Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İstanbul Maltepe Veledrom pisti ve güvenlik zafiyeti

@Serkan Mıstınoğlu Hocam, paylaştığınız video dünya şampiyonasındaki madison yarışı. Yarış ile velodromun antrenman veya rekreasyon amaçlı kullanımı çok farklı...

Yarışta, hiç kimse arkadan gelen rakibine yol vermek gibi bir düşüncede olmadığı için önden giden herkes mümkün olduğunca en iç (kısa) kulvardan gider, kırmızı çizginin altındakini içeriden geçmeye kalkanı (çok tehlikeli bir hareket olduğu için) diskalifiye ederler. Dolayısı ile yarışta (öndeki taktik icabı geri çekilmiyorsa) önünüzdekini dışardan geçersiniz.

Yarış dışında ise kazanmak gibi bir hedef olmadığı için kurallar azami güvenlik sağlamaya yönelik. Kuralların iki çıkış noktası var: bisikletçiler mümkün olduğunca düz çizgide giderse daha az kaza olur, dış kulvar daha uzundur.

Scudo
1 gun boyunca veledromda surdum hiçbir sıkıntı yasamadim. Guvenlik gorevlileri ellerinden geleni yapiyor. Kisisel olan tartismalar kisiler ile ilgili veledromla degil bence.
Dostum , hatirlarsin senden bir hafta onceydi saniyorum , 24 saat 700 km surusu de yapilmisti orada . hatta , ben de kaza yapmis ve daha sonra senin surusune sadece yandan syrederek destek olmustum :):)

• Beğen
Tepkiler: srdrmrs
@PianoMan Abi, Yani okumuş,kültürlü,zengin, yada elit kesimden insanlar. Gariban fakir fukara ve cahil gözüyle bakılan insanlar gibi seviyesiz davranmaz. Hepsi seçilmiş kişilerden oluşan insanlar olduğumu savunuluyor. yoksa benmi yanlış anladım. Burda kendini geliştirmemiş, sozde cahil, sosyal ve kültürel olarak kendini geliştirmemiş, varoş gözüyle bakılan insanlar cebinde parası olan dünyanın bilmem kac yerini gezmiş mesleği yada kariyeri en üst seviyede olan nice insanlara ahlak dersi verir kusura bakmasınlar, hoşgörü, saygı ve sevginin sınıfı olmaz insanın içinde olsun yeter.

@PianoMan Abi, Yani okumuş,kültürlü,zengin, yada elit kesimden insanlar. Gariban fakir fukara ve cahil gözüyle bakılan insanlar gibi seviyesiz davranmaz. Hepsi seçilmiş kişilerden oluşan insanlar olduğumu savunuluyor. yoksa benmi yanlış anladım. Burda kendini geliştirmemiş, sozde cahil, sosyal ve kültürel olarak kendini geliştirmemiş, varoş gözüyle bakılan insanlar cebinde parası olan dünyanın bilmem kac yerini gezmiş mesleği yada kariyeri en üst seviyede olan nice insanlara ahlak dersi verir kusura bakmasınlar, hoşgörü, saygı ve sevginin sınıfı olmaz insanın içinde olsun yeter.
Büyütmeyelim yine de konu ile ilgili bişi değil, talihsiz olmuş başka bişi demek istiyor olabilir inşallah öyledir ..

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Neticelendiremediğimiz konu şu, uzun yıllardır burada haftanın 2 akşamı antrenman yaptıkları için o süreler içinde velodromu fazlasıyla sahiplenmiş bir topluluk var. Bunda sorun yok. Fakat o velodromda, o antrenmanları illegal bir şekilde yaptıklarının, yani velodromu illegal olarak sahiplendiklerinden haberdar değiller. Ki kendileri de farkında olmadan bunu itiraf ettiler. Pek çok yere başvurmuşlar, ellerinde hiçbir belge bulunmamakta velodromdaki üstünlüklerine, veya belli bir saat diliminde velodromun sadece onlara tahsis edildiğini belgeler nitelikte. Böyle bir izin veya belge yok. Yani sahiplendikleri hak illegal. Bu açığı da biz daha kalabalığız, daha hızlıyız, daha eskiyiz şeklinde kapatmaya çalışıyorlar üstelik çok kaba bir dille. Bunu da gayet kaba bir şekilde yaptıkları hem tartışmayı başlatan olaydaki hem de buraya yazdıklarındaki tavırlarıyla zaten sabit. Şu an onların 60 nabızla yazdıklarını okuyorum, 140 nabızla ağızlarından çıkan sözleri az-çok tahmin edebiliyorum :snzdglsn:

Ortada ne bir izin, ne bir hak varken, kendilerinden olmayan küçük grubu azarlamalarına tepki gösteriliyor zaten. Yapıcı bir dille ve rica ederek çözmeleri gerek sorunu "sıkıyosa mekana gelin" noktasına getirdiler.

