Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İkinci el ilanlar için öneriler

Aslında mtb ve yol yedek parça bölümünü şu anda görüntüleyen üye sayısına bakarak bile herşeyi anlayabiliriz. Neredeyse yarıyarıya bir düşüş var :)
 
Scudo
Bu değişikliklerin bunlarla ne ilgisi var yapmayın arkadaşlar :)

Sürekli olarak güncellemelerden ve ikinci el mesajlardan başka forumlara ulaşamaz olduk. Hem yönetim açısından bir konuya ulaşmak zor oluyor hem de bir çok üye bundan rahatsız oluyordu.

Tek yönlü düşünmeyin lütfen. Bir kaç kişi bavul ticareti yapacak diye görmezden gelemeyiz.

İkinci el nedir? elinizde ikinci el bir ürün vardır onu satarsınız! Yurt dışından yasal olmayan yollarla ürün getirip bu işten para kazanmak değildir. Bazıları bunun peşinde koşuyor. Gözünüzü açın lütfen.

Yıllardır bisiket sektöründe size hizmet vermiş bir çok firmanın suçu ne?

Forumda özellikle ikinci el bölümünde bir kaç kendini bilmez ki bu kişiler başka forumların demirbaşları. sorunu bunlar yaratıyor ve amaçları bisiklet foruma zarar vermek.

Bisikelt Forum ilk kurulurken bir tane bile ikinci el ürün satılmazdı geziler duyurular etkinlikler olurdu. İkinci elde bir kaç kişi para kazanacak diye diğer konuları görmezden gelmek sizce doğru mu olur?

Burası bir forum sitesi sizlere faydası olur diye ikinci el bölümü eklendi bunu en iyi şekilde kullanın.

Herkese merhaba hoş geldiniz demesini bildiğimiz gibi güle güle yolunuz açık olsun demesini de biliyoruz.

İyi forumlar
 
@ulas

Ulaş bey mrb.
Bu mesajı sizinle polemiğe girmek adına değilde uzlaşmak adına yazıyorum öncelikle onu belirtim.

Sizin konuya sadece Satıcı tarafından yaklaşmanızı anlıyamıyorum. Sizinde dediğiniz gibi bu işi yapan sadece bi kaç kişi ki bunlarında tespiti mümkün ve alınması gereken önlemde ortada. Ama bu işin birde alım gücü sınırlı Alıcı ayağı varki bunun sayısı belkide bu forum üyelerinin çoğunluğunu oluşturuyor.
Siz bu bi kaç kişiye kısıtlama getiriken aslında forum üyelerinin çoğunluğunu cezalandırmış oluyorsunuz.

Birde söylemek istediğim bu konuya dahil olması gereken en son yönetici arkadaşımız siz olmalaıydınızki sebebi ortada. Sonuçlarıda. Hem forum yönetimine olan güven duygusu zedelenmiş hem sahip olduğunuz firmanın imajı.
 
@ulas
daha önceki bir konuda böyle bir ayırım olacağını yazdınız ve bu konu hakkında sürekli çalıştığınızı çok meşgul olduğunuzuda ama şuanda bakınca eskisinden farklı birşey yok ortada tabi yukarıda yazılanların hiçbiride
forumda ticaret yapmak yasaktır diye kural var bundan öncede vardı ama kurala uymayanlara bir yaptırım uygulanmadı ve ceza verilmedi bu da onlara daha fazla güven verip çoğalmalarına ve işi gerçekten ticarete dökmelerini sağladı, forum kuralları bir gecedemi aklınıza geldi veya ceza vermek
bundan önce açılan konulara yorum yazan çoğu kişi banlandı ve şuanda birçok kişi düşüncelerini dile getirmeye korkuyor tamam çok ileri gidenlerde yok değil ama forum böyle olmamalı üye yöneticiden korkmamalı
 
Merhaba,

Söylediklerinize katılıyorum fakat ortada da bukadar abartacak bir şey yok. Zaten 2.el bölümü düzenlenerek yeniden açıldı. Nedense konusu bitmedi bitmeme sebebi de bahsettiğimiz bir kaç kişinin spekülasyon yaratmasıdır. Bu tip oyunlara biz gelmiyoruz ama sizden ricamız siz de gelmeyin. İlginizden dolayı da ayrıca teşşekkür ederim.

