Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İzmir'in bisiklet yolları, projeleri, izban, metro ve zorlu tırmanışları

arkadaşlar altınyoldan giderken sağda bir kaldırım var ama çokta geniş değil 3 metre ya var ya yok ama şu tehlikesi var tam ortada dikilmiş direkler ve arada oluşan çukurlar ama altınyoldan karşıyakaya gelirken ki tarafta tam anlamıyla kaldırım yok çalışmalar sürüyor ..

Scudo
Hocam sakın Diyarbakırdan İzmir'e gelme gibi bir hata yapmayın.D.bakır'ın kıymetini bilin.Her iki şehirde yaşamış biri olarak söylüyorum.

• Beğen
Tepkiler: murat özkan
hayırlı ve uğurlu olsun emekliliğiniz. Tavsiyem önce biraz bisiklet seçimi konusunu okuyup fikir edinmenizdir. Bacak boyunuza,kullanma amacınıza, bütçenize göre bir bisiklet belirleyin. Sonra o dükkanlardan yardım alın derim ben. Keyifli sürüşler dilerim. Kask ve eldiven almayı ihmal etmek yok ama:D

• Beğen
@murat özkan

İzmirde ben de yeniyim farkımız ben emekliliği beklemedim:).Hoşgeldiniz.....
Bisiklet alma konusunda aceleci davranmamanızı öneririm.Bunun gibi forumlardan netür bisikletin size uygun olduğuna kara verdikten sonra satınalma yoluna giderseniz daha doğru olur.

• Beğen
Emekli olup,taşındıysanız...İzmir'e hoşgeldiniz kardeşim...Ben de 4 yıl kadar önce emekli olup,İzmir'e yerleştim(çocukluğum Manisa ve İzmir'de geçmişti)...Bu yıl da bisiklete tekrar başladım...Bisikletimi(toplama Kron) tanımadığım bir abimizden(sahibinden.com'dan) 2. el olarak aldım...Çok dürüst ve titiz bir insan çıktı karşıma....Ve ben bisikletimden çok memnunum(hem çok bakımlı,hem de bütçeme çok uygundu)...Tabii ki 2. el şans işi..Ancak forumda çok temiz bisiklet satan arkadaşlar var...Ayrıca siz,4 tane bisiklet birden almayı düşünüyorsunuz....O nedenle,"yukarıda isimleri bahsedilen bisiklet satıcılarına tek,tek uğrayıp ondan sonra kararınızı verin"derim...Selamlar...

• Beğen
emekliliğiniz hayırlı olsun şehir seçiminiz harika izm
ir egenin incisi ve çok güzel bir şehir bisiklet form aile sine hoş geldiniz.selamlar

• Beğen
Selamlar Murat Bey,

Izmir'imize hos geldiniz. Muhakkak ki ulkemizin her yerinin ayri guzellikleri vardir ama Izmir bu konuda bira daha ayricalikli gibi. Son yillarda bisiklet kullaniminda da inanilmaz bir istek ve katilim gozlemlemekteyim bu son derece sevindirici bir sey.
Oncelikle nasil bir bisiklet kullanicisi oldugunuza karar verin ve ona gore bisiklet seciminizi yapin. O kadar degisik alternatifler varki .. Karsiyaka 'da Seda Bisiklet ve Bostanli'da Sundu Bisiklet , Alsancak'ta Ata Bisiklet, Mustafa Kemal Bulvarinda Gaint bisiklet, Doruk Bisiklet ( Seda Bisiklet ortagi) Narlidere 'de Motis Bisiklet . Degisik markalar, istenirse toplama bisikletler veya
markali bisikletlerde rahat edebileceginiz degisiklikler yapabilirsiniz.
Izmir Bisiklet Dernegi sitesine girip geziler ve etkinlikler hakkinda bilgi alabilirsiniz.Persembe gecesi yapilan rutin bisiklet turlarina katilabilisiniz.Goztepe iskelede saat 20:00 de .Insallah en iyi bisikleti secip ailece aramiza katilirsiniz.

• Beğen
Altınyoldan geçişi benimde tecrübe etme şansım oldu.
Yağmurlar başlamadan önce işe karşıyaka yönünden altınyoldan geçerek gittim, yolu değilde yeni kaldırımı kullanayı tercih ettim, gayet kullanılabilir ve yeterli genişlikte, sadece bayraklıya dönüşten önceki demiryolu köprü üstü biraz dar ve aydınlatma direkleri dalgınlık anında bir anda kendinizi yolda bulmanıza sebep olabilir.
Ben geçişimi sabah erken saatte ve trafiğin yoğun olduğu zaman yaptım, trafiğin yoğunluğundan ve özellikle otobüs ve kamyonların egzozundan dolayı doğru düzgün nefes almakta zorlandım, sabah sporu mu yaptım, sabah zehirlenmesi mi yaşadım belli değildi...

• Beğen
Tepkiler: N.Erdem TUGRAHAN
Arkadaşlar merhaba,
Ne güzel resimler koymuş bazı üye arkadaşlarımız. Bende Kanada'da yaşadım uzun bir süre, dolayısıyla o fotoğraflardaki taşıtlara ve uygulamalara yabancı değilim.

Kuzey Amerika'da olduğu gibi Avrupa'da da, toplu taşımada bir yolcunun her türlü ihtiyacına uygun koşullar ve kurallar mevcut. Engelli bir yolcu, veya hayvanı olan, motoru, bisikleti, valizi vs. olan bir yolcu rahatlıkla yolculuk edebilmekte.

