Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İşe Bisikletle Gidenler

İşe hangi sıklıkta bisikletle gidiyorsunuz?

• Toplam katılım
    696
Bana göre yağmurlu havalarda en mantıklısı şemsiyeden ziyade, alt ve üst yağmurluk.
Ayakkabılar içinde ayakkabı kılıfı.
Gözlükler vs. sıkıntı olabiliyor biraz. Yağmur damlası ve buğulanma.
Hocam ben cok hizli isiniyor ve terlemeye basliyorum. Saygi duyuyorum gercekten etkili bir yontem dediginiz. Ancak ben tahminen F1 pilotlarinin yaris sonrasi durumlari gibi 1-2 kilo vermis olurum kesin :D O yuzden kisin eksi derecelerde dahi ceketin ya da montun onu acik gidiyorum ise.

Scudo
@Joseph Cavalcanti , şemsiyeyi tek elle tutup o bisikleti kullanmak çok riskli bence , ben bazen bi elimde telefon tutuyorum. Yada çöp poşeti çöpe kadar kısa mesafe . Düşecek gibi oluyorum . Hatta düşer gibi oldum. Çok yavaş gittiğim için kurtardım .

sizi o şemsiyeyi Sırtınıza bağlayabilirsiniz. sırt çantasının orta boşluğuna koyup sağlamlaştırabilirsiniz . Yada çantayı ön tarafa takarak . Bisiklet değil ama yağmurlu havada fotoğraf çekerken böyle yapardım .

@Joseph Cavalcanti , şemsiyeyi tek elle tutup o bisikleti kullanmak çok riskli bence , ben bazen bi elimde telefon tutuyorum. Yada çöp poşeti çöpe kadar kısa mesafe . Düşecek gibi oluyorum . Hatta düşer gibi oldum. Çok yavaş gittiğim için kurtardım .

sizi o şemsiyeyi Sırtınıza bağlayabilirsiniz. sırt çantasının orta boşluğuna koyup sağlamlaştırabilirsiniz . Yada çantayı ön tarafa takarak . Bisiklet değil ama yağmurlu havada fotoğraf çekerken böyle yapardım .
Belki de dediğiniz gibi tehlikeli olabilir. Kesintisiz ve dümdüz, geniş bisiklet yolu avantajı sayesinde denedim zaten. Şemsiye takmak için gidon aparatları olabiliyormuş. Denk gelirsem bir tane edinebilirim. Öneri için teşekkürler :)

Yağmurlu havalar hariç hep bisikletle gidiyorum ama yaşadığım şehirde bu aralar yağmurlar arttı. Decathlondan (link) alıp yağmurlu günlerde de işe gidesim var ama tabi bisiklete uygun yağmurluk falanda lazım olacak değilmi ?

Yağmurlu havalar hariç hep bisikletle gidiyorum ama yaşadığım şehirde bu aralar yağmurlar arttı. Decathlondan (link) alıp yağmurlu günlerde de işe gidesim var ama tabi bisiklete uygun yağmurluk falanda lazım olacak değilmi ?

Çamurluk + alt+üst yağmurluk + ayakkabı koruyucu yada kılıfı. Sırt çantası vs. var ise ya su geçirmez çanta yada su geçirmez çanta kılıfıda tavsiye ederim.
Bunlar ile yağmurlu havalarda gayet güzel sürüş yapabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: Bir vatandaş
Kasım da böyle geçti gitti. Farkında olmadan son sürüşte challenge'i tamamlamışım :D Havalardan dolayı fireler verdik tabi ama genel olarak iyiydi havalar. Bu ayda bu kadar süreceğimi beklemiyordum.

1669877199254.png

istanbulda en çok yağışta süren kişi ben olabilirim. h.içi her gün 30-30 gidip gelirken zorlu iklim koşulları işleri zorlaştırabiliyor.

298200 dosyayı görüntüle

Yağmurluk da başlık varsa kaskın başına geçirip kaskı üstünden koyabilirsin, işin 1 adım daha kolaylaşır. Hava soğuksa kafanı, kulak ve boynunu soğuğa karşı da korur. Aynı şekilde yağışsız soğuk hava da başlıklı eşofman da kullanabilirsin.

201259474_10159134831940890_446632301784336952_n.jpg

Son düzenleme:
Yağmurluk da başlık varsa kasın başına geçirip kaskı üstünden koyabilirsin, işin 1 adım daha kolaylaşır. Hava soğuksa kafanı, kulak ve boynunu soğuğa karşı da korur. Aynı şekilde yağışsız soğuk hava da başlıklı eşofman da kullanabilirsin.

298213 dosyayı görüntüle

hocam ben 3 senedir , gidip geliyorum işe :) tavsiyeler için teşekkürler. kask su almıyor zaten aero oldugu için. eşofman da kullanmadım. gerekli ekipmanımın oldugunu düşünüyorum.

hocam ben 3 senedir , gidip geliyorum işe :) tavsiyeler için teşekkürler. kask su almıyor zaten aero oldugu için. eşofman da kullanmadım hiç. gerekli ekipmanımın oldugu düşünüyorum.

Tabi ki herkesin en iyi yöntemi kendi yöntemidir.

En azından farklı bilgiler (burası forum olduğu için) okuyanlar için, uygulanabilir ve sorunları aşacak alternatifler ile daha fazla teşvik edici oluruz.

Bu hafta 2 gunluk hava muhalefeti sebebiyle 2/4... Christmas tatili sebebiyle kisa bir ara, bisiklete de bakim vakti.

Ogrendim ki, buralarda nufus az, bisiklet yollari genis ve bos oldugu icin katlanir anlamsiz gelebiliyormus insanlara. O yuzden tip tip bakiyor olabilirlermis. Sirket uzerinden bike leasing yapilmasi durumu yaygin oldugundan, elektrikli bisikletlerle akiyor millet. Yalniz ozellikle plakasi olanlar(yuksek hizli versiyonlarmis) iyi surmuyorlar. 40-50 ile uzun sure bisiklet yolunda gitmeye calisiyorlar, pek iyi bir durum degil bence bu. Hem kurallara aykiri hem de trafigi tehlikeye atiyorlar.

(link)
(link)

Geri