Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İstanbul Maltepe Veledrom pisti ve güvenlik zafiyeti

Sn erdlylmz Siz de haklısınız ,
Demokratik ve özgür bir ülkede yaşıyoruz , kuralları kendi insiyatiflerimize göre belirliyoruz ,
yalnız eksik yazmışsınız , Dirif yapan genç arkadaşları unutmuşsunuz
onlarda size çok kırılmışlar.

• Beğen
Tepkiler: Erdal Ylmz
Scudo
Aramızda Son zamanlarda Veledrom'a giden var mı?
İlgili beyler Yaz geldi artık koltukta çok sıcak oldu nasıl olsa soğumaz gidelim de bir bakalım konu neymiş , bu tekerlekli canlılar gene ne istiyorlar diye bir aktivite yapmaya kalkan bir sorumlu olmuş mu?

Aramızda Son zamanlarda Veledrom'a giden var mı?
İlgili beyler Yaz geldi artık koltukta çok sıcak oldu nasıl olsa soğumaz gidelim de bir bakalım konu neymiş , bu tekerlekli canlılar gene ne istiyorlar diye bir aktivite yapmaya kalkan bir sorumlu olmuş mu?

Aslında mesajınızı anlamadım ama güncel durumunu soruyordunuz sanırım.
Ben gidiyorum her hafta, arada martı ile scoter ile dönenler hariç sorun yok. Büyük grupların antrenmanları varsa zor oluyor münferit sürmek , hala devam ediyorlar mı bilmem ama Perşembe salı akşamları 2 büyük grubun antrenmanları oluyordu. (Doğru hatırlıyor isem )
Ben veledromda antrenmandan çok trübününde sohbeti seviyorum. Antrenmanımı oraya yakın olan narcity yokuşunda yapıp dönüşte hem tanıdık bir kaç arkadaşı görmek sohbet etmek hem de dinlenmek için güzel oluyor .

Sn Lebowski
Bu bölümdeki daha önce yazılanları okumadığınız için mesajımı anlamamanız normal
Veledrom da belli bir güvenlik tedbirleri alınmadığından pist içersinde oynayan küçük çocuklar , 3 tekerlekli bisiklete binenler , Elektrikli Maket arabası ile oynayanlar v.b. bir sürü faktör Bisiklet kullanalar ve kendileri için güvenlik zafiyeti oluşturmakta idi
Bazı arkadaşlar ( bende dahil olmak üzere )Piste bisiklet kullanırken çeşitli kazalar ile karşılaşmışlar ve çeşitli makamlara şikayette bulunmalarına rağmen hiç bir güvenlik önlemi bu güne kadar alınmamıştı
Konunun kısa özeti budur
İyi Akşamlar

Umarım düzelir ve denetlenir. Geçen hafta uğradığımda bu hale gelmişti, artık iş çığırından çıkmıştı. Bu halde antreman yapmaya çalıştık, çocukların ailelerini de uyardık ama çok sallamadılar tabi. Çocukların birkaç kere ciddi kaza tehlikesi yaşamasına rağmen.
268045 dosyayı görüntüle
Bizim memleketin insanından bir b** olmaz... Rezilliğe bak, illa tel örgüyle çevirip kapatmak lazım etrafını.
Basket sahasında futbol oynarlar, bisiklet parkurunda otlarlar...

• Beğen
Tepkiler: StanicEnemy
ibb beyazmasa, ibb büyükşehir, maltepe belediye, bu üç yere 10 gündür yazıyorum, olumlu yada olumsuz 1 cevap gelmedi.

Veledrom güvenlik kulübesi ise alt tarafa alınmış, piste ana yol tarafından girenler diğer çıkıştan çıkıp sağa döndüklerinde, kulübeyi sol tarafta görebilirler. Ağaçların altına öyle bir kamufile olmuşlar ki görmelisiniz, daha doğrusu görmekte zorlanabilirsiniz.

Geçtiğimiz cumartesi günü oradaki güvenlikçi arkadaşlar ile 5-6 dk. kadar konuştum. Sonuç tabi ki sıfır, onlarda bu alan ile uğraşmaktan bıkmış durumdalar. Oturalım kimse bize ses etmesin, maaşımız yatsın diye bekledikleri (açıkçası ben öyle hissettim) çok açık.

Aşağıdaki fotoğrafı da ben çektim. Sol tarafta gördüğünüz küçük çocuk piste girer girmez orta alana yöneldi, sonra ne mi oldu? Sol tarafta yer alan inişten hızlıca inip ilk yükselti sonrası uçarak yer çakıldı. Yatsın kalksın dua etsin derler ya hani, dua etsin ki kafasını yere vurmadı, kalçasının üzerine düştü.

Birisinin kafası gözü patlayıp hayatını kaybetmediği yada sakat kalmadığı sürece (tabi ki temennim bu değil kimse zarar görsün istemem) , güvenlik yada belediye kulağının üstüne yatmaya devam edecek.
211271760_10159348136992094_1923828230403437674_n.jpg

Uzun uzun yazmaya artık gerek yok. Sözüm meclisten dışarı, isteyen istediği gibi tepe tepe kullansın.

merhabalar, velodromun güncel durumu nedir? günübirlik yalova'dan gelmek istiyorum. bir kaç kişiden yüzeyin bozulduğunu duydum ama emin olamadım. son zamanlardaki durumu nedir?

• Beğen
Tepkiler: Bir vatandaş
Yüzey bozuk; ama sürülemeyecek gibi değil. Zaman zaman çoluk çocuk, scooter, paten gibi şeyler oluyor. Onlar genelde çok durmuyorlar, bir iki tur atıp gidiyorlar. Size engel olurlarsa ileride güvenlik kulübesi var, rica edince, diğerlerini dışarı çıkarıyorlar.

