Scudo Sports

İşsizliğin hat safhada olması

@bonder76 konuyu açarsak:
Bir hakkı almak , ve onu elde etmek ile kendisine verileni almak ( alamamak ) arasında fark var.
Kusura bakmayın . Canınız yanıyor. Ama bunun sorumlusu ben değilim. Bir sendikacinin tarif ettigi gibi siz şu an minderin altinizdaki yanan kismindan bahsediyorsunuz. Sorun cok daha buyuk. Saygılar.

Scudo
@Çağdaş78 Sorunun büyük olması sanırım sizin tavrınızda olduğu gibi başkasının hakkına duyarsız olanların bugüne kadar bu ateşi taşımasından kaynaklanıyor.

Saygılar benden olsun.

@bonder76 yaniliyorsunuz. Haksiz ithamda bulunuyorsunuz.
Herkes günümüz mal ve hizmetlerine erişmek istiyor. Ama bunun yöntemleri ülkeler ve toplumlar arasında farklı oluyor.
Misal hafta ici gece 22:00 de pideci kebapçı açık olsun , bana hizmet etsinler . Bakkal gece 00: 00 a kadar açık olsun . Peki bu hizmeti verecek kişilerin bir hayatı yok mu? Altta kalanın canı mi çıksın?

Kapalı mekanlardaki sigara yasağının altındaki sebep de orada çalışanların icmedikleri halde sigara dumanına maruz kalmasiydi.
Avrupalı devletin kendi vatandaşına razı gördüğü hakkı biz burada vatandaş olarak birbirimize görmüyoruz. Hatta çok güzel bir sözümüz var " garibanın garibana yaptığını kimse yapmaz " diye.

@Çağdaş78 Siz özel zevklerden bahsetmişsiniz ben haktan hukuktan bahsediyorum.

Böyle bir sitede bu tarz bir tartışmaya girmek istemezdim fakat sanki haketmediğim birşey istiyormuş veya erken emeklilik istiyormuşum gibi "yaftaladığınızda" algı yaptığınızda dayanamadım.
Size konuyu net olarak anlatmama rağmen hala pideci börekçi diyorsunuz.
Siz benim 30 yıl hangi şartlarda çalıştığımı biliyor musunuz?

Forum sakinlerinden özür dilerim.
Artık size yazmayacağım.
Zira konuyu klasik bir malum partili tarzında çarpıtıyorsunuz.

Eyvallah.

@bonder76 rica ediyorum altta yazdıklarımı yanlış anlamayın:
Kendinize ve kendiniz gibi olanlara karşı taraftan bakın. Ne görüyorsunuz ? Emekli olmak isteyen bir guruh. İsini halletmeye çalışan " uyanık " bir guruh. Sesini çıkarmadan kenardan kenardan gitmeye çalışan guruh. Kendisine ne verilirse onu alan bir guruh. Orta ölçekli bir devletin ve nüfusu orta ölçekte olan bir milletin nimetlerinden faydalanmaya çalışan bir guruh.
Ne kadar güçlü ne kadar etkili olabilir ki ? Zaten o yaşta emekli olmayı düşünen bir kişi hatta sadece 65 yasinda emekli olmayı düşünen bir kişinin neleri yapam(a)yacağını neleri göze alamayacağını düşünün. Yaşlandığında yatağında ölmeyi düşünen bir asker gibi düşünün.
Karşıdan bakınca ayni şarkıdaki gibi " that dont impress too much " dersiniz.
Shania Twain parçası gibi :)

Kendimi Aziz Nesin in " Bozguncu " hikayesindeki adam gibi hissettim.

Aslında EYT deki en büyük olay var olan hakkın geriye doğru alınması.
Var olan hak geriye doğru alınamaz bu anayasa ile sağlanan bir kanundur. Yani mesela benim şu anda mersedesim var parasını verdim aldım. Ama devlet geldi elimden aldı sen buna binemezsin dedi. Oldu mu? Olmadı dimi?
Bu iş maalesef o şekilde. Bir kanun hazırlanıyor ise kanun çıkarıldığı tarih ve sonrasını bağlar. Ama siz onu geriye doğru dönük işletirseniz anayasaya aykırı iş yapmış olursunuz. Sonuç olarak bu ülkenin burnu b.ktan çıkmaz. Benim hanımda da EYT li. Ama yapabilecek ne var? Koca bir HİÇ!

