@Dattebayo
Adana-Van arasını arabayla defalarca katettiğim için bir iki bi şey söylemek istedim.
İlk olarak Adana daki sıcaklık ile Doğu Anadoluda nereye kadar gitmeyi düşünüyorsunuz bilmiyorum ama gittiğiniz herhangi bir yerdeki sıcaklık farkı oldukça fazla. Bunu geceleri daha çok hissedersiniz. Kamp yapacaksanız bunu özellikle dikkate alın. Kıyafet konusunda tedbirli olun.
Kasım-Aralık gibi yola çıkmayı planlıyorum demişsiniz yine kontrol ettim yazarken, ben Vanda en erken Kasımın ilk haftasında kar görmüştüm. İlk yağan kar pek tutmaz ama yine de sıcaklık sıfıra kadar düşer, yollarda buzlanma tehlikesiyle karşılaşabilirsiniz. Ağrıya kadar ulaşmayı düşünüyorsanız daha da bi soğuk görebilirsiniz.
Doğu Anadolu da bazı yerlerde yollar oldukça geniştir ve otoban yolları gibidir. Muş-Bitlis-Van arası yollar bu şekilde en azından. Ama aynı zamanda o yolların üstünde tünel de var. Onlara dikkat etmek lazım.
Güneydoğuda Şanlıurfa-Diyarbakır taraflarında yerleşim yerleri oldukça uzak. Üst yolu kullanarak (Gölbaşı - Malatya - Elazığ) gidecekseniz diğerine nazaran daha sık yerleşim görürsünüz.