Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İnsanı çileden çıkaran bisiklet arızaları

Hangi Arıza Sizi Çileden Çıkarır ?

• Lastik patlağı

• Arka aktarıcı düzgün çalışmıyor

• Ön aktarıcı düzgün çalışmıyor

• Nereden geldiği belli olmayan değişik sesler

• Arka göbekte boşluk var

• Disk frenlerde sürtme sorunu

• Disk frenler tutmuyor

• Zincirle ilgili problemler

• Jantlarda akord sorunu

• Pedallar ve aynakol problemleri

• Toplam katılım
    310
6150 km az bir mesafe degil. Tabi lastigin hamuruna, patlak koruma malzemesine, on ve yan kaplama malzemelerine ve bunun disinda aldigi hasarlara, surus guzerhaniiza, kullandiginiz yolun ozelliklerine kadar bir cok etken var.
Ben nispeten Antalyanin temiz ve genelde sicak asfalt yollarinda kullaniyorum. Ilk lastiklerim Continental GP5000 ler 8000 km hic patlamadan sonra yandan yarildi. Sonra sworks turbo kullandim 10000km kadar sadece 1 defa patladi. Simdi de 2 aydir Continental 5000S TR kullaniyorum. 2000km kadar oldu patlaksiz devam ediyorum simdilik.
Kullandığım yollar genellikle sıcak, soğuk asfalt ve beton yollardan oluşuyor. Toprak bozuk yollara nadir girerim fakat gelin görün bazen aylarca patlamayan lastiğim bir kere patlamaya başladığı zaman haftada iki kez patlıyor en azından ve buda sürüş keyifimi çok olumsuz bir şekilde etkiliyor. Kullandığım bisiklet bir yol bisikletinden daha çok bir (link) bisiklet lakin bu bisiklet ile kendime göre hızlı fakat bir yol bisikletine göre kıyaslayınca yavaş kalan hızlarla gitmeyi seviyorum. Yavaş gitmekten haz almıyorum. GP5000 baktım fakat hem fiyat bakımından hem de benim kullandığım bisiklet bakımından biraz fazla *overkill* kaçacağını düşündüğüm için daha çok (link) Şuanda bisiklet ile gelen stok lastik olan (link) kullanıyorum, yetişkin çağında sahip olduğum ilk bisikletim olduğu için lastik konusundan tecrübem bulunmuyor.

Aradığım kaliteli lastik boyutu 700x30 eğer bu ölçülerde lastik önerisi verirseniz çok memnun kalırım.

Scudo
Bir farklı sorun daha söyleleyim o zaman, benim bilya yatakları ile ilgili bir sorunum vardı. Bilyalar tık tık diye ses çıkarıyorlardı. Sokma mili sıkınca sesle ilgili bir değişim olması garip, eğer öyle ise göbeğin içiyle alakalı olacağını zannetmiyorum.
bilya yataklarıda göbek oluyor. sorun göbekte ama yataklarda mı bilyalardamı kapaklarında mı yoksa içerisinde kum vs. gibi birşey mi var bilmiyorum onu

Kullandığım yollar genellikle sıcak, soğuk asfalt ve beton yollardan oluşuyor. Toprak bozuk yollara nadir girerim fakat gelin görün bazen aylarca patlamayan lastiğim bir kere patlamaya başladığı zaman haftada iki kez patlıyor en azından ve buda sürüş keyifimi çok olumsuz bir şekilde etkiliyor. Kullandığım bisiklet bir yol bisikletinden daha çok bir (link) bisiklet lakin bu bisiklet ile kendime göre hızlı fakat bir yol bisikletine göre kıyaslayınca yavaş kalan hızlarla gitmeyi seviyorum. Yavaş gitmekten haz almıyorum. GP5000 baktım fakat hem fiyat bakımından hem de benim kullandığım bisiklet bakımından biraz fazla *overkill* kaçacağını düşündüğüm için daha çok (link) Şuanda bisiklet ile gelen stok lastik olan (link) kullanıyorum, yetişkin çağında sahip olduğum ilk bisikletim olduğu için lastik konusundan tecrübem bulunmuyor.

