Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İşe Bisikletle Gidenler

İşe hangi sıklıkta bisikletle gidiyorsunuz?

• Toplam katılım
    698
@yusuflvd bu ilk :) daha once hep dry lube kullandim, ilk yagmurda tum yaglari akip gider ve geriye kupkuru zincir birakirdi vede jantida mahvederdi. Muc-off c3 seramik wetlube aldim. Zincir yaglama sonrasi 4saat civari bekleyin diyor. Anladigim kadariyla seramik koruma kalkani olusturuyor. Yagmurlu gunlerden sonra durumu sizlerle paylasirim.

Bu arada dry lube shimano idi. Simdi 2sinide muc-off c3 yaptim. Bakalim ne olcak

Scudo
bugün bisikletle işe geldim 15 km ilk 5 km si ısınana kadar ayazla mücadele because ankara özellikle sabahları müthiş ayaz.... termal içlik vs gövde bacakları koruyorum da soğuktan ellere ve ayaklara ve yüze hala net bir çözüm üretemedim yüz felci olmaktan korkuyorum bisikletten soğutan memleket

Yüz çok büyük problem, yokuş inerken ölüyorum sandım, gözümün bebeği dondu resmen. Kafamda Mihriban çalıyordu, “lambada titreyen alev üşüyor”... gecenin 1:30’unda pizzacıya sığındım. Dedim abi beni içeri almazsan donacağım, adam çay bile verdi ?

@makaram tahmin ettim. O her sayfaya aynı bisiklet resimleri koyuyorlar diyen arkadaş şimdi benim ayarsız selfielerimle muhatap olmak zorunda kalacak. Halbuki bisiklet yakışıklıydı en azından. :koptum:

ben yeni jantlarımla bi geleyim o zaman görürler :D stickerları harf harf çekip koycam :D

@erman35 "softshell" olarak bir ürün alırsan çok rahat edersin. Ben yıllar önce (7yıl) aldığım North Face'n bir modelini kullanıyorum. Halen süper koruyor. Yağmurda artık dikişlerden almaya başladı. İzmir'in sabah ayazında çıkıyorum. Gömlek üzerine atkı bağlayarak çıkıyorum. Kask altına birtane kafa bandı kulaklar için ve bisiklet kep kullanıyorum.
Altta normal bir canvas. Tercihen deri bir ayakkabı giyiyorum yumuşak tabanlı. Geçen hafta çok soğukta 2 kat çorap yaptım. Yağmur olduğunda yedek çorap atıyorum çantaya. Birde ufak bir saç kurutma makinesi koydum ofise. Benden kralı yok :D
Tekerin düz bassın

bugün bisikletle işe geldim 15 km ilk 5 km si ısınana kadar ayazla mücadele because ankara özellikle sabahları müthiş ayaz.... termal içlik vs gövde bacakları koruyorum da soğuktan ellere ve ayaklara ve yüze hala net bir çözüm üretemedim yüz felci olmaktan korkuyorum bisikletten soğutan memleket

Hocam akşamüstü sizin için bir selfie çekip burada paylaşacaktım ama kar maskesi+kask+optik gözlüklü halimi görünce kendi moralim bozuldu. Paylaşmaktan vazgeçtim:)

Termal bir maske alırsanız rahat edersiniz. Balaklava da derler.

Gözlük kullanıyorsanız buharlanma sorunu oluyor ama.

Esenlikler arkadaşlar.
Bu hafta akşam çalışması yapıyorum. Bugün 20-30 sn farkla belki büyük zarar göreceğim bir olayla karşılaştım. Külüstür bir kamyon ana yol üzerine tuğla saçtı ve hiç durmadan yoluna devam etti..

