Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İşe Bisikletle Gidenler

İşe hangi sıklıkta bisikletle gidiyorsunuz?

• Toplam katılım
    691
Kot pantolon içlik üstümede kazak rüzgarlık giysem korumaz mı? Bisiklet giysileri çok pahalı.
Çok sakin kullanmadıkça terden sırılsıklam, sonra da hasta eder.
Bisiklet giysisi olarak satılmayan, hava geçiren / nem tutmayan spor ürünler kullanın. Bazısı bisiklet ürünlerinin yerini birebir tutmaz ama iş görür. Örneğin futbol içliği, futbol/voleybl/basket kolluğ, aktif spor eşofman, tenis çorabı, çeşitli sporcu ceket ve rüzgarlıkları kullanabilirsiniz. Mesela az önce reklamını gördüm, (link) . LCW gibi giyim firmalarının sitelerinde ya da platformlarda biraz dolaşıp bu türde hesaplı spor giyim ürünleri bulabilirsiniz.

Scudo
Kot pantolon içlik üstümede kazak rüzgarlık giysem korumaz mı? Bisiklet giysileri çok pahalı.
Ben İzmir de yaşıyorum. Kışları kısa bir süre çok soğuk ve aşırı rüzgarlı geçiyor. O zamanda pantolon altına ince bir içlik, üstüme sweatshirt ve rüzgar geçirmez bir mont ile yoluma devam ediyorum. Ne zaman kazak giydim terledim. Elime de polar eldiven yeterli oluyor. Yolumun ilk dakikasında üşüme hissi oluyor. Fakat pedalladıkça ısınıyorum ve yoluma devam ediyorum. Mümkün olduğunca terlememeye çalışıyorum.
Siz bir şekilde deneyerek yola çıkın. Kendi vücudunuza göre kıyafet şekli oturacak.

• Beğen
Tepkiler: blackeaglerider
Bu hafta 4/4... Dahon ile 7000. kilometreyi de devirdim.

Bu surecte onemli herhangi bir sorun cikarmadi diyebilirim. Zaten burada yokus falan da gormuyor, dumduz yollar.

Katlanir oldugu icin arada, kimi vida ve somunlarinin sikilmasi gerekiyor. Jant cemberlerinin icindeki bantlari da kontrol etmek ve gerekirse degistirmek lazim cunku ic lastikleri kendi kendine patlattigi oldu.

Dis lastiklerini cok begenmiyorum(Schwalbe Road Cruiser Greenguard) ancak lastikler bitmeden de lastik almak sacma olabilir. Lastikler de kolay bitmeyecek gibi.

Bunun disinda, akiyor. 2013 Focus HB'nin bagajina Bianchi Folding Retro ile birlikte rahatca sigiyor(pandizotu atmaliyiz tabi).

10.000 olunca 5000. kilometrede yazdigim gibi detayli bir inceleme yazisi yazacagim. 5000. kilometre icin: Dahon Kullanıcıları Kulübü

318233 dosyayı görüntüle
@Joseph Cavalcanti bu yorumda Schwalbe Road Cruiser lastiği beğenmediğinizi belirmiştiniz. Hala bu lastiği kullanıyor musunuz? Ne sorun yaşadınız da beğenmiyorsunuz sorabilir miyim? Oğlumun elektrikli katlanır bisikletindeki lastikleri değiştireceğim, almadan önce buradaki yorumlara bakıyordum.

• Beğen
Tepkiler: Joseph Cavalcanti
@lrfan yol çok güzel gözüküyor. :)

• Beğen
Tepkiler: lrfan
@Joseph Cavalcanti bu yorumda Schwalbe Road Cruiser lastiği beğenmediğinizi belirmiştiniz. Hala bu lastiği kullanıyor musunuz? Ne sorun yaşadınız da beğenmiyorsunuz sorabilir miyim? Oğlumun elektrikli katlanır bisikletindeki lastikleri değiştireceğim, almadan önce buradaki yorumlara bakıyordum.
Merhaba,

Road Cruiserlar biraz uygun fiyatli ancak oncelikle, agirlar(580 gr adedi), yuvarlanma direncleri dusuk, telleri oldukca sert oldugundan takip cikarmasi zor ve yagmur performansini begenmedim. cok sert frenleme yapmam, cok hizli da surmem. Yuzeye gore de degismekle birlikte kisisel deneyimlerime gore yol tutusu cok da iyi degil, yagmurlu havada bir defa onden kayma sebebiyle dustum bu yuzden. Baska zamanlarda da onden kayma yasadigim oldu. Ayrica oldukca genis (1x75) ve bu da camurluk vidalarinin - somunlarinin duzenli sikilmadigi durumlarda camurluklarin kolay bir sekilde lastige surtme yaptigini goruyorum. Aradaki bosluk oldukca az.

