Scudo Sports

İzmir

Merhaba, şehirde ve bisiklette yeniyim. Hafta içi akşam bisiklet etkinlikleri oluyor mu? Oluyorsa nereden takip edebilirim :)
Bike İzmir oluşumunu sosyal medya üzerinden takibe alın. Salı ve Perşembe günleri akşam turları oluyor

Son düzenleme:
Scudo
Merhaba, şehirde ve bisiklette yeniyim. Hafta içi akşam bisiklet etkinlikleri oluyor mu? Oluyorsa nereden takip edebilirim :)

Yukarıda verilen Bike İzmir dışında
Trekking Bisiklet: (link)
Karbip ~ Bisikoop: (link) - (link)
Ayrıca ilçelerde de gruplar var, (link) gibi
Grupların etkinlik paylaşımlarını yapan izmir_bisikletli_yasam'ı takip etmek de faydalı olabilir: (link)

Sosyal medyasini bağımlılık yaptığı için kapatan biri olarak ve İzmir ödemiş dolaylarindayim.izmir başlığı altında her türlü sportif ve sanatsal hobi vb.gibi etkinlikleri rica etsem paylaşır mısınız mümkünse?bir de telegramdan gruplar felan var mi acaba?

Eski mesajlara baktığımda kurulduğu söyleniyor. Fakat aktif değil sanırım. Yeni bir grup kurulabilir. En azından daha aktif bir şekilde takip sağlanır

İzmirliler uyumayın,bı kaç kelam yazın bea

İzmirliler uyumayın,bı kaç kelam yazın bea
Yettim hocam buyur bea:komik: sen etkinlikmi istiyon? yarın sabah 8 buçukta bostanlı iskeleye gel,bikeizmir ile 50km molasız kuş cenneti gitgel performans sürüşü var,yada bikeizmir pazar gününe etkinlik açtı,Işıkkent hayvan barınağına pedallıyorlar,isteyen sahiplenme yapabilir isteyen besleyebilir,saat 10 da agora avmde boyoz (yanında yumurta varmı bilmiyom:komik:) çay ikramı var diyor,oradan ışıkkente pedallayacaklar.

Son düzenleme:
Merhaba, bisiklet sürmeyi aşırı seven biri olarak henüz amatörüm. Bisikletle işe gidip gelmek istiyorum ama trafiğe çıkmaktan çok korkuyorum.
Alışmak için topluluk etkinliklerini kovalıyorum fakat uzun ve tempolu turlar olduğu için hantal dağ bisikletimle geride kalırım diye hiçbirine katılamıyorum :D

Çiğli sanayi tarafına işe gidip gelen biri varsa irtibat kurmak isterim, sabahları peşine takılıp bu korkumu aşmak istiyorum :D
Ya da acemilerden oluşan bi topluluk falan varsa haftasonları katılmak isterim :D

Teşekkürler, iyi pedallamalar herkese 🚲

• Beğen
Tepkiler: hasanben
Merhaba, bisiklet sürmeyi aşırı seven biri olarak henüz amatörüm. Bisikletle işe gidip gelmek istiyorum ama trafiğe çıkmaktan çok korkuyorum.
Alışmak için topluluk etkinliklerini kovalıyorum fakat uzun ve tempolu turlar olduğu için hantal dağ bisikletimle geride kalırım diye hiçbirine katılamıyorum :D

Çiğli sanayi tarafına işe gidip gelen biri varsa irtibat kurmak isterim, sabahları peşine takılıp bu korkumu aşmak istiyorum :D
Ya da acemilerden oluşan bi topluluk falan varsa haftasonları katılmak isterim :D

Ulaşabildiğiniz her yerden Bikeİzmir topluluğuna ulaşmanızı öneririm. Salı ve perşembe akşamları çocukların bile eşlik edebileceği şekilde gidiyorlar.
Genelde pazar günleri uzun soluklu, kimseyi geride bırakmadan geziyorlar.
İletişime geçmenizi öneririm.

