Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

istanbul boğaz yüzme maratonu

Scudo
@duyguny

duygun bravo sana...

lodos biraz zorlamis herkesi galiba, sen kac dk.da bitirdin?

Tebrikler

Ben şu denizanalarından çekiniyordum, sonra elimi kırınca katılma imkanım kalmadı :) Var mıydı pusula denizanalarından?

Geçen sene o kadar keyif almıştım ki her sene mümkünse katılmaya karar vermiştim. Bu sene olmadı inşallah seneye...

Ben yarışa kano klasmanından katıldım ve bir deniz kayağıyla yol aldım.
Boğazın Anadolu yakası boyunca neredeyse her hafta sonu kürek çekiyorum fakat bir yakadan diğerine geçmek gerçekten çok eğlenceliydi.
Yunuslar bu organizasyona büyük renk kattılar. 2-3 metre yakınımda bir yunus tüm vücudu suyun dışında kalacak şekilde sıçradı; hayatım boyunca unutamayacağım bir görüntüydü bu...
Sudan çıktıktan sonra denize baktığımda nefis bir manzara gördüm: Yüzlerce yüzücü köpükler saçarak deniz üzerindeki minik beyaz lekeler halinde ilerliyordu.
Keşke boğazlar haftada bir gün 3 saatliğine de olsa deniz trafiğine kapatılsa da insanlar denizi bu şekilde kullanabilse diye geçirdim içimden. Görünen o ki şimdilik yılda bir günle yetinmek durumundayız ama bu bir gün bile insanda büyük coşku yaratıyor.

@menschmaschine

Çok keyifliymiş! Yüzenler herhalde yunus görmemiştir, yunuslar genelde suda daha hızlı hareket eden şeylerle eğleniyorlar :) Havuzda yunuslarla yüzdüm ama denizde birden görsem ne olduğunu anlayana kadar adrenalin seviyem tavan yapar herhalde :)

@m6rk

aynen, neyse ki yunuslari teknedeyken gorduk, yarisin bazi kisimlarinda tek basima yuzdum, o kisimda suyun altindan kocaman siyah bisey yaklassa fena olurdu heralde :)

katilanlara ve bitirenlere bravo, ben de lodos'la zorlandim, galatasaray adasini gecerken olusan dalgalar da oldukca zordu, 10-15 dakika (bana oyle gelmis de olabilir) dalganin icine yuzdum, tum yuzme duzenini bozuyordu, zaten icinde oldugum grupta herkes kafayi cikarmis birbirine ve etrafina bakiyordu, nooluyoruz diye :) ama sonunda bitti, fena da olmadi, ben de 26. oldum kendi kategorimde.

Bütün vücudu saran mayolardan giymek serbest mi bu tür yarışlarda?
Kürşat Tüzmeni TV de gördüm, balıkadam giyisisi gibi bir şey giymiş.
el bileklerine kadar kapalıydı giyisisi..

Katılmayı çok istiyordum, unutmuşum tamamen.

Katılanları kutlarım.

Aslında su sıcaklığı 21 derece'nin altında olduğu durumlarda, Organizasyon 'yüzme kıyafeti' diye çevirebileceğimiz 'swimsuit' giyimine izin veriyor, bunu yarış öncesi bir duyuruyla bildiriyor. Hatta bazı yarışlarda bunlar kiralanabiliyor (çünkü fiyatları 225 - 600 € arası değişebiliyor). Bunun dışında giyilmemesi lazım. fakat o bakan :). Belki klasman dışı yüzüyordur... Ben bu yarışın kurallarında bu konuda kesin bir açıklama göremedim, fakat şu var: ''yüzme sırasında vücudun su üzerinde kalmasını kolaylaştırıcı, suyu itmeyi-çekmeyi arttırıcı, nefes almayı kolaylaştırıcı hiçbir aksesuar kullanılamaz''. Yani şnorkel, palet, el paleti vs. kullanmak yasak. Balıkadam kıyafeti benzeri kıyafetler de su üzerinde yüzmeyi kolaylaştırdıklarından Organizasyonun bu yönde bir iznine veya duyurusuna tabidir.

Maalesef İstanbul Boğazındaki su temizliğini düşünecek olursak, çok ince de olsa yüzme kıyafetini zorunlu yapsalar daha iyi olacak. Daha önce bir konuda yazmıştım; geçen sene ilk kez katıldığım bu yarışta önce bir tahta kütüğe çarptım, ardından yoğun bir denizanası sürüsüne daldım, sonlara doğru yaklaşık 80-90 cm altımda yüzen bir şırınga gördüm... Bunlar gözükenler. Bir de bakteri boyutunda nerede yüzüyoruz çok emin değilim. Gerçi elim kırılmasaydı -ve pusula denizanaları marmara'yı istila etmeseydi- kesin katılacaktım ama şansımızı bu kadarr zorlamak yerine çevre ve deniz temizliği için ciddi önlemler alınsa çok daha iyi olacak. Spor yapalım derken evrim değişikliğine uğramayalım :)

• Beğen
Tepkiler: Levent_K
yarisla ilgili guzel fotograf ya da benzeri dokuman bulan var mi, ben adam gibi fotograf bile bulamadim, genelde iskeleden atlarken olan fotograflar var etrafta. bilgisi olan varsa paylasirsa sevinirim.

Arkadaşlar çanakkale yarışının tarihini bilen ve kayıtları hakkında bilgisi olan varmı acaba. başlığın tamamıını okumak yemedi:) umarım geçmemiştir gecen sene 30 agustosmus sanırım
teşekkürler

Boğaz yarışını katılanların hepsi tamamlayabildiler mi?
Yarış sırasında giysilerin konduğu bir yer var mı? yarış sonrası giyisiler nerde tutuluyor?
Kafaya koydum, seneye inşallah katılacağım, resimler iyice şevkimi arttırdı.
Havuzda denemelere başladım bile, şimdilik hiç durmadan 25dakika yüzebiliyorum. Yarış için yetmez sanırım. Nabız saatiyle yüzdüm, max nabzım 179, ortalama135 gösteriyor. Becerebilir miyim?....
Eski bakanın resimlerinde giyisisi ince gibi değil sanki, yüzmeyi kolaylaştırmaz mı?

@uwh

sanırım 1 ağustosta internetten yayınlacak,heralde her yıl olduğu gibi 30 ağustos olur

• Beğen
Tepkiler: uwh
@Fırat Dizman

evet Firat'in yazdigi gibi, canakkale rotary klup sayfasinda 1 agustosta kayitlarin baslayacagi yaziyor, yaris 30 agustosta

Firat sen buna gelicek misin

(link)

Geri