Scudo Sports

İstanbul Maltepe Veledrom pisti ve güvenlik zafiyeti

@PianoMan hocam öncelikle geçmiş olsun. Gerçi geçmiş olsun denecek bir durum yok ama bu durumu karşılayacak bir cümle yok galiba :)
Başınıza gelen olay yaklaşık 2 ay önce benim kız arkadaşımında başına gelmişti. Arkadaşıma bisikleti alınca, başlarda yolda sürmek tehlikeli olabileceğini düşündüğüm için veledrom pistinde antrenman yapmaya başladık. Bu süreçte kullandığım kadarıyla buraya kullanan gruplar oranın sadece kendilerine tahsis edilmiş olduğunu düşünerek hareket ediyor. Bir bakıma da başka bir tesis olmadığı için haklılar. Yalnız; galiba bu grup ve kişilerin anlamadığı nokta ise oraya giden diğer insanlar oraya gelip kendileriyle aynı haklara sahipler. Orada grup sürüşü yapıp ciddi efor sarf eden arkadaşlar sürekli bu uyarıyı yapmaktan sıkılmışlardır ama veledroma da sürekli aynı kişilerin gelmesi beklenemeyeceği için, ne kadar sıkılırlarsa sıkılsınlar aynı bilinç ve medeni ölçülerde uyarı yapmalıdırlar.
Yukarıda yazan bazı yazarlar gibi ben süren kişileri isim isim bilmiyorum ama onların arasında da bu bilinç düzeyini çeşitli sebeplerden kaybeden arkadaşlar oluyor. Bu o grupta sürüş yapan insanların hepsini saygısız yapmaz. Diğer insanların üzerine alınması ilginç. Mesela ben bir akşam, veledrom çıkışı kırmızı ışıkta tehlikeli şekilde geçen ve bu gruba ait formalı birini uyardığımda, bana çok medenice cevap vermemişti. Bu durum @erdlylmz @akgulcemal gibi arkadaşların kaba ve anlayışsız olduğu anlamına gelmiyor. Ama bu veya diğer gruplardaki bazı arkadaşlarında; sinirli, saygısız, şiddete meyilli veya kendini üstün gören insanlar olduğu ve o grupta yer alan diğer sürücüler tarafından ehlileştirilmesi gerektiği gerçeğini de değiştirmiyor.
heee. bana sorarsanız oraya daha yüksek eforla performans için gelen grupların o zaman dilimlerini girişlere yazarak (bir kartona olabilir,mesela), diğer sürücüleri pistin uygun yerine yönlendirmesi belki kolaylık sağlayabilir. Tabii ki bisiklet konusunda ehil olan arkadaşlar! tarafından bu yazılanlar küçümsenerek okunabilir ama sıkıntılı bir durum olduğu için naçizane bir görüş olarak sunmak istedim.
Herkese keyifli sürüşler

Scudo
Gönül ister ki, size küfür eden veledrom efendüleri dünyada derece yapsalar, göğsümüz kubarsa, hepten size burda çıkışsak.
Hocam ben yanlış aksettirmiş olabilirim bana kimse küfür etmedi , beni azarladılar , kendi içlerin de bağırarak ailelerin de olduğu bi yerde küfürleşildi . küfür de ;işin ... koydunuz ya gibi
Burda küfür etseydi bu kadar sakin kalamazdım zaten

• İnanılmaz
Tepkiler: necmeddin
Hocam ben yanlış aksettirmiş olabilirim bana kimse küfür etmedi , beni azarladılar , kendi içlerin de bağırarak ailelerin de olduğu bi yerde küfürleşildi . küfür de ;işin ... koydunuz ya gibi
Burda küfür etseydi bu kadar sakin kalamazdım zaten
Hocam, azarlamak ile küfür aynı şey. İlla argo olmak zorunda değil.

Hocam, azarlamak ile küfür aynı şey. İlla argo olmak zorunda değil.
Yani aslında öyle ama karşı taraf burda olmadığı için daha imtina ediyorum işte. Neticede benim taraftan derdimi anlatabiliyorum , Mümkün olduğunca tek taraflı olduğu için şeffaf ve adil olmaya çalışıyorum. Mümkün olduğunca diye yazdım aslında birebir bunu yaşadım ama karşı tarafta benim bilmediğim kaçırdığım tespitleri olabilir diye mümkün olduğunca diyorum.

@PianoMan Aynı sakallı tip bir keresinde bana da çizgiyi kullanma demedik mi diye hönkürdü. Piste yeni girmiştim. Ben ve onların dışında hiç kimse yoktu. Sağımdan istedikleri hızla istedikleri yere gidebilirlerdi halbuki. Babalarının malı olduğundan haberim yoktu oraların. Üzerlerinde velocity formaları var. O kulübün adamları mı bilmem ama salı ve perşembe akşamları denk gelirim. Dün akşam bende oradaydım bir kaç kere bağırdığını duydum.

