Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İzmir'in bisiklet yolları, projeleri, izban, metro ve zorlu tırmanışları

Tam burda çukura girdim bu belediyenin bisikletiyle ve jant kapağının 2 tane vidası kayboldu ve kendi bisikletim olmamasına rağmen onu öyle bırakanı acaip şekilde sövdüm ki allahtan düşmedim ve arkadaşlarımızın dediği gibi bisiklet yolundan çok yürüyüş yeri olmuş orası bilmeyenler için güzel bi uyarı olur burda ki resim umarım

Scudo
insanımız zarar vermeye programlanmış malesef hiçbirşey düzgün olmamalı onlara göre yoksa zarar verme güdüleri devreye giriyor şu şehirde topu topu kaç adet bisiklet yoluna sahibiz ?
sözde bisiklet yolu olarak görünen alanlarda bile söz sahibi değiliz malesef biz ki insanlara saygı duyuyoruz yürüsünler , gezsinler , koşsunlar eyvallah ama bizlere de biraz saygı göstersinler resimde yerinden sökülen bir beton direk görünüyor bu oraya araçların girmemesi için yapılmış ancak kusuruma bakmayın hayvanın biri o direği yıkarak içeri girmiş denk getirsen iyice bir dövsen haksız duruma düşersin dilekçe yazar şikayet edersin hiçbirşey değişmez kısacası bu işler için vicdan ve beyin olacak insanda o da ne yazık ki pek az insanda kaldı civar bölgeye yakın kim varsa bostanlı belediyesine bir zahmet durumu bildirsin ya da karşısına çıkan ilk trafik ekibine hangisi uygun olursa artık
en azından durumdan haberdar olmalarını sağlamış oluruz bilgilendirme için teşekkürler

@ReşitÇağırgan

Cok guzel yazmissiniz Resit Bey. Hersey degisiyor tum dunya teknoloji aklimiza gelebilecek hersey. Fakat bizim toplumumuz birakin degismeyi daha da yozlasiyor daha da geriye gidiyor.. Cunku sistem de bunu gerektiriyor. Artik bilincli egitimli toplumdan ziyade at gozluguyle gezen bir toplum isteniyor.. Bunu isteyenleri de bu sistemi de biliyoruz zaten :) neyse politika yapmayayim :)

Konuyu karsiyaka belediyesine tasidim fakat onlarin degil buyuksehir belediyesinin kontrolundeki bir yolmus bu. O nedenle buyuksehir belediyesine de yazdim. Bakalim gelen cevabi da paylasacagim. Ben de pek birsey beklemiyorum ama maksat yazmis olalim. İcimizde kalmasin :)

• Beğen
Tepkiler: gok ve tt2000
ben de geçen haftaiçi akşam saatlerinde geçtim ordan. ışıklandırmam sayesinde ucuz atlattım. çevremdeki herkesi uyarıyorum...

konuyu açıp, fotoğraf ekleyip herkesi uyardığınız için teşekkürler.

umarım yakın zamanda düzeltilir.

• Beğen
Tepkiler: gok ve Yigit Kurt
bisiklet ve bisklet yolu kültürü olmayan ülkemizde,bisiklet yolu ancak böyle olur,hiç şaşırmadım.
bisiklet ve bisiklet yolu kültürü olan ülkeler,insanını eğitmiş.
İzmir de bisiklete binmeyen insanlara,bir avuç bisiklete binen insanın bisikleti çok afedersiniz batıyor.bizden rahatsız oluyorlar.
çünkü: onlara göre
bizler,koca adam olduk çocuk gibi bisiklete biniyoruz,
erkekliğimiz şüpheli tayt giyiyoruz,
bu dünyadan değiliz, marslıyız,uzaylıyız,
araç sürücüleri ile aynı yolu kullandığımız için,200-250 km/s yapan araçların rakibiyiz,
...
...
...

buyrun bu da dün akşam gezerken çektiğim foto.. inanılır gibi değil Büyükşehir belediyesine de yazdım kimsenin umurunda değil.. ve karanlık bir bölge makinenin, bisikletin farının verdiği ışık var.. yani etraf ışıklandırmalı sanılmasın
https://www.bisikletforum.com/a/img835/5748/fotograf3.jpg

bunun dışında mavişehir bölgesinde sahilde kent restaurantın önündeki şu görüntüye bir bakın.. asfalt bölüm bisiklet yolu arkadaşlar.. sağ tarafa park yapabilirlerdi çünkü bu yola taşıt giremiyor.. gerçekten böyle bir saygısızlık olur mu? hem de ikiteker.. lafa geldi mi motorcular da arabalardan saygı beklerler trafikte.. e sen ne yapıyorsun şu anda?
https://www.bisikletforum.com/a/img822/48/fotograf1e.jpg

@Yigit Kurt

Direk bir polis çağırıp ceza kestirseydiniz. Tabi yönetmeliği ve kuralları o kadar bilmiyorum ama bisiklet yoluna park yasaktır diye düşünüyorum. Yani kaldırıma bırakana kesiyorlarsa aynı mantık.

