konuyu yeni gördüm koşarak geldim.
bence teleskopla gözlem yapmak yerine uzaylı arayacaksanız hiç uğraşmayın alacağınız en pahalı teleskopla en fazla derin uzay gözlemi-fotoğrafçılığı yapabilirsiniz.
zaten amerikada bir sürü radyo teleskopuyla (devasa) arama yapılıyor (SETI). uzaylılarla karşılaşmamız için bizim onlara gitmemiz en mantıklısı
. biz onlarak gidersekte birkaç nesil (10-20-belki 100-1000 yada asla :confused
görecek kadar yaşamak zorundayız.
düşünün dünyaya en yakın yıldız (güneşten sonra
) alfa centauri
dünyaya uzaklığı 4,37 ışık yılı yani saniyede 300.000 km hızla hiç yavaşlamadan aralıksız ışık hızında 4,37 yıl (1595,bla bla gün) [daha marsa gidemedik(plütonu falan saymıyorum bile)]
en iyimser yaklaşımla gidelim
ışık hızına kazasız belasız çıkılıp sabitlenmesi 100 yıl
oraya gitmesi için bir roketin, motorunun(artık antimadde motoru mu olur ne olursa) hede sinin ve hödö sünün tasarlanması minimum 50 yıl hiç hata payı olmamalı
gönderilecek gözü kara bilim için canını hiçe sayan astro-kozmo-(turko
)notların seçilip eğitilmesi- roketin parçalarının üretilip birleştirilmesi yıldızlararası iletişim kuracak kadar gelişmiş sistemler, astronotlar için maksimum sağlık önlemleri bla bla bla bla 50 yıl.
yeterli bütçeyi açmayalım bile.
bu polyannacılıkla 200 yıla görebiliriz.
ama dünya bu kadar hızlı tükenirken hiç bir kurumun marsta koloni kurmak insan neslini garantiye almak gibi bir iş dururken bütün bütçe ve zamanlarını harcayacaklarını sanmıyorum
KARANLIKTAN GELEN NOT: Uzaylı dediğimiz organizmalar illa ki zeki olmak zorunda değil beklide şuan a yıldızının b ve c gezegenlerinin arasındaki e asteroid kuşağının içindeki x asteroidinin y noktasında küçücük minicik bir bakteri kolonisi olarak bizim gidip onları bulmamızı bekliyip boş boş salınıyolardır
FİLM ÖNERİSİ: Interstellar, The martian
düşünün dünyaya en yakın yıldız (güneşten sonra
dünyaya uzaklığı 4,37 ışık yılı yani saniyede 300.000 km hızla hiç yavaşlamadan aralıksız ışık hızında 4,37 yıl (1595,bla bla gün) [daha marsa gidemedik(plütonu falan saymıyorum bile)]
en iyimser yaklaşımla gidelim
ışık hızına kazasız belasız çıkılıp sabitlenmesi 100 yıl
oraya gitmesi için bir roketin, motorunun(artık antimadde motoru mu olur ne olursa) hede sinin ve hödö sünün tasarlanması minimum 50 yıl hiç hata payı olmamalı
gönderilecek gözü kara bilim için canını hiçe sayan astro-kozmo-(turko
yeterli bütçeyi açmayalım bile.
bu polyannacılıkla 200 yıla görebiliriz.
ama dünya bu kadar hızlı tükenirken hiç bir kurumun marsta koloni kurmak insan neslini garantiye almak gibi bir iş dururken bütün bütçe ve zamanlarını harcayacaklarını sanmıyorum
KARANLIKTAN GELEN NOT: Uzaylı dediğimiz organizmalar illa ki zeki olmak zorunda değil beklide şuan a yıldızının b ve c gezegenlerinin arasındaki e asteroid kuşağının içindeki x asteroidinin y noktasında küçücük minicik bir bakteri kolonisi olarak bizim gidip onları bulmamızı bekliyip boş boş salınıyolardır
FİLM ÖNERİSİ: Interstellar, The martian