Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İşe Bisikletle Gidenler

İşe hangi sıklıkta bisikletle gidiyorsunuz?

• Toplam katılım
    702
Yeni bir yere geçtim. Evden işe 19 km. Git gel 38 km yapıyor günlük. Biraz yoruldum. İş çıkışı kan şekerim düştüğü için pastaneye gittim. 😄Dayanabilir miyim emin değilim. Bakalım bir süre deneyeceğim.
Dostum pastaneyi boşver. Yanında hurma bulundur veya kuru kayısı. Hem doyurucu olur hemde kan şekerini düzenler.

Scudo
Herkese selam. Ev ile işyerim arası 12.5km ve güzergahın büyük bir kısmı D100 karayolunda. Geçen yıl temmuz ayı gibi işe bisiklet ile gidip gelmeye başladım. Akşam iş dönüşlerinde ise yolu uzatarak 40-50 km mesafelere çıkmaya çalışıyorum. Geçen yıl bu şekilde çoğu ev-iş arası olmak üzere yaklaşık 2500km yaparak bitirmişim. Geçtiğimiz şubat ayında ise ev-iş arası 390 km yol almışım. Sabahları genelde sıcaklık sıfırın altında olmasına rağmen sürüş maksimum yarım saat sürdüğü için çok problem olmuyor. Bakalım mart ayı nasıl olacak..

Bu hafta hava soğuk ama açıktı, bu sebeple 5/5... Geçtiğimiz 2 hafta ise hava muhalefeti, esnek çalışma, yolculuk vb. derken 0/1 ve 0/5 olmuştu. Son 3 günde yaşadığım dönüş trafiği, karmaşası ve insan kalabalığını düşünecek olursak bazı kısıtlamaların bu derece topyekün bir şekilde kaldırılması yerinde miydi diye sorasım geliyor. Ayrıca herkes ciddi şekilde araba kullanmaya yönelmiş, neden bilmiyorum ama kuralları da takan yok pek. Trafiğe girenler çok dikkat etmeli. Mutlaka kask aynası edinin mutlaka. Gözünüzü dört açın. Herkese iyi hafta sonları dilerim.

(link)
(link)
(link)
(link)
(link)

Hava 0/16 gösteriyor, bisiklet için süper. Sabah araç sayısının nispeten az olması nedeniyle erken yola çıktım işe de 1 saat erken gelmiş oldum. Sabahın serinliğinde dipcik gibi oldum :) İşe geliş kolay 380m yükseklik farkı ile yokuş aşağı, dönüşte bol tırmanış bol trafik beni bekliyor olacak.

@Samet M. Hocam bisikletin kadro rengini çok beğendim. Harika . Nedense afrikayı hatırlattı bana.
Doğrudur hocam, renkli adamlar :) Öte yandan Yeşil: Orman, Kahve: Bozkır, Sarı: Çöl olduğundan coğrafi olarakta bolca yer alır bu renkler kültürlerinde.
afrika.jpg

Herkese merhaba, pazar günü sokağa çıkma yasağında bisiklet kullanırken sorun yaşıyor musunuz? özellikle anadolu yakasında sahil kesimi için soruyorum bunu. Haftasonu tur yapmak istiyorum ama acaba polisler bisiklet kullananlara engel oluyor mu?

Herkese merhaba, pazar günü sokağa çıkma yasağında bisiklet kullanırken sorun yaşıyor musunuz? özellikle anadolu yakasında sahil kesimi için soruyorum bunu. Haftasonu tur yapmak istiyorum ama acaba polisler bisiklet kullananlara engel oluyor mu?
Daha önceki yasaklarda işe gidip gelirken polislerin 5 mtr ötesinde fotoğraf çekildim Maltepe sahilde denize karşı,yanlarından geçtim gece saat 00:00 sularında işten dönerken,işe giderken vs hiç bir şey demediler.Deselerdi izin belgem(çalıştığım kurumdan) vardı onu gösterirdim. .Strava'da,sosyal medya gruplarında pazar turu yapanların gönderilerini gördüm ama pazar günü çık(a)madım. Ama şahsi kanaatim %90 bir şey olmaz fakat ya %10luk ihtimal gerçekleşir ise?:krktm::krktm:Dolayısıyla size çıkın ya da çıkmayın dersem yanlış bilgi veririm