Aradığım kaliteli lastik boyutu 700x30 eğer bu ölçülerde lastik önerisi verirseniz çok memnun kalırım.
Schwalbe g one speed seni Nirvanaya ulaştırır. 30c var ve tam senin kullanım sahana göre

Yok hocam :) öyle birşey olsa farketmesı daha kolay. Sorun %90 arka göbekte. Sokma mili gevsetınce ses azalıyor. Rublede yalpa yok boşlukta yok. Anahtar olsa göbeği sokecektık kaldı öylece. Bu gidişle o anahtarıda alacağım gerıyede bi Shımano/motorex rulman gresı kalıyor :D
seleden kalkıp ayakta pedal çevirdiğiniz zaman da geliyor mu ?

• Beğen
Tepkiler: osmancan71
seleden kalkıp ayakta pedal çevirdiğiniz zaman da geliyor mu ?
Seleyı komple söktük. Bisikletcıde dedi seleden olabilir diye bazen öyle denk geliyormus. Seleden olsa pedal çevirmeden frenleme zıplama esnetme yaptığımda da bişeyler çıkardı o yüzden sele hiç aklıma gelmedi, gelmezdıde.

• Beğen
Tepkiler: ATALAY16
Benim en sinir olduğum şey sürekli lastik patlaması. Son zamanlarda lastiğim o kadar çok patlıyor ki artık ne yama nede yedek iç lastik yetiştirebiliyorum. Lastik patladığı an tüm sürüş zevkim kaçıyor. Arka lastiğe baktığımda iki tane kocaman gözle görülen yarık var, ne kadar yama yapsam da artık lastik beni değiştir diyor. 6150km küsür yaptım, bu rakamlar ile lastiğin yıpranması normal mi?

Aklımda iki tane fikir var.

1.si performans odaklı lastik alıp hızlı sürmek.
2.si ağır zırhlı lastik alıp performans sürüşlerine elveda demek.
İlki hakkımda fikrim yok fakat verimli sürüşlere alıştıysanız tanesi neredeyse 1 kilogram gelen lastiklerle bir süre sonra aranız bozulabilir. Bence o kadar patlak normal değil, lastiğin markasını ve modelini merak ettim. Jantın iç duvarlarını falan bir kontrol etmek lazım diye düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: oscak41
Benim en sinir olduğum şey sürekli lastik patlaması. Son zamanlarda lastiğim o kadar çok patlıyor ki artık ne yama nede yedek iç lastik yetiştirebiliyorum. Lastik patladığı an tüm sürüş zevkim kaçıyor. Arka lastiğe baktığımda iki tane kocaman gözle görülen yarık var, ne kadar yama yapsam da artık lastik beni değiştir diyor. 6150km küsür yaptım, bu rakamlar ile lastiğin yıpranması normal mi?

Aklımda iki tane fikir var.

1.si performans odaklı lastik alıp hızlı sürmek.
2.si ağır zırhlı lastik alıp performans sürüşlerine elveda demek.
Bisiklet sürerken gözünüz daima yolda olacak.Taslara ve camlara dikkat edip üzerinden gecmiyeceksin.

Seleyı komple söktük. Bisikletcıde dedi seleden olabilir diye bazen öyle denk geliyormus. Seleden olsa pedal çevirmeden frenleme zıplama esnetme yaptığımda da bişeyler çıkardı o yüzden sele hiç aklıma gelmedi, gelmezdıde.
bende sadece sele de otururken pedal çevirirken çıt çıt ses geliyordu sele borusunu ve yerini temizleyip hafif yağlamıştım geçti birde mtb spd sinden yol spd sine geçtiğimde pedallar dan geliyordu zamanla pedallar da ki ses de kesildi

• Beğen
Tepkiler: osmancan71
arka göbek bakımı yapıldı ama ses devam ediyor. rublede mi sorun var acaba. pedal çevirince geliyor

hatırlatma olarak. farklı aynakol(pedal da değişti) ve iki adet (birisi sıfır) orta göbekle denendi ses kesilmedi.

edit: az önce zinciride değiştirdim sıfır ile yine ses var.

Son düzenleme:
Bugün epey bir bakım yaptırdım bisiklete 500 TL tuttu.
Orta göbek değişti.
Ön ve arka göbek açıldı bakımı yapıldı.
Akort yapıldı.
Furş takımı bakımı yapıldı.
Ön teker mandalı değişti.
Arka vites ayarlandı.

Gel gör değişmesi gereken tek bir parça kaldı oda pedallar, her pedala bastığımda pedallardan çıksan ses beni deli ediyor. Ne kadar hızlanırsam pedallar o kadar ağlıyor.

• Beğen
Tepkiler: Robert Knepper
Orta göbek değişti.
Akort yapıldı.
Arka vites ayarlandı.

