Scudo Sports

İşsizliğin hat safhada olması

45 yaşımdayım. Reklamcıyım, en son ayrıldığım firma ABD kökenli network bir reklam ajansıydı.
Şuan için toplamda 3,5 yıldır işsizim, 5 metre özgeçmiş mevcut, sarılıp yatıyorum! :D

Sıkıntılı durumlar, şöyleki sıkıntılı, tüm iş ilanları kamu dahil maksimum 35 yaş sınırıyla çıkıyor. 36 yaşından itibaren çok uzun yıllardır bir firmada çalışmıyorsanız iş bulmanız çok zor. Onda da mobbing e ve ezilmeye açık bir şekilde çalışmak zorundasınız.

Emekli olmam lazım o konuda da şanssızım hükümet hakkımı vermiyor (EmeklilikteYaşaTakılanlar'danım bu mağduriyet 21 yıllık Ak Parti 19 yıllık)
Bilmeyenler için Emeklilikte Yaşa Takılanlar twitter da çok aktif ve aileleriyle 20 milyonu bulan bir mağdur kesim.
1999 yılında çıkan 4447 sayılı yasa çıktığı yıl ve sonrasını ilgilendirmesi gerekirken 15 yıl geriye (anayasaya aykırı olmasına rağmen) işletilip birçok kişinin emeklilik hakkını elinden almıştır.

Yani 99 öncesi sigortalı olan kişilerde Erkekler 25 yıl 5000 prim günü, kadınlar 20 yıl 5000 prim günü ile emekli olacakken 99 da çıkarılan yasayı 15 yıl geriye işletip anlaşmaya aykırı şekilde 99 öncesi sigortalılara da uygulamışlardır.
Çoğu kişi Emeklilikte Yaşa Takılan olduğunu ve emekli maaşına el konulduğunu bilmez.

Velhasıl zor dönemler, gençlerin işi daha da zor.

Son düzenleme:
Scudo
@bonder76 siz bu konuda şanslısınız ağzınıza emeklilik kelimesini alabiliyorsunuz. Böyle bir durumda ben ve benden küçük arkadaşların ağzına o kelimeyi alabilmek bile mümkün değil. 65 yaşmış.. Şehir içi şu an ortalama yaş ve çalışma gücü ortalaması acaba kaç..

@ÆSir Çok farkımız yok ben de sadece telaffuz edebiliyorum.
Şuan emekli olmam gerekirken 9 yıl daha bekleyeceğim ve bir işim ve gelirim yok.
Üstelik çalışmadığım halde sağolsun hükümet GSS primi borcu ve faizi (haram olmasına rağmen) işletiyor.
Ve sağlıktan faydalanmam para ödemeden imkansız. Para kazanmadığınız halde yardım edeceklerine sizi borçlandırıp, haksız yazdıkları borcun faizini işletip, artırıp duruyorlar.

En acısı şu 9 yıl emekli maaşı alamadan veya geliriniz olmadan nasıl yaşayacaksınız. Bunu da başta aile ve çalışma bakanı olmak üzere hepsine sormak lazım.
Seçimde işallah.

100 liraya satan da var.
Yalnız bu satmaya çalıştıklarının 1 liradan farklı bir değeri yok.
Darphanenin bastığı anı paraları, bu satılanlar gibi değil...

mecvut anı paraları : (link)
Satıştan kaldırılan anı paraları : (link)

eskiden piyasadaki mevcut bozuk paralar da gösteriliyordu darphanenin sitesinde. Şuan onu bulamıyorum...

• Beğen
Tepkiler: velespit7
Benimki de biraz işsizlik olacak ama başlığın aslı had safhada olması değil mi? :)

• Beğen
Tepkiler: ikemath
Eyt +1 . Bu sistemin benim için ; çalışsam da çalışmasam da emekli olsam da olmasam da hiçbir kıymeti harbiyesi yok. Buyurun rakamlarla konuşalım.
1. Foto prim gün sayım.
2. Foto aldığım aylık
3. Foto bugün emekli olsam alacağım aylık.
E883F3EA-4271-453D-A4D9-8CD1D0B8EF1E.jpegCFEF7469-F7FB-40AF-A59D-54C3812EED9F.jpeg9BDBF074-F36A-45DB-BA1F-9EE2846359B8.jpeg

Son düzenleme:
Yalnız bu satmaya çalıştıklarının 1 liradan farklı bir değeri yok.
Darphanenin bastığı anı paraları, bu satılanlar gibi değil...

