Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Jant hakkında sorular, cevaplar ve öneriler

sorun pabuçlarda zaman aşımına uğramış kovucuk özelliğini yitirmiş frene bastığında ses çıkarıyorsa %90 pabuç değişmesi gerekir..
Ustam karbon jantların V fren sistemine karşı zayıf veya tutmaması gibi bir problem oluyormu. Bu konuda birkaç kez bu tarz yorum okumuştum. Yanı illa disk fren türlerinden birşey olmalı diye birşey olmaması lazım. Size illaki denk gelmiştir.

Scudo
Ustam karbon jantların V fren sistemine karşı zayıf veya tutmaması gibi bir problem oluyormu. Bu konuda birkaç kez bu tarz yorum okumuştum. Yanı illa disk fren türlerinden birşey olmalı diye birşey olmaması lazım. Size illaki denk gelmiştir.
@necmeddin hocam açıkça söylemek gerekirse karbon jant elime bile almadım desem yeri var . pabuç olaylarından çok çektim kovucuk özelliğini yitirmiş pabuçlar bu sorunu yapıyor.

@necmeddin Günaydınlar, kusura bakılacak bir durum yok hatta dönüş için teşekkür ederim. :) Hafta içi olduğu için uzun bir sürüş ya da iniş yapamadığım için düzgün deneme şansım olmadı ama eskiye nazaran iyi oldu. Yarın akşam iş çıkışı direk yokuşa vurup inmeyi deneyeceğim o zaman anlaşılacak tam olarak.

@izmet bisiklet Şöyle tuhaf bir ses var aslında ama bu eski frenlerinde de vardı. Elektrikli bisiklet sesi gibi geliyor sanki wıssz diye yani nasıl anlatılır bilemedim. Ama öyle yüksek değil yanımdaki arkadaş duymuyor. Sıfır fren pedinde de olabilir mi ki böyle bir şey?

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
20.000km carbon jant kullandım (şuan alü yüzeylü carbon kullanıyorum) , ferenlemesi alü kadar iyi değil ama kesinlikle yeterli olduğunu söyleyebilirim. Sorunla ilgili bir görsel veya video paylaşılsa konu çok net anlaşılacaktı. Bu arada jantları yağ çözücü ile silmek doğru değil. Karbon veya alü jantlar için swissstopun jant silgisi var. (bildiğiniz silgi gibi) bunun dışında kolonyalı mendil tarzı şeyler kullananlarda var.

@srdrmrs Öğlen arasında jant yüzeyi ve fren pabuç konumlarının fotoğrafını yüklerim ama ses ile ilgili bir kayıt oluşturmam çok zor. Telefonun o sesi algılayabileceğinden de emin değilim.

Az önce çektim fotoğrafları, ön frende bir sorun olmadığı için çekmedim.
DSC_0009.JPGDSC_0010.JPGDSC_0011.JPGDSC_0001.JPGDSC_0002.JPGDSC_0003.JPGDSC_0004.JPGDSC_0005.JPGDSC_0006.JPGDSC_0007.JPGDSC_0008.JPG

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
26 inç jantım var ve 1x95 kalınlığında tekerim var. tekerimi değiştirmek istiyorum ve 26x13/8(650x35A) ebatlarında bir teker buldum fakat bisiklete olacağından pek emin değilim yardımcı olarmısınız ortalama 40 80 bütçem var eğer olmazsa.

@undefined çok tehlikeli bence çemberini değiştirmelisin
@Cemal Ç. merhaba forumda aslında uzun süredir konuları okuyorum ama kayıt olmak yeni nasib oldu bu yüzden de konu açamıyorum . Elimde novatec d42sb arka göbek var ve 27.5 jant çemberi üstüne örmek istiyorum başlangıç tarihinizi görünce deneyimlisinizdir diye düşündüm sizce ne kadar uzunlukta jant teli almalıyım. Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim saygılarımla.