• Beğen
Tepkiler: guneykaragoz
Bu gibi görüntüler pek hoş değil.İstanbul Rumelifeneri yolunda gezinirken üçüncü köprü için yapılan çalışmaları gördüm.Görmez olaydım güzelim ağaçlar tomruklar halinde sıralanmış:( İnsanın içi cızz ediyor.Ağaç yetiştirdiğim için ne kadar zahmetle yetiştiklerini biliyorum.Ormanın oluşması için insan ömrü kafi gelmez.Yok etmek,yıkmak o kadar kolay ki.Umarım gördüklerim rüya kabusudur.

• Beğen
usta bunu yapan adamlar oraya ot toplamaya gelen adamlardır büyük ihtimal. Kamyonetle içeri girip geçerken çarpmış olabilirler. Geçen geldiğimde onu öylece içine koymuştu biri ama bugün gene aynı. Ben artık orada çukur olduğunu bildiğim için sorun yok. Ama o yolda bunun haricinde sinir olduğum iki şey var
1-bisiklet yolunda yürüyenler ("pardon" deyince "bisiklet sürecek başka bir yer bulamadın mı? diyen birine de denk geldim o yolda" )
2-yolda 3lü grup yan yana sürerken bütün yolu işgal edince ve grubun en solundaki karşıdan gelirken, en sağa kaçmama rağmen üstüme üstüme sürmesi

ama ne diyeyim arabasız trafiksiz ve uzun asfalt bir yol ayarlamış belediye. Allah işlerini güçlerini rast getirsin. Bunu bulamayanlar da var...

• Beğen
@alipulhan
Her yazdığınıza katılıyorum fakat toplumumuzun insan olabilme zamanını 50 yıl olarak görmüyorum. Lakin eğitimi küçük yaşlarda para odaklı değil, ilk önce çevreye doğaya canlılara insanlara odaklı olması gerektiğini düşünüyorum ve bunun bizim gibi toprakları çok değerli olan ülkelerinde başarmasının söz konusu olmadığını düşünüyorum...

@Yigit Kurt

Valla ben arabalar kadar motorlulardan daha çok çekiyorum trafikte, kendilerini birşey sanıyorlar.araçların aralarından geçmeler sağdan araç sollamalar, kaldırımda gitmeler, trafikte hem yayaları hem bisikletlileri hemde arabaları en çok motorlular tehlikeye atıyor. Yeri geliyor arabada kullanıyorum, seyir halinde giderken zart diye aracın sağından geçiyorlar,dikizden bakmasam altıma girecek neredeyse. yok bide kaza olsa hemen size çamur atıcaklar vay efendim motorlulara saygı göstermiyonuzda şöylede böylede. Ne ışık biliyorlar ne kaldırım ne yaya yolu ne bisiklet yolu. Araçlar kırmızı ışıkta falan durduklarında ben karşıdan karşıya geçerken arabaların arasından hop diye motorlunun biri çıkıveriyor. Yaya yoluna bisiklet yoluna kaldırıma hertürlü yere rastgele motor park ediyorlar. Sorsan yok efendim arabalar saygı göstermiyor derler ama kendilerinin dünyadan haberleri yok.

Yoldaki bu haftasonunun olayıda kano yarışı için mavişehir'deki yolun kapatılmış olması. Baya belediye tarafından falan.. Etraf cam kırıkları poşetler çeşitli pisliklerle dolu. Ne biçim milletiz biz.

Bisiklet yoluna park eden motosikletlere gerçekten sinir oldum.Yıllardır motor kullanıyorum, motosiklet forumlarını da takip ederim; çok küçük bir azınlık dışında gerçekten de çoğunluğu serseridir.İşin içinden gelen birisi olarak söylüyorum.Yukarıda arkadaşın dediği gibi trafikte yemedikleri halt kalmaz, ondan sonra motosiklete saygı yok diye vızıl vızıl öterler.