Selamlar,
Ben velocity216 takımından Fatih,
Haftada 2 gün antrenman yaptığımız yer ile bir konu yazılınca cevap verme gereği duydum. Benzer olayları sık sık yaşıyoruz. Biz 20 kişi orada antrenman yapmak için toplanıyoruz, ama tam da işte bu cevapda yazdığınız gibi, veledromu kullanmaya bilmeyen, hadi bilmiyor, girişte yazılı olan kuralları okumadan, bu şekilde hareket edenler yüzünden biz antrenman yapamıyoruz ve sürekli kaza riski ile karşı karşıya kalıyoruz.
Kural çok nettir, yavaş giden dıstan gider, hiç bir zaman dıştan bisikletçi geçilmez, yol istenir. Solundan geçilir.
Fakat bu olayın yüzlerce kez yaşanması, 40+ hızlarda vucutta salgılanan adrenalin ile birlikte sesin şiddeti artabiliyor. Ama bir de gelin bize sorun, kaç kişiyi düzgün uyardık ama geldiğimiz nokta hala ,sizin de dediğiniz gibi, bak orada sağımda yer vardı, oradan geçsenize oluyor.
Eğer saygısızca bir uslüp ile soylenen şeyler varsa, ben özür diliyorum. Ben de sesimi yükselterek uyarırım, net duyulması için. "Soldayız" diye 2-3 kez tekrarlarım. Eğer yol verilirse, birşey demeden geçerim. Ama eğer geç kalınırsa, ya da verilmezse, "Burası veledrom, kurallara göre sürün, dışarıdan dönün" diye yanından geçerken yine sesli şekilde uyarırım. O hızlarda yanından geçerken sürem 2-3 saniye, fazla vaktim yok, daha uzun cümle kuramam. Çoğu zaman sadece "Lütfen dışarıdan" derim hatta.
Antrenmanı yarıda bırakıp da konuşamadığımızdan, kişiler bizi yanlış anlayabiliyorlar. Bağırmamızın onlara saygısızlık oldugunu düşünebiliyorlar. Ama bağırmadan ses duyurulmuyor ve işin ciddiyeti anlaşılmıyor.
Sürç-i-lisan ettiysek affola
@akgulcemal inşallah bir dayağını yemek nasip olur 🤣 Millete ileri geri bağrımak yerine durup. gerek grup icinde gerek grup dışında insanlara nasıl davranması gerektiği hakkında kısa bir bilgi verebilirdiniz. zor olmasa gerek
Duramazsın, işte bunu anlamak gerekiyor. Antrenman yapıyoruz, keyif için sürmeye gelmedik, eğer beklersen antrenman sonunu, ne konuşmak istersen, güzelce konuşulabilirdi.

kisaca , Velodrom ne yazik ki hem kontrol hem guvenlik hem de yol kalitesi acisindan dokuluyor.
Ancak , elimizde bir tek burasi oldugu icin de kimse sesini cikartamiyor. Velocity216 sali ve persembe akademisini calistiriyor , bu konuya dikkatinizi cekerim.
Dolayisiyla yogunluk oalcagini dusunerek , Velodram'a akademi calisma saatlerinde gitmemek lazim. Sahsen ben orayi sadece su donem sogumak icin ve kimsenin olamayacagi saatlerde kullaniyorum.
IBB 'ye bu konuda tekrar ve tekrar yogun olarak hem yol kalitesi hem de guvenlik acisindan sikayetlerimizi yada taleplerimizi iletmemiz lazim.

Duzletme : cumle ve anlam karmasini duzelttim :)

Duygusal yaklaşanları görüyorum. Atletizm pistinde de benzer sorun olabiliyor. İç kulvarda jog atanlara (yavaş koşanlara/hatta afedersin yürüyenlere) "kulvaar" diye bağırmak durumunda kalıyoruz. İç kulvarda intervaller, ve tempo koşuları yapılır ve bunlar yüksek nabızda olup biten şeylerdir. Velodrom için de böyledir. Başkalarının antrenmanını engellerken nabızı tavandaki sporculardan nezaket beklemek manasız. Bu antrenmanları yapanların dünya derecesi yapıyor olması da hiç gerekmez. Spor sahasını kullanan sıradan insanlar olması kafidir. Ortak alanların kuralları olur.

Dostlar bu 2 arkadaş birbirlerinin gazı ile beni azarladı , uyarma değil, sağdan soldan dikkat değil , kullanılan kelimeler uza!!! Allah Allah !!! Sağdan git !!! Ağzından salya saçarak

hiç bir antreman kuralı birini azarlamayı haklı kılmadığı konusunda hemfikir olduğunuzu düşünüyorum. Uzatmaya luzüm yok ben inat ettim en içten sürmeye devam edeceğim gibi bi girişimim yok ben bu kurallara uygun süreceğim, karşı taraf da kim ise tanımadığı birini azarlamayacak. Birini azarlayacak cesareti gösteriyorsa da duracak yüzüne söylecek kafasını çevirmeyerek . Benim sürdüğüm akşam 40 küsür bisiklet vardı belki toplam , 2 kişinin had aşan uslübu için diğer 38 bisikletçiye bi serzenişim yok. Tanıdığım en düzgün insanlar bu camiadan , ben üstüme düşeni yapacağım kurallara uyacağım siz de grubunuz da uslübü düzgün olmayacak şekilde milleti azarlayan ( uyarma değil ) kişileri uyarın ki bu gün bu kadar kelime ziyan olmasın .

