Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İstanbul'un pislik semti Esenler

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.

Spoodes

Üye
Tepki
10
İsim
Emir
Bisiklet
Diğer
Merhaba abilerim kardeşlerim 17 yaşında bisiklet süren bir şahısim ve bu dengesiz saygısız semtte yaşıyorum bu semtte bisiklet sürmek haram yolda giderken hep bakarlar hele gece ışıkları açarsan odaklanıyorlar bide kaskın varsa tamam sanki ilk defa bisiklet görmüşler gibi ya da bana öle geliyor neyse bu kötü bişey değil ama başımda geçen olaylara göre kötü değil.Bi gün akşam gine bisiklet sürüyorum 2 tane zibidi önümü kestiler para istediler vermedim sonra bisikletimle tur atmak istediler ben olayı çaktım işleri bisikletti sonra tam gaz yola cıktım uzaklaştım arkamdan koştular keyifsiz bi şekilde eve döndüm 2 gün sonra bisiklet süreyim dedim ama bu sefer yanima ufak bi çakı aldım ne olur olmaz diye neyse yoldayken yaklaşık 3 kişi hey kırmzıli diye bagirdilar benim bisilletim kırmızıdir ilk baş bana demiyorlar sandim bir dahaseslendiler arkama baktim bi tane davar bana dogru koştu ben yine tam gaz uzaklaştım birde biskklet çeteleri oluyo küçüklü büyüklü dolasiyorlar ve artislik yapiyorlar.onlarada çok sinir oluyorum arabalar desen ayri dert yani bisikletten sogudum acaba diyorum çok mu cilizim veya beni ufak falan mi göruyorlar (1.72 boyum var 65 kiloyum) ya da beni zengin falan mi zannediyorlar (zengin değilim tek kisi calisiyo bende yazin calisiyorum) bisikletim şaşalı birşeyde değil anlamiyorum yani iyi günler

Scudo
Hocam sen normalsin, tek sorun o insanlar anormal. Genelde bu tip şahıslarda eğitim sıfır olur. Hayatta en sevmediğim insanlar bunlardır. Ülkemizde yönetici pozisyonunda olsaydım ilk işim bu kekoları toplatmak veya toplu katletmek olurdu, ki bunları eğitemezsin de.

O semti iyi bilirim, değil bisiklet sürmek belli bir saatten sonra yolda yürümek bile tehlikelidir.
Sizlik bir durum yok, semtin eğitimsizliği ile alakalı bir şey.

İşin en vahim kısmı da acaba sorun bende mi diyerek kendinde sorun araman kekolar adamı ne hale sokuyor. Anormalliğin tavan yaptığı yerde en normal insan bile acaba ben mi anormalim diyebiliyor.

Sorun sende degil. Anormalligin normal oldugu bir ulkede normaller anormal olur... Bunlar hanzodur, kekodur, krodur, davardir bin tane adi var hangisini soylesen yeridir, bunlari mevcut egitim sistemiyle egitemezsin once egitim sistemini duzelteceksin, duzelttikten sonra bunlarin once evebeyinlerini egiteceksin ardindan bu kekolari egiteceksin egitebildiklerin ne ala egitemediklerini bu sefer ceza evinde egiteceksin.

• Beğen
Tepkiler: Serdaryildiz
@Spoodes aksiyona doydum okuyunca. Umarim bir kavgaya-olaya karişmadan çözüm bulursunuz bu gidişata :(
Ben iki öneri yazayim,
Tek surmeyin, bisiklet grubu veya arkadas bulun kendinize.
Madem Esenyurt'ta problem oldugundan suphelisiniz, siz de civar semtlere giden, Esenyurt'un ara sokaklarina girip cikmadiginiz bir rota çizin kendinize. Eger yollari bilmiyor, bu yuzden uzaklasamiyorsaniz çözüm yine arkadas grubunda :harika:
Tabi bisikletin modelini bilmedigimden ne kadar uzaga gidebileceginizi kestiremiyorum. Yol bisikleti varsa kaptirin gidin zaten :D

İstanbul 'da dört sene yaşadım. Öğrendiğim tek şey İstanbul'da 5.000 TL kazanmaktansa kendi memleketinde ( anadolunun herhangi bir yeride olur) 1.500 TL kazan daha rahat, sakin, huzurlu, refah içinde yaşa.

Tasi topragi altin İstanbul

Böyle eytimsiz kekolar Türkiye nin her yerinde var geçenlerde banada biri çattı ben ilk başta hiç kulak asmadım sonra bana arabasından
bağırmaya başladı ben hala kulak asmadım sonunda arabasıyla benim çok yakınım geldi
ve camı açıp şunu söyledi "sen kendini ne sanıyorsun kenara çek lannnn" dedi ben sesimi çıkarmadan yola devam edince iyice dellendi ve arabayı üstüme sürmeye başladı
Ben hemen fren yaptım ve arabanın arkasına geçtim ve hemen ara sokaklara girdim zor kurtuldum ben şunu anlamıyorum neden bisikletçilerde satatşıyorsunuz ben bunu anlamadım ki

• Beğen
Tepkiler: Üye Adı
@BisikletKolikK
o_O
Kızıyorsunuz,haklısınız ama bu ülkede eğitimli insanların durumu da ortada..Mesela bir profesör cahil kesimin ferasetine güveniyorum demişti..
Yani,cahilliği teşvik eden okumuş insanların yaşadığı bir ülkede yaşıyorsunuz..

