Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İşe Bisikletle Gidenler

İşe hangi sıklıkta bisikletle gidiyorsunuz?

• Toplam katılım
    696
Herşey gönlünüzce olur umarım. Kafama takılan bir şey var, 9 km yolu 40 dk da gitmek zor olmadı mı :D
Arttırıyorum , 8,5 km iş dönüşünü 45 dakika gibi bir sürede gerçekleştiriyorum. Bazen bir saati bulduğu da oluyor. :)

Scudo
Arttırıyorum , 8,5 km iş dönüşünü 45 dakika gibi bir sürede gerçekleştiriyorum. Bazen bir saati bulduğu da oluyor. :)
9 km yolu ben de ilk gittiğimde 55 dk sürmüştü. (Tabii benim 1 km'ye yakın bir tırmanışım var). Alıştıkça o önce 50, sonra 45 dk lara düştü. Sonra şehir bisikletimi bırakıp, yol bisikletine geçtim. Doğrudan 35 dk ya düştü. :D. Yol bisikletine alışınca da ortalama 30 dk lara düştü. Bir kez kendimi kasıp 25 dk civarı eve ulaştığım oldu. (Bu arada eve dönüşte de 900 m kadar oldukça dik bir yokuşum var. Yarıya yakınını yürüyerek tırmanıyordum. :p). Son dönemlerde daha keyfi ve rahat kullanımla ortalamam 30-35 dk aralığında oluyordu. Ancak şu aralar işe bisikletle gelemiyorum :( Çünkü çocukları okula benim bırakmam ve işe yetişmem gerekiyor.

Bugün M.Ü.'de bisiklet dersi vermeye yine bisiklet ile gittim, yolda da efsane olmuşuz, segment acaba bir işaret mi veriyor :D KOM'u da bendeymiş

1666877778585.png

Ben aşırı trafikten 12 km yi 40 dk da gidince kendimi kesesim geliyor :acpsnr: Necmettin abime de şapka çıkarıyorum :koptum:

Benim durum daha vahim olacak sanırım. İşe bisikletle gidip gelemeyebilirim yılbaşından sonra. Daha önce yazmıştım, ofis taşınacak. Nurol Towerdan yer aldılar. Oraya yol 16 km olacak en kısa, 4 km uzayacak ama alacağım irtifa 90-100m den 340-360 a çıkacak. Uzun bir bölümü de ara caddeler olacağı için trafik de çok yavaşlatacak. Şuanki yolun yarısı E5 olduğu için trafik ışığı, minübüs darlaması, yaya kalabalığı vs fazla yaşamadan rahat rahat gidip geliyorum trafik olsa bile. Nurole ancak Edirnekapı-Okmeydanı arasında E5e gireceğim. Oralar da biraz tehlikeli yerler. Yan yol yok, emniyet şeridi yok. Dik bir yokuş, aşırı bir araç kalabalığı var. Haftasonları bir kaç deneme sürüşü yapacağım bu güzergahta.

Güzergahı hallettik diyelim. Şuanki ofiste 4 duvarlı 2 kişilik odadayım. Bisikleti odama alıp üzerimi falan rahat rahat değişiyorum. Yeni ofis açık ofis olacak, aralarda camlar olacak, herkes birbirini görecek vs. Üzerimi tuvalette değişsem bile giysileri ve bisikleti koyacak yer olacak mı bilmiyorum. Büyük bir departman ile de birleşeceğiz. Artık 2 kişi de olmayacağız.

Bakalım neler olacak :) Şuan olur da artık bisikletle gidip gelemem diye bisiklete tüm yatırımları durdurdum :D
Kamu kurumunda çalışıyorum, kamu da çalışıp işe bisikletle gidenler var mı? Nasıl yapıyorlar ? evimle işim arası 20 km civarı , istanbulda sabah saatleri açıkçası çekiniyorum, Bahçeşehirden esenlere gelmeye..Gidenler yazabilir mi tecrübelerini,tavsiyelerini..

Bahçeşehirden Esenlere tem otoyolu üzerinden gelmeniz gerekiyor sanırım. Tem otoyolu bisiklet için hem tehlikeli hem de yasak. Allah muhafaza başınıza bir şey gelse hak iddaa edemezsiniz.

Sonunda bende işe bisikletle gittim.
Biraz geç kalınca bisikletle gideyim dedim ama biraz erken varmışım. Saat sabah 04:45 civarları, henüz depo açılmamıştı.
20221027_044500.jpg

Bu hafta 4/5... Katlanir bisikletin hizi dusuk oldugundan olsa gerek vizir vizir solluyor millet. Orta vadede yaris bisikletine geri donme hedefi koydum. Yine de elektrikli bisikletliler akip gider ama biraz hizlanmak lazim. Herkese hayirli hafta sonlari.

