Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İlk bisikletiniz ve hayalinizdeki bisiklet

Scudo
İlk bisikletim : Bisan bmx
ikinci : Bisan 5 vites (bmx boyutlarındaydı oda)
Üçüncü : Bisan MountainCat (Yalan olmasın tam olarak bilmiyorum ama 21senelik falan ve lastikler hariç sapasağlam duruyor)
Dördüncü : Salcano Ng serisinin downhill modeli (tam bir modeli yok Marlboro'dan hediye gelmişti arkadaşa bende o kullanmıyor elinde çürümesin diye aldım salcanonun 1000tl altı en iyi-sağlam modellerinden biri diyebilirim :))
Beşinci : Mirraco Fivestar Option 2009

En sevdiğim tabikide Mirraco bmx'im ama hava şartları ve üniversite sınavı nedeniyle aldığımdan beri odamın bir köşesinde o bana bakıyor ben ona :((

kullandığım iki tekerler... şu anda motosiklet kullanmakla beraber bisikletide ihmal etmiyorum.
ilk bisikletim. ingiliz malı humber marka vitessiz. (son hatırladığımçatısını kırmıştım.sonra noldu hatırlamıyorum.)
ikinci bisikletim. fransız malı peugeot marka 3 vites (bi arkadaş çok istemişti sattım. gözü kalmıştı çünkü ne olur ne olmaz dedim..)
daha sonra motosiklete geçtim
1. motosikletim 50cc peugeot (kayıp)
2. motosikletim 100cc honda kinetik (kayıp)
3. motosikletim 125cc honda titan (hala durur ve oğlum kullanıyor.)
üçüncü bisiklet oğluma aldığım castello no fear çift amortisörlü 21 vites (hala ortaklaşa kullanıyoruz.)
4. motosikletim 250cc honda tiwister (hala kullanıyorum)
dördüncü bisiklet diğer oğluma aldığım Ammaco Christina (salcano üretimi) göbekten 3 vitesli (hala ortaklaşa kullanıyoruz.)

şu an evde hazır 2 bisiklet 2 motosiklet var yani..

İlk bisikletim pinokyoydu.. şimdi ise giant xtc uçuk bi yarış makinesine biniyorum :) çok şükür:)

Sene '88 ,
Baba memur,
Samsun Gima'dan Mariner marka, ortadan katlanır , yardımcı tekeri olmayan kırmızı bisiklet alınmıştı.Sanırım Gima taksit kart(defteri) ile :)
Akibetini hatırlamıyorum.

• Beğen
Tepkiler: Baran Akgün
İlk bisikletim 3 tekerliydi . Daha sonra bıhancı vardı modelini hatırlamıyorum:D.Şuanda ıse bır bmx ım var onu kullanıyorum.

@serkan hilal

@Bora Borahan

Galiba 86-87-88 jenerasyonundan olan herkesin babası küçük yaşlarda bisiklet aldıysa tercihini bmx den yana kullanmış :)

• Beğen
Tepkiler: serkan hilal
BMX "forever"
Bana arkadaşım vermişti :D
sonra Gidonu HALLEY moduna getirip kızlara laf atardım... BMX den indim, hayatımda MTB binmedim direk BELDESAN yol bisikleti, sonra GİANT yol bisikleti...
SOnra üniversite nin yokuşuna çıkıp, yokuş aşağı salardık, büyük ablalarımıza şaplağı vurup kaçardık :D heytt beee ne günlerdi :rolleyes: haydut haydut geçerdik 3 arkadaş :cool:

İlk makinem ikinci el Pinokyo'ydu. İlk senesinde yokuş yukarı ayakta binerken kadro orta göbekten ikiye yarıldı ben de oturup kaldım yere. Sonra göbeğe kaynak yaptırdık. Kaynak ek şeklinde olunca pedallar yere çok yakın olduğundan virajlarda yere deyiyordu. Muhtemelen hurda niyetine birine verdik geçtik.

Tabiki de ilk bisikletim 88 model cillop gibi, kadrosu kırmızı, lastikleri sapsarı bir BMX'ti. Nasıl unutabilirim. Çok değil aradan iki sene geçmemişti ki 11 yaşlarımda akrobasiye merak salınca olanlar oldu. Bir akrobasi uçuşu sonrası kolumu ciddi bir 7 ayrı noktadan parçalı kırık sonrası yıllarca bisiklet binemedim.