Yüzey bozuk; ama sürülemeyecek gibi değil. Zaman zaman çoluk çocuk, scooter, paten gibi şeyler oluyor. Onlar genelde çok durmuyorlar, bir iki tur atıp gidiyorlar. Size engel olurlarsa ileride güvenlik kulübesi var, rica edince, diğerlerini dışarı çıkarıyorlar.
teşekkür ederim, sağolun

• Beğen
Yeni başlık açmak istemediğim için buraya yazıyorum.
Velodromun ilerisinde atletizm pisti var. Zaman zaman orada koşuyorum. Bisikletle gelip, güvenlik kulübesinin önündeki bisiklet park alanına kilitleyenler görüyorum bazen. Pistte koşarken kilitli de olsa oraya bisikleti bırakmak pek içime sinmiyor. Güvenliğe sordum, bisikletimi içeri alsam, kimseye engel olmayacak şekilde köşeye bıraksam olmaz mı dedim. Olmaz öyle şey, buraya kilitleyin, biz zaten buradayız diye cevap verdi.
Eyvallah; ama geçen içeride bir bisiklet gördüm, belki güvenliğe fark ettirmeden arkadaş içeri almış olabilir.
Sizin bu konuda fikriniz var mı ya da tecrübe eden oldu mu? Bisiklet park alanına kilitleyip pistte spor yapmak sizce güvenli olur mu?

Yeni başlık açmak istemediğim için buraya yazıyorum.
Velodromun ilerisinde atletizm pisti var. Zaman zaman orada koşuyorum. Bisikletle gelip, güvenlik kulübesinin önündeki bisiklet park alanına kilitleyenler görüyorum bazen. Pistte koşarken kilitli de olsa oraya bisikleti bırakmak pek içime sinmiyor. Güvenliğe sordum, bisikletimi içeri alsam, kimseye engel olmayacak şekilde köşeye bıraksam olmaz mı dedim. Olmaz öyle şey, buraya kilitleyin, biz zaten buradayız diye cevap verdi.
Eyvallah; ama geçen içeride bir bisiklet gördüm, belki güvenliğe fark ettirmeden arkadaş içeri almış olabilir.
Sizin bu konuda fikriniz var mı ya da tecrübe eden oldu mu? Bisiklet park alanına kilitleyip pistte spor yapmak sizce güvenli olur mu?
Bazen ben de geliyorum, özellikle çarşambaları . Güvenlik bazen çok sıkı oluyor , bazen de kimse olmuyor . Güvenlik kulübesi bisikletlerin park alanına yakın diye aklımda ,sorun olmaz sanki, tabi her halükarda iyi kilit ile kilitlemek lazım

• Beğen
Pistin etrafındaki yeşillik alanlara acil ilaçlama yapılması lazım. Küçük yeşil sineklerden sürüş yapmak zorlaştı.
20-25 arası pedal çeviren için çok sorun olmaz ama fazlasını çevirenler için çile haline geliyor.

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
duyduğum bir söylentiyi buradan paylaşmak istedim, önümüzdeki iki hafta içerisinde asfaltın düzeltileceğini duydum, ne kadar doğrudur bilinmez.

Son düzenleme:
Alıntıdır.

"Asfaltın tümden yenilenmesi güncel bütçe şartlarında kabul görmedi. Ancak isfalt ekipleri ile bu sabah keşif yapıp tüm çatlak yarık vb yerleri gösterdim. Isıtarak dolgu yapan ve tesfiyeyi koruyan bir cihaz ile o kısımlar onarılacak. Diğer konular daha önce ilettiğim gibi. Turnike fikrine triatlon kulüpleri sıcak bakmıyor çünkü o kapılarda geçiş antremanı da yaptırıyorlarmış. Fırçalı bir istaç aracının da periyodik olarak haftanın bazı günlerinde velodromu süpürmesi konusunu da halledeceğiz. Bilginize."

Belediye zararına ekmek satıp lokanta açacağına asfaltın yenilenmesi için gayet bütçe bulabilirdi. Ama ne yazık ki olmamış.
Keşke asfaltın yenilenmesi için bütçe bulunabilseydi, ki önem verilse bulunurdu eminim. Ama bunun zararına ekmek satmak ve lokanta açmakla ilgisi nedir?

Keşke asfaltın yenilenmesi için bütçe bulunabilseydi, ki önem verilse bulunurdu eminim. Ama bunun zararına ekmek satmak ve lokanta açmakla ilgisi nedir?
Demek istediğim aslında belediye de bütçe var, ama bu bütçeyi Velodrom için harcamanın bir reytingi ve oy getirisi yok.

Belediye’de bütçe yok. Toplu taşımayı finanse ediyorlar en basiti. Yurtdışından yarım kalan metrolar gibi projeleri tamamlamak için kredi girişiminde bulundular, iptal edildi büyük kısmı. Bütçe kendi dönemlerinde vardı.

parklardaki bakımsızlık vs benim de dikkatimi çekti ama inanın bu zamana kadar lağım bile alenen denize akıyormuş anadolu yakası sahilinden. Bunları arıtmaya bağladılar mega kazılarla. Parkların, velodromun bakımına gelene kadar öncelikli maalesef.

Belediyenin asli işi hizmet sektörüne rakip olmak değil. Esnaftan alınan vergi ile yine aynı esnafa rakebet edemeyeceği fiyatla rakip olması doğru değil. Yoksula aş evi açmakla düşük fiyatlı lokanta açmak farklı şeyler ve evet bütçe bunlara giderken haliyle veledroma sıra gelmez.

Geri