Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İkinci el ilanlar için öneriler

peki alınının akıyla temiz satış yapmış kişiler!!!!!
bir teşekkür çok görülmemeli.hep kötüyümü afişe edelim!!.ya iyiler;)

@Zeki.Alper

Scudo
Bencede böyle bir başlık olmalı.. Konu kilitlenmeden önce alıcının son görüşü daha sonraki satışlarada referans olur. Zira ben forumdan toplam beş alış verişimden ikisinde kazıklandım.

En son gelen siparişimin paketini açınca gelen ön tekerin göbeğini keserek aldım ve geri kalanını olduğu gibi çöpe attım.. Hiç anlatıldığı gibi ya da resimlerine benzemiyordu gelen parça..:boese157:

Kesinlikle konu kapanmadan önce alıcının olumlu ya da olumsuz görüşünü bilmemiz gerekir diye düşünüyorum..

Tolga...

Evet banada mantıklı geldi.Hatta bi ara parça alacağım kişilerin ilanlarına bakmak istedim.Düzgünce satışı tamamlanmış mı diye..Böyle pratik bir çözüm gerçekten iyi olur..

nasıl ki yanlış yapan karalanıyorsa, temiz satış yapan kişide burada
bildirilebilir.

@Zeki.Alper

Bir başlıktan ziyade bu yeterli olacaktır. Havale yapıldıktan sonra konuyu direk kilitlenmemeli, konuyu kilitlettirme yetkisi malı satan alan kişide olmalı bence...

satış geri bildiriminde sadece karalama olmayacağından
insanların birbirine teşekkürleri ve dolayısıyla 3. kişilerinde
bu satıştan haberdar olacağı bir oratm doğacaktır!!
örneğin;
satış geri bildirimi konusu altında şöyle bir başlık:

(başlık)-xxxxxxxxxxx isimli arkadaşa teşekkürler.

(içerik)-xxxxxxxxxxx isimli arkadaştan almış olduğum avid juicy 7
fren seti kendininde demiş olduğu gibi tertemiz çıktı ve tam zamanında elime ulaştı bu yüzden kendine çok teşekkür ederim.

vb................................................

Konuyu buraya taşıdım.

@live strong

Merak etmeyin, öneriler takip edilmektedir. ;)

Sorun su ki, Satis Geri Bildirimi gibi bir bölüm acilirsa eger, altinda "es-dost" kayirma ne yazik ki bolca miktarda olacaktir. Korkum o ki, hayali ilanlarla hayali ürünler "kanka"lara satilip, yine ayni kisilerden olumlu referans alinmasi durumu dogabilir.

Cok mu paranoya yapiyorum? Bence hayir.

Daha evvel yasamisligimiz mi var? Kesinlikle evet. 2. el ilanlarina yorum yapmak da zaten bu nedenle yasaklanmistir zamaninda.

peki eş, dost birbirini kayırıyorsa(mesela), yine bu eş dostun birleşerek
birilerine bok atma olasılığına karşı ne yapılıyor??.yani forumda kaka çocuklar
için bir başlık var ama satış geri bildiriminde değil. benim dediğim başlık tüm bunların hepsini barındıracak bir başlık, yani körlerle sağırlar birbirini ağırlar değil;)
biz her zaman müspet düşünelim ve unutmayalım "yalancının
mumu yatsıya kadar yanar":)
teşekkürler.

@HaliliOzturk

@live strong

Bu riske karsilik 2. el ilanlarina yorum yazmak yasaklandi, mesajimda belirtmistim. Eh, zaten kara listeye de birisi hakkinda birsey yazmadan önce, o kisi ile alisverisiniz bulunmasi gerek. O nedenle en azindan bu konuda daha rahat hareket edebiliyoruz.

Biz müspet düsünelim de, yasadiklarimizi da göz ardi etmeyelim ;)

mantık olarak anlaşamadık ama neyse.No Country for Pure Men;)
Halilcim cevap verdiğin için teşekkürler.Ankaradan selamlar.
delta mtb team rider Barış the great.

