Bugün spd pedallara elveda diyorum
Antalya'da yaşıyorum. 8-9km ulaşım sağlıyorum evden işe. Yağmurla uğraşırken spd konusunda kendime güvenmediğim için çamurluk taktırırken pedalları değiştireceğim. Mart ayına kadar normal pedalla devam ederim. Güvensizliğin yanında, ayrıca ayakkabı kılıfım yok ve ayakkabımım decathlondaki basit ayakkabı. Hem ıslatıp yıpratmak istemiyorum, üzerine güven konusunu da ekleyince kendi adıma yerinde karar bence.
Bu yıl ilk defa kask yağmurluğu kullanacağım.
Üst yağmurluk olarak collezione marka, arkadaşımın verdiği, bi ürün var. Hafif yağmurla iş görüyor. Hava transferi çok yok. Direk ulaşım olarak işe yarıyor. Markasını hatırlayamadığım bir yağmurluğum daha var. Forumdan tavsiye ile aldım. Biraz gayri-fit olmasına rağmen yağmurda çok başarılı. Sağanak yağmurda dahi ıslaklık yoktu. Hava transferi yeterli. Daha soğuk havalar için softshell mont var onu kullanıyorum. Hem soğuk hem yağmur olursa; içlik+softshell mont+forumdan tavsiyeyle aldığım yağmurluk.
Alt olarak, decathlondan yağmur pantolonu almıştım geçen yıl. 2000mm diye geçiyor. Her yerde yetmez denirken, sağanakta kaldım. Sıfır ıslaklık. Hava transferi yetersiz. Bi beden küçük aldığım için fit duruyor. Daha soğuk havalarda decathlondan kar pantolunu kullanıyorum. Sıfır ıslaklık, sıfır üşüme.
Ayakkabı konusunda ise decathlondan bi bot aldım. Outdoor bot. Bileğimi kadar suya bastım, sağanakta sürdüm/yürüdüm. Sıfır ıslaklık. Hava transferi bisiklet için yetersiz. Hele ki normal tempodan fazlasını yapmaya kalkınca.
Tüm bu mesajımın; kışın, ulaşım amaçlı kullandığım dikkate alınarak okunmalı.
Kışın spor amaçlı performans konusunda bir tecrübem yok.