Scudo Sports

İlk kez bisikletle şehirlerarası yola çıkacaklara öneriler

Ankara-Eskişehir arasında eskişehir yoluna alternatif yol var mı? Çayyolu tarafından çıkacağım.
Ankara Eskişehir yolu güzel bir yol. Emniyet şeridinde giderek çok zorlanmazsınız. Başka bir yol vardır illaki ama ben Ankara Polatlı Eskişehir yolundan gitmiştim gayet hoşuma gitti.

• Beğen
Tepkiler: Dongtaes
Scudo
uygulamayı indirdim inceledim ve rotayı çıkardım. Güneydoğu-Doğu rotası için otoyolları kullanmamı söylüyor yani araba yollarından gideceğim gibi. Teşekkürler.

evet dediğiniz doğru yerleşim ve suya erişim aralıklarını düşünerek yaptım planlamayı hava konusunda da adanadan yola çıkacağımı varsayarsak yol için en uygun havanın kasım aralık arası olacağını düşünüyorum.
@Dattebayo
Adana-Van arasını arabayla defalarca katettiğim için bir iki bi şey söylemek istedim.
İlk olarak Adana daki sıcaklık ile Doğu Anadoluda nereye kadar gitmeyi düşünüyorsunuz bilmiyorum ama gittiğiniz herhangi bir yerdeki sıcaklık farkı oldukça fazla. Bunu geceleri daha çok hissedersiniz. Kamp yapacaksanız bunu özellikle dikkate alın. Kıyafet konusunda tedbirli olun.
Kasım-Aralık gibi yola çıkmayı planlıyorum demişsiniz yine kontrol ettim yazarken, ben Vanda en erken Kasımın ilk haftasında kar görmüştüm. İlk yağan kar pek tutmaz ama yine de sıcaklık sıfıra kadar düşer, yollarda buzlanma tehlikesiyle karşılaşabilirsiniz. Ağrıya kadar ulaşmayı düşünüyorsanız daha da bi soğuk görebilirsiniz.
Doğu Anadolu da bazı yerlerde yollar oldukça geniştir ve otoban yolları gibidir. Muş-Bitlis-Van arası yollar bu şekilde en azından. Ama aynı zamanda o yolların üstünde tünel de var. Onlara dikkat etmek lazım.
Güneydoğuda Şanlıurfa-Diyarbakır taraflarında yerleşim yerleri oldukça uzak. Üst yolu kullanarak (Gölbaşı - Malatya - Elazığ) gidecekseniz diğerine nazaran daha sık yerleşim görürsünüz.

@Dattebayo
Adana-Van arasını arabayla defalarca katettiğim için bir iki bi şey söylemek istedim.
İlk olarak Adana daki sıcaklık ile Doğu Anadoluda nereye kadar gitmeyi düşünüyorsunuz bilmiyorum ama gittiğiniz herhangi bir yerdeki sıcaklık farkı oldukça fazla. Bunu geceleri daha çok hissedersiniz. Kamp yapacaksanız bunu özellikle dikkate alın. Kıyafet konusunda tedbirli olun.
Kasım-Aralık gibi yola çıkmayı planlıyorum demişsiniz yine kontrol ettim yazarken, ben Vanda en erken Kasımın ilk haftasında kar görmüştüm. İlk yağan kar pek tutmaz ama yine de sıcaklık sıfıra kadar düşer, yollarda buzlanma tehlikesiyle karşılaşabilirsiniz. Ağrıya kadar ulaşmayı düşünüyorsanız daha da bi soğuk görebilirsiniz.
Doğu Anadolu da bazı yerlerde yollar oldukça geniştir ve otoban yolları gibidir. Muş-Bitlis-Van arası yollar bu şekilde en azından. Ama aynı zamanda o yolların üstünde tünel de var. Onlara dikkat etmek lazım.
Güneydoğuda Şanlıurfa-Diyarbakır taraflarında yerleşim yerleri oldukça uzak. Üst yolu kullanarak (Gölbaşı - Malatya - Elazığ) gidecekseniz diğerine nazaran daha sık yerleşim görürsünüz.
Diyarbakırdan sonra sıcaklıklar sıfıra yakın, doğuda ise yer yer sıfırın altında olacak kasım sonu gibi. O yüzden kış ekipmanlarımı da eksiksiz tamamladım. Son durak Ağrı olacak akşamları o tarihlerde sıfırın altında olduğunu da biliyorum. Yaz ve kışı aynı turda deneyimleme şansım olacak :) Teşekkürler bilgiler için

Screenshot_20201027-104228.pngarkadaslar bu bisikleti sizce uzun tur için hazırlanan nasıl olur sizinde fikrinizi almak istiyorum 🤔

@ekren gökhan hocam bu siteyi çözememiştim ben. Sadece hazır güzergahlar mı var? Kendimiz rota oluşturamıyor muyuz?

@karamanyusufahmet merhabalar kendi rotalarınızı çizebiliyorsunuz.
Ücretli seçenekte de başkalarının rotalarıyla ilgili işlemler yapabiliyorsunuz. Aslında çok karışık sayılmaz kullanıcıların videoları mevcut bir sorunuz olursa gene de yardımcı olmaya çalışayım.

Yazınızı blogunuzda sonuna kadar okudum. Forumda da aynı konu denk geldi. Rota çok güzel, ayrıca rota bilgileri içeren bi yazı da güzel olur

Geri