@HaliliOzturk

biraz marjınal düşünce olabilir.hatta birşey alıp satmadığı için silinebilir bile .ama başka bir bölümdede bu yazı anlamsız kalır.satılan ürünleri inceledimde çok enteresan şu an alıcı nede satıcıyım.kimseyede sözüm yok ,serbest piyasa ekonomisi ,ama çok yüksekten uçuluyor genel olarak.herkes alırken en ucuz,satarkende en pahalısına satmaya çalışıyor.kimse aslında verdiği fiyata kendisi ne satar nede alır. bu ikinci el malzemede bile kar düşünülüyor kimse çeşitli sebebten elden çıkarmayı veya paraya çevişrmeyi değil kar düşünüyor ,ha ticaretini yapıp hayatını kazanana diyecek yok ama diğerine anlam veremiyorum şu an ikinci el arabada bile kar değil amaç elden çıkarıp paraya çevirerek üst sınıfa geçmek ,kimse bindiğini kar saymıyor illa maddi olarak zarar etmemeli .sitede soralı tiagralı modeller 2 milyar ve üstü gidiyor insaf diyorum biraz .çoğu kişi zaten malzemenin canını çıkarıyor sonrada en yüksekten satmaya çalışıyor.neyse bunlarda benim düşüncelerim .herkese hayırlı satışlar
saygılaırmla

ama dikkat ettiyseniz 2. el malzemeye istenen fiyatla aynı malzemenin ''0'' fiyatıda çoğu satış ilanında veriliyor.ve aradaki fiyat farkını rahatlıkla anlayabiliyoruz.ayrıca ben bisiklet almadan önce forumdaki 2.el ilanlarına bakmadan aldığım için çok üzüldüm.inanınki 0 fiyatından çok ucuza hatta yarısından bile az fiyata özellikle 26 kadrolar bulmak mümkün forumda.mesela ben sedonanın kadrosunun 0 fiyatının sadece boş gövde olarak 270 tl olduğunu duydum yani bana söylenen fiyat 270 tl idi ama forumda aynı kadro 2. el olarak ve oldukça temiz durumda koltuk borusu ,sele mandalı ve furç setiyle birlikte sadece 170 tl idi .

XT Shadow arka aktarıcı aldım 85 TL ye. Ürünün ilanı burada. Sıfır fiyatı burada 135 TL. Deore LX vites kolu aldım. 60 TL'ye. İlanı burada. Sıfırı ise burada 107 TL. Amoeba Scud gidon ve boğaz aldım. İkisi 55 TL ye. İlanı burada. Boğaz burada 62 TL. Gidon ise burada. 62 TL. İkisinin toplamı 124 TL. Shimano SPD M-520 pedal aldım. 20 TL'ye. İlanı burada. Sıfırı burada 58 TL ve dahası var, ama saymaya gerek görmüyorum. Görüldüğü üzere, adı geçen parçaların burada satılan ile sıfır fiyatları arasında dağlar kadar fark var. Ve parçaların hepsi sorunsuz, çünkü hepsi sıfır gibiydi. Tabii bir de şöyle bir şey var. Ebay tarzı internet sitelerinden alınıp burada satılan gözlük, forma vs. gibi ürünler mevcut. Satıcı da, üzerine az bir miktar koyarak satışını burada yapmakta. Konusu da burada geçti zaten. Bana göre bunda da bir mahsur yok. Çünkü verilen emek, o sitelerin takibi, yurt dışından getirtilmesi vs. gibi zahmetler o üzerine koyulan kârı kapatıyor. Yapılması gereken, doğru zamanlama, iyi araştırma ve kenarda birazcık para. Hala aynı şeyleri düşünüyor musunuz?

yazdığım yazının içeriği parçadan çok tek bisiklet fiyatı üzerinedir .bir test yapacağım eğer başvurum onaylanırsa bir bisiklet özelliği yazarak ikinci ele koyacağım ve fiyat isteyeceğim bakalım ne olacak
saygılarımla

Siz karşılaştırdığınız bisikletlerin bire bir aynı bisikletler olduğuna emin misiniz? Mesela sıfır Tiagra donanımlı bir Sedona ile ikinci el Tiagra donanımlı bir karbon Cannondale'i karşılaştırmıyorsunuz değil mi?

hayır .o şekil karşılaştırma yapmam.Konu açmamdaki amaç sadece insanların biran bunu düşünmelerini istememdi başka bir düşünce yada amacım yok.bir çıkar güdmüyorum.Zaten dediğim gibi serbest ekonmomi ,alan ve satan memnun olduktan sonra zaten konuşacak bişey yok.

Geri