Scudo Sports

İlk kez bisikletle şehirlerarası yola çıkacaklara öneriler

Peki yol bisikletiyle olsa sence bu kadar rahat gidebilecek miydin sence ? Tur bisleti candir gerisi heyecandir şekli
Mümkün değil..Baştan beri kıvrandım ama süper bir ultralight tur bisikleti yarattım, tabi hep önerilerinizle...Bisikletin yüklü toplam ağırlığı 25 kg den azdır... İlkkez bu turda sinop erfelek rapmasında bisikleti elime aldım..😐..allahtan hafif..ama bir koydu bana bu sormayın yaa..Giantla olmazdı, bugün 36 ruble hayat kurtardı..Giant önde 34 arkada 30 du..ölürdüm sanırım..😁..Bana maliyeti 8 i geçmiştir aletin ama çok memnunum..Çok uğraştık dimi kaldato, ama valla değdi..
@5ef vizörle gözlük oluyor...ama havalı gibi algılanmasın diye bu bölgede takmadım.zaten millet alışkın değil bu işlere, iyice ucube tablosu çizmeyelim..😁
@MakRo Sağol kardeşim...Seninlede az aliexpress muhabbeti yapmadık ama dimi..😁..Bu akşam dananın kuyruğu kopuyor..Çadır, mat, tulum, yastık, ocak hepside ilk kez denenecek...Çadırın kazıkları hafif olsun diye aluminyum ama zayıf, eğiliyor...ilk intibam olumsuz..o kadar da bekledik..

Scudo
Selamünaleyküm arkadaşlar. İstanbul, Bahçelievler'de ikamet etmekteyim. Dahon Mariner D8 (2019) model katlanır bisiklet sahibiyim. Bu hafta sonu şehir dışına, çok da uzak bir yer olmaması kaydıyla tura çıkmak istiyorum. İlk defa tek başıma tura çıkacağım. Gideceğim yere otobüs ya da hızlı tren ile gitmek istiyorum. Kamp malzemelerim olmadığı için, Cumartesi gecesi konaklama imkânım olmalı. Ya da kısa zamanda şu malzemeleri alarak kamp yapacak duruma gelebilirsin diyenleriniz olursa değerlendirmeye alabilirim. İnternette yaptığım araştırmalarda, 95 km’lik Kapıdağ Yarımadası turu gözüme çarptı. Daha önce bu rotayı tecrübe edenleriniz tecrübelerini aktarabilirse, ayrıca memnun olurum. Alternatif rota tavsiyelerine açığım.

• Beğen
Tepkiler: five
herkese selam, önceki entrylerde yazılmıştır belki gözümmden kaçtıysa affola bir sorum olacaktı. şehirlerarası bisiklet turu rotası oluştururken google maps ten rotayı yürüyüş şeçeneği ile işaretlemek mi yoksa araba yolunda kalmak mı daha mantıklı olur? İkisinin de kendince avataj ve dezavantajları olduğunu düşünüyorum. Güney-Güneydoğu-Doğu şeklinde bir tur yapılacaksa yol güzergahı belirlenirken nelere dikkat edersiniz? Tüm tavsiylere açığım, tecrübeli kişiler yeşillendirirse çok sevinirim.

herkese selam, önceki entrylerde yazılmıştır belki gözümmden kaçtıysa affola bir sorum olacaktı. şehirlerarası bisiklet turu rotası oluştururken google maps ten rotayı yürüyüş şeçeneği ile işaretlemek mi yoksa araba yolunda kalmak mı daha mantıklı olur? İkisinin de kendince avataj ve dezavantajları olduğunu düşünüyorum. Güney-Güneydoğu-Doğu şeklinde bir tur yapılacaksa yol güzergahı belirlenirken nelere dikkat edersiniz? Tüm tavsiylere açığım, tecrübeli kişiler yeşillendirirse çok sevinirim.
Google maps yürüyüş yolu seçeneğinde tekerlekli bir taşıtın geçemeyeceği yollara sokuyor. Araç seçeneğini seçince de dikkatli olun.
Bazen bisikletin girmesinin yasak olduğu yollara sokabiliyor ancak paralel bir yol bulunuyor genelde.
Pek fazla şehirler arası gezi yapmadım ama araç yolunu kullandım her zaman.

• Beğen
Tepkiler: Dattebayo
@Dattebayo komoot veya bikeroll gibi uygulamalara bir göz at derim, rotayı A ve B şeklinde seçince sana yükselti,mesafe,,toplam iniş,çıkış şeklinde sayısal ve grafiksel olarak değerler sunuyor,bikeroll.agir kalıyor komoot biraz daha kolay ve detaylı....

@Dattebayo maps yerine Komoot uygulamasını kullanabilirsiniz tur için. Daha detaylıdır.

• Beğen
Tepkiler: bilalfidanboy
Ankara-Eskişehir arasında eskişehir yoluna alternatif yol var mı? Çayyolu tarafından çıkacağım.

@Dongtaes Eskişehirin paralelinde bir yol var tandoğandan kentparka kadar orayı kullanıyorum ama nereye kadar gidiyor bilmiyorum. Sakıp Sabancı Bulvarı olması lazım bi bakın isterseniz.