Her zaman bir yerlerde sorun çıkar sorun çıkması o yerin gelişmesine neden olur. Her zaman eksiklikler vardır hep de olacaktır.

Özellikle sanal bir ortamda anlaşılabilmek veya anlaşılabilmek zordur. Bundan dolayı da anlaşmazlıklar çıkabiliyor. Önemli olan medenice işlere çözüm getirebilmek.

Bisiklet Forum tarafsız bir forum sitesidir. Delta'nın reklamı var diye suçlu Delta olamaz. Forum'a herkes reklam verebilir. Örneğin Cadde Bisiklet reklam verdi. Bir çok firma da reklam verebilir. Markalar bölümünde bütün firmların markaları var ve hepsinin tanıtımı yapılıyor bu taraflı anlamına mı geliyor şimdi. Hatta yöneticiler bile tarafsızca bu markaların tanıtımını yapıyorlar. Geçen yıllarda da başka firmaların reklamı vardı. Bir laf söylemek kolaydır ama unutmayın ki bular bir çok şeye zarar verir.
 
@zafer sidal


Arkadaşım o bölüm çalışmaları yapılıyor zaten. Şimdilik işiniz görülsün diye yeniden bir düzenleme ile açıldı. Diğer çalışmalar bitince her iki bölüm de açılacak ve kendi ilanlarınızı kendiniz ilgili bölüme taşıyacaksınız. Hatta kendi mesajlarınızı güncelleyebileceksiniz.
 
@ulas

Merhaba Ulaş bey

Bisikletforum Tarafsız bir sitedir Demişsiniz fakat diğer Reklam verenler Forum admini değil

İkinci olarak Cadde Bisiklet ve Doğa bisiklet size bağlı bir Firma olduğu için Reklamları var Diğer firmalar reklam vermesin diye Dünya Para ödediğinizi biliyorum bunu herkez biliyor. Afedersiniz ama İnsanları salak yerine Koymayın. Bu Forumda herkez neyin ne olduğunu biliyor.


Bu foruma istiyen her firma reklam veremiyor Forum şuanda Delta Bisiklet Tarafından Satın alınmış durumda Bunu sizde gayet iyi biliyorsunuz.

Saygı çerçevesi içinde düşüncelerimi yazıya döktüm Lütfen gerçekçi olalım ve bu Forumun kalbi olan Üyelerimizin düşüncelerini yabana atmayalım

Teşekkür ederim
 
Foruma herkes reklam verebilir. O konuda yanılıyorsunuz. Delta Bisiklet verebiliyorsa herkes verebilir. Orada yanılıyorsunuz. Froum Reklam vermek isteyen herkese açık. O kadar da değil :)

Cadde ve Doğa bisikletin tıpkı diğer bütün bisikletçilerin olduğu gibi Delta ile tabi ilişkisi var ancak bu ilişki sadece bayilik ilişkisidir bunu da herkes bilir.

Benim bir firma ile ilişkim olabilir ama hiç bir zaman taraflı davranmadım. Bisiklet sektörüne ne kadar faydamın olduğunu da herkes bilir. O yüzden forumdaki 2.el bölümü ve firma ile ilgili sözler tüketirken lütfen saygı ve sevgi sınırını aşmayalım.

Forum olarak size kısıtlama yapmıyoruz ama kullanılan kelimeler dikkatlice kullanılmıyorsa yasaklama konusunda biz de çekinmeyeceğiz.


tekrarlıyorum bu forum 2.el forumu değildir.

Bu konuyu da lütfen uzatmayalım. Her şey rayına otursun forumda kimsenin huzurunu bozmaya ne sizin ne de bizim hakkımız var.
 