Bizde de bisiklet taşınmasına izin vereceklerdir diye tahmin ediyorum, AB'ye üyelik bu konuda olumlu olur diye düşünüyorum. Malum hemen her alanda değişiklik yapıyoruz onların istekleri yönünde. Kimi zaman bundan şikayetçi olsakta görüyoruzki değişiklikler bizede olumlu yansıyor. Örneğin bisiklet ve motorlarda kask takma zorunluluğu tamamıyle AB ye uyum çerçevesinde yapılan değişikliklerden biri. Toplu taşımada bir kimsenin bisikletini taşıması da zor, abartı veya lüks olarak görülmemeli.

Bu konuların şekli şemali çoktan belirlenmiş, tıkır tıkır işliyor Avrupa ve Amerika'da. Şehirler arası yolculukta, şehir içi yolculukta, belli bir tarifesi var, her taşıtın özel bir bölmesi var falan filan. Bunlar sadece kural çıkarmakla olmuyor. Bunlara göre taşıt yapman gerekiyor, ona göre okullarda eğitim sağlaman gerekiyor. Kısacası göründüğünden daha geniş kapsamlı birşey. Mesela başka bir başlık altında bisiklet yoluna çıkan yayalardan bahsedilmiş. Tabi yaya dikkat etmemiş, ama bir levha koyarakda bilinçli vatandaş yaratılamıyor. Bir ders kitabında gördükmü bisiklet yolunun var olduğunu, bisikletli dışında girilmemesi gerektiğini. Yayadan dikkat etmesini bekliyoruz, ama daha devletin dahi gereken duyarlılığı ve bilgisi yok. Mesela bisiklet için yol yapılıyor, sonra görüyoruzki her türlü bisiklete uygun bile değil o yol. Yollara döşenen ızgaralar her tür lastiğe göre değil, kaza yapıyordum kaç kez. Sonra trafik kuralları da baya bir revizyondan geçmeli. Konuyu dağıtmiym. Kısacası bir deneyimsizlik var. : )

Zaman içerisinde herşeyin çok daha iyi olacağını umuyorum. İnşallah gereken değişiklikleri çok gecikmeden yaparlar, bu sayede hepimiz daha rahat ederiz.

Arkadaşlar bence yanlış yerden bakıyorsunuz.
Öncelikle itiraf etmişler böyle bir ihtiyaç düşünülmediği içinmetroya bu özellikte vagon alınmamış.Zaten ülkemiz koşullarında böyle bir vagon da alınsa vay haline...Milletimiz onun da suyunu çıkarır.Artık bisiklet tekerleği takılmış seyyar arabaları mı ya da başka neler neler gelir artık o vagona ''bunu da almak zorundasınız'' diye...

Hadi böyle bir imkan oldu diyelim.Ondan çok öncesi yapılması gereken şeyler var.Bisiklet yolları, bisiklet parkları, spor alanları, gezinti parkurları gibi...

Belediyeye ciddi olarak bisikletin ulaşımda kullanılması halinde hangi kazanımların olacağı açıklanıp ikna edilse, iklimi bu kadar müsait bir kentin böyle bir ulaşım aracını kullanmamasının medeniyetsizlik olduğu medyada yer alsa, ulaşımını bisikletle gerçekleştirenlere bazı konularda özendirici sübvansiyonlar sağlansa (mesela yılda 1 çift lastik , bedava bisiklet kıyafeti ya da bisklet mağazasından alışveriş çeki gibi) belki önümüzdeki yıllarda sayımız artar.

Allahaşkına fastfood servisleri dışında kaç tane bisiklet görüyorsunuz giderken?

Burada konuşmak bir şeyi çözmüyor.Bunları, bu konuda kurulmuş dernek ve federasyonların devlet ve yerel yönetimler karşısında gündeme getirmesi lazım.

Eurosportun canlı olarak yayınladığı sporlardan biri de bisiklet sporu...Ya bizim basında ne kadar yeri var?Yani belki o çok izlenen bazı dizilerde kahramanların bazıları bisiklete binse olmaz mı?(Tabii Memati binmesin aman:D )

Önce bizler üstümüze düşeni yapalım sonra karşılığını bulamazsak isteyelim ve alalım.

Herkese temiz havada pedallamalar.Ben öyle yapıyorum...

benim gördüğüm kadarıyla zaten bisikleti bir ulaşım aracı olarak görüp kabullenen ve kullanan kişi sayısıs da oldukça düşük.Günde 5 tane bisikletli gelecek diye böyle bir vagon satın almazlar.
Ama 100.000 sayfalık AB kriterlerinde bisiklet yolları, yaya kaldırım genişlikleri v.b şeyler için bir sürü uyulması gereken standart var.Bunlara ne zaman sıra gelir bilmem.Gerçi yanılmıyorsam şu anda ''çevre'' faslı açıldı ve bunlarla ilgili kanunları 3 yıl içinde falan çıkarıp bir 10 yıl içinde uygulamaya sokarlar.Çünkü açılan fasıllarda işlerin tamamlanması için bayağı uzun bir süre zaman tanınıyor.Umarım çevre ile ilgili fasılda bisikletle ilgili konular da yer alıyordur.

• Beğen
Tepkiler: seçkin erden
@Tanju Zafer

merhaba,

bence, canları pahasına trafiğe çıkan insan sayısı, türkiye gibi az gelişmiş bir ülke için fazla bile !!!

etkisiz ve vizyonsuz yetkililere yeter ki iş çıkmasın; olay bundan ibaret !!!

bol bisikletli günler,

seçkin

Geri