veledromu kullanmaya bilmeyen, hadi bilmiyor, girişte yazılı olan kuralları okumadan, bu şekilde hareket edenler yüzünden biz antrenman yapamıyoruz ve sürekli kaza riski ile karşı karşıya kalıyoruz.
Kural çok nettir, yavaş giden dıstan gider, hiç bir zaman dıştan bisikletçi geçilmez, yol istenir. Solundan geçilir.
Fakat bu olayın yüzlerce kez yaşanması, 40+ hızlarda vucutta salgılanan adrenalin ile birlikte sesin şiddeti artabiliyor. Ama bir de gelin bize sorun, kaç kişiyi düzgün uyardık ama geldiğimiz nokta hala ,sizin de dediğiniz gibi, bak orada sağımda yer vardı, oradan geçsenize oluyor.

Bu kural basit ve bilen için çok net olsa da, maalesef girişte (veya başka bir yerde) yazmıyor.

Selamlar, Velocity216 takımından Hakan

Yukarıda okuduğum talihsiz yorumlar sebebiyle ben de yazma ihtiyacı hissettim. Çok forum kullanan biri değilim, bir bahane ile elim de ısınmış olur umarım.

Biraz takvimi geri saracağım şimdi eksik kalmaması adına. Velocity216 Spor Kulübü 2015 yılında veledromda kurulan ve Salı-Perşembe antrenmanlarını burada yapan bir ekip. Geçtiğimiz 5 yıl boyunca hiç değişmedi bu.
2016 yılında "Velodrom Şovalyeleri" adında 4 haftalık bir yarış organizasyonu düzenlemesiyle beraber kazandığı popülerlik sonrasında, her seviyede sporcunun yapılan antrenmanlara dahil olmak istemesi gibi bir durum ortaya çıktı. Takdir edersiniz ki peloton düzeninde yüksek hızlarda antrenman yapma disiplinlerine hakim olmayanların, birbirine alışkın ve düzenli antrenman yapan bir ekiple senkronize kalabilmesi olası değil. Bu durum için bir çözüm ürettik ve "B Takım" adında 12 hafta, min 36 dersten oluşan bir etkinlik başlattık. Takım arkadaşlarımızı da buradan seçmeye başladık.
Oluşan yoğun ilgi sonrası bunu herkese açık ve ücretsiz bir bisiklet akademisi, bir sosyal sorumluluk projesi olarak devam ettirdik ve bu yıl 4. yaşına kadar getirdik. Şuan 4. yıl katılımcıları 6. haftasını tamamlıyor eğitimin.

B Takım Akademi'nin ilk ve en önemli eğitim konularından biri Veledrom kurallarıdır. Eğer gelip takip ederseniz 25-30 kişilik kalabalık bir grubun veledromun tam ortasındaki(şimdi silindiği için olmayan) sarı çizgiden sürdüğünü göreceksiniz. Ne bu geçtiğimiz 6 hafta boyunca ne de geçen yıllarda B Takım katılımcıları aşağıdaki hızlı çizgi olan beyaz çizgiye hiç inmediler. Tek bir kişi dahi olsa, ki genelde oluyor, daha hızlı olanların orayı kullanması adına bütün antrenmanı ortadaki sarı çizginin olduğu yerde yapıyorlar. Bu akademi ile ilk öğretilen kural Velocity216 tarafında. Eğitimi tamamlayıp A takım ile senkronize dönebildikleri zaman tanışıyorlar en hızlı olan beyaz çizgi ile.

A takım antrenmanları eğer bir interval çalışması yoksa, genellikle 40-42 ortalama ile 30 km aralıksız tempo şeklinde yapılıyor. Veledromun en hızlı dönen ekibi olduğu için de en içerideki beyaz çizgi kullanılıyor. Saatte 42 km hız ile giden 15 kişilik bir trenin en başındaki kişi, arkadaki herkesin güvenliğinden sorumludur. Arkadakiler önlerini görmez ve yolun tamamen boş ve güvenli olduğunu varsayarak önündekinin tekerine bir karış mesafede giderler. Bu tarz bir antrenmanın yapıldığı bir alana girip, "ben kuralları bilmiyordum" demenin hiçbir geçerli izahati yok. 42 km/s hızla giden bir bisiklet treni yaklaşık 30 sn içinde bir turunu tamamlar ve veledroma giren birinin bunu gözünden kaçırma ihtimali yoktur. O kadar hızlı ve kalabalık dönen bir grubun çizgisine girmenin, veledrom kurallarını bilmesen dahi hiçbir açıklaması olamaz. Çizginde senden büyük ve hızlı bir cisim varsa yerini değiştirirsin, hayatın her alanında reflekstir bu.
"Uyarsaydınız" ifadesi de çok basit bir savunma. Tek sen değilsin ki, her antrenmanda senin gibi onlarcası var. Hepsine durup veledrom kurallarını anlatmak orada antrenman yapan grupların görevi mi? Sen spor yapmak için kullandığın alanın kurallarını bilmekle mükellef değil misin? Yazılı ya da yazısız kural ve kanunlarda ben bilmiyordum dediğinde sorumluluğun kalkıyor mu?