Olumlu olarak; dis kisimdan tas gibi dayaniklilar. 7400 kilometre boyunca herhangi dis etkenle patladigini hic hatirlamiyorum. Camlarin uzerinden de gectim bozuk yollara da cok girdim. Bu mevsimde agaclardan cok fazla kabuklu - dikenli meyve dusuyor, bisiklet takir tukur geciyor uzerlerinden. Lastiklerdeki yipranma bana gore yine cok degil, lastigin yol ile temas eden yuzeyinde nokta ve cizikler seklinde hafif yipranmalar olusmus durumda. Bir de lastigin telli kismina dusen yuzeyde hafif yipranma izleri goruyorum, uzun vadede sanki tel disari cikabilir. Bu da omrunu tamamiyle tamamlamasi anlamina gelir zaten. Yine de, 15.000 kilometrenin altinda bitmez gibi. O miktara da ne zaman ulasabilirim kim bilir.

Degistirecek olursam 1x50 veya 1x35 olmak uzere belki bir tik daha az korumali ancak daha hafif ve yuvarlanma direnci daha dusuk bir lastik almak isterim. Kim bilir ne zaman. Ne istediginize bagli yani sonuc olarak.

@Joseph Cavalcanti , ayrıntılı cevabınız için çok teşekkür ederim.
Oğluma elektrikli bisiklet aldım. Üzerinde 20x1,95 Kenda lastik var. Hem zırhlı değil, hem de telli olmaması sebebiyle çok şişirince iç lastik dışarı çıkıyor. 600-700 bandında dikkatimi çeken Rubena STU ve Schwalbe Road Cruiser oldu. Daha önce ben de Schwalbe Marathon serisinden bir lastiği ikinci el almama rağmen 8 bin km kullanmıştım. Demek ki Schwalbe tercih edilebilir.
Önden kaymamaya dikkat etsin artık. :)

Keyifli sürüşler dilerim. :harika:

• Beğen
Tepkiler: Joseph Cavalcanti
@Joseph Cavalcanti , ayrıntılı cevabınız için çok teşekkür ederim.
Oğluma elektrikli bisiklet aldım. Üzerinde 20x1,95 Kenda lastik var. Hem zırhlı değil, hem de telli olmaması sebebiyle çok şişirince iç lastik dışarı çıkıyor. 600-700 bandında dikkatimi çeken Rubena STU ve Schwalbe Road Cruiser oldu. Daha önce ben de Schwalbe Marathon serisinden bir lastiği ikinci el almama rağmen 8 bin km kullanmıştım. Demek ki Schwalbe tercih edilebilir.
Önden kaymamaya dikkat etsin artık. :)

Keyifli sürüşler dilerim. :harika:
Teşekkürler! Schwalbe gayet kaliteli bir marka kanımca. Belki giriş seviyesine yakın olduğundan Road Cruiserlar bana öyle gelmiş olabilir ama dayanıklılıkları konusunda hiç şüphe yok. Size ve oğlunuza da iyi sürüşler!

• Beğen
Tepkiler: Tahir Keskin
Bu hafta 3/5.

Son zamanlarda trafikte "Görmedim kusura bakma" durumuna çok sık düşünce, fosforlu pembe renkli bir futbol antrenman yeleği aldım spor malzemeleri satan bir mağazadan. En üste onu giyiyorum. Trafikte hem kadın hem erkek sürücülerin dikkatini çekiyor.

Bu hafta 4/5 oldu. Lastikleri değiştirmem lazım ama o kadar pahalı ki her ay kredi kartının hesap kesim tarihini bekliyorum sonra 1 ay daha idare eder deyip vazgeçiyorum. İşe giden arkadaşlar olarak hemen hemen yakın yol şartlarında kullanıyoruz. 700x25mm uzun ömürlü, patlamayan ve yol tutuşu iyi lastik önerileriniz var mıdır?
Biraz zaman geçmiş gerçi ama kendi kullandığım Vittoria Randonneur 700x28 lastikleri tavsiye ederim. 1,5 sene ve 3.715 kilometre olmuş arka lastiğin durumu fotoğraftaki gibi, bana inanılır gibi gelmiyor ama hala sıfır gibi bütün dişler olduğu gibi duruyor (kilom 90+).

1728069343297.png
1728069616174.png

@lrfan yol çok güzel gözüküyor. :)
Beykoz Spor Ormanı içindeki yol bisikleti parkuru, İrfan abi de ev sahibi sayılır :)

Bu haftada 5/5 devam ettim. Yağış ve aşırı soğuk haricinde İnşallah devam edeceğim. Yolum pek düzgün olmasa da git gel 13 km civarında ve düz. Bisiklet beni robot gibi yaşamaktan biraz uzaklaştırıyor.

Bu hafta beşte dört yaptım. Cuma günü arabayla gittim okula ve nefret ettim resmen. Bisiklet ile hem çok daha rahat hem de trafiğe takılmadan keyifli keyifli gidip gelmenin değerini anladım.

Geri