Ikinci el kurallarindaki duzenlemelerin buyuk olcude yerinde yapildigini dusunuyorum.
Ozellikle forumun yuksek ratinginin de farkinda olarak, hicbir isletme masrafi olmadan cesitli urunler temin ederek ticaret yapan bir cok uye mevcuttu.
Ustelik gozlemledigim, bu urunlerin buyuk bir orani hakiki olmayan ve degerlerinin cok uzerinde satilan urunlerdi ki, bu acidan degerlendirildiginde alicilarin korunmus oldugu da soyleyebilirim.
Ben foruma 5 yildir uyeyim ve gozlemledigim, bu olaylarin ozellikle son zamanlarda gerceklestigidir.
En bastan beri uyelerin ellerindeki mevcut malzemeleri degerlendirmesi adina iyi niyetle acilan ve adi "2.El Bolumu" olan bu basligin, zamanla asil amacindan saparak online satis platformuna donusmeye baslamasiyla da mudahale gerceklesmistir ve bence yerinde de olmustur.
Bundan sadece Delta Bisiklet'in degil, diger belli guzide bir kac firmanin da rahatsizlik duymasi ve etkilenmesini de gayet normal karsiliyorum ve hak veriyorum.
Diger taraftan, kullandigimiz bisikletlerin buyuk bolumunun, yine bu bahsetmis oldugum, sayisi bir elin parmaklarini gecmeyen firmalar tarafindan satilip servis saglandigini da unutmamak gerekir.
Onlarin yoklugunda, yedek parcalarin, aksesuarlarin, ikinci el bolumunun v.s. hic bir onemi de olmayacaktir.
Elestiride bulunurken, kendi kaygilarimiz kadar karsi tarafin kaygilarini da anlamaya calisip saygi gostermek daha hos olacaktir.

Kural duzenlemelerinden sahsim adina memnun olmadigim konu ise ilanlarin yayinlandiktan hemen sonra kilitlenmesi idi, sanirim bu da duzenlenecekmis.
Cunku bu sekliyle aradigimiz bir urunu bulmak icin sayfalarca gezinmek gerekecek, zaman kisitliligini da dusunursek gozden kacabilecek. Ozellikle de arama motorunu herkesin kullanmadigi veya kullanamayacagini varsayarsak.
Diger ayrinti da, imzada satisa dair bilgi bulundurma yasagi idi ancak duzenleme yapilirsa bu yasagin da bir goturusu olmayacaktir.
 
Forumun 2.el bölümündeki düzenlemeler güzel görünüyor,ancak;bölüm kurallarından 5.si # Bu bölüm 2.El satış forumu olduğundan sıfır satış yapılamaz. Her üyenin sadece 1 sıfır satış hakkı vardır. O da elinizde gerçekten işe yaramayan, gelen bir hediye gibi ürünler için geçerlidir. diyor.Bunun sebebi nedir?
Tamam 2.el bölümü diyeceksiniz ama,bazı sıfır malzemeleri de 2.el bölümünde,bisiklet mağazalarından çok daha ucuza bulabiliyorduk.:eek:
Gerçi,sıfır almak isteyenler mağazalardan zaten alıyor.Tek sorun,bu spora yeni başlayan,imkanı kısıtlı arkadaşlar,uygun fiyata parça temin etmekte zorlanacaklar.Zaten yaz sezonunda olduğumuz için de mağazalar pek de indirim yapmayacaklar......
 
  • Beğen
Tepkiler: SRT
Bence bu soru neden sıfır satış yapılamıyordan ( 1 Satış hakkı var unutmayın )ziyade nasıl satılabiliyor olmalıdır? Bu vergi kaçırmak değil midir? Bisiklet Forum internet satış sitesi değildir. Madem arkadaşlar kaçak yoldan bu kadar çok ürün getirip satıyorlar bi zahmet bir site kursunlar da orada satsınlar bakalım hukuki açıdan el kol sallayarak satış yapabilecekler mi?

Bu konu bu şekilde devam ederse savcılığa ve maliyeye sıfır ürün satışı yapan bütün üyelere (ki bir çoğu sahte üyelik. IP numaralarının hepsini kaydettim) suç duyurusunda bulunacağım.

Ben bisiklet foruma yeni üye değilim ki hem reklam verip hem de yönetici olayım. Ben bu foruma yönetici olabilmek için yıllarımı verdim. Alın teri döktüm..

Arkadaşlar Bisiklet Forum herkese açık bir paylaşım platformudur bazı kişiler lütfen önce profillerini doğru bir şekilde doldursunlar da kimle konuştuğumuzu bilelim.

Türkiye'deki bütün bisiklet firmaların sayesinde hepiniz bisiklete biniyorsunuz. altınızda bir bisiklet varsa bu bisiklet firmalarının binbir güçlükle çabalamasının sonucunda sayesindedir.