Daha önceki yasaklarda işe gidip gelirken polislerin 5 mtr ötesinde fotoğraf çekildim Maltepe sahilde denize karşı,yanlarından geçtim gece saat 00:00 sularında işten dönerken,işe giderken vs hiç bir şey demediler.Deselerdi izin belgem(çalıştığım kurumdan) vardı onu gösterirdim. .Strava'da,sosyal medya gruplarında pazar turu yapanların gönderilerini gördüm ama pazar günü çık(a)madım. Ama şahsi kanaatim %90 bir şey olmaz fakat ya %10luk ihtimal gerçekleşir ise?:krktm::krktm:Dolayısıyla size çıkın ya da çıkmayın dersem yanlış bilgi veririm
Açıkçası benim de izin belgem var, ama olur da kıl polisin birine denk gelirim bana der ki "görevde değilsin çalışmıyorsun o yüzden ceza yazarım" derse napabilirim, gerçi bisiklet üzerinde beni yakalama şansları var mı bilmiyorum ama olur da yunus ekibine denk gelirsek o kötü olur :) açıkçası bu haftasonu hava iyi olursa riske girip çıkmayı düşünüyorum

• Beğen
Tepkiler: Hami Bulut
darbelux
Sosyal medyada gördüm,İstanbul'da ferdi lisansı olduğu halde ceza yazılan bisikletçi bir ağabeyimiz paylaştı,polisine denk gelince lisans falan dinlemiyor kesiyorlar cezayı.

Bu hafta acayipleşen hava şartları sebebiyle 2/5. Piyango gibi hava var kaç gündür. Bir an bulutlu, derken pasparlak güneşli; demeden yağan kar ve buz??? Yuuh bir anda nasıl oldu derken yakıcı bir güneş ve yağmur... 15.30'da yağan kar(arabaların üzerinde birikmişti hatta) 16:10 gibi bir anda ortadan kaybolmuş oluyor, yerler kupkuru falan... Neyse, acayip. Herkese hayırlı günler.

(link)
(link)

Arkadaşlar merhaba,
Foruma yeni üye oldum. İşe gidip gelmek için bisiklet araştırmaktayım. İşim gereği tüm gün PC başındayım. Çok fazla hareket etme fırsatı bulamıyorum. Özetle vücut ham.
Bu konuda kararlıyım ve inatçı bir karakterim var. Çabuk bayrak atacak biri değilim. Başlarda zorlanacağımı biliyorum. Özetle kendimi bu konuda hazırladım.
Fakat bisiklet konusunda ne almalıyım hiçbir fikrim yok, çok fazla tavsiye yorum vs. kafa iyice karıştı. İş yerim ile evim arasında 13 km mesafe var. Boyum 1,85, kilom 90 ve yaşımda 40. Bütçe olarak 2 bin TL uygundur.
Gerekirse az daha zorlayabilirim. Sizlerin tavsiyelerine ihtiyaç duymaktayım.
Kron Fold 3, btwin Tilt 500 modelleri gibi gövdesi olanlar gözüme hoş geliyor. Bu modeller amacıma uygun mudur. 7 vites oluyor sanırım bu tarz olanlar. Çamurluklu ve arkalıklı olması hoşuma gider. Sürerken dik oturmak istiyorum.
Bisikletide ev-iş harici çok fazla kullanacağımı sanmıyorum. Başkada aklıma gelen bir kriterim yok. Zevkimden çok amacıma hizmet edebilecek bir bisiklet istiyorum. Özetle herhangi bir olmazsa olmazım yok.
Buradan çıkacak sonuç muhtemelen alacağım bisiklet olacak. İlgilenir ve tavsiyelerde bulunursanız çok mutlu olacağım.