DSC_0207.JPG
DSC_0210.JPG

Son düzenleme:
@erman35 "softshell" olarak bir ürün alırsan çok rahat edersin. Ben yıllar önce (7yıl) aldığım North Face'n bir modelini kullanıyorum. Halen süper koruyor. Yağmurda artık dikişlerden almaya başladı. İzmir'in sabah ayazında çıkıyorum. Gömlek üzerine atkı bağlayarak çıkıyorum. Kask altına birtane kafa bandı kulaklar için ve bisiklet kep kullanıyorum.
Altta normal bir canvas. Tercihen deri bir ayakkabı giyiyorum yumuşak tabanlı. Geçen hafta çok soğukta 2 kat çorap yaptım. Yağmur olduğunda yedek çorap atıyorum çantaya. Birde ufak bir saç kurutma makinesi koydum ofise. Benden kralı yok :D
Tekerin düz bassın
günaydın,
uyarılarınız için teşekkür ederim benimde bu kış ilk kışım bundan dolayı doğru ve ihtiyacıma uygun bir ürün almak için uğraşıyorum.
artık havaların durumuna göre kendimizi ayarlayacağız.
herkese kazasız belasız sürüşler dilerim.

11.12.2019 an itibarı ile bisikletle 20 km lik bir işe doğru sürüş gerçekleştirdim... sağ salim köpek kovalamacasız, araçtan pet şişe yememiş, üzerine tükürülmemiş, bağırıp korkutulmamış, yandakiaracın tekerinden uçan çakılı yememiş olarak.... tabi yagmur ve karsız mükemmel ibr ankara sabahı oldugunu da eklemekte fayda var

@BayCicik ben de dün akşam radyoda denk geldim. ilk kez kırmızı alarm verilmiş diye. dikkatli olmakta fayda var.

Doğru diyorsunuz, bu hafta böyle geçecek sanırım. Yıllık izne çıkmadan bi 500 km daha sürüp bitirmek istiyordum yılı, mümkün olmayacak sanırım.

@Alp Tigin Tengrikut geçmiş olsun.. allah korumuş, kask kamerası olsaydı kanıt niteliğine polislere verebilirdin.

Merhaba arkadaşlar Bugun yagığlı havada işe bisikletle gittim. Otelden kalan zehrimi bugun itibariyle atmış bulundum :) Performansım yavaştan gelmeye başladı ortalama 19dan 21e çıktı.. 24E kadar yolu var. Muc-off c3 wetlube yağ hakkında merak eden arkadaşlar için yazıyorum. İlk yagmur gununde yağ oldukça işini gördü, vites geçişleri rahat ve kaçırmadı. Pedallar ağırlaşmadı, işe geldiğimde zinciri kontrol ettim yağ üzerinde duruyor ve çok az kararmıştı. Daha önce shimano drylube kullanıyordum, ilk yağmurda zincir yağsız kalıp, vites geçişleri sertleşip ve ani güç uygulamada zincir rubleye tutunamayarak kaçırıyordu. Bakalım yagmurlu hafta bitene kadar wetlube dayanıcakmı?

Foruma baktım ama eski konularda tatmin edici bilgi yok bu konu hakkında.

Kayak maskesiyle bisiklet kullanımı hakkında ne düşünüyorsunuz? Decthlon'daki 50-100 liralık ürünleri kastediyorum. Ankara'nın gece soğuğuna dayanamaz oldum daha şimdiden, insanın gözünün içinin üşümesi mümkünmüş.

Foruma baktım ama eski konularda tatmin edici bilgi yok bu konu hakkında.

Kayak maskesiyle bisiklet kullanımı hakkında ne düşünüyorsunuz? Decthlon'daki 50-100 liralık ürünleri kastediyorum. Ankara'nın gece soğuğuna dayanamaz oldum daha şimdiden, insanın gözünün içinin üşümesi mümkünmüş.

Daha Cumartesi günü gördüm Decathlon'da. Kask altına giymek için biraz kalın gibi. Aynı üründen sözediyorsak tabii.

Bende şu var (aşağıda). 6-7 senedir kullanıyorum. Bayağı ince ve rahat ama çok sağlam çıktı. Hava sıcaklığı sıfırın altına düşerse rüzgarlı havada yetmeyebilir ama.

IMG_20191211_170207.jpg

Geri