Cemal Ç.
Sadece sürüyorum. 😒 𐱅𐰇𐰼𐰰- 🚵♂️🚴♂️
- Tepki
- 22.740
- İsim
- Cemal ÇELİK
- Başlangıç
- 1992—93
- Bisiklet
- Diğer
- Bisiklet türü
- Diğer
Velodrome daha düz değil mi?
Birde şu kurallara gelirsek, daha yavaş sürenin daha içte sürmesi gerekmez mi? Ben mi yanlış anlıyorum yoksa kuralları ya da fizik kuralları orası için geçerli değil mi? Hani öğrettilerdi ya, merkez kaç kuvveti, hızlandıkça açılırsın gibi şeyler.
Maltepedeki velodrom çok dik açılı olmadığı için düşük hızlarda kenarda olmak sıkıntı yaratmıyor.Peki bu dönüşlerde yavaş olan kişinin yukarıda tutunmasının imkansız olması durumu nasıl göz ardı ediliyor? Ne kadar yavaşsa o kadar içte olması gerekmeli bence.
Tamam o zaman. Sayın @Serkan Mıstınoğlu 'nun koyduğu izletide ki ve benim Roubaix'de gördüğüm velodromeda yavaş şekilde dışta giden kesin kaza yapar.Maltepedeki velodrom çok dik açılı olmadığı için düşük hızlarda kenarda olmak sıkıntı yaratmıyor.
mustafa arada onlarca yapıcı ve yapılan eleştirilere hak veren mesajlar varken, bir kaç cümleyi buralara kadar çekmen, senin gibi bir bisikletçiye ve forumda tecrübeli arkadaşımıza yakışmıyor. Bence bu dostça tavsiyeyi bir kez daha düşün ve yazdıklarını yeniden değerlendir. Seni bir yere çağırmıyorum, sen buradaki herkesi davet et, sahilde bir beltura oturalım, tanışalım, çay kahve eşliğinde Türkiye'de bisikletin geleceğini konuşalım, havadan sudan sohbet edelim. Veledrom için neler yapabiliriz değerlendirelim. Yazılanı eleştirebilirsin, ama bu şekilde olayları çok başka yerlere çekmek yanlış.Eğer önünüzdeki size yol vermezse, sayıca da üstünseniz ve o habitatta daha eskiyseniz gönlünüzce bağırıp çağırabilirsiniz. Çünkü zaten daha kalabalıksınız, olası bir kavgada kazanan taraf olacağınız aşikar. Bunlar yazılı olmayan ama herkesin bildiği velodrom kurallarıdır
Dediğiniz gibi bir velodrom gerçekten kimseye yetmiyor. Kapasitesinin üstüne çıkıyor sık sık. Kalabalıktan dolayı kask olsa da küçük çocukların orada olması hem kendileri hem çevreleri için riskli olabilir. Ben 8 yaşındaki yeğenime içerdeki mavi yolda yada sahil şeridindeki beton alanda sürdürüyorum. Yine çok güvenli değil ama velodrom içinden daha iyi olduğunu düşünüyorum.Velodrom kimsenin olmadığı gibi ayrıca hepimizin. Sürekli bisiklet süren biri olmak durumunda değil oraya giren. Şehir bisikletlisi, market bisikletlisi, belediye bisikletlisi... Aslında tek kural ve kontrolü var bir bisiklet ve kaskla girmek. (Onun dışındaki kuralları uygulayacak ve uygulatacak bir mecra yok.) Yani ben 7 yaşındaki oğlumun kaskını takıp orada ona sürüş teknikleri gösterebilirim. Ve bunu istediğim saatte istediğim hatta yapabilirim. Bu da haliyle yavaş olacaktır. Ve 7 yaşındaki çocuk zigzag yapabilir. Ben ne kadar yazılı olmayan kuralları bilsem de bilmeyenler olabilir. Keşke antreman saatleri klüplere ayırabilecek velodromlar olsa da antremanlarınızı-mızı oralarda rahat rahat yapsak.
Dikkatli olunması konusunda önümüzdekini uyarmak hepimizin görevi ama sakinlikle anlatılmalı. Ama ben ısrarla beyaz çizgide 20 ile giden kişiye bağıramam. Haddim değil orası onun da alanı. Bu yazışmalar tek bir bisiklet klübüne itaf edilmemeli. 3'lü, 5'li hızlı gruplar var. Herkes bişeyleri dert etmeden hızlı gitme niyetinde orda.
Ben şahsen 1 yıla yakındır gitmiyorum ama çok giderdim açıldığı andan itibaren. Kimsenin olmadığı saatlerde tempo ve grup sürüşü en mantıklısı.
Sayın @Serkan Mıstınoğlu bu koyduğunuz izletide ki gibi yarışlarda koyulan kurallar daha farklı olamaz mı?
Velodromun kimseye tahsil edilmesine gerek yok. Son birkaç senede bisikletçi sayısında büyük bir artış oldu ve bu bizim için memnun edici ama bir gerçek varki velodrom artık kapasite olarak bu yoğunluğu kaldırmıyor. Antrenman sonrası tanıştığımız çok fazla arkadaş var elimizden geldiğince mekanik , teknik vs konularda yardımcı olmaya çalışıyoruz. Büyük bir etkinlik için pistin bakıma ihtiyacı var buda uzun ve maliyetli bir süreç. Büyükşehirle konuşmalarımız geç olsa da sonuç vermeye başladı ama sizinde takdiriniz odur ki böyle projeler ödenek alırken süreç uzar gider ve siyasi parti gözetmeksizin ertelenir çünkü zümre olarak toplumda azınlığı temsil ediyoruz.@Kemino buradaki bircok kisi , sizin yada diğer kulüplerin belli gün ve saatte velodrumun kullaniminin sizlere tahsis edilmesi gerektiğini düşünüyor sanırım. Hem bizim gibi biraz meraklı hem de ilk defa görecekler için görsel bir şölen olacağını düşünüyorum. Hatta bağırış çağırış olursa daha da etkili olur. Yarim saat yada bir saatlik teşvik edici bir etkinlikten herkes tatmin olur bence. Gerekli izinleri almaya çalışın. Hatta Serdar Bey gibi performanslar olursa karşı yakada da bir tane inşa edilir ki daha da fazlasına ihtiyaç var . Ne güzel bence.