Velocity216 sizde kompleks yapmış anlaşılan. yazıdan art niyet akıyor. Bir yerden başlayalım:

1- Sahiplenme: "Velodrom bizim evimiz." diyoruz. Bu tabirde Velocity216 takımından fazla bu alanı kullananın olmasından dolayı tamamen mübalağadan ibarettir. Farkında olmadan sahiplenmek değil; farkında olarak sahiplenmektir. Sahiplenirken de kimseye üstten bakmadan, hiç kimseyle sürtüşmeden net olarak 5yıl x 52hafta x 2gün x 2saat = 1040 saat ortalama 10 bisikletli ile sürüşlerimizi icra ettik. Bu antrenman süreleri tabii ki bizi o mekanın 'kralı' ilan etmez.

Ayrıca ara sıra bizim hızlarımızda antrenman yapan takımlara rast geliyoruz. Bu gibi durumda ya antrenmanlarının bitmesini bekliyoruz, ya diğer takımın hızına ayak uyduruyoruz, ya da Bostancı-Kaynarca-Bostancı yapıyoruz. Burnumuz havada olsa; 4.'sünü tamamlamak üzere olduğumuz B Takımı bisiklet akademisi projesine, her yaştan, herkesi davet etmez, sayısı 30'ları bulan bisikletliyle 8 hafta x 2gün x 2saat = en az 32 saat mesai harcamazdık.

Başka yerlere çekilmeden, bu paragrafın özeti; velodromda tecrübeli ama egosuz insanlarız.

2- Yazılı olmayan kurallar: Hep yazılan fakat anlamakta zorlananlar için tekrarlayalım... Bunun kalabalıklık, hızlılık, tecrübelilik ile alakası olmaksızın; tamamen en hızlı şeridin, daha hızlıya bırakılması konusudur. Bu otoyol için en sol şerittir ve hangi araba daha hızlı ise, onun hakkıdır. Diğer arabalar ona yol verir.

3- Nabız ve adrenalinin etkisi: Yüksek nabızlarda seyrederken hem cümle kurmak zor oluyor hem de durup, konuyu anlatmak zor oluyor. Bizzat denediğim fakat neler kaybettiğimi anlatayım biraz da; velodromda yine bir gün antrenmanlarımızı yaparken, uyarılara kulak asmayan bir arkadaşa durumu anlatmak için durdum. Nabız yüksek olduğundan hem düşürmek hem de düzgün şekilde anlatmak için bir süre bekledikten sonra konuyu anlattım. Ardından tekrar antrenmanıma döneyim dediğimde hem arkadaşlar bana 3-4km (yaklaşık 8-10tur) bindirmiş hem de soğuduğumdan ayak uydurmakta zorlanmıştım. Sözün özü; uyarmak için durmak doğru bir karar değil. Düzgün bir şekilde, kısa bir cümleyle, o yan yana geldiğimiz 2-3 saniye içinde durumu anlatmaya çalışmaktayız. Arada sürç-i lisan etmiş isek affola (bakınız son cümle).

4- Tehdit: 'Sıkıyorsa' görüşelim değil, 'yüz yüze' görüşelim şeklindedir isteğimiz. Lütfen farklı yansıtmayalım.

Yukarıda yazdığım toplam antrenman saati içinde Velocity216 olarak velodromda herhangi 'şiddet' olayına karışmadık ve karışmayacağız. Bunun aksini iddia eden, tanık olan biri varsa lütfen cevaben yazsın.