Yanınızda bibergazı taşıyın çakıyla olmaz o işler.Velev ki çakıyı kullanmak durumunda kaldın herhangi bir yaralanma yada ölüm durumunda hayatın kayar.Devlet seni adam yerine koymaz güvenliğini sağlamaz fakat o keko yaralansın vs. hemen harekete geçer

@fthgzl79

Hocam bizim ülkemizde birçok insan çocuğunu sadece okula göndererek eğittiğini sanıyor.
Halbuki aile eğitimi de çok önemli, işte tam burada bahsettiğin sorunlar başlıyor.
En basitinden eğitimli denilen doktorların(Belirli Bir Bölümünün) egosundan halkımız çok şikayetçi, maalesef ülkemizde durum böyle.

Hocam ayrıca bazı durumlarda torpil sistemiyle atamalar, görevlendirmeler yapıldığı için eğitimli sanılan insanlar gerçek hayatta eğitimsiz olabiliyor.
Eğitimi de bizim ülkemizin yönetimi çok yanlış anlamış. Mesela bizim bakanlarımız kendi aralarında çorap değişir gibi bakanlık değişiyorlar, uzmanları olmadıkları konularda görev yapıyorlar. Bizim "ÜNLÜ" üniversite rektörlerimizi, eğitim görevlilerimizi herkes bilir. Sınıfa gelirler akşama kadar ego Kasım, öğrenciyi kendinden küçük görüp giderler.

@fthgzl79 Bu mu eğitim? :)

Geçen sene 5 ay kadar Esenler-Bakırköy minibüs hattını kullanmak zorunda kaldım. Cidden Esenler'den Bakırköy'e gelince medeniyet değiştirmiş gibi oluyor insan.

@atasoy
Bende ayni seyi dusunerek dilimde tuy bitti akrabalara gelin memlekette sanayi istihdami var, maaslar asgari belki biraz ustu, patrona sevdirmene bagli hersey.dinletmedim..
Adam sabah 2,,3 saat evvelden ise gitmek icin evden cikiyor, bir ton ulasim derdi, hastaneye gitsen curcuna, okula gitsen curcuna, sokakta yurusen kelle koltukta..dunyanin her yerinde pislik egitimsiz basi bos bela insan coktur, kacanin anasi aglamazmis..bulasmicaksin delikanli gibi kavgaya tutusacani bilsen karsilik verirsin.ama adam cikartiyor kelebegi sapliyor, hadi sen sag ben selamet, cezada almiyor..alsa bile 1,2 yil yatip cikiyor.
Malesef erkeklige ters dussede belanin uzerine gitmemek en dogrusudur bu devirde.

Bu işin semti falan yok arkadaşlar.
Bela gelip bulacaksa bulur..
İzmir'de Karşıyaka'da hem de Bostanlı'da eğitimli olduğu belli, üstü başı da gayet düzgün dışarıdan adam sanarsın ama davar yine davar..
Çok yakınımdan arabası ile geçti kaba olmayan bir üslupla uyardım,
önüme kırdı, ben soldan geçerken "Ben de bisiklet kullanıyorum ve saygısızlık yapmadım" dedi.
"Madem sende bisikletçisin bu kadar yakın geçme çok yakındın" dedim.
Gaz verdi sola üstüme kırdı.
"Çok saygılısın şu anda belli oldu" dedim.
Camdan parmak hareketi yaptı.
Sonra yetmedi sağda durdu arabadan fırladı.
Sağ koltukta karısı vardı korkmuş büzüşmüş oturuyordu.
"Gelsene bokayım sen..." dedi.
..........
Para, eğitim bir yere kadar..
Davarlık bakidir...

Ağızını burnunu dağıtsan ayrı , kaçsan ayrı . Tek tek de gelmezler bunlar , konya da doğanlar sedirler yeni mahalle gibi yerlerde çok var . En iyisi topuklamak niye derseniz onların hiç umurunda insan hayatı . Bir laf vardır Aptal ' ın çocuğuna vur , köpeğine vurma diye .

Ağızını burnunu dağıtsan ayrı , kaçsan ayrı . Tek tek de gelmezler bunlar , konya da doğanlar sedirler yeni mahalle gibi yerlerde çok var . En iyisi topuklamak niye derseniz onların hiç umurunda insan hayatı . Bir laf vardır Aptal ' ın çocuğuna vur , köpeğine vurma diye .

Maceranın adını İstanbul koymuşlar :)

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri