Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İngiltere'den alışveriş

@kblglmz Arkadaşlar ben tüketici hakem heyeti raportörü olarak çalışıyorum. Fakat bizim bakanlığımız gümrük ve ticaret bakanlığı. "ingilteredensatinal" isimli kişi getirdikleri ürünün gümrüğe girmeyeceğini söylüyor. Böyle bir şey mümkün değil. 74 avro ya mı alıyorsunuz ki bisikleti gümrüğe girmesin. Benden size tavsiye tedbirli olun.

Scudo
@kblglmz hocam burda Türk bir özel kargo şirketi var. Telefonla gorustum. Surulebilir bisikleti 70-90 pound, eğer paketleme yapılırsa 50-70 pound arası değiştiğini söyledi. Çalıntı olmadığı sürece sıkıntı çıkmayacağını belirtti gorustugum kişi.

• Beğen
Tepkiler: avkebele
@mmnmtl vizem olsa kendim gidip alacağım. Uçak bileti 300 lira tutuyor. Kargoya ise 60 pound desek eder 240 lira. 60 daha verip alıp gelinebilir vizesi olanlar için.
En uygunu havayolu ile sanırım. Öğrendiğim kadarıyla burda paylaşayım;
Eğer bagajlı biletiniz varsa THY veya Pegasus farketmeksizin bisikletinizi kutusunda ücretsiz getirebiliyorsunuz. Bagaj hakkınız yoksa veya kilo problemi yaşıyorsanız ekstra olarak bisiklet Kargosu hizmeti satın alabilirsiniz. Bu ise THY de 30 € , Pegasus da ise 45€. Özel kargo şirketlerinde ise sadece taşıma ücreti dediğiniz gibi 50 £'dan başlıyor.
Bakalım bu bisiklet bana nasip olacak mı, merakla bekliyorum :)

@kblglmz bisikleti merak ettim doğrusu, merakimizi giderseniz :) inş istediğiniz bisikleti alırsınız.

@NKurtuldu bisiklet oldugunu belirtmemistir yoksa thy her turlu 30€ alir . duruma gore diye bir durum soz konusu degil. (kayak takimi ucretsizdir ama bisiklet ucretlidir her zaman thy de checkin sirasinda bisiklet oldugunu soylediginiz takdirde) yillardir bu fiyat uygulamasi var bisiklet icin.
onun haricinde merlin evans vs gibi ingiltereden aldiginizda 1500€ ustunde 20% gumruk odeyip satin alabilirsiniz forumda bir cok kisi var bisiklet getiren yurtdisindan.

@Murat.Bagci şu meseleyi tam olarak çözemedim :) 1500€ altına hiç vergi alınmıyor mu peki?

@mmnmtl 5 tane bisiklet var, şu meseleyi çözersem karar vereceğim. 4 Scott Speedster serisi birisi Giant. Hepsi 1500€ nun altında.

• Beğen
Tepkiler: mmnmtl
@kblglmz onceki mesajda hatali yazmisim sanirim..
1500€ uzeirnde farkli islemler , vergiler (ithalat vergisi) uygulaniyor 75€ ya kadar sinir var gumruk bedeli odemeden almaniz icin . 75 ile 1500 arasinda ise avrupadan gelenler icin 18% gumruk , diger ulkeler icin 20% gumruk vergisi odemek zorundasiniz.

(link)

@kblglmz
Ingiltere 300 tl demisiniz ucakla emin misiniz? Asiri ucuz geldi gozume ya :) merhabalar bu arada

@mariokaldato bazen çok ucuz biletler olabiliyor, 135 tlye bilet aldım aralık ayinda :) bagaj olmasaydı 100 lira olacaktı :)

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Supermis

• Beğen
Tepkiler: mmnmtl
@ingilteredensatinal

Başkasının malını kişisel eşya olarak getiremezsiniz. Ya Yaptıgınız işin farkında değilsiniz yada farkında olup bile bile kasıtlı yapıyorsunuz. 15481 de kişisel eşya muafiyetleri tanımlanmıştır, Be bu işin uzmanıyım yanlış yönlendirme yapmayın

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@domino.tr
Kullanilmis bir esyanin vergisi olmaz, cünkü yeni alinirken alan kisi vergisini vermistir

• Beğen
Tepkiler: berktx ve mmnmtl
@Murat Cömez O zaman akrabanız almanyadan BMW alsın ve 2. el olarak size yollasın binin rahat rahat, nasılsa kullanılmış ve vergisi ödenmiş. Sabah sabah iyi güldüm sevgilerle

@mariokaldato
Merhaba :)
Hemen Pegasus'un sitesine girip çok uzak bir tarihe de değil mayıs ayının ilk haftalarına bakıp siz de görebilirsiniz. Ben haftaiçi gidiş dönüş baktım tam 313 lira tuttu.

@domino.tr
Inan bende cok güldüm. Akrabamin BMWsi Almancada kalsin, ihtiyacim yok. :) Ben sizinkadar belki bilmiyorum olabilirim ama arac, beyaz eşya, Elektronik eşya gümrüge tabiki tutulan seyler oluyor diye biliyorum.

tasitlarda durum cok farkli ama bisiklette herhangi bir sorun olmaz hatta gidin almanyaya akrabainizin arabasini alin getirin turkiyeye 6 ay kullanin (simdi 2 yila cikti bu durum, cift pasaportu olanlar icin ) sonra geri goturun almanyaya. araci daha uzun sure kullanmak isterserniz o zaman vergi oderniyor yoksa aracin turkiyeye ilk giris tarihinden itibaren 2 sene vergiden muaf. bunun yaninda bisiklet elektronik vs zaten onlar her turlu sizin kendi sahsi esyaniz olup birere tane de hediye olarak getirebilirsiniz yaninda zaten yurtdisinda aldiginizda vergisini oduyorsunuz. turkiye de ekstra gumruk odenemz. urunu ithal etmediniz cunku .- hatta onun haricinde cift pasaport degil de tek normal tc pasaportu olup turist schengen vizesi ile avurpaya gidip oradan herhangir bir urun aldiginiz da turkiyeye girmeden havalanidan vergi iadesiniz aliyorsunuz. bunlarin hepsini daha oncen de konusup bahsetmistik forumda zaten. o yuzden turist vizesi alin gidin avrupadan bisikleti ucak bileti dahil yaninida thy tasima bedeli hepsi icinde yaninzda getirin cok daha ucuza geliyor. ustelik bedava avrupa turu da yapmis olursunuz ayrica retul bike fit te yaptirirsiniz aldiginiz yere. ustune para artar havalanindan gelirken duty free den cikolata alirsiniz ese dosta :) herkesin tekbasina halledebilecegi kolay bi is yani :)
hayirli cumalar.. saglik gunler. bol pedallamalar :)

Uçakla gidip alıp gelirsiniz tabiiki sıkıntı yok, ama oradan internet siparişiyle gümrüğe takılmadan sıfır aldığınız bisiklet gelmez dedim ben.

• Beğen
Tepkiler: avkebele ve mmnmtl
@Burak Tohatlı

Değerini düşük beyan ediyorlar. Çok sık yapılan bir yöntemdir.

Geri