@sargonnas " yapcak bir şey yok " lafını eski bir KIT fabrikasında taşeron olarak çalışmaya başlayınca duymuştum. Çok rahatsız ediciydi. Halbuki yapacak birseyi olmayanlar sadece ölülerdir.
Iste bi yuzden kimse bir vermeyecek. ( yada belki biraz süs payı )

@sargonnas " yapcak bir şey yok " lafını eski bir KIT fabrikasında taşeron olarak çalışmaya başlayınca duymuştum. Çok rahatsız ediciydi. Halbuki yapacak birseyi olmayanlar sadece ölülerdir.
Iste bi yuzden kimse bir vermeyecek. ( yada belki biraz süs payı )
Evet ölüyüz zaten. Eskiden başbakana kasa atardık. Şimdi at bakalım ne oluyor. :) Çoluk çömbelek sahibi olarak geleceğimizi düşünüyoruz elbet ama ölü taklidi yaparak en azında hayatta kalıyoruz. Yoksa direk ölü olabiliriz.

@sargonnas bu noktaya 20 yılda gelmedik aslında . Öncesi de var. Latin ülkelerine uygulanan reçeteyi aynen uyguladılar bize de.
Halbuki Adam yozlaşmanın ne olduğunu , nasıl durdurulması gerektiğini 90 sene öncesinde Bursa Nutkunda anlatmış.

• Beğen
Tepkiler: Eshquia™
@sargonnas bu noktaya 20 yılda gelmedik aslında . Öncesi de var. Latin ülkelerine uygulanan reçeteyi aynen uyguladılar bize de.
Halbuki Adam yozlaşmanın ne olduğunu , nasıl durdurulması gerektiğini 90 sene öncesinde Bursa Nutkunda anlatmış.
Yani 20 yıl öncesi sonrası ne fark eder ki. Bu ülkeyi savunan gerçek vatansever gençleri asmış bu devlet. Seni beni eyt yi mi sallayacak? Ben bu devleti dıj güjler yönetiyor onlar ele aldı kısmına da katılmıyorum. Koca bir ülkeyiz vatanseverler bir olsun def etsinler o zaman. Ha ne oldu gerçekleri söyleyenler bombalandı suikaste uğradı... Daha anlatır isek çok derine Türk tarihine ineriz. Sonuçta ülkeyi batıran da çıkaran da biziz. Oy verenler Aristonun demokrasi anlayışını pek bilmemekteler. Hatta muhtemelen hayatlarındaki kitap sayıları da çok sınırlı.

Evet ölüyüz zaten. Eskiden başbakana kasa atardık. Şimdi at bakalım ne oluyor. :) Çoluk çömbelek sahibi olarak geleceğimizi düşünüyoruz elbet ama ölü taklidi yaparak en azında hayatta kalıyoruz. Yoksa direk ölü olabiliriz.
Ulkede Basbakan bile kalmadı :)
Kasa atmak isterseniz eskisi gibi ilgili kişilere kasa atacaginiz uygun mesafeye yaklasmaniz imkan dahilinde degil.
Neyseki bizde demokrasi var!

Bazı ulkeler varmış anlatayım size 😮
Demokrasi ismi altında planlı hamleler ile, sandıklarda verilen oylar carpitilarak, insanlar ve sivil toplum hareketine öncü olabilecek nitelikteki öne çıkan isimler sindirilerek yönetim sistemleri degistirilmiş. Demokratik Cumhuriyet adı altinda dikta rejimi uygulanan monarsilere dönmüş...

Neyse ki biz böyle olmadık :)
Ben hep 50 TL lik benzin aliyorum.
EYT konusuna takılmıyorum. Cunku emekli olunca cogunluk icin gecinmek mumkun olmadigindan, el ayak tuttugu surece calismam gerektigini biliyorum.
Resmi para birimi TL olan bir ulkede döviz kurlarini takip etmiyorum, kura bakmam ben!
Osmanli dönemi gibi olsun hepimiz altın kullanalım o görkemli günlerdeki gibi diyorum.
Evde biz hep altın varakli sandalyede oturup (24 TL bir spray tup ile sandalyemizi altin varaklı gibi yapabiliyoruz :D) ejder meyvesi yeriz zaten. Smoothie sevmiyoruz...