A firması B firması hiç önemli değil. Bizahmet birileri de bir bisiklet firmasına gidip neler çektiğine baksın. Ekonomik kriz bir çok bisiklet firmasının kapanmasına küçülmesine sebep olmuştur. Bunları neden görmezden geliyorsunuz. Siz vergi kaçıran birilerinden üç kuruş uyguna alacaksınız diye kusura bakmayın buna göz yumamayız. Yumdurmayız da...

Değerli Arkadaşlar,

Sonuç olarak 2.El forum bölümü iyi yada kötü sonuç olarak var. İyi yada kötü size hizmet veriyor. En iyisi olsun diye uğraşıyoruz bunun için de biraz zamana ve anlayışa ihtiyacımız var.

Herkesin açık noktaları eksik noktaları var. Tabiki Bisiklet Forumun'da var. Tıpkı sizlerin olduğu gibi. Eleştiri her zaman yapılmalı ama kırıcı olmadan.
 
Ulaş Bey,söylediklerinizde sonuna kadar haklısınız.Alıcı çok ince detay düşünmez ise,satıcının ne şartlarda ürün alıp sattığı,kendi çıkarları doğrultusunda pek de bağlayıcı olmaz.Bana göre;ülkemin çıkarları benim çıkarlarımdan önde gelir,onun için sıfır satış konusunda söylediklerinize katılıyorum.
Ancak benim bahsetmek istediğim;
Mesela ben SAMSUN'da yaşıyorum ve bisiklet ve ekipmanları konusunda,profesyonel manada satış yapan bir yer yok.Forumda bazı arkadaşlarımız,(genelde büyük alışveriş mağazalarında) sıfır ve uygun ürünleri foruma taşıyarak satıyorlar ve böylelikle bu gibi imkanlardan faydalanamayan diğer şehirlerdeki arkadaşlar da,istifade etmiş oluyor.Benim belirtmek istediğim buydu.
 
@ulas

sayın ulas bey ben hicbir bisiklet firmasının sayesinde bisikletime binmiyorum her parcasını kendim topladım, firmalar fiyat olarak cok ucuk rakamlar soyleyebiliyo ve elinde fazla kullanmadıgı malzeme olan birileri bu sporla yeni yeni ugrasmaya tanımaya calısan arkadaslarımıza uygun fiyatla malzemelerini aktararak gercekten yardımcı oluyolar, oda olmazsa ebaydan alıyorum ,acıkcası forumlada 2.el yada daha ucuz malzeme ararken tanıştım diger konuları geziler organizasyonlar daha sonradan ilgimi cekti ve cok hosuma gitti daha sonra forum bagımlılık yaratt,ı vergi konusuna gelincede ismini vermeyecegim ama birkac bisiklet firmasından alısveris yaptım havale usulu ile internet uzerinden kimse bana adıma yada normal bi sekilde fatura gondermedi zaten elinde birkac malzeme olupda satan forum uyelerinden vergi konusundan bahsetmek sacma olur,bu durum foruma katılımı baltalamaktadır asıl onemli olan admin olarak sizlerin bu isi ticaret olarak yapan insanları forumdan ayıklamaktır biz bikac parca toplamısız bu kimseninde hicbir firmanında gozune buyumesin serbest piyasa ve 450 liralık aynakolu kullanmadıgı icin forumda 250 liraya satan arkadasımı tercih edecegim tabiki onunda isi gorulcek benimde cebim yanmayacak amac gercekten ticaret degil ve bu sporu insanlara sevdirmekse once forumdaki simsarlar temizlenmelidir,saygılar....
 
Tabiki katılıyorum size. Haklısınız da o yönden hiç bir şüphem yok zaten.

Bahsettiğiniz şekildeki üyeleri ayıklıyoruz zaten. Konu sadece 2.el de değil. Her bölümün ayrı ayrı sorunları var ayrı ayrı tartışmaları oluyor. Elimizden geldiğince huzurlu bir ortam yaratmaya çalışıyoruz çalışmaya da devam edeceğiz.

Ama siz de hak verin ki koli koli bisiklet malzemesini kaçak yollarla Ülkemize sokup bu işten kar eden insanlara da dur demesini biliyoruz. Zaten bunu biz yada siz yapmazsak bisiklet sektörü iyice tökezlemeye başlayacak.