Veledromun şuanki atıl haliyle alakalı da konuşmak gerekir ise; büyükşehire onlarca kez dilekçe yazdık. Bütün spor kulüplerine bir metin yolladık ve imzalarını alıp büyükşehir belediyesi ile paylaştık. Yoğun çabalar sonucu 2018 yılı sonunda yok olan güvenlik kulübesini tekrar geri getirdik.
20 Ağustos 2020 tarihinde Spor AŞ Genel Müdürü Renay Bey, onunla birlikte gelen müdürler ve İBB çalışanları ile, Peloton İstanbul'u temsilen Tufan Sağanak, Velocity216 adına da ben, keşif çalışması yapıp veledromun eksikleri ve ihtiyaçlarını anlattık. En kısa zamanda yapılması sözünü de aldık.

Cemal'in söylediği bir cümleye katılıyorum; şu yukarıda yazılanların sahiplerini veledromda görmek ve aynı cümlelerin yüzüme söylenmesini ben de isterim. Bu alanı en etkin kullanan, bu alanda herkese açık ve ücretsiz bir sosyal sorumluluk projesini 4 yıldır hiçbir destek almadan sürdüren, buranın şartlarını iyileştirmek için yerel yönetimleri tırmalayan ve neredeyse sonuç almanın eşiğine gelen bir spor kulübünü, kadıköy-pendik dolmuşuna benzetmek, "road rage" gibi tespitlerle bok atmak, velocity forması giyiyorlardı diye tek nefeste damgalamak en hafif heliyle klavye delikanlılığıdır.

Bu arkadaşları veledromda kanlı canlı karşımda görmekteki niyet tabiki kavga etmek değil. Yukarıda yazdığım oluşuma karşı o kolayca kurulan cümlelerin, klavyeden çıkan basitliğin vücut bulmuş halini herkes karşısında iki ayak üzerinde görmek ister gibime geliyor.

@Murat B. yanlış hatırladım demek, yön yazıyordu , o da yazıyor diye hatırladım.
kesinlikle eklemek lazımdı oraya aslında. Düzenleme olacak İBB tarafından, zemin icin. O sırada onu da söyleyelim o zaman, düzeltme için teşekkür ederim Murat

• Beğen
Tepkiler: ArVoGu ve Murat B.

Yukarıda okuduğum talihsiz yorumlar sebebiyle ben de yazma ihtiyacı hissettim. Çok forum kullanan biri değilim, bir bahane ile elim de ısınmış olur umarım.

Biraz takvimi geri saracağım şimdi eksik kalmaması adına. Velocity216 Spor Kulübü 2015 yılında veledromda kurulan ve Salı-Perşembe antrenmanlarını burada yapan bir ekip. Geçtiğimiz 5 yıl boyunca hiç değişmedi bu.
2016 yılında "Velodrom Şovalyeleri" adında 4 haftalık bir yarış organizasyonu düzenlemesiyle beraber kazandığı popülerlik sonrasında, her seviyede sporcunun yapılan antrenmanlara dahil olmak istemesi gibi bir durum ortaya çıktı. Takdir edersiniz ki peloton düzeninde yüksek hızlarda antrenman yapma disiplinlerine hakim olmayanların, birbirine alışkın ve düzenli antrenman yapan bir ekiple senkronize kalabilmesi olası değil. Bu durum için bir çözüm ürettik ve "B Takım" adında 12 hafta, min 36 dersten oluşan bir etkinlik başlattık. Takım arkadaşlarımızı da buradan seçmeye başladık.
Oluşan yoğun ilgi sonrası bunu herkese açık ve ücretsiz bir bisiklet akademisi, bir sosyal sorumluluk projesi olarak devam ettirdik ve bu yıl 4. yaşına kadar getirdik. Şuan 4. yıl katılımcıları 6. haftasını tamamlıyor eğitimin.

B Takım Akademi'nin ilk ve en önemli eğitim konularından biri Veledrom kurallarıdır. Eğer gelip takip ederseniz 25-30 kişilik kalabalık bir grubun veledromun tam ortasındaki(şimdi silindiği için olmayan) sarı çizgiden sürdüğünü göreceksiniz. Ne bu geçtiğimiz 6 hafta boyunca ne de geçen yıllarda B Takım katılımcıları aşağıdaki hızlı çizgi olan beyaz çizgiye hiç inmediler. Tek bir kişi dahi olsa, ki genelde oluyor, daha hızlı olanların orayı kullanması adına bütün antrenmanı ortadaki sarı çizginin olduğu yerde yapıyorlar. Bu akademi ile ilk öğretilen kural Velocity216 tarafında. Eğitimi tamamlayıp A takım ile senkronize dönebildikleri zaman tanışıyorlar en hızlı olan beyaz çizgi ile.

