Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İşe Bisikletle Gidenler

İşe hangi sıklıkta bisikletle gidiyorsunuz?


  • Toplam katılım
    688
Tam aksine bir tutku. Düzenli olarak işe bisikletle giden biri kolay kolay vazgeçemez. Bi kere elektrikli alsam mı diye düşündüm ama sonra saçma buldum. Elektrikliye binecegime kapıdaki arabaya binerim daha iyi. Sağlık durumum el verdiği müddetçe işe bisikletle gideceğim.
Kadir bisikletin amacı zaten sağlıklı yaşam için efor sarfetmendir.O yüzden dir ki bisiklet elektrikli olmaz doğasına aykırı.Sen bisikletine bin , efor harca ki sağlıklı kal.
 
Scudo
Arkadaşlar elektrikli olsa yine tamam,ama düz bisikletle işe gitmek perişanlık yahu
Neden böyle düşünüyorsun acaba? Bisiklet ile gitmenin o kadar güzel yanı var ki şaşırdım böyle düşünmene.
 
  • Beğen
Tepkiler: Kadir Eskici
Neden böyle düşünüyorsun acaba? Bisiklet ile gitmenin o kadar güzel yanı var ki şaşırdım böyle düşünmene.
Rampa var terletiyor ve yavaş gidiyorsun istemeyerek. rampada 25 ile çıkmak istiyorum.
 
  • Beğen
Tepkiler: makaram
Benim iş yerim taşında. Mesafe 2 katına, tırmanış 4 katına çıktı. İş yerindeki fiziki şartlardan dolayı da bisikletle gelemiyorum. Fiziki şartlar uygun olsa anasını ağlatırım :D
 
Rampa var terletiyor ve yavaş gidiyorsun istemeyerek. rampada 25 ile çıkmak istiyorum.
Hocam motorlu araçlar ile bu dediğinizi yapabilirsiniz. Herkesin fikrine saygım sonsuz. Ancak sabah yokuşlarda terlediğiniz kadar vücudunuz mutluluk hormonu salgılıyor.
Bir çok insanın spor yapmaktaki amacı sağlıklı ve mutlu olmak.
Ayrıca benim düşüncem günde en az yarım saat hareket etmeniz lazım sağlıklı olmak için, araba ile işe gidip geldiğimde 1 saat sürüyor en az. Bisiklet ile gidip geldiğimde 2 saat +5 dakika kıyafet değişimi. 35 dakika ayırarak günde 2 saat spor yapmış oluyorum. 2 saat spor salonunda spor yapmak için yol kıyafet değişimi derken 3-3.5 saat ayırmanız gerekiyor.
Kısaca benim filrim insanlar ulaşım+spor için bisiklete biniyor. E bisiklet kullananlara saygım sonsuz.
 
Herkes aynı sebeple bisiklet kullanmıyor. Dağ ve yol bisikletim de var ancak işe giderken e-bike kullanıyorum. Pedallıyorum hatta bazen terliyorum. Ara ara yanımdan başka e-bike sürücüleri geçiyor. Bazıları sadece gaz koluyla ilerliyor. Belli ki motosiklet almaya parası yetmiyor ya da yüksek ihtimalle bisikletteki pratikliği başka araçta bulamıyor. Saygı duymak lazım. Bisiklet öncelikle ulaşım aracıdır. Ulaşıma alternatif olması için icat edilmiştir. Elektrikli bisiklet bu manada tutarsız değil.
 
Bu günde otobüse talim yaptık. Kâr seviyesi 40cm buldu 3 gündür aralıksız yağıyor. Benim iş yerinin önünde normalde şehir bisikleti bulmak pek mümkün olmaz ama kâr nedeni ile dokunan yok 😂

20240118_144848.jpg
 
beklenilen lodosu bulamadım. Ani rüzgarların 70-80 km/h hızlara çıkabileceğini okumuştum ama daha güçlü ama stabil bir rüzgar vardı. Raporlara göre 40-50 km cıvarında kafadan esmiş. bu rüzgara karşı sürmek tabi ki zor ama ani rüzgarlar dengeyi çok bozuyor.
 
@Kadir Eskici
Katılıyorum,ama tabii ki herkesin şartları uymuyor. Bisikletle işe gelemediğim zaman bir eksiklik hissediyorum.
 
Bu hafta 1/4... Herkese hayirli hafta sonlari.
 
Aslında arkadaşın dediği şu açıdan mantıklı motosiklet gibi elektrikliler değil de elektrik destekli bisikletler işe gitmek için ideal. Hem motorlu araç kullanmamış, spor yapmış olur hem de zorlandığınız yerde elektriğin desteğiyle gidersiniz, böylece işe terli de gitmemiş olursunuz.
 
Geri