Ayrıca forumdan bir çok kişinin illegal yollarla aldığı kendimize ait markaların bile zaman zaman garanti sorunlarıyla ilgilendik. Yardımcı olduk. Görüyorum ki o kişiler de burada sorun yaratmışlar :) Yazık ki ne yazık..

Konuyu fazla dağıtmak istemiyorum o yüzden ayrıntılara girmeyeceğim.

Forumun düzeni ve de üyelerin rahatsız olmaması adına bu konuyu fazla uzatmanın anlamı yok. Burada harcadığımız zamana da yazık.

eleştirilerinizin tam manada olmasa da bir çoğuna zaten katılıyoruz. Bunlar sizlere daha iyi hizmet vermemizi sağlıyor.

Konu hakkında yine sizden Bisiklet Forum yönetimi adına rica ediyorum uzatmayalım. Siz de biz de işimize bakalım.

Herkese iyi pedallar.
 
@ulas



Ulaş bey;
Mademki sıfır parça satmak suç, o zaman 2. el parça satmak da suçtur. Kimin bu işten para kazanıp kazanmadığını bilemezsiniz. Bunun ispatı da imkansızdır.
Kaldı ki 2. el parçaları yurt dışından alıp da Türkiye de satanlarda mevcut.
Hadi diyelim ki 2. el parça satmak suç olmasın, sıfır parça satmak suç olsun. O zaman buna sayı sınırı koyamazsınız. 1 parça sıfır satacaksın suç olmayacak, 2. parçayı satınca suç olacak. Bu zaten adalet sistemine aykırıdır. Bir şey suç teşkil ediyorsa miktarı önemli değildir.

Ayrıca kimseyi mahkemeye vermekle tehdit edemezsiniz kusura bakmayın. Mahkemeye vermekle, maliyeye bildirmekle elinize birşeyin geçmeyeceğini sizlerde biliyorsunuz. TR de s ahibinden .com , gittigidiyor.com gibi siteler bu sistem üzerine işlemektedir. Bu siteler üzerinden sıfır yada 2. el ürün satmak suç değildir.

Kaçak yollarla ürün getirtip satmakla suçladığınız üyeler arasında, önceki mesajıma fotoğrafını eklediğim arkadaş gibi bir çok arkadaş daha mevcut.

Ayrıca burası sanal bir ortam, insanlar özgürce istediikleri şeyleri konuşabilirler, bunun için de profilini tam doldurma zorunluluğu yok. Eğer "var" diyorsanız üye olurken zorunlu hale getirirsiniz olur biter.

Bu forumun 2. eli sayesinde birçok kişi bisiklet konusunda kendisini daha da ilerletti. Ben de bu forumdan ürün aldım, sizin delta bisiklet mağazanızdan da ürün aldım. Ama bundan sonra sizin mağazanıza fiyat araştırmak için bile girmeyeceğimi bilmenizi isterim.
 
Hakan Bey,

bahsettiğiniz sitelerden alışveriş yaparsanız fatura verdiklerini görürsünüz veya 2.el bir ürün alın o zaman size komisyon faturası keseceklerini görürsünüz.

Üye olurken forum kurallarında bu bilgileri girmeniz gerektiğini yazıyor zaten. Siz de buna dayanarak Adınızı yazmışsınız veya çoğu bilginizi girmişsiniz.

Hakan Bey, Türkiye'de Haksız Kazanç Resmi olarak asla kabullenemez. Siz de bir vatandaş olarak buna izin vermeyin zaten. İster sıfır ister ikinci el olsun hiç fark etmez. Bugün galericiler bile 2.el ürün satarken fatura kesmek zorundalar. Bu her sektörün vatandaşlık görevidir.

Lütfen benim yaklaşımımı iyi niyet yaklaşımı olarak algılayın Sizi tanımıyorum belki mağazamıza gelmişsinizdir görmüşümdür bu da önemli değil.


Şuanda bu forumda 30.000 üye var. Açılan ankete 40-50 kişi katılmış.

Kimisi hak vermiş kimisi sitem etmiş. Bu konuyla ilgili toplasanız 15-20 kişi konuşmuş.

Diğer üyelerin nasıl rahatsız olduğunu siz düşünün.