A takım antrenmanları eğer bir interval çalışması yoksa, genellikle 40-42 ortalama ile 30 km aralıksız tempo şeklinde yapılıyor. Veledromun en hızlı dönen ekibi olduğu için de en içerideki beyaz çizgi kullanılıyor. Saatte 42 km hız ile giden 15 kişilik bir trenin en başındaki kişi, arkadaki herkesin güvenliğinden sorumludur. Arkadakiler önlerini görmez ve yolun tamamen boş ve güvenli olduğunu varsayarak önündekinin tekerine bir karış mesafede giderler. Bu tarz bir antrenmanın yapıldığı bir alana girip, "ben kuralları bilmiyordum" demenin hiçbir geçerli izahati yok. 42 km/s hızla giden bir bisiklet treni yaklaşık 30 sn içinde bir turunu tamamlar ve veledroma giren birinin bunu gözünden kaçırma ihtimali yoktur. O kadar hızlı ve kalabalık dönen bir grubun çizgisine girmenin, veledrom kurallarını bilmesen dahi hiçbir açıklaması olamaz. Çizginde senden büyük ve hızlı bir cisim varsa yerini değiştirirsin, hayatın her alanında reflekstir bu.
"Uyarsaydınız" ifadesi de çok basit bir savunma. Tek sen değilsin ki, her antrenmanda senin gibi onlarcası var. Hepsine durup veledrom kurallarını anlatmak orada antrenman yapan grupların görevi mi? Sen spor yapmak için kullandığın alanın kurallarını bilmekle mükellef değil misin? Yazılı ya da yazısız kural ve kanunlarda ben bilmiyordum dediğinde sorumluluğun kalkıyor mu?

Veledromun şuanki atıl haliyle alakalı da konuşmak gerekir ise; büyükşehire onlarca kez dilekçe yazdık. Bütün spor kulüplerine bir metin yolladık ve imzalarını alıp büyükşehir belediyesi ile paylaştık. Yoğun çabalar sonucu 2018 yılı sonunda yok olan güvenlik kulübesini tekrar geri getirdik.
20 Ağustos 2020 tarihinde Spor AŞ Genel Müdürü Renay Bey, onunla birlikte gelen müdürler ve İBB çalışanları ile, Peloton İstanbul'u temsilen Tufan Sağanak, Velocity216 adına da ben, keşif çalışması yapıp veledromun eksikleri ve ihtiyaçlarını anlattık. En kısa zamanda yapılması sözünü de aldık.

Cemal'in söylediği bir cümleye katılıyorum; şu yukarıda yazılanların sahiplerini veledromda görmek ve aynı cümlelerin yüzüme söylenmesini ben de isterim. Bu alanı en etkin kullanan, bu alanda herkese açık ve ücretsiz bir sosyal sorumluluk projesini 4 yıldır hiçbir destek almadan sürdüren, buranın şartlarını iyileştirmek için yerel yönetimleri tırmalayan ve neredeyse sonuç almanın eşiğine gelen bir spor kulübünü, kadıköy-pendik dolmuşuna benzetmek, "road rage" gibi tespitlerle bok atmak, velocity forması giyiyorlardı diye tek nefeste damgalamak en hafif heliyle klavye delikanlılığıdır.

Bu arkadaşları veledromda kanlı canlı karşımda görmekteki niyet tabiki kavga etmek değil. Yukarıda yazdığım oluşuma karşı o kolayca kurulan cümlelerin, klavyeden çıkan basitliğin vücut bulmuş halini herkes karşısında iki ayak üzerinde görmek ister gibime geliyor.

Selamlar Hakan Bey,
Muhtemelen yukarıdaki talihsiz yorumlardan biri benimki. Tam anlamıyla karşı görüşlerde olmasak bile bazı farklılıklar olduğunu düşündüğüm için yazmak istedim. Umarım sinirlenmemişsinizdir. Sanki, böyle, hımm nasıl denir; yazdığınız yazıyı biraz tek taraflı yazmışsınız gibime geldi. Avrupa yakasında ikamet edip, belirli süre veledromu kullanan biri olarak; tek başıma ilk kullanışımda, yarışlardan izlediğim kadarıyla pistin üst kısmında (sarı çizginin sağı) sürmeye dikkat ettim. Ben spor ve eğlence amaçlı kullandığım için tabii ki sizin ulaştığınız hızlara ulaşmadan 30-35 km hızla (yazmak gerekiyor galiba :) ) sürdüm. O esnada birlikte bisiklet kullanan bir grup (formanın üzerinde yazan isimden eleştiri yapmak yasak gibi anladım. benim hatamda olabilir) ummadığım biçimde bağırarak (bağırmanın ne olduğunu anlamışsınızdır herhalde) yanımdan geçtiler. O esnada benim bulunduğum bölgede kimse olmadığı muhatap zaten ben oluyorum. Bende nihayetinde antreman yapan arkadaşlara saygılı olmak için çıktım pistten. En sağdan ve yukarıdan gitmek istemedim. dedim "demek ki ben yanlış biliyorum". sonra bir kaç farklı zamanda beraber geldiğim arkadaşımla antrenman yapıldığı gördüğümüz esnada girmemeye çalıştık. sonra da zaten stadyumlardaki tabelalar gibi hangi gün ne var yazan bir liste olmadığından çok çok nadir gitmeye başladık. çünkü burün bir grup varsa diğer gün başka bir grupta olabilir. e o zamanda onlarda aynı şekilde antrenman yapmak isteyebilir. bilemeyiz. sizin yazınızın sonlarında yazdığınız şekilde sizinle konuşmak isterdim maalesef artık veledromda sürmek içimden gelmediği için gelemiyorum. hatta gelsem forma yaptırmak için sizden yardım da alabilirim. bilgili bir abiye benziyorsunuz. ama sırf konuşmak içinde karşı yakaya geçmek istemiyorum şahsen.
yukarıda belki yazım ve anlatım hataları olmuştur. onun için özür dilerim ama zaten ana tema anlaşılmıştır diye düşünüyorum. belki sarı çizginin sağındayken fırça yemek sadece benim başıma gelmiştir bilemiyorum.
tabii ki çok bilgili bir insan olmadığım için akıl vermek gibi bir niyetim olamaz ama siz yazılı veya yazısız ortamın kurallarına uymak gerektiğinden bahsetmişsiniz. belki yüksek tempo antrenman yapan sürücüler varken içeriye başkası alınmayabilir.! nihayetinde oranın bütün gelişiminde emeği olan insanlarsınız. daha büyük problemler yaratmamak için haftada 2 saat kapatılabilir.! ama biri de çıkıp derse ki e o zaman herkes grup kurup belirli bir saati kapatırsa ne olacak diye. işte baştan söyledim ya çok bilgili biri değilim, kuyuya bir taş attım, çıkartsınlar derim.
kusura bakmayın çok uzadı.
saygılarımla

