Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Jant hakkında sorular, cevaplar ve öneriler

Arkadaşlar sabah tekerleği söktüm götürdüm yaptı ama atlama oluyor buna yapabileceğim birşey yok dedi mecburen fazla çektirdim telleri dedi bu şekilde binmeye devam edeyim mi yoksa başka birşey yapılabilir mi janta cevabınız için şimdiden teşekkür ederim
Eve geldim taktım tekerleği tüm ayarları kaymış vites fren onları toparlamaya çalışıyorum videoda dikey bozulma belli oluyor birde siz bakıp fikir verebilir misiniz
224313 dosyayı görüntüle
224313 dosyayı görüntüle
Janttaki atlamaya bir şey yapamam diyen bisiklet tamircisinden bir cacık olmaz. Atlama alınabilir ve çok basittir. Ancak jantta darbe olmaması ya da ısıl işlem uygulanmamış olması gerekir...

Scudo
Arkadaşlar aranızda Plus RC 30 jantı kullanmış birileri var mı? Varsa da iyi-kötü yanlarını anlatabilir mi? internette hiç kullanıcı yorumu yok

• Beğen
Tepkiler: özgür duygu
Ben kullanıyorum, çok ayırt edemem diğerleriyle ama standart carraro 022 jantından sonra geçiş çok olumlu oldu Diyebilirim.

• Beğen
Tepkiler: amasseia
Ben kullanıyorum, çok ayırt edemem diğerleriyle ama standart carraro 022 jantından sonra geçiş çok olumlu oldu Diyebilirim.
Peki akord veya tel kırma sorunu yaşadınız mı?

Henüz yaşamadım 600 km civarı kullandım 98 kgyim.

arkadaşlar merhaba, bugün bisikleti sürerken pedal takılıyor gibi oldu, sonra arka vites kendi kendi atmış birkaç kez yaptı bunu sonra da videodaki gibi bir ses gelmeye başladı. biraz bekledikten sonra geçti hiçbirşey olmamış gibi epey süre gittim. problem neyde olabilir, göbekte falan sıkıntı olabilir mi?

merhaba arkadaşlar kullandığım antrenman jantı sattım ( colle rollen elite ) yerine alacağım jant ( vision trimax 35 karbon alaşım karma ) aşağıda linkte görebilirsiniz
1 soru hız olarak bana katkısı ne olur ( vision trimax 35 ) gayet iyi yorumlar okudum
2 soru fiyatı 2577 tl kargo yok fakat vergiyle bana neye mal olur

(link)

Arkadaşalar shimano rs21 ve mavic aksium arasında kaldım hangisini almalıyım kullanan varsa yorumları neler teşekkürler :)

Merhabalar arkadaşlar.
Arka tekerlekleri jant 8 çizmeye başladı.
Yakından bakınca 2 telin jantın iç tarafı patlattığını farkettim. Acaba 8 düzeltip bu jant kullanılabilir mi yoksa tehlikeli mi? Giderken çit sesleri de geliyordu. Acaba bununla mi alakalıydi? Bisiklet eski ucuz bir şey, komşudan iareten alındı. Cevaplarınız için teşekkürler.IMG_20200429_131042.jpg

iç/dış lastiği çıkartıp jantın iç profilini gösteren bir foto atarsan olup olmayacağını söylerim.

• Beğen
Tepkiler: Yaksibay
@Yaksibay ben tehlikeli olduğunu düşünüyorum. bu şekilde binmeyin.

Dosyalar

• IMG_20200521_175933.jpg
    IMG_20200521_175933.jpg
    622,7 KB · Okunma: 42
  • IMG_20200521_175915.jpg
    IMG_20200521_175915.jpg
    644,4 KB · Okunma: 41
  • IMG_20200521_175653.jpg
    IMG_20200521_175653.jpg
    688,8 KB · Okunma: 39
Bende 3 gün önce aldım aynı 2. El olarak (jant daha önce hiç kullanılmamış,bisiklet toplamak için alınmış toplama işlemi rafa kalkınca jantta boşa çıkmış) jantla 2. Sürüşüm oluyor bugün fakat hiç beklemediğim bir şey oldu arka jant inanılmaz derecede 8 çizmeye başladı hem de hiçbir çukur mazgal tümsek vs girmediğim halde değerli forum üyeleri sizce sebebi neyden kaynaklı olabilir?
Üstelik carraronun üzerinde gelen no name jantlarıda uzun süre kullanmama rağmen( 8 bin km civarı) böyle bir sorunla ilk defa karşılaşıyorum plus jantlar baş ağrıtacak gibi duruyor