Velodromda yaptıkları bu yüksek hızlı antrenmanlarla hem kendilerini hem diğer küçük grupları tehlikeye attıklarından bihaber olduklarını farkettim ben verdikleri bu cevaplardan sonra. Çünkü iletişimi değil zorbalığı seçiyorlar. En başından deselerdi ki "Bakın arkadaşlar, biz yüksek performanslı antrenman yapabilmek için haftanın 2 günü bu yere geliyoruz, bir kaza yaşanmaması için lütfen dikkatli olun, isterseniz salı veya perşembe akşamları dışında, biz olmadan antrenmanınızı yapabilir, eğer isterseniz de salı veya perşembe akşamları daha dikkatli olarak, velodromun kenarından sürerek antrenmanınızı yapabilirsiniz, bildiğiniz gibi velodrom kuralları hızlı olan içte olur der. Bu velodrom hepimizin hakkı, kimsenin kimseye üstünlüğü yoktur ve herkes kurallara uyduğu sürece bu velodromdan faydalanma hakkına sahiptir, önemli olan biz velodrom içindeki bisikletlilerin kazaya mahal vermeyecek şekilde dikkatli ve birbirinden haberdar davranmasıdır. Bu konuda hassasiyetinizi ve işbirliğinizi bekliyor, herkese sağlıklı ve kazasız sürüşler diliyoruz." diyebilirlerdi. Fakat demediler. Hatta gelinen son noktada mekana çağırıldık :acpsnr:

Bakın eminim son paragraftaki kalın harflerle yazdığınız yazıyı noktası virgülüne kadar aynı yazsaydık, "velodrom kamunun malı, siz kim oluyorsunuz da..." diye başlayan bir yazıyı yine sizin imzanız altında okurduk.

@Serkan Mıstınoğlu Çok talihsiz ve tarafınızı alenen belirten bir yazı olmuş. Okurken üzüldüm ve nedenini düşündüm. Umarım bizi aydınlatırsınız.

Son olarak; @PianoMan takım arkadaşlarım adına sert sözlerimiz için özür dilerim. Bu konuda çok haklısınız.

Son düzenleme:
@evrenozbilen tarafım diğerlerine saygılı, anlayışlı ve sportmen taraftır. Egonun, kabalığın, modern eşkiyalığın olduğu taraf değildir. Aynı tarafta olmadığımız en başından beri belliydi, yeni fark etmiş olmanız sizin açınızdan ümit verici bir gelişme :harika:

Bu söz aslında en baştan söylense belki bu konu 12 sayfa uzamazdı.😇
@evrenozbilen özetle sorun yok dün oradaydım ben, hatta iş çıkışı gittim bisikletsiz eşimle izledim , benim olduğum saatlerde tek grup vardı kim hangi grup onu da bilmiyorum.
Serkan beyin eleştirisi yine münferit görüşler içindi, çünkü satır aralarında hala azarlamanın haklı olduğunu ima eden bir iki cümle gördük, ama sonrası en azından benim için düzeldi.
Bende kurallara uyacağım kendi adıma özür diliyoruM. Dün grupta sohbetlere kulak misafiride oldum , benim anlattığım bi olay yüzünden suçu olmayan arkadaşlarda üzülmüş beni bu durumda üzdü.

2 sene önce bu konu ilk açıldığında bisiklet türü üzerinden elitizm imaları içeren tartışmalar oluştu. "Benim bildiğimden farklı kuralların olduğu velodromlar da var mı?" diye araştırırken gördüm, bunu yazılı kural haline getiren varmış:
1600428647665.png

Sağ taraftaki ikinci kural diyor ki: "pistin halka açık olduğu seanslarda vitesli/frenli bisikletler, pist bisikletlerine yol vermek zorundadır"...

@evrenozbilen tarafım diğerlerine saygılı, anlayışlı ve sportmen taraftır. Egonun, kabalığın, modern eşkiyalığın olduğu taraf değildir. Aynı tarafta olmadığımız en başından beri belliydi, yeni fark etmiş olmanız sizin açınızdan ümit verici bir gelişme :harika:

Tarafın terbiyesizliğin ve ahlaksızlığın dibini sıyıran taraftır. Aynı tarafta olmadığımız gibi senin tarafının da ayrıca altı çizilmeli artık. Cebimizde çakı taşımaktan, burada konuştuğumuz insanları veledroma şiddete çağırıyormuşuz şeklindeki algı yaratan iddia ve imalarını herkes okudu.

