Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İşe Bisikletle Gidenler

İşe hangi sıklıkta bisikletle gidiyorsunuz?

• Toplam katılım
    691
Bu hafta 2/4.

Adres degisikligi sebebiyle #isebisikletle aktivitelerime uzun bir ara veriyorum. Umarim sonsuza dek surmeyecek bir ara olur.

Son 2 yil icerisinde 204 defa beraber ise gittigim, toplamda 7540 kilometre yaptigim kankam Ek'tedir.

Herkese hayirli hafta sonlari, hayirli isler, hayirli pedallamalar.

Z9B4SvV5umAzb8GCLG-EPl7Nbttk-Y0HCYs3Mc7QBeg-1536x2048.jpg

Scudo
3/5 oldu bu hafta ama dün hem sabah hem de akşam yağmura yakalandım. Daha önce ıslak zeminde 3-4 kere kayıp düştüğüm için çok kasıyorum ve bisikleti rahat kullanamıyorum. Bir travma olmuş sanki bende bu düşüşler. Islak zeminde kullanabileceğim lastikler bakıyorum ama lastikler kaymasa da ben rahat kullanamayacakmışım gibi geldi.

Hava yağmurlu olmadığı sürece her gün bisiklet ile işe gidiyorum.Trafiğe takılma derdi yok,araç park yeri arama derdi yok,yakıtım var mı derdi yok...Bu aralar biraz üşüyorum ama olsun.

Hem cuma akşamı hem de bu sabah kaza yaparak bir rekora imza attım. iki kazada da aynaya bakmadan ve sinyal vermeden bir anda sağ şeride geçen arabalara yandan çarpma şeklinde oldu. Allahtan ikisini de çok ucuz atlattım. Trafikteki araçların %60-70i telefonla oynuyor. Yayalar da aynı şekilde. Motosikletler zaten hiçbir kurala uymadıkları için çok saçma bir trafik kültürü oluşuyor.

3/5 oldu bu hafta ama dün hem sabah hem de akşam yağmura yakalandım. Daha önce ıslak zeminde 3-4 kere kayıp düştüğüm için çok kasıyorum ve bisikleti rahat kullanamıyorum. Bir travma olmuş sanki bende bu düşüşler. Islak zeminde kullanabileceğim lastikler bakıyorum ama lastikler kaymasa da ben rahat kullanamayacakmışım gibi geldi.
Sizin durumunuzda, yerler ıslak olunca veya yağış devam ederken sürüşe başlamak psikolojik olarak zor oluyor. Ben de böyle hissediyordum.
Ancak sürüşe çıkmışken yağmur başlarsa sürmeye devam ediyorsunuz mecburen. Sonra böyle birkaç defa sürüp bir şey olmadığını görünce yeniden ıslakta sürmeye başlayabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: murat serbet
Yağışlı havalarda da devam etmek için şu iki parçayı sipariş verdim. Bakalım iş görür mü?
(link)
(link)

• Beğen
Tepkiler: murat serbet
Yağışlı havalarda da devam etmek için şu iki parçayı sipariş verdim. Bakalım iş görür mü?
(link)
(link)
Pantalon gayet iyi iş görüyor ancak biraz narin, kolay yırtılabiliyor. Lakin sürüşünüz biraz uzarsa ve güç harcarsanız terletiyor.
Tecrübe ile sabittir.
Pançoya bir şey diyemem, kullanmadım.

(link)
(link)
Hiç panço kullanma daha iyi. 2000mm yağmur dayanıklılığı nedir, şaka gibi. Birde onca para istiyorlar.

Hiç panço kullanma daha iyi. 2000mm yağmur dayanıklılığı nedir, şaka gibi. Birde onca para istiyorlar.
Evet fiyatı bana da fazla geldi. Pantolonu değil ama pancoyu iade edebilirim.

Yağmuru bahane edip işe arabayla gidiyordum uzun süredir. Sonra da arabada kendi kendime kızıyordum. Bugün bu her türlü zorluğa rağmen bisikletimle çıktım. Yıllar önce Decathlon'dan aldığım alt ve üst yağmurluk takım elbisemi ıslanmaktan bu sefer de korudu.
Not: Kar yağsa da karda sürsek. O haz hiçbirinde yok. :)

WhatsApp Image 2024-10-30 at 08.34.57.jpeg

Hayırlı sabahlar cümleden. Uzun zamandır formda paylaşım yapmıyordum, her zaman olduğu gibi çok şükür işimize vs non stop.
Herkese kazasız belasız sürüşler dilerim.

Dosyalar

• Screenshot_20241109-090354~3.png
    Screenshot_20241109-090354~3.png
    413,5 KB · Okunma: 27
30 gün olmuş bisikletle işe gitmeyeli. pazartesi tekrar başlayalım :)
Soğuklarda diz cevresi için önerisi olan var mı ilerde problem yaşamamak için =)

5 ay önce 5/5 bisiklet ile gidip geliyordum. Şimdilerde sadece cumartesi günleri bisiklet kullanıyorum. Eski günleri özlüyorum.

İki hafta aradan sonra bugün sonunda bisikletle geldim. Bu hafta inşallah böyle devam ederim. Lastik ve gidon bandını değiştireceğim ama bunun için öğlene kadar işyerimden izin almam gerekecek sanırım.

Bu hafta 2/2 ile başladım. Lastikleri değiştirince ıslak zemin de kabus olmaktan çıktı. Ama akşam karanlıkta çıkıyorum. Bir de yağmur yağınca görüş düşüyor. Kayma riski de az da olsa var. Bunun için yağmurlu günlerde bisiklet yerine yine otobüsü tercih edeceğim.IMG_4398.jpg

5 yıldır sağanak yağmur yağmadığı sürece her mevsimde hergün işe giderken pedallıyorum. Fotoğraf geçen kış mevsiminden. Herkesin yolu açık işleri hayırlı olsun. IMG_20240126_070800.jpg

Geri