Konuyla ilgili son kez iyi niyet çağrısı yapıyoruz lütfen siz de anlayış gösterin artık. Hem sizin hem de bizim zamanımıza yazık. Diğer insanları da rahatsız etmeye hakkımız yok.

İyi niyetli bir üye anket açtı konu farklı yerlere geldi. Bu mesajı kilitlemek zorunda bırakmayın Lütfen..
 
  • Beğen
Tepkiler: sonEr´´
@Hakan Mete

Hakan bazı konularda haklı olabilirsin fakat online alışveriş siteleri ile ilgili olarak yazdıklarını detaylı bi araştırma yaptıktan sonra bi daha gözden geçirmeni tavsiye ederim. Sebebine gelince Maliye Bakanlığı senin yazdıklarının aksine her yıl bi önceki yılda online alışveriş sitelerinde yapılan satışları inceleyerek muhatapları vergi dairesine davet edip gerekli cezaları kesmektedir. Yani belirttiğin alışveriş sitelerinde satış yapmak suç değil fakat vergi kaçırmak suçtur.Bu forumun ikinci el bölümünde yapılan satışların satıcıya sağladığı kazanç açısından maliye bakanlığı nezdinde dikkate alınacağınıda sanmıyorum.
 
  • Beğen
Tepkiler: ulas
Bisiklet Forum Yönetiminde bulunan bütün arkadaşlar IP numarası görebiliyor. İster sabit olsun ister olmasın hiç fark etmiyor. Üyenin IP numarası otomatik olarak kaydediliyor. Ne yapmış ne etmiş hepsi ortada..

Baktım yazılan sitemler hep aynı kurulan cümleler aynı kimse üstüne alınmasın olay çok farklı , bir araştırma yapayım dedim.

İnanamazsınız çok ilginç manzaralarla karşılaştım.

A isimli üyenin en az 7-8 kullanıcı adı varmış
B üyesinin 10-15 ( Evet yanlış okumuyorsunuz 10-15) üyeliği var
C üyesinin yine onlarca üyeliği var

dahası dahası ve dahası var..

Kendi adlarına açtıkları Üyeliklerde inanamazsınız bu kadar mı güzel konuşma bu kadar mı anlayışlı özverili mesajlar yazılır. Bir de bakıyorsunuz bir üyelik daha açmış atan belli değil tutan belli değil :) ama yine aynı kişi.. İşte biz burada bu kişilerle uğraşıyoruz sırf sizi kandırmasınlar diye.. ( Bu kişilerden kastım onlar kendilerini biliyor tıpkı bizim onları bildiğimiz gibi )

Siz siz olun 2.el bölümündeki ilanlardan bir şey almadan önce mutlaka yöneticilerden birine IP sorgulaması yaptırın.

Adam İkinci El İlan Girmiş yine kendisine mesaj atmış param olsa alırım diye. Bir konudaki 24 mesajın 22 sini kendisi atmış. Keklik avlıyor yaa.. Gariban 2 kişi de tutmuş o ürünü almış. Biz bu garibanlar kandırılmasın diye gecemizi gündüzümüze katacağız onlar da atsın tutsun.

Bisiklet Forum yönetimi olarak o kadar saygılıyız ki bunları ortaya döküp de hatta forumda belli bir saygıya sahip olan insanlar da var aralarında rencide etmek istemiyoruz.

İnanın bu kişilerin listesini yapsam 2.el bölümünde elle sayılır insan kalır.

Buradan en az iki kullanıcı kaydı olan kişilere sesleniyorum.

Bunun ne bahanesi olur ne de başka bir şeyi.
Bu resmen insanları kandırmak dolandırmaktır.

Bu güne kadar sesimizi çıkartmadık ama şimdi hepinizin kirli çamaşırlarını binlerce kişinin önüne dökmek zorunda bırakmayın bizi.

Özellikle son olaylara sebep olan kişilerin %90 ı bu dediğim şekilde hile yapmaktadırlar.

Forumu kösteklemek adına mesaj atan her üyenin kim olursa olsun mesajları filtrelenecektir ve o IP numarası ile ek kullanıcı açmış üyelerin üyeliklerine son verilecektir. Ayrıca forumda da bu tip kullanıcıların listesi yapılacaktır.

Değerli Üyelerimiz bu tip insanların oyununa gelmeyin..

Hepinize iyi forumlar
 
Geri