Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İlk bisikletiniz ve hayalinizdeki bisiklet

bisan de luxe 24.1,3,8 mavi renk ve o kadar sağlam bir bisiklet daha görmedim.20 yıla yakın kullanıldı.

Scudo
baya iyiymiş ya o :D bende var bianchi 3.5 senelik bisiklet ama haşat olmaya başladı ama günde en aşağıya 5 saat binerdim şimdi azalmaya başladı :)

İlk bisikletim titanic ti..Sonra ise çok ağır olan borelli terrano.. aldığıma pişman olmuştum..Şimdi ise geotech.

Mavi tekerli bir bmx almisti babam bana. 2. el olarak 13 milyona almistik o zamanki sartlarda. Freni falan pek tutmazdi. Ilk 2 tekere onunla alistim. Freni kullanmaya baslarda alisamadigimdan defalarca kaldirima ve komsunun arabalarina carpmisimdir :) Ardindan kendinden boynuzlu, yani gidon ve barendi tumlesik bir hunter bisikletim oldu. Boynuzlar da harbiden boga boynuzu gibiydi, cok orijinal birsey. Gidonun uzerinde brahma yaziyordu ve boga kafasi resmi vardi. Kadroda da carbon-steel yaziyordu ve gercekten de hafif bir bisikletti. O zamanki bianchicilerin hepsi benim bisiklete binmek isterdi, 21 vites shimano vs zamaninin kraliydi. Hatta sedefli metalik mavi rengi vardi. Simdi catida yatiyor zavalli ama hala kullanilabilir halde, arada nostalji icin biniyorum.

Merhaba,
Benim ilk bisikletim 1974 yılında aldığımız Peugeot bisikletimdi.Avatar'da 1976 yılındaki halini görüyorsunuz.Vitesi olmayan bisikletti.O zamanlar bisikletler en fazla 3 vites olurdu.Çok kahrımı çekti. O bisikletle florya ya Güneş plajına veya menekşeye Haylayf plajına giderdik.Dönüşte eve ölümüz gelirdi.En az 2 gün yatar evden dışarı çıkamazdık.

ilk 2 tekerlekli bisikletim lacivert bir bisandı. kadro lacivert tekerlekleri de sarıydı :) almaya gittiğimiz günü dün gibi hatırlarım birsürü bisiklet vardı ama renklerin cazibesinden direkt almıştık :)

Pinokyo, dayımdan bana kalmıştı.
Çok severek binerdim. Şehirden ayrılıp köy yollarında dolaşırdık. Toprak yolda sürmeyi çok seviyordum. Dinamo ve far da aldırmıştım. Geçe gezmenin zevki bambaşkaydı. Bu arada far da çok hoştu. İki ampülü vardı. Farın üstündeki anahtarından uzun ve kısayı tercih edebiliyordum.
Bisikletçilerden değişik renklerde pinokyo yapıştırmaları , seleye bağladığımız minik çanta, üzerinde bir sürü irili ufaklı delik olan bisiklet anahtarı, kaynak diye adlandırdığımız yamalar...

Bisan-Atmaca 18 vites sarı...sürerken ayaklarım tekerleğe değerdi dönüşlerde vs... ama o zamanlar Bianchinin üst modellerini solda sıfır bırakırdım harika lastikleri vardı... hiç 1. vitese geçmedi hiçbir tamirci sorunu çözemedi...

ilk bisikletim dayımın hediyesi bisan ramboydu :)

@vedat balkız

biliriz seni.....babam zamanında gazetenin kuponla vermiş olduğu bisanlardan aldı kırmızı benim ayaklarım yetişmiyordu kaldırıma taş koyup öyle çıkardım sonra onu siyaha boyadık rahat 10 yılı vardır en son amcaoğlu direğe tosladı ön maşa gitti sonra kontra dedikleri pedaldan frenli vardı onuda köyden aldım eski hemde ortadan katlanabilir di 5. sınıfta babam bmx aldı ne forsum vardı en uzun arka kaydırma yarışı yapardık yokuş aşağı onuda iyice sürdükten sonra bu bisiklette yine amcaoğlunun elinde patladı ve şimdi 2011 model sedona borlam var ayaklarımın yetişmediği bisanım aklıma geliyor ve gülüyorum herkese bol pedallı günler :in:

Her ne kadar 1986'da arkadaşımın pinokyo'su ile bisiklete binmeyi öğrendiysem de ilk bisikletim 1988 yılında vitessiz bir BMX'di...

