Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İnsanı çileden çıkaran bisiklet arızaları

Hangi Arıza Sizi Çileden Çıkarır ?

• Lastik patlağı

• Arka aktarıcı düzgün çalışmıyor

• Ön aktarıcı düzgün çalışmıyor

• Nereden geldiği belli olmayan değişik sesler

• Arka göbekte boşluk var

• Disk frenlerde sürtme sorunu

• Disk frenler tutmuyor

• Zincirle ilgili problemler

• Jantlarda akord sorunu

• Pedallar ve aynakol problemleri

• Toplam katılım
    310

djayo

Forum Demirbaşı
Tepki
385
Sabah uyandın güzel bir kahvaltı ettin.Hazırlığını yaptın ve Yola çıkmak için hazırsın. Bisikletine bindin ve seni çileden çıkaracak bir sorunla karşı karşıyasın. En çok hangi arıza sizi çileden çıkarır :)

• Beğen
Tepkiler: HAKAN UZ ve S26
Scudo
Anketin '' Nereden geldiği belli olmayan değişik sesler '' şıkkına oy verdim ama beni en çok çileden çıkaran şey. Sabah kalktım, kahvaltımı yaptım, evden çıktım bisiklette bir sorunda yok çok güzel. Evden uzaklaştımda tura çıkıyorum. Ama....

Cüzdanım yok! İşte beni çileden çıkaran bir unutkanlık sorunu :)

beni en çok çileden çıkaran yolda tümseğe denk gelince suluğum düşüyo kafesi de telden sıkıyorum gevşiyo yolda yine düşüyor eh yeni bitane alıcam artık napalım:D

valla beni en sinirlendiren olay sağından solundan ses gelmesi.bazen sesin kesilmesi sorna tekrar gelmesi:D

@djayo

Bu şekilde bir hazırlıktan sonra tam da keyfim yerindeyken bisiklete bir bakarım lastik patlamış. Eller falan batar tabi, yola da az da olsa planladığından geç çıkmış olursun... Hep de lastik patlağını bisikleti alırken farkederim, yolda giderken farkettiğim çok nadirdir.

beni en çok çileden çıkaran şey yama takımını nezaman yanıma almasam tekerimin patlaması evden enfazla 5 km çıkarım en uzak noktada lastik birden pıııııııııs eyvah yama takımıyok işin yoksa eve kadar elinde götür bisikleti:(

sırf bu yüzden patlak önleyici sıvılrdan alıcam kullananlar varsa nasıl işe yarıyormudur bu sıvılar

Lastigin patlamasi.. Ozellikle de Istanbul gibi bir megakoy'de yasiyorsaniz bu kacinilmaz..

Bunun yaninda son basima gelen, turun ortasinda ve en keyifli yerinde centerlock adaptorun geviseyip rotorun bosta kalmasiydi..
Demek ki bundan sonra tura cikarken, malzemlerin yanina lock-ring adaptoru ve bir de kocaman ingiliz anahtari ekleyecegiz.

• Beğen
Tepkiler: Yeni_kullanıcı
daha 800 km yol gitmiş bi bisikletçi olarak yaşadığım en büyük sorun lastik patlakları. çok büyük bi problem değil ancak yolda keyiflice seyrederken bi anda arka tekerin inikliğini görüp yada ön tekere gül dikeninin girdiğini görmek ve her teker dönüşünde o dikenin size sırıtması, bisikleti durdurup lastik tamir etmek akabinde yağlanan elleri temizlemek eşyaları geri yerine koymak yeterince uğraştırıcı ve can sıkıcı.

Lastik patlamasına çok sinir oluyorum...

neyseki sorunsuz bir bisikletim var :D

@Serden Us

O yüzden ben sürekli tolerans bırakıyorum, 15dk erken çıkıyorum planladığım saatten önce.

Aynı zamanda benim bisiklettede nerden geldiği belli olmayan zaman zaman kesilen ve tekrar gelen sesler mevcut :D

Disk frenlerde sürtme sorunu yokmu. Deli ediyor beni.

Disk frenlerde sürtme sorunu.

zincir kırılması lastik patlaması disk ( rotor ) yamulması gibi arızalar turda isek çok kötü

nereden geldiği belli olmayan sesler...bazen tamamen kesiliyor tam ses kesildi artık daha gelmez demişken tekrar çıt çıt pıt pıt diye başlaması :S

Ön aktarıcının orta dişliden küçük dişliye inmemesi,özellikle dik bir yamaç eteğinde :(

Nereden geldiği belli olmayan ses bakımdan temizliğe herseyini yaptırdım sorunu bulamıyorlar freehub kaynaklimi acaba 1 yıllık bisikletten freehub sorunu normal mi

• Beğen
Tepkiler: Barisc61
Geri