Konunun daha ilk mesajından sonra o gün veledromun en kalabalık ekibi olmamız sebebi ile, kesin bizden birinin olduğunu bilmememize rağmen talihsiz hareketi üzerimize alıp grup içinde uyarılar yaptık. Sen ve senin gibilerin taraflı açıklamalarını da Velocity216 kulübünün aslında kim olduğu ve neler yaptığını anlatarak düzeltmeye çalıştık. Bunları açıklarken sanki o hareketi savunuyormuşuz gibi bi algı oluştu. Tekrar ediyorum, konu sahibi; kendisine sportmenlik dışı hareketi yapanın Velocity216 formalı olduğunu söylememesine rağmen sanki bizden biri yapmış gibi tedbir aldık ve uyarılarda bulunduk takım içinde. Son durumda konu sahibi ile uzlaşıya vardık fakat senin imaların ısrarla devam etti. O yüzden senin ahlaksızlığına özel vurgu yapma ihtiyacı hissettim. Sana daha fazla yazmaya da üşenirim zaten bu saatten sonra. Çünkü niyetin anlamak değil, en başından beri tuttuğun ahlaksızlık tarafında ısrarcı kalmak.

Bu söz aslında en baştan söylense belki bu konu 12 sayfa uzamazdı.😇

12 sayfanın tamamı bizimle veya bu konuyla alakalı değil. Bir başka yanlış algı oluşmasın. Hatta bu konuyu da en kalabalık biz olduğumuz için muhtemelen bizim sporcumuzdur diyerek üzerimize aldık ve özür diledik. Yine tekrar etmiş olalım.

@cevis haklısınız. Sert uyarıyı (!) yapan kişi konuşmadı ancak sizin takımdan ilk savunmaya giren kişi sanki eleştirilen kişinin (kişilerin) kendisiymiş (kendileriymiş) gibi bir algı oluşturdu.
Eğer sizin içinizdense bile bu kişi ve ya kişilerin sert şekilde uyarılması gerekir diye düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: BirLebowski
Yazıp yazmama konusunda çok git gel yaşadım ama paylaşmak rahatlatacak sanki,
Dün yine aynı hızlarda dönerken antrenman yapan 2 grup geldi, biri dönerken diğeri daha açıkta plan program yapıyordu. Dönen grupta 2 tip arkadan çekil diye bağırdı haklıydı belki yavaş kaldık ona göre eğimli alana geçtim. Aynı tip eğimli alanda olmamıza rağmen yine geçebileceği yer olmasına rağmen çekilsene Allah Allah diye azarlar şekilde bağırdı

@PianoMan Dün akşam her zaman olduğu gibi Velocity216 olarak velodromdaydık , iki grup halinde antrenman yapıyorduk.Dışardan daha yavaş tempoda dönen grubun başında ben vardım bütün antrenman boyunca.Tempo yavaş olduğu için bizim açımızdan bir sıkıntı oluşmadı her seferinde bizden yavaş birilerini geçerken arkamı kontrol ettim kimse yoksa sola doğru açıldım ve devam ettim.Kalabalık grup olmanın getirisi olarak potansiyel önüne çıkabilecek insanları yüksek sesle uyarmak gerekiyor ki ani bir yavaşlama halinde arka taraf birbirine girmesin.İçeriden daha hızlı olarak ( ortalama 40km ) dönen arkadaşlar için bu durum daha da önemli hale geliyor , geçecek yeterli alan olmasına rağmen yüksek ses ile soldayız diye uyarı yapılıyor gayet normal bir durum.Yüksek hızda sürenler kadar daha yavaş sürenlerin de dikkat etmesi gereken bir konu bu , eğer benden hızlı süren birileri varsa onlara yol vermek durumundayım diye düşünüyorum.
@ErzincanLee Salı ve Perşembe günleri oradayız , denk gelmek istiyorsan buyur gel.Egoist demek klavye başında kolay , yüzüme karşı da söylersin belki :)

Tekrar ediyorum, konu sahibi; kendisine sportmenlik dışı hareketi yapanın Velocity216 formalı olduğunu söylememesine rağmen sanki bizden biri yapmış gibi tedbir aldık ve uyarılarda bulunduk takım içinde.

5 sayfadır veledrom şöyle bizim böyle bizim diye sayfalar dolusu şöyle hızlıyız böyle eskiyiz öyle kalabalığız diye diye velodromda terör estirmenizin haklı bulunması için kendinizce bahaneler üretiyorsunuz, üstelik birbirinizden ve birbirinizin beyanlarından haberiniz bile yok :bsmagryr:

Diğer bisikletlileri (grubunuzdan olmayan) küçük görüp aşağılayan siz, sonra çıkıp kendince ilkel bahanelerle (magandalığını) savunan siz, 5 sayfadır aynı tavrıyla hala üste çıkmaya çalışan siz, birbirinizden haberi olmayan siz :snzdglsn:

Grubunuzun içinde sağa sola bağıran tipler olduğu açık, önce kenara çekip onlarla konuşun. B takımınızda bilmem kaç saat eğitim veriyormuşunuz :snzdglsn: Bu, eğitilmiş halleriyse onu da anlayışla karşılarız.