Ulaşabildiğiniz her yerden Bikeİzmir topluluğuna ulaşmanızı öneririm. Salı ve perşembe akşamları çocukların bile eşlik edebileceği şekilde gidiyorlar.
Hocam Bike İzmir'i uzun zamandır takip ediyorum aslında, malesef turları hep üçkuyular tarafında oluyor :(
Bi de turlarının zorluk derecesini K2/K3 diye belirtiyolar ama hep beni aşacağını düşünüyordum, eğer çoluk çocuk geziyolarsa kendime bi şans vereyim dediğiniz gibi beni geride bırakmazlar herhalde teşekkürler :D

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.

Başlangıç ve bitiş noktası tam olarak neresi? Ona göre bisiklet yolu olan bir güzergah çizilip yardımcı olunabilir. Fakat her türlü ister istemez bazı yerlerde trafiğe çıkmak gerekecek gibi görünüyor

Başlangıç ve bitiş noktası tam olarak neresi? Ona göre bisiklet yolu olan bir güzergah çizilip yardımcı olunabilir. Fakat her türlü ister istemez bazı yerlerde trafiğe çıkmak gerekecek gibi görünüyor
Rotamı paylaşayım hocam, işaretlediğim bölgeden korkuyorum :D
Malesef trafikten kaçış yok, mavişehir koçtaşın ordaki bisiklet yolundan sürüp bi noktadan sonra sanayi yoluna ayrılmam gerekiyor. Orda sanayiye çıkan bi rampa ve sonrasında iniş var. Hem rampada bu kondisyonsuzlukla kalmaktan hem de rampadan indikten sonra sağdan katılan araçlar yüzünden aralarında sıkışmaktan korkuyorum :D bi de bu bölgede tramvay inşaati olduğu için yollar tek şerite indirildi biraz curcuna bi bölge.
Stravada bu bölgede sürenleri görüyorum aslında, çok sorunlu bi yer değildir belki ama bi acemi için korkutucu malesef

Dosyalar

• Screen Shot 2022-07-05 at 14.21.35.png
    Screen Shot 2022-07-05 at 14.21.35.png
    521,7 KB · Okunma: 29

Bikeİzmir etkinlikleri artık eskisi gibi değil. "artık kötü, bozdular" anlamda değil tabii, etkinlik türleri değişti. Yöneticiler yarış moduna geçince performans etkinlikleri arttı, basit sürüş etkinlikleri azaldı. Şehri bisikletlilerle kırmızıya boyadıkları efsane bayram etkinlikleri de tamamen bitti.

Hocam Bike İzmir'i uzun zamandır takip ediyorum aslında, malesef turları hep üçkuyular tarafında oluyor :(
Bi de turlarının zorluk derecesini K2/K3 diye belirtiyolar ama hep beni aşacağını düşünüyordum, eğer çoluk çocuk geziyolarsa kendime bi şans vereyim dediğiniz gibi beni geride bırakmazlar herhalde teşekkürler :D

Karbip'e ve Trekking Bisiklet'e baktınız mı? Sürüşleri nispeten size yakın ve haftada bir performans sürüşleri olsa da gezi sürüşleri var.
Karbip ~ Bisikoop: (link) - (link)
Trekking Bisiklet: (link)

Tabii bu sürüşlerin trafiğe çıkma korkusuna katkısı olur mu bilmiyorum, çünkü mantığı çok farklı. Trafik korkusunu yenmek için güvenli toplu sürüşten çok denemeler yapmak ve güvenli güzergahları belirlemek faydalı olur. Dediğiniz gibi halihazırda yolları bilen ve işe gidip gelen birilerine takılmak çok faydalı olur. Ben o tarafa (Ata Sanayi) gidiyorum ama ender ve iş saatlerinde değil, karışık zamanlarda.

Malesef trafikten kaçış yok, mavişehir koçtaşın ordaki bisiklet yolundan sürüp bi noktadan sonra sanayi yoluna ayrılmam gerekiyor. Orda sanayiye çıkan bi rampa ve sonrasında iniş var. Hem rampada bu kondisyonsuzlukla kalmaktan hem de rampadan indikten sonra sağdan katılan araçlar yüzünden aralarında sıkışmaktan korkuyorum :D bi de bu bölgede tramvay inşaati olduğu için yollar tek şerite indirildi biraz curcuna bi bölge.
Stravada bu bölgede sürenleri görüyorum aslında, çok sorunlu bi yer değildir belki ama bi acemi için korkutucu malesef

Yapımı tamamlanan yeni köprü kullanıma açılınca bu güzergah ya da ara yollar daha rahat olabilir:
unknown.png

@Spartiat Merhaba hocam, Karbip'i de bi süredir takip ediyorum uygun turları takip etmeye çalışıcam teşekkür ederim.
O tarafa işe gidip gelen birilerini umarım bulurum güzergahta trafikte nasıl davranmam gerektiğini en iyi böyle öğrenebilicem.