Arkadaşlar merhaba,
Foruma yeni üye oldum. İşe gidip gelmek için bisiklet araştırmaktayım. İşim gereği tüm gün PC başındayım. Çok fazla hareket etme fırsatı bulamıyorum. Özetle vücut ham.
Bu konuda kararlıyım ve inatçı bir karakterim var. Çabuk bayrak atacak biri değilim. Başlarda zorlanacağımı biliyorum. Özetle kendimi bu konuda hazırladım.
Fakat bisiklet konusunda ne almalıyım hiçbir fikrim yok, çok fazla tavsiye yorum vs. kafa iyice karıştı. İş yerim ile evim arasında 13 km mesafe var. Boyum 1,85, kilom 90 ve yaşımda 40. Bütçe olarak 2 bin TL uygundur.
Gerekirse az daha zorlayabilirim. Sizlerin tavsiyelerine ihtiyaç duymaktayım.
Kron Fold 3, btwin Tilt 500 modelleri gibi gövdesi olanlar gözüme hoş geliyor. Bu modeller amacıma uygun mudur. 7 vites oluyor sanırım bu tarz olanlar. Çamurluklu ve arkalıklı olması hoşuma gider. Sürerken dik oturmak istiyorum.
Bisikletide ev-iş harici çok fazla kullanacağımı sanmıyorum. Başkada aklıma gelen bir kriterim yok. Zevkimden çok amacıma hizmet edebilecek bir bisiklet istiyorum. Özetle herhangi bir olmazsa olmazım yok.
Buradan çıkacak sonuç muhtemelen alacağım bisiklet olacak. İlgilenir ve tavsiyelerde bulunursanız çok mutlu olacağım.
Hocam merhaba... Ben de işim gereği tüm gün PC başındayım diyebilirim. 6.5 km uzaktaki işime Triban 500(yol/yarış) ile 180 kez gidip geldim. Şehir değiştirmek zorunda kalınca mesafe 8.5 km oldu, eve trainer alınca dışarısı için başka alternatif düşündüm. Katlanır aldım. Aldığım günden beri 48 defa gidip geldim, bu sayı yağış olmadıkça artmaya devam edecek. Demek istediğim şu ki, kanımca her türlü bisiklet olur. Katlanırlardaki bagaj vb. özellikler iş amaçlı gidip gelmede daha fazla fayda sağlıyor. Tilt 500'ler için açılmış bir sayfa var, göz atabilirsiniz. B'twin tilt 500 katlanır bisiklet 13 kilometrelik mesafenizde ne kadar yokuş var bilmiyorum ancak yol yokuşlu gibiyse biraz form tutmanız faydalı olabilir. Düz ise problem olmaz diye düşünüyorum. Vakit kaybetmeden aklınızdakini gerçeğe dönüştürmeye çalışın derim. Bisiklet fiyatları çok hızlı yükseliyor. Ayrıca kask, ayna(mutlaka edinin mutlaka) gibi koruyucu aksesuarları edinmeyi unutmayın...

@Joseph Cavalcanti
İlginiz için teşekkür ederim. Gözüme kestiremediğim çok ciddi yokuş problemim yok. Alternatif güzargahlar da mevcut. Bursada yaşıyorum. Ataevler-Heykel arası kullanacağım. Katlanır daha cezbediyor, olası aksi durumlarda güzergah üzerinde Metro ve Otobüs kullanma şansım olur. Kask, ayna ve aydınlatma konusu kesinlikle olacak. Bisikleti netleştirdikten sonra ilk işim ekipmanlar olacak. Hatta km, hız ölçer vb gibi cihazlarada bakacağım. Bir yandan kullanım datalarını takip etmek istiyorum. Hatta akıllı bileklik bile araştırıyorum.

Geri