Harun Salcı, Kardeş bendede impetus var nasılsın memnunmusun ben daha 3 gün oldu alalı sarıyerden ortaköye gittim geldim koltuğu popomu acıttı birde v fren ses çıkarıyor

İlk bisikletim kırmızı Hüdaverdi :)

benin(daha doğrusu babamın) ilk bisikletim Bisan Roadstar idi..:)

http://i866.photobucket.com/albums/ab227/sonerkaya/roadstar2-1.jpg

daha ilkokuldaydım ve çok komiktir seleden ayağım pedala yetişmediği için kadro arasından bacağımı geçirip öyle kullanırdım..uzun süre böyle devam ettim ve sonra bir süre de kadro üstüne babamın yaptığı ikinci bir seleye oturarak kullandım..rüyalarımda hep bir bmx vardı ama olmadı..sonrasında daha güzeli Bisan Everest oldu..fosforlu sarı-siyah renkli..aldığımız günki heyecanımı dün gibi hatırlarım..:)

sonradan farkettim bizim roadsterin frenleri bu şekilde telle değil bildiğimiz demir çubuklarla çalışıyordu..:)

ilk bisikletim 6-7 yaşımda alınmış olan 3 tekerli bir bisikletti.daha sonra ilk okul yıllarımda komşunun oğlunun almanyadan gelen bir bmx bisikleti ile bisiklet maceram devam etti.daha sonraları gençlik yıllarımda 1992-93 malum bianchi bisikletler çok modaydı piyasada.tabi o zamanlar bisiklet almama izin yoktu bende komşudan ve arkadaşlardan ödünç alınan bisikletlerle bu spora devam etmeye çalışırdım.askerlik sonrası hala bir bisikletim olmamıştı bende bizim bir akrabanın kırmızı bisan atlas bisikletiyle yine ödünç alarak :) bisiklet sporuna devam ettim yıl 1998-99.daha sonra 2000 yılında aynı binadaki komşunun bisikletini yine ödünç isteyip biraz gezdikten sonra eve bırakmak için geldiğimde komşumuz bisikletin artık benim olduğunu geri vermem gerekmediğini söyledi evet ilk kez kendi bisikletim olmuştu çok sevinçliydim.bu bisikletin değişmesi gereken eskimiş parçaları vardı.yeni malzemeler almak için gittiğim bisiklet dükkanlarında bulunan diğer bisikletçi arkadaşlardan ve iş yeri sahiplerinden bisiklet ve bisiklet malzemeleri hakkında bilgiler almaya başlamıştım.bu bisikletle yaklaşık 3-4 gezdikten sonra iş yerimizden aldığım harçlıklar biriktirip kendi bisikletimi toplamaya müsait hale gelmişti.ve 2000 yılının aralık ayında bu kez sıfırdan kendi seçtiğim malzemelerle ilk bisikletimi toplamıştım.daha sonraki yıllarda bir kaç bisiklet değişikliğim oldu.ama hala bu spora ilk günki sevinçle devam ediyorum.sırasıyla resmini çekebildiğim bir kaç bisikletim ve son toplamış olduğum bisikletim.

http://i53.tinypic.com/28tdl4z.jpg

Çoğu insanın olduğu gibi bisan bir çok kişinin ilk bisikletidir unutmayalım lütfen :)

• Beğen
Tepkiler: AZONİC
Geri