Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İkinci el ilanlar için öneriler

Teknik anlamda bunun mesaj yazmadan nasıl olacağını değerlendirelim.
Güzel öneriniz için teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: Fethi Aktunç
Scudo
Bisikletini komple satanlar ile tek parça ve biiskletinin parçalarını satanlar ayrı olsun.. Kendime biisklet arıyorum parçaların içinden bulunmuo hepsi birbirine girmiş

Arkadaşlar şuan için gerçekleşecek bir planlama gözükmüyor,ileriye dönük daha kapsamlı ve ayrıntılı bir oluşum içersine gidilirse düşünülür ve uygulanır.

Şimdilik bir sıkıntı gözükmüyor herşey açık ve net, biraz araştırmacı ruhunuzu kullanırsanız neticeye çabuk ulaşırsınız.

İkinci el bölüm kuralları, madde 5 der ki ;

5.)Konu başlıklarında "almazsanız kırıcam, bir bakın arkadaşlar, yahu indirdik ama alan yok, kaçmaz fırsat, vb..." açıklamalar yerine satılık malınızı anlatan başlıklar kullanın. Unutmayın ki konuyla alakası olmayan başlıklar dikkat çekmekten çok, üyeler arasında rahatsızlık yaratmaktadır. Üstelik ne olduğu da anlaşılmadığından ilgili müşterileri kaçırıyor olabilirsiniz. Bu gibi başlıklar malınızın daha çabuk satılmasını sağlamayacaktır.

İşte bu maddenin önemi de burada ortaya çıkıyor. İlan içeriğindeki ürünler ne kadar çok başlıkta belirtilir ise, hem alıcı hem de satıcı için daha faydalı olacaktır.

Sonuçta burda sadece MTB'ler satılmıyor.Bahsettiğin kategorilendirme her bisiklet çeşidi için açılması gerekir.Bu hem daha fazla başlık ve kargaşa hemde adminlere daha fazla kontrol getirir.Çünkü çoğu kişi dikkat etmeden yanlış yere ilan açacak..Bence şuan ki hali gayet iyi..Belki ileride daha farklı bir model yapılabilir ikinci el ilanlar için..

• Beğen
Tepkiler: Önder Özdoğan
Eski hali gayet iyiydi, daha az yer kaplıyordu ve bölümlerde yeterliydi,
son değişiklikle bölümün boyutu (ekranda kapladığı) bence gereksiz arttı.

Forum sayfası bayağı uzun bir hal aldı, ana sayfanın daha derli toplu
olması kullanıcılar açısından daha iyi olur diye düşünüyorum.

Daha hangi bölümler açılabilir diye tartışmak yerine, bazı bölümleri ana
bölümler altında toplayıp daha düzenli hale getirmek daha uygun olur.

Olan bölüm isimlerinin yazdığı kutular biraz küçültülerek yer kazanılabilir.
Dikey olarak gerçekten fazla yer kaplıyor.

@Önder Özdoğan

Ben aslında "dışarıdan" görünen sıkıntıyı anlatmak istiyorum size.. Heralde bir çok arkadaşın sıkıntısına tercüman olacağım... Mesela MTB bölümünde lastiği olsun, freni olsun, amortisörü olsun, komple bisikleti olsun çok karışık.. Biraz incelediğinizde belki 10 ilandan 2 sinin komple bisiklet olduğunu göreceksiniz.. Ben burda amortisör,lastik vs ayrı ayrı olsun değil sadece mesela MTB adı altında MTB ile MTB yedek parça diye 2 ye bölünmesi çok rahatlatır herkesi işini diye düşünüyorum... Mesela parçalarını veya bisikletini komple satmak isteyen arkadaşların sürekli güncelemeleri (ki bu hakkı herkesin asla eleştirmiyorum) zaten kalabalık olan MTB bölümünün iyice karışmasına sebep oluyor :eek: .. Yol veya bmx bölümlerinde arz-talep oranı biraz daha düşük olduğu için pek karışıklık yaşanmıyor :eek: ... Evet haklısınız araştırmacı ruh ile tabi sonuç alırız.. Ben sadece o şekilde moderatörlerinde kullanıcılarında biraz daha rahat olacağına inandığım için sundum bunu.. Teşekkürler, saygılar :)

http://img.photobucket.com/albums/v469/KuNDuZ/bmt.jpg

Bu resim bile az çok açıklıyor :D .. MTB bölümüne talep çok olduğu için parçanın ve bisikletin ayrılmasını istedim :)

• Beğen
Tepkiler: serdarsom
@Önder Özdoğan

Forum yönetiminden iki dakikada yeni bölümler açılabilir; konu sayısına göre de zamanla da konular taşınabilir diye biliyorum. Ayrıntılı bir oluşuma gerek olduğunu zannetmiyorum.