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: a.valverde

Kanlı canlı görüşelim, hala anlaşamayacağımız şey şu biz diyoruz ki üslup, sizin uzun uzuna yazdığınız hiç bir bilgi 35 yaşında bi adamı tanımadığı birinin azarlamasını haklı kılmaz. Üzülüyorum çünkü biz azarlarız demeye gelmiş yazdıklarınız . Ben kendi kendime karar aldım sizin gibi birinin azarlanmasını alakasız gerekçelere dayandıran kişiler için değil, aynı forma altındaki aklı Selim arkadaşların objektif açıklamaları mantıklı geldi ve salı perşembe gitmem , Ben veledromda 30-35 ile dönüyorum martı ile ters şeritten sürmüyorum. Bu işe gönül vermiş takım üyelerinden milleti azarlayıp spordan soğutacaklarına teşvik etmelerini beklerdim . Hep söyledim yine söylüyorum grubun tamamı değil 2 densize sistemim.
Tartışamaya açık değil veledrom kuralları neyse o uyacağız zaten burda tartışılan üslup, ama malesef demiyorsunuz üslup yanlış diye, madem laf anlatmaktan bıkıp azara döndünüz durum vahim azardan küfüre de gider iş.
Bu arada mutlaka ben kanlı canlı görmek istediğiniz için yarın sürüş planım olmamasına rağmen geleceğim, niyetiniz ne olursa olsun.

Kanlı canlı görüşelim, hala anlaşamayacağımız şey şu biz diyoruz ki üslup, sizin uzun uzuna yazdığınız hiç bir bilgi 35 yaşında bi adamı tanımadığı birinin azarlamasını haklı kılmaz. Üzülüyorum çünkü biz azarlarız demeye gelmiş yazdıklarınız . Ben kendi kendime karar aldım sizin gibi birinin azarlanmasını alakasız gerekçelere dayandıran kişiler için değil, aynı forma altındaki aklı Selim arkadaşların objektif açıklamaları mantıklı geldi ve salı perşembe gitmem , Ben veledromda 30-35 ile dönüyorum martı ile ters şeritten sürmüyorum. Bu işe gönül vermiş takım üyelerinden milleti azarlayıp spordan soğutacaklarına teşvik etmelerini beklerdim . Hep söyledim yine söylüyorum grubun tamamı değil 2 densize sistemim.
Tartışamaya açık değil veledrom kuralları neyse o uyacağız zaten burda tartışılan üslup, ama malesef demiyorsunuz üslup yanlış diye, madem laf anlatmaktan bıkıp azara döndünüz durum vahim azardan küfüre de gider iş.
Bu arada mutlaka ben kanlı canlı görmek istediğiniz için yarın sürüş planım olmamasına rağmen geleceğim, niyetiniz ne olursa olsun.

Ben yukarıda filmi oynattım finali seyirciye bıraktım fakat seyirci finalin de kendisine açıklanmasını istiyor sanırım.

Bunları bunları yapan, şu şu konulara hassasiyet gösteren bir oluşum başkasını azarlamayı makul bulur mu demek istedim. Açık açık ne demek istediğimi yazmış olayım tekrar. Sen iki densiz demişsin, diğeri iki densizi almış Velocity forması giydirmiş, bi başkası da velocity formalı densizleri almış kadıköy-pendik dolmuşlarına magandalara benzetmiş. Bu kadar köklü ve bisiklet sporuna pozitif katma değer sağlamaya çalışan bir kulübü finalde getirdiğin noktadan memnun musun? densizcity216 olmuş yukarıda yazılanlara bakıldığında.