Ulkede Basbakan bile kalmadı :)
Kasa atmak isterseniz eskisi gibi hosgorulu davranmazlar ki ilgili kişilere kasa atacaginiz uygun mesafeye yaklasmaniz imkan dahilinde degil.
Neyseki bizde demokrasi var!

Bazı ulkeler varmış anlatayım size 😮
Demokrasi ismi altında planlı hamleler ile, sandıklarda verilen oylar carpitilarak, insanlar ve sivil toplum hareketine öncü olabilecek nitelikteki öne çıkan isimler sindirilerek yönetim sistemleri degistirilmiş. Demokratik Cumhuriyet adı altinda dikta rejimi uygulanan monarsilere dönmüş...

Neyse ki biz böyle olmadık :)
Ben hep 50 TL lik benzin aliyorum.
EYT konusuna takılmıyorum. Cunku emekli olunca cogunluk icin gecinmek mumkun olmadigindan, el ayak tuttugu surece calismam gerektigini biliyorum.
Resmi para birimi TL olan bir ulkede döviz kurlarini takip etmiyorum, kura bakmam ben!
Osmanli dönemi gibi olsun hepimiz altın kullanalım o görkemli günlerdeki gibi diyorum.
Evde biz hep altın varakli sandalyede oturup (24 TL bir spray tup ile sandalyemizi altin varaklı gibi yapabiliyoruz :D) ejder meyvesi yeriz zaten. Smoothie sevmiyoruz...
Askıda ekmek var bir de lütfen. :ssrtcbya:

Bu arada meraklısına kıyağım olsun, ayasofya parasını 1 liradan meraklısına elden teslim ediyorum. Ankarada elbet.

Bana bunlar hala iyi günlerimizmiş gibi geliyor. Ülkeyi iktidara yakın 3-5 bin siyasal islamcı mutlu olsun diye çağdışı bir zihniyete teslim ettik, şimdi acısını 80 milyon çekiyor.
Geçtiğimiz günlerde devletin vergi gelirlerinin düştüğüne dair bir haber gördüm. Arthur Lafter adında bir ekonomist var, bu adamın teorilerine göre vergi oranları belirli bir seviyenin üzerine çıktığında halk vergi ödeyemez ve oranlar artsa bile vergi geliri düşer. Başımızdakilerin muhtemelen bu teoriden haberi yok ve "oranları arttıtdığımız halde niye gelirimiz düştü" diye kara kara düşünüyorlardır.
Esnaf bağkur ödeyemiyor ve vergi de kaçırıyor. Büyük şirketlerin ise dünya kadar vergi borcu var ve devletten zaman zaman vergi affı alıyorlar. Vergi yükü sadece özel sektör ve kamu çalışanının sırtına binmiş. Bu insanlar ülkeyi nereye kadar taşıyabilir?
Halk tüketimde en ucuzunun peşine düşmüş ve vergiden dolayı alkolu kendi üretmeye çalışıyor, sigarayı sarıyor.
Tarımda ise kırsalda yaşayan köylü bilinçsiz, kooperatifleşemiyor, malını satamıyor, satsa da komisyonculara kaptırıyor parayı. Hepsi şu an tarlayı satıp büyük şehre yerleşip bi işe girip çalıimak peşinde. Bu insanlar geldiği yerin kültürünü şehre adapte etmeye çalıştıkça şehirli bilinci yok olup koskoca metropoller dev birer köye dönüşüyor.
Daha yazılacak çok şey var ama nafile. Bu güruh ülkeyi 100 yıldan fazla geriye götürdü. Ben artık kurtuluş şansı görmüyorum. İpin ucu kaçtı, toparlanması çok zor artık.

Bisiklet almak için bile kredi çekiyoruz düşünün artık içinde bulunduğumuz durumu😆

Geri