Bakmayın şimdilerde motosiklet kullanıyorum ama bisikletin halen yeri ayrıdır.

ilk bisikletim carpmalara karşı biniciyi gidona ve kadroya taktıkları süngerlerle korumayı amaçlayan bmx'ti:Dsonrasında bianchi sonra peugeot sonra tekrar bianchi sonra tecrübem arttı ve corratec sonra onu sattım simdi tekrar eski peugeotuma biniyorum yenisinide topluyorum yenisini alsamda peugeotuma ihanet etmem onada binerim:D tuhaf bi anlatım oldu:D

benim Carello adında çocukken kullandığım biskiletim vardı, orta okulun sonuna kadar kullandım.Abiminde Toscano bisikleti vardı :)

5-6 yaşlarında ilk 2 teker bisikletim dolma lastik diye tabir ediliyordu sanırım patlama derdi fln yoktu BMX'ti:)
Sonrasında gazete kuponuyla almıştık - Legnano Thunder - cırtlak bir yeşili vardı 8-9 sene kullandım kendisini :)

pinokyoydu bi akrabamız vermişti öyle bir sevinmiştimki anlatamam.

Çoğu zaman arka seleye oturup sürerdim. bazende ortadan kırıp kırık şekilde binerdim. Ne amaçla kırıp bindiysem ama çok değişik bir görüntü olurdu. ön tekerin yaklasık 30-40 cm sag arka tarafından arka teker geliyor:)

7-8 yaşlarında sarı, göbekten frenli Pinokyom vardı. Nerden geldi nasıl geldi hiç bilmiyorum, biniyordum işte :). Hatta hiç unutmam bir gün arkadaşımla yarışıyorduk. Bana gülerken garajdan geri geri çıkan bi araca girmişti, Allah dan arka penceresi açıktı da pencereden içeri yarısına kadar girdi bişey olmadı ama bisiklet pelt. Üzücü bi durum tabi ama Aklıma geldikçe ve anlatırken gülmeden edemiyorum :)

çocuklugumda hiç biisikletim olmadı belkide bu yüzden bisiklet merakım çok fazla ister inanın ister inanmayın küçüklügümde bisikleti olanların evlerinin etrafında dolanırdım hele bisikleti dışarda bırakmışlarsa bisikletin yanına giderdim uzun uzun bakar hayaller kurardım hiç yarış görmemiştim ama bisiklet yarışında birinci geldigimi hayal ederdim bu benim içme dert oldu ilk çocugum dogdugunda 3 tekerli bisklet 3yaşında 16" bisiklet 5 yaşında20"5vitesli 8 yaşında 16" ful slx donanımlı bisiklet aldım ve şimdi oglum 11 yaşında 14 yaşında ona en az 105 donanımlı bir yol bisikleti alacam kendiminde şu an 19"amoeba ful deore rublesi slx li bir bisikletim var bu benim 3. bisikletim resim ekliyemiyorum bilgisayar müsade etmiyor erişmiyor kusura bakmayın

benimde ilk bisikletim 2. el bir pinokyoydu yaklaşık 150 groston ağırlığında 10 yaşında bacaklarım arnoldun kolları gibi olmuştu kafileler halinde izmir yeşilyurttan yokuş aşağı mithatpaşa sahil bulvarına inerdik geri dönüşü süper olurdu : (( şu anda ng 650 disk 15 kg fakat bende 110 kg ! bu nasıl bir ironidir : D

• Beğen
Tepkiler: AHMET67
Benim ki de ikinci el bir pinokyoydu. Mavi renkliydi. Abim eskiciden almıştı da ne kadar sevinmiştim. İyi hatırlıyorum bir ara pedalı tam bir iki tur çevirince zincir atıyordu.:eek: Günlerce yarım pedal kullandığımı bilirim. :D
Daha sonra kırmızı renkli bir Bisan Mountain Cat o da 1997'de falan alındı, hala da sağlam sayılır, biraz bakıma ihityacı var. Şimdi kullandığım ise 2009 Scott Aspect 45. Şimdilik memnunum ve uzun yıllar değiştireceğimi sanmıyorum..

• Beğen
Tepkiler: AHMET67
Geri