Bu mesajları okur okumaz hem takım içi hem de b takım gruplarında olayı anlatarak, sizden birinin yapmış olmasını beklemiyorum fakat eğer bizim takım üyelerimizden biri ise burada konusu geçen, üzerinizde velocity216 forması taşıdığınız süre boyunca bu takımın kimyasına uygun davranmak zorundasınız tadında bir yazı yazdım. Yaşanan olayı tabiki makul karşılamıyoruz, veledromun ruh hali, antrenman özelindeki psikolojiyi ve dışarıdan o hızda antrenman yapan bir grubun önüne düşün bisikletin neye benzediğini izletmeye çalıştım. Seyirci bu tarza alışkın değil anladığım.

Yani herşeyi geçtim salı perşembe grubun biri orada antrenman yapacak diye gitmeme tavsiyesi aldınız ya hayırlısı olsun. Gitmeyin valla bağrış çağrış bura velodrom 40 plus gidiyoruz biz e maruz kalacağınız kesin. Granfondolarda omuz atan insanlar misali her yol bizi gösteriyor misali. Hak bizim yol bizim. 😀 Neyse kimseye dokundurmuyorum bu da biline.

Edit : Pardon spor klübü imiş. 🙂

Ben yukarıda filmi oynattım finali seyirciye bıraktım fakat seyirci finalin de kendisine açıklanmasını istiyor sanırım.

Bunları bunları yapan, şu şu konulara hassasiyet gösteren bir oluşum başkasını azarlamayı makul bulur mu demek istedim. Açık açık ne demek istediğimi yazmış olayım tekrar. Sen iki densiz demişsin, diğeri iki densizi almış Velocity forması giydirmiş, bi başkası da velocity formalı densizleri almış kadıköy-pendik dolmuşlarına magandalara benzetmiş. Bu kadar köklü ve bisiklet sporuna pozitif katma değer sağlamaya çalışan bir kulübü finalde getirdiğin noktadan memnun musun? densizcity216 olmuş yukarıda yazılanlara bakıldığında.

Bu mesajları okur okumaz hem takım içi hem de b takım gruplarında olayı anlatarak, sizden birinin yapmış olmasını beklemiyorum fakat eğer bizim takım üyelerimizden biri ise burada konusu geçen, üzerinizde velocity216 forması taşıdığınız süre boyunca bu takımın kimyasına uygun davranmak zorundasınız tadında bir yazı yazdım. Yaşanan olayı tabiki makul karşılamıyoruz, veledromun ruh hali, antrenman özelindeki psikolojiyi ve dışarıdan o hızda antrenman yapan bir grubun önüne düşün bisikletin neye benzediğini izletmeye çalıştım. Seyirci bu tarza alışkın değil anladığım.
Ben getirmedim oraya , ben başımdan geçen bir şeyi paylaştım , benim yüzümden böyle bi algı oluştu ise kendi adıma özür dilerim. Burda sorun grupta değil , hatta şahıslarda da değil eleştirilen nokta olay, o arkadaşlar çok düzgün adamlar belki ama o gün o tavır bana da diğerlerine magandalık Gibi gelmiş . Çok haklılardı belki ama üslup yanlıştı, eleştirdiğimiz bu. Ötesi yok yarın da gelip tribünden izleyeceğim keyifle

Gruba attığın bu mesajın çok güzel olmuş bisikletçiyede bu yakışır , belki sizin grupta bile değil bu kişiler ama beklediğim beni mutlu eden bu mesaj oldu

Yani herşeyi geçtim salı perşembe grubun biri orada antrenman yapacak diye gitmeme tavsiyesi aldınız ya hayırlısı olsun. Gitmeyin valla bağrış çağrış bura velodrom 40 plus gidiyoruz biz e maruz kalacağınız kesin. Granfondolarda omuz atan insanlar misali her yol bizi gösteriyor misali. Hak bizim yol bizim. 😀 Neyse kimseye dokundurmuyorum bu da biline.

Edit : Pardon spor klübü imiş. 🙂

Bu çıkarımı Hakan ya da benim yazdıklarımızdan mı yaptınız? Biz böyle bir şey demedik. Lütfen sadece son 2-3 mesajı okuyanlara sanki bir böyle birşey demişiz gibi bir algı yaratmayalım.

Özetle, Veledrom hepimizin, herkes kurallara uygun sürdüğü sürece aynı anda 40-50 kişi de rahatlıkla antrenman yapabilir. Keşke her akşam dolu olsa. Daha çok sahiplensek orayı, abuk sabuk insanlara yer kalmasa hiç giremeseler.

Kelimelere ya da münferit bir kaç olaya takılıp genele yaymaya da gerek yok. Biz kendi içimizde gerekli uyarıları hem B takıma hem de A takıma yaptık. Uyarırken uslup önemli. Ses tonu konusunu konuştuk zaten yukarıda, rüzgar, adrenalin, uyarının önemi dolayısı ile belli bir şiddette olmalı. Bunu normal kabul etmek lazım.