@Yaksibay şekli yırtık yere yandan baktığını düşünerek çizdim. kırmızı okun gösterdiği nokta yırtılmış bölge. görseldeki yeşil çizgi gibi, jantın duvarlarına oturan bir sac parçası kestirmen gerekiyor. genişliği 10 mm olsa yeter. (sallıyorum yeşil çizgi 30 mm ise, sac 30 x 10 mm olacak). sacın ortasına da nipelin gireceği ama kafasının geçmeyeceği ebatta bir delik deldireceksin. fakat sac parçasının kenarlarının çapaklarını iyice aldır ki iç lastiği kesip patlatmasın. bu tamirli kısımdan dolayı jantın içine iç lastik takman gerekiyor, şişecek iç lastiğin yırtılmaması için.Yeni Bit Eşlem Resmi (3).jpg

• Beğen
Tepkiler: mazot ve Yaksibay
Arkadaşlar peki vision team 35 , vision team 30 ve mavic aksium elite jantlardan hangisini tercih edersiniz performans sağlamlık ve uzun ömürlülük açısından?

Zincirli Kaset Tutma Anahtarı OLMADAN ? Kaset Ruble 8 Li, 9'Lu ,10' Lu Nasıl Sökülür !
Zincirli Kaset Ruble Tutma Anahtarı olmadan ruble nasıl sökülür !
Selam İzmet Bisiklet Ailesi bildiğiniz gibi 2 çeşit bisiklet ruble modeli vardır 6-7 dişlili bildiğimiz ruble çeşitleri normal sadece ruble sökme anahtarı olsa sökme biliyoruz ,son zamanlarda ülkemizde sıkça gördüğümüz ve neredeyse her bisiklette bulunan 8 kaset ruble, Shımano Kaset Ruble,Shimano Kaset Dişli,Sunshine Kaset 9'lu Ruble (arka Dişli) , Sram Kaset Ruble 9 Vites ,10' Lu Kaset Ruble ,VS. gibi kaset ruble çeşitleri vardır bu kaset rublesini sökmemiz için 2 farklı anahtara ihtiyaç vardır ! Zincirli Kaset Ruble Tutma Anahtarı ve ruble sökme anahtarı, her kezde olmadığını varsayarak sizlere
zincir tutma anahtarı ,Ruble tutma aleti ,Kaset Ruble Tutma Anahtarı,Olmadan rubleyi çıkarma ,Kaset ruble nasıl
sökülür ? Kısa ve pratik uygulamayla göstermeye çalıştım iyi seyirler,

Gelincikler dökülmüş , erikler olgunlaşmış, leylekler gelmiş, dereler kurumuş ise yaz mevsimi gelmiş demektir...
Bu baharı doya doya yaşayanlar konu başlığında doğaya çıkan arkadaşlar oldu....
Ama büyük insanlık bundan mahrum kaldı...
Artık ev izolasyonu bir daha olmaz diye umut edip herkesin korunma ilkelerini uygulayarak, spor yapıp doğayla bütünleşmek için evin dışına çıkmasını bekliyoruz...
229153 dosyayı görüntüle
Konu sçamıyorum ama size birşey sorsbilir miyim
Jant alırken ön arka fark ediyomu

hmm jantlar hakkında öneriler... Campagnolo jant setlerini endurance tipi rahatlık odaklı ya da giriş seviyesi yol bisikletlerle kullanmayın. G3 örüm, jantı beton gibi yapıyor. Fulcrum, Mavic, Vision tercih etmek daha akıllıca.

• İnanılmaz
Tepkiler: seko35.50
@Subsonic , jantlar ön-arka bir arada set olarak satıldığı gibi tek tek,ayrı ayrı da alınabilir.
Kullandığınız kadro, kullanılacak yol, eğim, sürat, rijitlik, aerodinami,vites yapısı,fren mekanizması, amatör/hobi ya da yarış amaçlı kullanım, bütçe v.b bir çok değişkene göre bolca kombinasyon yapılabilir.
Kullandığınız bisiklet marka-modeli üzerinden seçenekleri görebilmek, kullanıcı forumdaşların yorumlarını öğrenebilmek için bisikletiniz hakkında bilgi vermeniz iyi olacaktır...

Geri