mecvut anı paraları : (link)
Satıştan kaldırılan anı paraları : (link)

eskiden piyasadaki mevcut bozuk paralar da gösteriliyordu darphanenin sitesinde. Şuan onu bulamıyorum...
Yok hocam, atmlerin verdiği 1 liralıkları satmaya çalışıyorlar. Bu anı parası madem neden tedavüle çıkıyor. Atatürk alerjisi yüzünden olduğunu marstaki uzaylı da biliyor. Anı parası takas işlemi için tedavüle çıkmaz. Bunu da herkeş bilir. Gümüş olanları, özel sertifikalı olanları var. Onları da çıkarsınlar tedavüle o vakit. Onlar neden atmlerden verilmiyor. Meraklısı tunalı hilmi kennedy caddesi kesişimdeki garanti atmsinden alabilir. 9 lira çekin gıcır gıcır ayasofyalı 1 liralıkları şiling şiling versin size makine.

Yok hocam, atmlerin verdiği 1 liralıkları satmaya çalışıyorlar. Bu anı parası madem neden tedavüle çıkıyor. Atatürk alerjisi yüzünden olduğunu marstaki uzaylı da biliyor. Anı parası takas işlemi için tedavüle çıkmaz. Bunu da herkeş bilir. Gümüş olanları, özel sertifikalı olanları var. Onları da çıkarsınlar tedavüle o vakit. Onlar neden atmlerden verilmiyor. Meraklısı tunalı hilmi kennedy caddesi kesişimdeki garanti atmsinden alabilir. 9 lira çekin gıcır gıcır ayasofyalı 1 liralıkları şiling şiling versin size makine.
bakalım ne kadar dolaşacak piyasada...
şu para da zamanında dolaşıyordu... şimdi nerelerde kendileri acaba? O zaman da satıyordu birileri, şimdi imha etmişlerdir...
1603181911897.png

@Ronin45 Rakamlar hemen hemen aynı.
Sıkıntı şu hem yıllardır EYT lilerin ödenmeyip el konulan maaşlarıyla hükümet yönetiyorlar.
Hem meydanlara çıkıp milleti millete kırdırıp şikayet etmeye çalışıyorlar.

Erken emeklilik algısı da cabası.
Sen kamuda bile 35 yaş sınırı koyacaksın iş ilanlarına, sonra insanların 35 den 65 e kadar işsiz ayakta kalabilmelerini düşüneceksin.
Üstelik işsiz olduğu her ay gss primi borcu ve faizini işletip, para vermezse yaş aldığında daha çok sağlık problemi yaşayacağı gerçeği ortada duruyorken suriyelilere bedava sağlık verip yıllarca ülkesini kalkındırmış, prim ödemiş katma değer üretmiş kişileri sağlıktanda yararlandırmayacaksın.

Tuhaf şeyler vesselam.

@bonder76 rica ediyorum altta yazdıklarımı yanlış anlamayın:
Kendinize ve kendiniz gibi olanlara karşı taraftan bakın. Ne görüyorsunuz ? Emekli olmak isteyen bir guruh. İsini halletmeye çalışan " uyanık " bir guruh. Sesini çıkarmadan kenardan kenardan gitmeye çalışan guruh. Kendisine ne verilirse onu alan bir guruh. Orta ölçekli bir devletin ve nüfusu orta ölçekte olan bir milletin nimetlerinden faydalanmaya çalışan bir guruh.
Ne kadar güçlü ne kadar etkili olabilir ki ? Zaten o yaşta emekli olmayı düşünen bir kişi hatta sadece 65 yasinda emekli olmayı düşünen bir kişinin neleri yapam(a)yacağını neleri göze alamayacağını düşünün. Yaşlandığında yatağında ölmeyi düşünen bir asker gibi düşünün.
Karşıdan bakınca ayni şarkıdaki gibi " that dont impress too much " dersiniz.

45 yaşımdayım. Reklamcıyım, en son ayrıldığım firma ABD kökenli network bir reklam ajansıydı.
Şuan için toplamda 3,5 yıldır işsizim, 5 metre özgeçmiş mevcut, sarılıp yatıyorum! :D

Sıkıntılı durumlar, şöyleki sıkıntılı, tüm iş ilanları kamu dahil maksimum 35 yaş sınırıyla çıkıyor. 36 yaşından itibaren çok uzun yıllardır bir firmada çalışmıyorsanız iş bulmanız çok zor. Onda da mobbing e ve ezilmeye açık bir şekilde çalışmak zorundasınız.