Bu fotoğrafta mesela güya bilinçli tipler bunlar.Motorları geri geri park edip kaldırıma yaslamışlar.Kitaba göre motosiklet böyle park edilir.Ama belli ki aralarından birisi de çıkıp "yahu arkadaşlar burası bisiklet yolu, yanlış yere park ediyoruz!" dememiş.Türk işi kurallara uymak da bu kadar işte.

Bu ülke Kültüründe kurallara uymak, başka insanların haklarına saygı göstermek diye bir şey yok.Hep bana, hep bana. Tabi bu kültür aileden alınıyor bunu da unutmamak lazım.

Aslında olay çok basit.İnsan yaptığı her hareket için "acaba ben böyle yaparsam birisini rahatsız eder miyim?" diye düşünecek.

Ama şimdiki yaşamda bunun tam tersi nasihat ediliyor.

"Aman be boşver salla gitsin"
"Sen üzüleceğine başkaları üzülsün"
"Kurallar çiğnenmek içindir ha ha ha"

Tanıdık geliyor mu bu laflar? Hah işte tanıdık geliyorsa neden hayatımız bok gibi oldu onu da daha iyi anlayabiliriz.

• Beğen
Tepkiler: yaşar çevik
Yaklaşık 2 hafta aradan sonra tekrar Karşıyaka iskeleden Mavişehire doğru yol aldım.Ve bütün bisiklet yolundaki çukurları asfalt ile kapatmışlar.Fakat balıkçıların kırdığı direk yerine konmuştu ancak sabitlenmemişti.Ama çukur kapalıydı...

ne hımbıl bir millet olmuşuz herşeyi belediyeden bekliyoruz.10-15 kişi çukuru gördüğünü yazmış. belediyeye o kadar mesaj yazmaya uğraşacağınıza birer avuç toprak koysaydınız o çukur kapanırdı.

@niyazi akarken
Niyazi bey,yollardaki çukurlar toprakla kumla dolacak türde değildi.Belediye bütün bisiklet yolundaki çukurları asfaltla kapatmış üst mesajımda yazdığım gibi.

Ancak ilk mesajdaki fotoğraftaki direklerin sökülme nedeni,yol üstünde balıkçı tekneleri var.Balıkçılar balıktan döndükten sonra kamyonetle oraya gidiyor.O yüzden o demiri söküyolar ancak tekrar geri koymuyolar.Çarşamba günü gittiğimde direk yerine konmuştu.Kumla toprakla dolacak bi çukur değil emin olun.

• Beğen
Tepkiler: Çağlayan
Karşıyaka belediyesi Karşıyaka iskelesi ile Bostanlı iskelesi arasındaki bisiklet yoluna ne zaman tabela dikecek, ne zaman yer işaretlerini çizecek, ne zaman yola sabitlenmiş çöp kovalarını kaldıracak, merakla bekliyorum.

Bu arada Mavişehir'den sonra deniz kenarında karanlık alandan geçen ve Cahar Dudayev bulvarına çıkan kısımda durumlar nasıl?Orada geçen yıl vukuatlar oluyordu, motorlu serseriler bisikletlilere saldırıyordu, bu sene halen aynı mı?

Bugün bazı insan görünümlü hayvanların bisiklet yolunda bira şişeleri kırdığını son anda gördüm.Ve kötü son kaçınılmaz oldu.Arka iç lastiğim patladı.Ve tam tamına 6 km yol yürüdüm.Niye kırarsınız abe hayvanlar camı?Hadi illa kırcaksınız niye yolda?

Arkadaşlar daha kontrol etmedim fakat 7 Mayıs tarihinde İzmir Büyükşehir Belediyesi, Hemşehri İletişim Merkezine yazdığım bu şikayet ile ilgili geri dönüş yapıldı ve aşağıdaki şekilde bilgi geldi. Daha kontrol etme şansım olmadı fakat gören arkadaşlar varsa bilgi verebilirler.

Cevap : Sayın Yiğit KURT; İletiniz ile ilgili olarak; İzmir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Bakım Onarım ve Alt Yapı Şube Müdürlüğü Şantiye Şefliği 'nden alınan yanıt:" Sökülen bariyer eski yerine monte edildi.Gereği yapıldı. "şeklindedir. Bilgilerinize saygılarımızla sunar, iyi günler dileriz.

Geri