Ben burada yazan herkesin iyi niyetli olduğunu biliyorum. Çünkü bu camia iyi insanların çok ağırlıkta oldugu güzel bir camia, Art niyet olmadan fikir belirten herkesi veledroma bekleriz. Hem sürmek hem tanışmak için.

kisaca , Velodrom ne yazik ki hem kontrol hem guvenlik hem de yol kalitesi acisindan dokuluyor.
Ancak , elimizde bir tek burasi oldugu icin de kimse sesini cikartamiyor. Velocity216 sali ve persembe akademisini calistiriyor , bu konuya dikkatinizi cekerim.
Dolayisiyla yogunluk oalcagini dusunerek , Velodram'a akademi calisma saatlerinde gitmemek lazim. Sahsen ben orayi sadece su donem sogumak icin ve kimsenin olamayacagi saatlerde kullaniyorum.
IBB 'ye bu konuda tekrar ve tekrar yogun olarak hem yol kalitesi hem de guvenlik acisindan sikayetlerimizi yada taleplerimizi iletmemiz lazim.

Duzletme : cumle ve anlam karmasini duzelttim :)

@Fatih ÇT çıkarım buradan. İyi niyetliyiz tabi ki ama siz de biliyorsunuz ki granfondolarda bu şekil yaklaşımlarda olan insanlar omuz atanlar var. Bizzat yaşadığım şeyler var. Sonuç olarak bu tarz şeyler duyduğum okuduğum zaman aklıma hep bu tarz olaylar geliyor. Ayrıca inanın sadece bir kaç grup takım klüp 40 la gitmiyor çok fazla 40 ile giden bisikletçiler küçük takımlar var. O yüzden bunlar bir birlerine bu şekilde denk gelmemesi gerek diye düşünüyorum o zaman ne yapacağız biz 45+ ile geliyor çekilin mi diyeceğiz. Takıldığım konu bu. Yoksa herkesin iyi niyetli olduğunu ben de düşünüyorum.

@Fatih ÇT çıkarım buradan. İyi niyetliyiz tabi ki ama siz de biliyorsunuz ki granfondolarda bu şekil yaklaşımlarda olan insanlar omuz atanlar var. Bizzat yaşadığım şeyler var. Sonuç olarak bu tarz şeyler duyduğum okuduğum zaman aklıma hep bu tarz olaylar geliyor. Ayrıca inanın sadece bir kaç grup takım klüp 40 la gitmiyor çok fazla 40 ile giden bisikletçiler küçük takımlar var. O yüzden bunlar bir birlerine bu şekilde denk gelmemesi gerek diye düşünüyorum o zaman ne yapacağız biz 45+ ile geliyor çekilin mi diyeceğiz. Takıldığım konu bu. Yoksa herkesin iyi niyetli olduğunu ben de düşünüyorum.

@a.valverde arkadaşımız kendi tercihini belirtmiş, bunu takımdan biri yazmış gibi söyleminiz var. O nedenle özellikle sormak istedim. Bizim böyle bir şey deme gibi bir durumumuz kesinlikle olamaz, tam tersine daha kalabalık olmamız lazım orada. Sadece kurallara uyarak.

Yalnız ben hala veledrom kurallarında hala anlaşamadık diye anlıyorum yazdıklarınızdan. Kimse yarış yapmıyor orada, daha hızlı gidene ödül vermiyorlar. Hız karşılaştırması yapmak anlamsız. Çekilin dememek lazım zaten, 35 ile giden 40'a, 40 ile giden 45'e kendisi bir uyarı almadan yol vererek bir dış çizgiye çıkması lazım. Kural çok basit.

"Soldayız" ya da "Lütfen bir dış çizgiye" diye uyardıklarımız zaten kurala uymayan kişiler.

Son düzenleme:
@Fatih ÇT bakın ben İzmir deyim velodromumuz yok. Kural yol yordam bilirim. Konu şu; eğer biri tersleyerek; Çekil! Soldayım! Çekilin! gibi ibareler kullanıyorsa o zaman kızıyorum hatta şöyle ki ben ve grubumuz bu konulara çok dikkat ederiz. İnsanları rencide kesinlikle etmeyiz.

Anlatmaya çalıştığım şeyi anlamak istemiyorsunuz sanırım. Asıl konu şu seslenme şekli bunun bir çok yöntemi var eğer kaba saba ise işte o sıkıntı ben bunu söylüyorum. Dediğim gibi granfondolarda gördüğüm yaşadığım olaylar mevcut. Sizi yada grubunuzu yada takımınızdan biri ile ilgim alakam yok söz konusu da etmiyorum. Bu yazılanlara karşılık bir kişinin oraya gitmeyin bakın adamlar antrenman yapıyor tabiri bile üzücü onu anlatmaya çalışıyorum.

Hızlı gidene ödül vermiyorlar ise yavaş gidenlere saygılı olmak lazım dimi? Es kaza ben 20 ile gidiyorum bir şey oldu önünüze çıktım ne olacak? Azar mı işiticem? Dayak mı var? Kural tamam ama insan azarlar gibi uyarı yapılmaz bu hoş değil. Sonuç olarak grubunuz velodrom beni bağlamıyor. Sadece İzmir de de sert tavırlı insanları görüyorum kafada ışık yanınca yazma ihtiyacı duyuyorum. Biz bu konuyu yazdıkça kapatamayız zaten.

Ama tekrar söylüyorum benim gruplar, gruplara dahil olan şahıslar yada olmayan şahıslarla ilgim yok. Lafım sert tavır gösteren saygısız sevgisiz egoist insanlara.

Geri