Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İşe Bisikletle Gidenler

İşe hangi sıklıkta bisikletle gidiyorsunuz?

• Toplam katılım
    694
Özellikle pandemiden sonra ben de mümkün olduğunca ulaşımımı bisiklet ile yapıyorum. İstanbul'da tam akbil 3,5 lira, aktarma da 2,5 lira. İşe gidip gelmek 12 liraya mal oluyor. Aylık 250 lira gibi bir kârım oluyor. İşe gidip gelmek dışında gidip geldiğim yerler de cabası. 300 lirayı buluyordur. 1 yılda ikinci el aldığım bisikletimin parası çıkıyor neredeyse.

Scudo
Bugün 35km de olan ofise bisikletle gelmek için dün akşamdan tüm hazırlıkları yaptım bisikleti kapının önüne koydum ev ahalisini uyandırmadan sabah çıkar giderim diye .. Bizim ufaklıklar gece boyunca kötü rüya görüp yanımıza gelip gittiler hiç uyuyamadım doğru düzgün .. Bu sebeple de yine erteledim :(

Merhaba;

İşyerine bisikletle sadece nisan - ekim ayları arası gidiyorum. Kışın pek binmiyorum. Binebildiğim zaman da haftada 1 kez binebiliyorum. Çünkü ev ile işyeri arası yaklaşık 24 km. İşe gidişte problem yok ama eve dönüşte yaklaşık 12 km dik bir tırmanış var ve çok yorucu.
1610351282454.png
1610351310001.png

Polish_20210119_080753113.jpg
Monti ile geldim bugün.
- 9 kıyafet test
Decathlon doğa yürüyüşü montu +
Decathlon uzun tayt üstüne Nike eşofman +
Decathlon 30 TL lik Kalanji eldiven kullanımı rahat ama - 9 derece soğukta yeterli değil.
Decathlon yüz maskesi yeterli değil.

Daha uzun sürüşlerde eksi verdiğim ekipmanlar büyük sıkıntı yaşatabilir

Dün Scultura ile düştüm, ucuz atlattım diye bilirim sol Sdi kol hafif çizildi ama dert değil böyle böyle öğreneceğiz 😬

Ben de 3 hafta sonra bisikletle işe gelebildim sonunda. Yerler ıslak olduğu için çok basamadan geldim. Akşam dönüş nasıl olacak bakalım. Yarın da bisiklete uygun gibi görünüyor. Ondan sonra bir 15 gün yağmur ve karla karışık yağmur var. Şubattın 10una kadar bir mola daha vereceğim gibi görünüyor :(

Ramazan ayı ve yağmurlu günler hariç işe bisikletle gidip geliyorum. Adana'da soğuk kaynaklı bir sıkıntı yok tam tersi Ağustos ayında çok sıcak kaynaklı sıkıntı oluyor. Neyse ki iş yerim evime göre 70 metre aşağıda iniş aşağı çok efor sarf etmiyorum. Çok sıcak günlerde evde soğuk duş alıp üzerimi giyinip bisiklete biniyorum. Böylece iş yerine geldiğimde fazla terlememiş oluyorum.

Bu hafta Pazartesi sabahı gerçekleşen hava muhalefeti(kar) ve Salı günü gerçekleşen(aşırı don) sebebiyle 3/5. Salı günü aslında yollar kuru gibiydi ama yol kenarlarında biriken ve buz tutan kar kütleleri sebebiyle yola çıkmaya cesaret edemedim çünkü sabah gidiş rotası sürekli inişlerden oluşuyor. Bir de Ankara'da yollara tuz yerine belediye iştirakinin geliştirdiği bir çeşit solüsyon atılıyormuş. Bu solüsyon kuruyunca beyazlaşıp kumlaşıyor galiba, öyle ki yollar, arabalar, bisiklet hatta ayakkabılarda yer yer beyazlaşmalar var. Yol kenarları yer yer kumlaşan solüsyonla dolu. Ama tuza göre zararsız ve organikmiş galiba. Güzel bir uygulama gibi. Bu arada Milli Kütüphane'nin önüne(Eskişehir yolu sanırım) bisiklet yolu yapılıyor. Biraz kısa ve alttaki kavşağın orada bulunan parka bağlanıyor ama rotayı kullananlar için faydalı olabilir. Herkese hayırlı günler.

(link)
(link)
(link)

Screenshot_20210122_121543.jpg
- dereceli soğuk hava şartlarında çok zorlamamak lazım. Hafif tempo işe git-gel yeterli benim için. Ha kesiyor mu derseniz kesinlikle hayır. İçimde 100+ sürüşlerin hasreti var 😬
Yaman çelişkinin farkındayım gerçekler ve hayaller olarak değerlendirebilirsiniz. 👍

254606 dosyayı görüntüle
- dereceli soğuk hava şartlarında çok zorlamamak lazım. Hafif tempo işe git-gel yeterli benim için. Ha kesiyor mu derseniz kesinlikle hayır. İçimde 100+ sürüşlerin hasreti var 😬
Yaman çelişkinin farkındayım gerçekler ve hayaller olarak değerlendirebilirsiniz. 👍

22 Ocakta bu mesajı yazıp 26 Ocakta bunu yapmak
(link)
Screenshot_20210202_144003.jpgScreenshot_20210202_144049.jpg
Demekki hayal etmek çok önemli.

Bu hafta ise çok kuru havada işe gelip gitmeye devam

Günaydın, yaklaşık 4 ay gibi bir süreden sonra bende ilk defa bugün bisiklet ile işe geldim. Bu hafta tek gün çalışıyorum o yüzden 1/1 diyorum.

Geri