(link)
(link)
(link)
(link)
Herşey gönlünüzce olur umarım. Kafama takılan bir şey var, 9 km yolu 40 dk da gitmek zor olmadı mı :D
Acikcasi yorucu degil ama sikici oluyor. Cunku katlanir bisikletle cikabilecegim hiz belli duz yolda. Bir de terlememem lazim ki cok cabuk terleyen birisiyim. Elektrikli bisikletlere karsi onyargim yoktu ama pek hoslanmiyordum. Burada elektrikliler akip gidiyor solluyor gozden bile kayboluyorlar. 6 ay calistigim takdirde sirket adima bisiklet leasing islemi yapabiliyormus, belki o zaman dusunulebilir ama aslinda yeniden bir yaris bisikleti alma planim var. Ortalama hizimi biraz artirabilsem yeterli. Hafta sonu antrenman da yapilir hem.

Ben işe bisikletle gidiyorum ama bisiklet uygun değil, "3x7" iken "1x7" yaptım dişliyi lastik ise büyük dişli 2x10 kalınlık işten geldiğimde %14 gibi yokuş + 16kg bisiklet ön maşalı eziyyet çekiyorum. Dip not: eskiden iş yerine yakındım yol düz olduğu için masrafa girmedim keşke girseymişim ama geç sayılmam

Son düzenleme:
eski işim git gel 60 km idi ve bir sezon bisikletle gidip geldim. Şimdiki işim 2 km gidiş. Bisiklete bile gerek yok:D

• Beğen
Tepkiler: Joseph Cavalcanti
Kamu kurumunda çalışıyorum, kamu da çalışıp işe bisikletle gidenler var mı? Nasıl yapıyorlar ? evimle işim arası 20 km civarı , istanbulda sabah saatleri açıkçası çekiniyorum, Bahçeşehirden esenlere gelmeye..Gidenler yazabilir mi tecrübelerini,tavsiyelerini..
katlanır elektrikli bir bisiklet işinizi görür. Hem daha az terlersiniz. Ancak mesafeniz, formal kıyafetinizin ütüsünün bozulmaması için fazla uzun ve meşakatli görünüyor. Yani tek bir bisiklet yolu olmadı düz ve geniş araba yolu bile olsa işinizi görür zorlandığınız yerde (terlememek için) elektrikle giderdiniz ancak esenler bahçeşehir arası en kesin rota tem gibi görünüyor o da imkansız olur. Ara sokaklara girerseniz tam bir fecaat.

Ben haftada 2-3 gün 7 km evden işe gidiyorum bir kamu çalışanı olarak. Yol bisikleti kullanıyorum. Burada sıkıntı kıyafet değiştirmek gerekiyor. Sırt çantama işte giyeceğim atlet tişört ya da gömleği koyuyorum. Çalıştığım yer kıyafet yönünden rahat olduğu için sıkıntı olmuyor. Ama sizde takım elbise kravat zorunluluğu varsa işiniz zor. Eskiden sırf terli terli işe gitmek istemediğimden metro otobüs kullanmazdım. Şimdi ise hoşuma gidiyor terlemek.

Ben haftada 2-3 gün 7 km evden işe gidiyorum bir kamu çalışanı olarak. Yol bisikleti kullanıyorum. Burada sıkıntı kıyafet değiştirmek gerekiyor. Sırt çantama işte giyeceğim atlet tişört ya da gömleği koyuyorum. Çalıştığım yer kıyafet yönünden rahat olduğu için sıkıntı olmuyor. Ama sizde takım elbise kravat zorunluluğu varsa işiniz zor. Eskiden sırf terli terli işe gitmek istemediğimden metro otobüs kullanmazdım. Şimdi ise hoşuma gidiyor terlemek.
Takım elbise kravat falan artık hak getire...zorunluluk falan yok, kıyafet işini önceden işyerine haftalık idare edecek şekilde götürüp bırakmak lazım. Yanıma günlük atlet alsam yeter gibi. Bende yol kullanıyorum kilitli pedal var , ayakkabı da götürüp bırakmak lazım. Beni düşündüren yol , Ispartakuleden esenlere yan yol kullanarak gelmek orda da çok fazla araç yoğunluğu var..21-22 km gidiş dönüş de o kadar. Toplamda 40 üzeri. Terleme mecbur olacak onu da deodorant ile halledeceğiz artık. Ama cesaret işte..☺️

Bu hafta resmi tatil ve bir gunluk yagmur ihtimali kaynakli olarak 2/3... Saka maka ise bisikletle geldigim icin para vermeleri hala acayibime gidiyor. Bizim ulke yonetimlerine duyurulur... Herkese hayirli hafta sonlari.

(link)
(link)

Kız bisikleti dediğimiz bisikletlerden edindim bir tane. Sturmey archer göbekten vitesli. Takım elbiseyle en iyi gideni bu. Yeniden başladık bakalım.

Geri