Yeni köprüdeki bisiklet yolunu gördüm bence de çok kullanışlı olacak ama açılışına daha zaman var malesef, o zamana kadar umarım trafikte hayatta kalmayı öğrenirim :D

Son düzenleme:

Geçtiğimiz haftalarda Sasalı'dan dönerken bir yere yeni bisiklet yolu yapıldığını gördüm. Yeri de tam Mavişehir tarafına giden üst geçidin oradaydı. Bu konum işini görüyorsa yakın zamanda trafikten ayrı bir üst geçit yaparak bisikletlere ayıracaklar

Geçtiğimiz haftalarda Sasalı'dan dönerken bir yere yeni bisiklet yolu yapıldığını gördüm. Yeri de tam Mavişehir tarafına giden üst geçidin oradaydı. Bu konum işini görüyorsa yakın zamanda trafikten ayrı bir üst geçit yaparak bisikletlere ayıracaklar
Evet bahsettiğiniz yeri gördüm oranın açılması baya işimi kolaylaştıracak ama açılması sene sonunu bulacak sanırım, o zamana kadar sağ salim gidip gelmeye çalışıcam :D

Evet bahsettiğiniz yeri gördüm oranın açılması baya işimi kolaylaştıracak ama açılması sene sonunu bulacak sanırım, o zamana kadar sağ salim gidip gelmeye çalışıcam :D

O kadar süreceğini sanmıyorum. Boyaları vs bitmiş görünüyordu

O kadar süreceğini sanmıyorum. Boyaları vs bitmiş görünüyordu
Valla hocam eğer aynı yerden bahsediyorsak o köprü tramvay için yapıldı ray yanına da bisiklet yolu yapmışlar, tramvay 2022 sonu açılacakmış o yüzden bisiklet yolu da o zaman aktif olur diye düşündüm, umarım daha erken kullanıma açarlar

İstanbul'da yaşıyorum.
An itibariyle İzmir'deyim.
Bu tarz etkinliklere telefon ile arayarak konuşarak katılmak istedim.
Bir arkadaşım vasıtasıyla bisikletcilerin kahvaltı yaptığı Güzelbahçe civarı bir mekanda toplandıklarını duydum.
Bir kez daha yabancılar ile sosyal olmak adı altında yapılan toplantıların spor amaçlı değilde, çıkar amaçlı olduğunu yine fark ettim.
Zaten kadın erkek yaşlı genç performansları pedallarken biribirine kesinlikle uyumlu olamıyor,
En son, o sabah 20 Hız Titreşimli İçten Yanmalı Seleyi fark edince ilk sapaktan ayrıldım.
Bu güzel İzmir'imize denk gelmiştir. İstanbul'da dünyada farklı örnekleri çoğalmaya devam edecektir.
Sepetteki çürükleri erken fark edebilmek önemli.

Kişisel tercihtir., tek başıma pedallamak, istediğim yerde mola vermek gibisi yok .

Arada az kişi olsun, bisiklet sevdalısı olsun. bizden olsun.

• Beğen
Tepkiler: EnginK.
Estağfurullah

Forum kurallarınada toplum kurallarınada uymayan farklı eğilimde et mi balık mı belli olmayan hasta biriydi diyebileceğim...

O köprüye ben de iş çıkış saati denk geldim geçen akşam açıkçası 2 kere döndüm sonra devam ettim. Servisler işi bozuyor. Bisiklet yolundan çıkmadan sasalı yoluna çıkana kadar devam edip oradan sanayiye dönebilirsiniz. Trafik daha rahattır. Otoban bağlantısı daha hafif oraya göre.

Bayram sonrası gurup sürüşlere katılmalı izmirde artık. Hep tek hep yek nereye kadar 😀

Geri