StanicEnemy
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 6.283
- Başlangıç
- 2021—22
- Bisiklet
- Trek
- Bisiklet türü
- Şehir - Tur
Kullandığım yollar genellikle sıcak, soğuk asfalt ve beton yollardan oluşuyor. Toprak bozuk yollara nadir girerim fakat gelin görün bazen aylarca patlamayan lastiğim bir kere patlamaya başladığı zaman haftada iki kez patlıyor en azından ve buda sürüş keyifimi çok olumsuz bir şekilde etkiliyor. Kullandığım bisiklet bir yol bisikletinden daha çok bir (link) bisiklet lakin bu bisiklet ile kendime göre hızlı fakat bir yol bisikletine göre kıyaslayınca yavaş kalan hızlarla gitmeyi seviyorum. Yavaş gitmekten haz almıyorum. GP5000 baktım fakat hem fiyat bakımından hem de benim kullandığım bisiklet bakımından biraz fazla *overkill* kaçacağını düşündüğüm için daha çok (link) Şuanda bisiklet ile gelen stok lastik olan (link) kullanıyorum, yetişkin çağında sahip olduğum ilk bisikletim olduğu için lastik konusundan tecrübem bulunmuyor.6150 km az bir mesafe degil. Tabi lastigin hamuruna, patlak koruma malzemesine, on ve yan kaplama malzemelerine ve bunun disinda aldigi hasarlara, surus guzerhaniiza, kullandiginiz yolun ozelliklerine kadar bir cok etken var.
Ben nispeten Antalyanin temiz ve genelde sicak asfalt yollarinda kullaniyorum. Ilk lastiklerim Continental GP5000 ler 8000 km hic patlamadan sonra yandan yarildi. Sonra sworks turbo kullandim 10000km kadar sadece 1 defa patladi. Simdi de 2 aydir Continental 5000S TR kullaniyorum. 2000km kadar oldu patlaksiz devam ediyorum simdilik.
Aradığım kaliteli lastik boyutu 700x30 eğer bu ölçülerde lastik önerisi verirseniz çok memnun kalırım.