Gel gör değişmesi gereken tek bir parça kaldı oda pedallar, her pedala bastığımda pedallardan çıksan ses beni deli ediyor. Ne kadar hızlanırsam pedallar o kadar ağlıyor.
ben onuda değişip denedim. farklı aynakolla birlikte üzerindeki pedalla denedim. az öncede zinciri değiştirdim yedeğim vardı 0 taktım. belki uzamıştırda ses yapıyodur falan yada yamuk baklalar vardır diye yine ses var çat çut

ben onuda değişip denedim. farklı aynakolla birlikte üzerindeki pedalla denedim. az öncede zinciri değiştirdim yedeğim vardı 0 taktım. belki uzamıştırda ses yapıyodur falan yada yamuk baklalar vardır diye yine ses var çat çut
Birisi lanetlemiş o zaman bizim bisikletleri. Belki kadro içten paslanmıştır o yapıyordur.

Birisi lanetlemiş o zaman bizim bisikletleri. Belki kadro içten paslanmıştır o yapıyordur.
bende şimdi ona baktım bisanda göbekte birleşim yerinde bi plaka var . o araya hidrolik yağı döktüm sabaha kadar beklesin bakalım. uyanınca tekrar test ederim evde deneme imkanı olmuyor. ince tiz az çıkan bir ses olsa önemsemeyeceğim ama çat çut gürültülü olunca olmuyor

Benzeri başıma geldi, sele borusunu çıkarıp temizleyip yeniden takınca düzeldi.
arka göbek bakımı yapıldı ama ses devam ediyor. rublede mi sorun var acaba. pedal çevirince geliyor

hatırlatma olarak. farklı aynakol(pedal da değişti) ve iki adet (birisi sıfır) orta göbekle denendi ses kesilmedi.

edit: az önce zinciride değiştirdim sıfır ile yine ses var.

Orta göbek değişti.
Akort yapıldı.
Arka vites ayarlandı.

Bu kadar iş 500 e yapıldıysa çok iyi fiyat. Sadece shimano orta göbek eski tip kare olanlar bile 350 den başlıyor fiyatı. Akort deseniz tekini 100'e yapıyorlar.

Hangi bisikletci burası yolum düşerse uğrayayim?

• Beğen
Tepkiler: ahmet1914
Orta göbek değişti.
Akort yapıldı.
Arka vites ayarlandı.

Bu kadar işleme 500 tl gayet güzel bir fiyat.İstanbul'un neresinde bu bisikletçi?

• Beğen
Tepkiler: Kadir Eskici
Kişisel tecrübeler,

Pedala asılınca gıcırtı gibi bir ses geliyorsa qr mandalları yağlayın.
Zincir yağlı olmasına rağmen yağsız gibi ses geliyorsa bu tamamen zincirle alakalı. Bazı zincirlerde normal kabul ediliyor.
Pedalda titreme ve tıkırtı oluyorsa ve sebebini (orta göbek vs.) bulamıyorsanız aktarıcı makaralarını temizleyip yağlayın. Elle çevirdiğinizde tıkırtı/takılma yapıyorsa değiştirin.

Kişisel tecrübeler,

Pedala asılınca gıcırtı gibi bir ses geliyorsa qr mandalları yağlayın.
Zincir yağlı olmasına rağmen yağsız gibi ses geliyorsa bu tamamen zincirle alakalı. Bazı zincirlerde normal kabul ediliyor.
Pedalda titreme ve tıkırtı oluyorsa ve sebebini (orta göbek vs.) bulamıyorsanız aktarıcı makaralarını temizleyip yağlayın. Elle çevirdiğinizde tıkırtı/takılma yapıyorsa değiştirin.
Elle cevırmede sorun yok. Ses gıcırtı değil çat çut şeklinde. Sokma mili kontrol ettim bi kaç defa ama sorun bulamadım. Aktarıcıta gerilim uygulanmadığı için yaglamadım ama temiz aktarıcımda sorunu yok. Mandal ve aktarıcıyı yağlayıp denerim yinede. Zaten denemediğim kalmadı birde bunları denerim. Zaten sorun aktarıcıda olsa ağırlık bınmedıgı halde frene basarak pedala kuvvet uyguladıgımda da gelirdi ses. 1. Viteste ve fazla kuvvet uygulamadıgım halde dahi geliyor ses.

Edıt ses ince değil tok bir ses olduğu için gres ile yağlama ile düzeleceğini sanmıyorum

Son düzenleme:
Geri