En iyi veledrom boş olan veledrom’dur!

Bisikletçi sözü: Görmemişin karbon “carbon’muydu yoksa” bisikleti olmuş, tutmuş fotoğrafını çekmiş. 7677ADB8-6B81-4FE0-B4FD-689A371E0506.jpeg

@Serkan Mıstınoğlu ustad, gercekten yaptiklari cok iyi seyler var, ornegin akademi ; bu gun hic kimse yada federasyon/ekip bu konuya el atmamis durumda iken ve bu insanlar onemli bir konuda 5 yildir ugrasiyor.
hani futbol konusurken , "ne oalcak bu alt yapinin hali" diyen ancak hic bir sey yapmayan "otoriteler" var ya, iste onlara inat bu insanlar kosturuyor zaman ve emek veriyor.
bu arada , ismen haric hic birini de tanimiyıorum ancak hepsine de buyuk saygi duyuyorum.
ancak , siz de haklisiniz gercekten , velodromdaki surus esnasinda , buna benzer hos olmayan durumlarin da yasandigina eminim.
ozellikle adrenalin ile "50 basiyourm" kombinasyonu ile diger surenleri bir kucumseme olduguna da eminim.
Kisaca , bu durum herkesin kendisine ceki duzen vermesi (yanlislarini gormesi) ve yeniden koordine olmasi (takim ici ve disi davranis kuralları) acisindan guzel bir baslik oldu diye dusunuyorum.

Tartışma ile ilgili olmasa da daha önce de söylediğim mümkün olduğu kadar az insanla denk gelmek velodromu sabahın köründe kullanmaya çalışıyorum (6:30-8:00).
Burayı ve sanırım sahil park bölümünü güvenlikten öğrendiğim kadarıyla büyük şehir belediyesi yönetiyormuş. Ben velodrom çevresinin sulama saat planını yapanın, fıskiye planını yapanın, onaylayanın, yönetenin, düzeltmeyenin, önlem almayanın, yeri gelmişken burayı bu kadar atıl bırakanın zekasına, yaptığı , yapacağı işe forum adabı içerisinde başlarım. Bisiklet yolu değil, bisikletli ulaşım planlaması değil ulan altı üstü 400 metre parkur; oraya bisiklet yolu yaptık, metro da bisiklete vagon ayırdık diye şov yapacaklarına şuraya bi el atsınlar.

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
Bugün veledroma kumandalı araçl(lar)a bir grup girmiş. Antreman yapan bisikletlilerle aralarında tekme-tokat kavga yaşanmış...
Güvenlik ayırmış.

Ayrıntıları bilenler paylaşırlar.

Güvenlik problemi acilen çözülmeli artık...

Bugün veledroma kumandalı araçl(lar)a bir grup girmiş. Antreman yapan bisikletlilerle aralarında tekme-tokat kavga yaşanmış...
Güvenlik ayırmış.

Ayrıntıları bilenler paylaşırlar.

Güvenlik problemi acilen çözülmeli artık...
Kumandalı aracı piste sokup ters yönde sürüyorlardı, 2 kere çarpma tehlikesi geçirdim. Güvenlik maalesef işini tam yapamadı piste kumandalı araba sokulduğu an gelip uyarıda bulunmadı iş tekme tokat kavgaya gittikten sonra müdahalede bulundular. Çıkan arbedede benim bisikletim de devrildi.

Bugün velodromu ziyaret ettim de, güvenlik yoktu ve güvenlik kabini de kaldırılmıştı. Konuyla alakalı bilgisi olan var mı?

Selamlar,

Bende Maltepe de oturuyorum. Bu alana gitmeyi düşünüyorum fakat bu alan tam ne işe yarıyor? Eğer bana uygun değilse gidip başkasını engellemeyeyim.

• Beğen
Tepkiler: _Madmexx _
Selamlar,

Bende Maltepe de oturuyorum. Bu alana gitmeyi düşünüyorum fakat bu alan tam ne işe yarıyor? Eğer bana uygun değilse gidip başkasını engellemeyeyim.
Burası bir pist.Yol bisikletleri burada antrenman yapıyor.Pist yukardan aşağıya doğru eğimli.Herhangi bir kişiye rahatsızlık verilmediği takdirde, gerekli güvenlik ekipmanları ile herkes antrenman yapabilir

Geri