ÆSir
Dora Otomotiv Yedek Parça
- Tepki
- 1.471
- İsim
- Emre
- Başlangıç
- 2001—02
- Bisiklet
- Carraro
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Hocam merhabaMerhaba. Foruma yeni üye oldum. Ben üniversitede akademisyenim. Evim ile işim arası yaklaşık 3 km. İşe bisikletle gitmek istiyorum ama üniversitede bisikletle işe gelen tek bir kişi bile yok ve ben de mecburen şahsi aracımla gitmek zorunda kalıyorum. Boş yere yakıt masrafı ve daha da önemlisi çevre kirliliği. Ayrıca doktor bana spor yapmamı da tavsiye etmişti bisiklet kullansam bedavaya spor yapmış olacağım üstelik yakıt parası da cebimde kalacak. Malesef ülkemizde anlamsız saçma sapan bir bisiklet algısı var. Çalıştığım kurumda bisiklet kullanan bir kişi bile görsem ben de bisikletle gitmeye başlayacağım ama yok. Avrupa'da rektörler, başbakanlar bile bisikletle işe gidiyor. Bir sürü dünya markası otomobil firması olan Almanya'da bisiklet Türkiye'den çok çok daha yaygın. Ülkemizde otomobil ithal, yakıtı ithal her yıl yurtdışına milyarlarca dolar boş yere para çıkıyor. Ülkemizde bisiklet sadece çocuklara özgü bir oyuncak gibi görülüyor ve bisiklet kullanmak eziklik alameti gibi görülüyor. Yıllardır bisikletle işe gitmek istiyorum ama bu aşağılanma korkusundan cesaret edemiyorum.
Siz bu aşağılanma, hor görülme korkusunun üstesinden nasıl geldiniz?
Öyle bir yerde çalışıyordum ki insanların bir birini aşağılama dürtüsü çok yoğun. İlk başta çok fazla alaycı gözlerler ile baktılar. Ama sonunda bir baktım ara ara bir şey yapmak için benden bisiklet ister oldular. Kurumunuzda hiç bisikletli yok ve ilk adım atacak birini arıyorsunuz. Peki ya siz neden ilk adım olmuyorsunuz? Belki sizin adımızla arkanızdan daha fazla kişi gelecek. Onlar da bir öncü arıyor.
İş yerim 10-12 km uzaklıkta, sabah 07:30'da servise binip dolaşarak gitmek yerine 07.30'da bisikletime atlıyorum 30 dakikada iş yerimde oluyorum.