Emekli olmam lazım o konuda da şanssızım hükümet hakkımı vermiyor (EmeklilikteYaşaTakılanlar'danım bu mağduriyet 21 yıllık Ak Parti 19 yıllık)
Bilmeyenler için Emeklilikte Yaşa Takılanlar twitter da çok aktif ve aileleriyle 20 milyonu bulan bir mağdur kesim.
1999 yılında çıkan 4447 sayılı yasa çıktığı yıl ve sonrasını ilgilendirmesi gerekirken 15 yıl geriye (anayasaya aykırı olmasına rağmen) işletilip birçok kişinin emeklilik hakkını elinden almıştır.

Yani 99 öncesi sigortalı olan kişilerde Erkekler 25 yıl 5000 prim günü, kadınlar 20 yıl 5000 prim günü ile emekli olacakken 99 da çıkarılan yasayı 15 yıl geriye işletip anlaşmaya aykırı şekilde 99 öncesi sigortalılara da uygulamışlardır.
Çoğu kişi Emeklilikte Yaşa Takılan olduğunu ve emekli maaşına el konulduğunu bilmez.

Velhasıl zor dönemler, gençlerin işi daha da zor.
Ben ucundan yırttım o yasanın 😒

• Beğen
Tepkiler: bonder76
hey gidi zamanlar

@Çağdaş78
Ben değil siz yanlış anlamışsınız.
Yalnız ben de ithamlarınızı tabiki yanlış ve yanlı anladım!

Siz de sanırım Ak Partili siniz zira aynı gözlükten bakıyorsunuz?

Cumhurbaşkanı bizimle aynı yasayla emekli olup 46 yaşından beri emekli aylığı, bakan aylığı, cumhurbaşkanı aylığı, vb birsürü maaş alıyor.

Ben kanunsuzluktan adaletsizlikten bahsediyorum çalışmadan, veya devletle olan anlaşmanın dışında bir hak talebinden bahsetmiyorum.

Devletimizle imzaladığımız anlaşma gereği emekliliği haketmişken bir hükümet gelip devlet şanını milletine verdiği taahhüdünü çiğniyorsa orada bir sıkıntı var.

Net olarak anlamanız için şöyle söyleyeyim.
Ben işe girerken devletimle ve ozamanki adıyla SSK ile imzaladığım anlaşmanın kurallarını yerine getirdim, primimi, maaş kesintilerimi vergilerimi vb fazlasıyla ödedim ve hakkımı haksızca elimden aldılar.

99 ve sonrası işe girenler ise hangi yasaya imza attılarsa o yasadan emekli olacaklar.

Yani siz imzaladığınız yasaile 65 yaşında emekli olacaksanız.
O yaşa geldiğinizde size yok ben vazgeçtim 85 te emekli olacaksın otur aşağı, sen hainsin, seni milletime şikayet ediyorum, sen şöylesin sen böylesin derse o anki hükümet hoşunuza gider mi?

Bizim de gitmiyor.

@bonder76 kusura bakmayın rahatsız ettiysem. Ama ben bir bakış açısı sundum size. Hatta mevcut resimi " oynat Ugurcum " diyip biraz ileri alalım . Beyin cimnastiği yapalım:
EYT lilere asgari ücretin yarışı kadar maaş bağlansa sizce ne olur? Kac kişi teşekkür eder ?Allah razı olsun der ? Hatta oy oranı ne kadar artar ?
Sorun malum parti değil . Ondan öncesi de buna benzerdi. Tabi bu kadar abartılı değildi. Peki malum parti sonrası ne olacak ? Ne değişecek ? Sorun insan kaynağımızda . Benim bahsettiğim buydu.
Meşhur Braveheart filminde beni çok etkileyen bir sahne var. Oldukça acı ve gerçek aslında .
Wallace ve yanındakiler savaşın tüm yükü altında savaşırken daha önce anlaştığı iki toprak ağasına saldır işareti gönderir . Fakat bu iki toprak agasi adamları ile beraber savaş alanını terk eder. " Uzun bacaklı " Ingiliz kral yanında şaşıran Bruce ların Robert ina açıklama yapar:
- Birisine şu şu toprakları verdim . Diğeri ise çok daha azına razı oldu.

Saygılar.

Filmlerden ve şarkılardan örnek vermeniz sizin için duygusal veya önemli olabilir.
Fakat ben bu problemleri ve sıkıntıları ailesi olan, çocuk okutan, borçları olan biri olarak gerçek hayatta yaşıyorum.

Bakın sn bahçeli haklılığımızı nasıl anlatıyor!

Geri