunu ilk mesajımda da yazmıştım.Bu yeni bir bilgi değil.Ürünün sıfır satış fiyatı 145tl idi, benim aldığım ürün 100tl idi.Bu sonucu farkettirir mi anlamıyorum.İsterse yarı fiyatına verilmiş olsun, eğer bir üretim hatası varsa bu sorun giderilmelidir.

2) Aslında ürünü alırken emin olmak adına garantisini sormuştum ve o zaman cevaplamamıştı.Keşke üzerinde durup o sorunun cevabını kesinleştirseydim.
Ürünün daha ilk 1.5 saatinde ve asfalttaki kullanımında kırılması sonucu kırılan küçük parçaları göndermesi zaten beklenmez miydi? yine de teşekkür etmiştim.

3) Bu sorunun cevabı da üstte gönderdiğim tam e-posta metnimde anlaşılıyordur. Tekrarlayayım, ben ondan karbon sele borusu istemedim.

2.el veya sıfır
Aluminyum veya karbon farketmeksizin bu ürüne muadil görebileceğin bir sele borusu göndermesini

veya para iadesini talep ettim.Üstelik tekrarlıyorum ona eski boruyu da geri gönderecektim ki onun da kaybı olmasın, üzerinde tekrar çalışsın ve tasarımı sağlamlaştırıp onunla yeniden para kazansın diye onu da düşündüm.

Evet tamamen haklısın Selçuk abi.Biliyorsun ben de hafif parçalarla ilgilenen biri olarak bu tip ürünlerin mutlaka üretici tavsiyeleri çevçevesinde kullanılmasını öneriyorum ve kendiminkinde de böyle uyguladım.
İdris'in iyi niyetine şüphem yoktu ve bu gibi olumlu yönlerini hem ona gönderdiğim mail'da, hem de sizlerle paylaştığım ilk mesajda belirttim.

Kelepçe tasarımı olarak Kcnc örnek alınmış evet.İlk kırılma olayında kendisiyle olan yazışmalarımızda ısrarla kelepçe sisteminin yakın vadede tekrar sorun olarak geri döneceğini iletmiştim. Yani benim başıma gelmese, başkasının başına gelecekti ki bu ürünleri kullanan 3 kişinin başına gelmiş olması da bunun bana özel olmadığını gösteriyor.
İnanın diğer arkadaşların isimlerini bilmiyorum.Ama bildiğim kadarıyla ilk mesajımda açıkladım.Bir arkadaşımız İstanbulspor takımında yarışan, Faraz'ın arkadaşıdır.Zaten bu ürünleri kaç kişi kullanabilir, sayıca çok değiliz bu yüzden camianın içinden olanlar tanıyordur.Sırf haklı çıkmak için başkalarının da bunu yaşadığı yalanını söyleyecek karakterde değilim.

Senin iyi niyetinden şüphem yok abi, ki buraya bu kadar zamanını ayırıp uzun bir yorum ve bilgilendirme yazısı yazdın.İster onun, ister benim tarafımda ol, tarafsızlığına inanıyorum.

Ben de yeteri kadar kendimi açıkladığımı düşünüyorum.Açgözlü veya köy kurnazı müşteri tipi, her zaman benden uzak olmasını istediğim insan türüydü.Böyle beklentisi olan biri, kendisi de bu görüntüye bürünmemelidir tabi (kendim için konuşuyorum)
İdris'e tekliflerim aklıma gelen çözüm yollarıydı.Kendisi başka bir makul çözüm de sunsaydı yine kabul ederdim.Cevap vermemesi beni üzdü.

İdris kardeşim, ister çözüm için zeytin dalına karşılık ver, istersen kopar ipleri ve benden hiçbir şey bekleme de. Farketmez, her iki durumda da eğer bu olayda Allah katında bir hakkım varsa seni affediyorum. Benim de kusurum olduysa affetmeni diliyorum.

Ürün ikinci el olmasına rağmen ki İdrisin kendisininde nekadar kullandığı meçhul siz bu boru için 1.5 saatte kırıldı diyorsunuz. Bu ifadeniz ürün sanki 0 mış intibası veriyor.Sele borusunun metal kızaklarına gelince Lite-R1 Sele Borusu ileSt-Tube Sele Borusu her ikisi de aynı metali kullanıyor ben 85-90 kilo arasında gidip geliyorum ve halen bu vidaları kıramadım.Yanlız monte işlemi esnasında çok dikkatli olmak gerekiyor. Metal kızakların ikisininde aynı biçimde sele raylarında pozisyon aldığından emin olunmalı aksi taktirde her iki kızağa düşen yükler dengesiz olabilirler gibi gözlemledim. Kızaklardan birine düşen yük eşiği aşması sonucu istenmeyen sonuçlar oluşabilir. Gün gelir borumu kırarsam yine forumda sizlerle paylaşırım.