Sonuc:
Millet ac ac .... spora etkinliğe, konuşmaya , anlaşmaya, iyi ve kaliteli bir hayata ac. Beton da mersedes karın doyurmuyor.
Yalnız buradaki konuyu saptırmadan ;sosyo-ekonomik çevrenin sosyo-kültürel Çevreyi belirler , zenginler daha kültürlüdür gibi ve holigan olamaz varsayımınıza katılamayacağım. Yine grubunuzu yada sizi tenzi ediyorum pahalı bisikleti olan 2 arkadaş gayet de bahsi geçen yüksek sosyo-kültürel yapıya muhalif holigan vari tavır içinde beni azarladılar.Hocam üzerimize bir balici benzetmesi atmadınız eksik olmuş(!). Gerçekten inanamadım şu yorumunuza. Hiç tanımadığınız bir kulüp hakkında ne de güzel atıp tutmuşsunuz yakıştıramadım. Bisikletçilerle futbolcuların en büyük ayrım noktası kültürel sosyoekonomik çevredir. Bir futbolcu gecekondudan başlar sporuna sokaklarda büyür fakat bisikletçi böyle değildir. Başlangıcından itibaren pahalı bir spor ve geneli okumuş görmüş geçirmiş kültürlü insanlar olduğu için camiada kimseye holigan benzetmesi yapamazsınız. Velocity kimsenin yaşına bakılmaksızın demokratik , sorunlarını diyalogla çözen , sosyal sorumluluk projelerine destek veren ve şiddetten tamamen uzak bir oluşumdur. Kimsenin üzerimize haksız çamur atmasına sessiz kalamayız. Eğer böyle artniyetli bir düşünceniz varsa sizi antrenman sonrası çay-kahve-kornete de bekleriz . Sanıyorum ki sahalardan uzun süredir ayrı kaldınız fakat unuttuğunuz bir konu var. Velodromda her gün onlarca kaza yaşanıyor. Ambulans çağırıyoruz ilk yardım bilenlerimiz mudahele ediyor. Bir çoğu parkurda gerçekleşse de pistin içinde de kötü kazalar geçiren arkadaşlarımız var . Bazı akşamlar 60 kişiyi buluyor süren sayısı . Biz önümüzdeki kişiyi mi uyaralım yoksa 20 kişi sarı çizgiye çıkıp orada recoverydeki diğer 20- 30 kişiyle kazaya mı karışalım? Sabit tempo tren önüne sprint atan ya da nedense bizle yarışan arkadaşlar da oluyor. Kimsenin antrenman planına karışmak gibi haddimiz olamaz fakat ortada tehlikeye sebep olabilecek birşey yaşanmaması için uyarılarımızı yapıyoruz. Kimseyi tehdit etmiyoruz, önüne kırmıyoruz, sorun olursa bugüne kadar diyalog harici çözemediğimiz durumda olmadı. Bir yerden şikayet gelince ayrıca bunu içeride tartışıp çözüme bağlıyoruz. Tartışma dediğimiz şey neden direk şiddetle bağdaştırılıyor anlamıyorum.
-------
-------
Maltepedeki pist yurtdışındakilerden daha düşük açılı . Merkezkaç burada yaklaşık 50kmh da devreye giriyor.
Buna ek olarak, böyle elitist bir düşünce yapısında olduklarını açıkça söylemeleri (normalmiş gibi) beni şaşırttı. Bahsedilen kulübü daha önce tanımıyordum ama buradaki sözcüleri gerçekten imajlarına yardımcı olmadı. Burada karalandıklarından şikayet etmişler ama kendileri yazana kadar bende kötü bir izlenim oluşmamıştı.Yalnız buradaki konuyu saptırmadan ;sosyo-ekonomik çevrenin sosyo-kültürel Çevreyi belirler , zenginler daha kültürlüdür gibi ve holigan olamaz varsayımınıza katılamayacağım. Yine grubunuzu yada sizi tenzi ediyorum pahalı bisikleti olan 2 arkadaş gayet de bahsi geçen yüksek sosyo-kültürel yapıya muhalif holigan vari tavır içinde beni azarladılar.
Yani konu şu yüzden kapanamıyor; uslup yanlış pardon dense kapanacağı yerde yine biz insanların güvenliği için azarlarız getiren Mesajlar düşüyor
Münferit olduğunu varsayacağım , ki ben de gecekonduda büyümüş nispeten bisiklet sporuna gönül vermiş biri olarak ,Buna ek olarak, böyle elitist bir düşünce yapısında olduklarını açıkça söylemeleri (normalmiş gibi) beni şaşırttı. Bahsedilen kulübü daha önce tanımıyordum ama buradaki sözcüleri gerçekten imajlarına yardımcı olmadı. Burada karalandıklarından şikayet etmişler ama kendileri yazana kadar bende kötü bir izlenim oluşmamıştı.