@Önder Özdoğan

Her şey açık ama net değil;)

Bisiklet almadan önce 2.el bölümünde dolaşırken aynı sorunu ben de yaşamıştım. Özellikle MTB bölümü çok karışık. "KuNDuZ" arkadaşımızın dediği gibi ikiye bölünürse oldukça iyi olur.

Ayrıca "Atacan" arkadaşımızın belirttiği gibi anasayfa çok uzadı. Sadece "ikinci el pazarı" bölümü 17" monitörde 1 sayfa yer kaplıyor. Kısaltılabilrse iyi olur.

taşıma yapmak zor olabilir ama bence gerekli bir değişim

Konu açmak yada kapamak çok kolay ama bunu plansız yapmamak gerekir.O yüzden yönetici yeni bir oluşuma gidilirse yapılabileceğini sölemiş..

2. el ilanlar evet çok uzun ama forumun en çok ziyaret alan yerlerinden biri yani çok güncel..Bu nedenle belirgin bir şekilde yer kaplaması çok doğal
Bahsettiğiniz MTB ve yedek parça ayrımı içinse her kategori için yapılması gerekir yani sadece mtb ile sınırlı kalmamalıdır.Buda demek oluyorki ikinci el kısmında daha fazla ilan..

Eğer bir değişiklik yapılacaksa bence üst taraftaki üye listesi ajanda vs.. gibi butonların olduğu bölüme 2.el ilanlar diye bir buton daha eklemek ve orda da daha detaylı bir şekilde kategorilendirme yapılmalı.bu hem anasayfaya yük bindirmez hemde ulaşım kolay olur..

@serdarsom

evet güzel bi fikir "ilan güncel" kirliliği olmaması açısından

Evet. Hem belki bu sayede satıcılar gereksiz yere fiyat indirmiş olmazlar belki az da olsa. :):)

Merhabalar..

2. el bölümnde gezerken satılmış satılmamış ürünlerin ve kadro - full karışıklığını farkettim. yani bunun için bence satılan ürünler yine fiyat vs. fikir edinmek için bir alt bölüme taşınsa çok daha iyi olur. aradan satılmışmı satılmamışmı diye aramak zorunda kalmayzız.
birde full bisikletleri ayrı biisiklet parçalarını ayrı bölümlerde açılırsa yine kadro vs. arayanlar yada tamamen bisikleti arayanlar aradıklarını çok daha kolay bulur.
üst üste 20 tane "Günceldir" mesajı yazılması gerekmez.. diye düşünüyorum.

İyi günler...

Ürünün Satıldığı ilanın solunda kilit resmi var zaten daha dikkatlı bakınız.

tamam kilit işaretleri var ama sonuçta bi sayfadaki konuların en az yarısı kilit oluyor ve onları aradan ayıklamak açıkcası bana zor geliyor...

İkinci el bölümüyle ilgili kısa zamanda değişiklik yapmayı düşünmüyoruz.

İkinci El Dükkanlar
Bisikletforum.com 2.el Bisiklet,yedek parça,akseuar,giyim dükkanları...
Alt Forumlar:

İkinci el kuralları,Örnek ilanlar,Kara Liste
İkinci el bisiklet,komponent ve diğer ürünlerin satışı hakkındaki kurallar,Örnek ilanlar,Kara liste.Alışverişe başlamadan muhakkak bölümü ziyaret ediniz.

MTB bisiklet-Yedek parça

Yol bisiklet-Yedek parça
Yol bisikletleri,yedek parça ve donanımları

BMX bisiklet-Yedek parça
BMX bisikletler,yedek parça ve donanımları

CityBike bisiklet-Yedek parça
CityBike bisikletler,yedek parça ve donanımları

Aksesuar ve Giyim
Bisiklet aksesuarları ve bisiklet giyimi

Diğer Ürünler
Kategori dışı ürünler

Takas
Bisiklet ve bisiklet komponentleri öncelikli hertürlü takasın yapılabileceği bölüm...

Aranıyor...
Aradığınız malzemelerin duyurusunu yapmak için lütfen bu bölümü kullanınız.

Kayıp-Çalıntı

Satış Geri Bildirimi.;)

Aslında konu kilitlenmeden önce malı alan arkadaşın son sözü ortaya koyması gerekiyor. Konuyu kilitledikten sonra alıcı, maldaki kusurdan dolayı hakkını sadece karalistede arayabiliyor açıkcası çok da gerekli bir uygulama olmayacagı kesin :)

Geri