Yalnız şunuda ifade edelim İdris bey bu parçaların garantisi bitse bile ücreti karşılığında temin etmek zorundadır. Takıp çıkarırken kaybedilmiş bir vida yüzünden kullanamadığımız sele boruları da istemiyoruz sonuçta. Bunu yapabilirse ki yapacağını düşünüyorum o zaman marka gerçekten biyere gelir.

• Beğen
Tepkiler: Soner Sarihan
Kızılalan parkurunda geçtiğimiz yarışların birinde dünyaca ünlü Bischoff un da sele borusu kırılmıştı (selesi de olabilir) bir tur falan sele borusuna hafiften oturarak gitmişti, yine yarışın birinde birisinde yabancı bir yarışçının ilk sıralarda giderken aynakolunun teki olmadan yarışı bitirdi, bunlar dünyaca prof yarışçılar, sayısız kadrosu cantı sele borusu, selesi kırılan yarışçıyı saymıyorum bile. Alanya Kızılalan hiç şüphesiz Türkiyenin en kırıcı en parça katili parkurudur, şimdi sevgili Fatih antrenmanda kırılmış parçanın zayıflığı belli olmuş senin açından, yine kırılacağını, sorun çıkaraacağını mail de belirtmişsin defalarca, buna rağmen bile bile bu kadar sert bir parkura girmişsin bu parçayla. Kaldıki bu parçalar henüz yeni sayılır, shimano gibi dünya devlerinin bile yeni model çıkardıklarında ilk senelerde sorun olabiliyor (ben de bu yüzden yeni modellerinin ilk seneki olan ürünlerini almaktan kaçınırım) ve sonraki senelerde düzeltebiliyorlar kullanıcılardan gelen geri bildirimler doğrultusunda. Yine hatırladığım kadarıyla bu sele boruları yanlış ayar sonucu zarar görmeye son derece müsait olabilir tam emin değilim. Şimdi böyle ultra hafif bir parça ile bu kadar sert kırıcı bir parkura girmek ne kadar akıllıca, üstelik daha önce sorun yaşanmış ve yine sorun yaşanacağı beklenirken. Anladığım kadarıyla senin durum bile bile lades olmuş Fatih. Bu arada parkurda antrenman turu atarken yanımda Ankaradan Mert vardı, onun sele borusu da sanırım aynı serinin ağır kişiler için üretilmiş modeliydi, benim yanımdayken o da kırıldı, ancak arkadaş 100 küsür kilo olduğundan pek kaale almadım parça zayıflığını :) Ben bu tür nedenlerden belli bir aşamadan sonra bisikletimi hafifletmeye çalışmayı bıraktım, Sele borusu, sele, Gidon ve gidon boğazı da hiç bir zaman riske atmayacağım ultra hafif parçalar takmayacağım bölgelerdir.
Hakan Yazman

Hafif parça sporcuyu yormaz. hem hız kazandırır hem zaman. Hafif parçalar malzemeden değil farklı geometriden oluşur. Bunlardan bir örnek veriyim. Bazı ÇELİK yol bisikleti kadrolarının Bazı karbon kadrolardan Hafif olması bunların bir örneğidir.

monstermen den sakın alış veriş yapmayın tam bir dolandırıcıdır.. 2.El Aranıyor kısmına açtığım konuda ultegra malzemeler aradığımı yazdım ve kendisinde oldugunu söyledi yaptığımız anlaşma gereği paranın yarısını gönderdim ve diğer yarısını malzeme vermek üzere anlaştım parayı hesabına yatırdım ve 5. gün geldi çattı telefonlarıma cevap vermedi meşgule aldı bu gün ulaştım ve 20 dakika içerisinde paramı postane yolu ile geri iade edeceğini soyledi aradan 5 saat geçti arıyorum meşgule veriyor başka biri ile konusuyor benim telefonumu açmıyor böyle dolandırıcıların böyle büyük bir site üzerinde insanları kandırmalarının ne kadar dogru olduguna siz karar verin....

• Beğen
Tepkiler: MertSayın
Geri