@Dongtaes Eskişehirin paralelinde bir yol var tandoğandan kentparka kadar orayı kullanıyorum ama nereye kadar gidiyor bilmiyorum. Sakıp Sabancı Bulvarı olması lazım bi bakın isterseniz.
O yol Bağlıca'ya kadar geliyor maalesef. Tam olarak AŞTİ-Bağlıca yolu orası.

Selamünaleyküm arkadaşlar. İstanbul, Bahçelievler'de ikamet etmekteyim. Dahon Mariner D8 (2019) model katlanır bisiklet sahibiyim. Bu hafta sonu şehir dışına, çok da uzak bir yer olmaması kaydıyla tura çıkmak istiyorum. İlk defa tek başıma tura çıkacağım. Gideceğim yere otobüs ya da hızlı tren ile gitmek istiyorum. Kamp malzemelerim olmadığı için, Cumartesi gecesi konaklama imkânım olmalı. Ya da kısa zamanda şu malzemeleri alarak kamp yapacak duruma gelebilirsin diyenleriniz olursa değerlendirmeye alabilirim. İnternette yaptığım araştırmalarda, 95 km’lik Kapıdağ Yarımadası turu gözüme çarptı. Daha önce bu rotayı tecrübe edenleriniz tecrübelerini aktarabilirse, ayrıca memnun olurum. Alternatif rota tavsiyelerine açığım.

Merhaba,

Kapıdağ ilk tur için biraz fazla yorucu olabilir. Size kademeli olarak Yalova-Termal, İznik Gölü çevresi, Altınova-Boyalıca rotalarını öneririm.

Kazasız ve keyifli turlar

five

Merhaba,

Araç yollarında kalmanızı tavsiye derim. Pratik olarak eğimleri gösteriyor ama dağ bayır patikalarını da dahi ediyor rotaya. Elle sık sık düzeltek gerekiyor rotaları. (Bazen de bir şekilde yayanın giremediği yerler oluyor ve yolu uzaklardan dolaştırıyor. ) Rota çizmek için bikeroll, Map MyRide (kişisel favorim - eğimleri gösterme şekli çok iyi), komoot, Garmin connect vs. kullanabilirsiniz.

Güneydoğu'da henüz bisiklet turu yapmadım ama arabayla turladım. Yerleşim yerleri ve suya ulaşım aralıkları oldukça uzun olabilir. Bu sebeple bu konularda iyi bir planlama gerekebilir. Bir de Güney ve Güneydoğu'da çok sıcaklara kalmamakta fayda var. (Benim yaptığım hataya düşmeyin.)

five

Son düzenleme:
Komoot guzeldir tavsiye ederim.
Bir adet kask aynasi almanizi tavsiye ederim. Durmadan arkaya bakmaktansa
uygulamayı indirdim inceledim ve rotayı çıkardım. Güneydoğu-Doğu rotası için otoyolları kullanmamı söylüyor yani araba yollarından gideceğim gibi. Teşekkürler.
Merhaba,

Kapıdağ ilk tur için biraz fazla yorucu olabilir. Size kademeli olarak Yalova-Termal, İznik Gölü çevresi, Altınova-Boyalıca rotalarını öneririm.

five

Merhaba,

Araç yollarında kalmanızı tavsiye derim. Pratik olarak eğimleri gösteriyor ama dağ bayır patikalarını da dahi ediyor rotaya. Elle sık sık düzeltek gerekiyor rotaları. (Bazen de bir şekilde yayanın giremediği yerler oluyor ve yolu uzaklardan dolaştırıyor. ) Rota çizmek için bikeroll, Map MyRide (kişisel favorim - eğimleri gösterme şekli çok iyi), komoot, Garmin connect vs. kullanabilirsiniz.

Güneydoğu'da henüz bisiklet turu yapmadım ama arabayla turladım. Yerleşim yerleri ve suya ulaşım aralıkları oldukça uzun olabilir. Bu sebeple bu konularda iyi bir planlama gerekebilir. Bir de Güney ve Güneydoğu'da çok sıcaklara kalmamakta fayda var. (Benim yaptığım hataya düşmeyin.)

five
evet dediğiniz doğru yerleşim ve suya erişim aralıklarını düşünerek yaptım planlamayı hava konusunda da adanadan yola çıkacağımı varsayarsak yol için en uygun havanın kasım aralık arası olacağını düşünüyorum.

uygulamayı indirdim inceledim ve rotayı çıkardım. Güneydoğu-Doğu rotası için otoyolları kullanmamı söylüyor yani araba yollarından gideceğim gibi. Teşekkürler.
Diğer türlüsü biraz şaşırtılara açık oluyor.
Yaşadığım yerde bisiklet seçeneğide var Google Maps'te. Bazen dağ bisikletinde kullanıyorum da çoğu zaman başka yollar aramam gerekiyor.
Tarla tarafından yutulmuş bir yola, kaldırılmış bir tren geçidine, şu an olmayan bir bağlantı yoluna çıkarabiliyor beni.😅
Araçların, yani medeni yaşamın yakınında (😁) sürmeniz, oluşabilecek sorunlara daha kolay çözüm bulmanızı sağlar.
Tabi tam tersi durumlarla da karşılaşabilirsiniz.
Dikkat edin, yolunuz açık olsun.

Google maps yanlış rotalara çıkartabiliyor .
Forumda da kullanıcıları var.Kullandığım uygulama (link)
Yürüyüş, bisiklet ve birçok aktivite için kullanabilirsiniz.

Geri