D88B4253-9375-4683-93EA-543E10985DC6.jpeg
Selamlar. Bisikletimin bazı işleri için götürdüğüm bisikletci ayrıca jant çemberin veya jantın tam hatırlamıyorum çok iyi olmadığını ve basit darbelerde akor bozduğunu söyledi. Bu jant için ne söylersiniz bütçeme uygun bir şey geldiğinde değiştirmeli miyim.
Not: bisiklet daha yeni olduğu için akoru bozuk ve biraz zaman geçmesini bekliyorum. Jant hakkında iyi midir kötü müdür beni sürekli akor için uğraştırır mı merak ediyorum cevaplarsanız çok sevinirm :)

Selamlar. Bisikletimin bazı işleri için götürdüğüm bisikletci ayrıca jant çemberin veya jantın tam hatırlamıyorum çok iyi olmadığını ve basit darbelerde akor bozduğunu söyledi. Bu jant için ne söylersiniz bütçeme uygun bir şey geldiğinde değiştirmeli miyim.
Not: bisiklet daha yeni olduğu için akoru bozuk ve biraz zaman geçmesini bekliyorum. Jant hakkında iyi midir kötü müdür beni sürekli akor için uğraştırır mı merak ediyorum cevaplarsanız çok sevinirm :)
Bisiklet daha yeni madem, biraz kullanın bakın. Boşuna masraf yapmayın şimdiden. Maalesef bisikletçiler bazen sallayabiliyor. Tensiometre ile tel gerginliklerini ölçtü mü mesela? Az gerilmiş teller veya eşit gerilmemiş teller de akor ayarını bozar.

Hocam sadece bu jantın kronik böyle olduğunu söyledi bisiklet yeniymiş 2-3 hafta bin sonra yaparız akordunu filan dedi. Hiçbir ölçüm falan filan yok yani. İşte satmak için mi dedi salladı mı anlamadım tam :) yine de şahsi merak ettim nedir bu jantın kalitesi filan diye
Bisiklet daha yeni madem, biraz kullanın bakın. Boşuna masraf yapmayın şimdiden. Maalesef bisikletçiler bazen sallayabiliyor. Tensiometre ile tel gerginliklerini ölçtü mü mesela? Az gerilmiş teller veya eşit gerilmemiş teller de akor ayarını bozar.

2-3 hafta bin sonra yaparız akordunu filan dedi.

Verdiği bilgi doğru, jantın sürüşe ve sürücüye alışıp tellerinin oturması lazım. Buna jantın oturması deniyor ve bisikletçinin size söylediği gibi 2-3 hafta sürüyor. Bu süre sonunda akordu yapıyorsunuz ve bir daha kolay kolay bozulmuyor (gidip bir yere vurmadıkça ya da çukurda yamultmadıkça)

Tensiometer kullanan mahalle bisikletçisi mi varmış :snzdglsn: Ben görmedim

28-29 " disk fren için jant seti bakıyorum ama kafama göre bir şey bulamadım. 700*35 dış lastik ile kullanılacak.

Shimano mt55 alabilirim 800 TL'ye sıfır 29 " buldum ama 24 telliymiş bu setler. 100 kilo civarıyım ayrıca şehir içi olsa bile her yer çukur dolu.. Bu teller bana dayanır mı?
Önceki Salcano stok jant seti kötü olsa bile 36 telliydi ve bana 7 yıl dayanmıştı.
800 liraya kadar sıfır jant seti tavsiyeniz olur mu? Aslında eski stok jant çemberine tel örecektim deore göbek seti aldım ama göbekler 32 jant 36 delik olunca örülemeyeceğini anladım zaten acemi işi de kurtarmayacak gibi bu örme mevzusunda.

Ayrıca atıyorum 1000 TL'lik jant setleri genelde kaç TL'lik bisiklet üzerinde bulunuyor? 3000 lik olanlarda bile stok jant var ama Shimano mt55 veya rs100 setler kaç TL'lik bisikletlerde başlıyor ?

Arkadaşlar zonda disc jant kullanan var mı ? Memnun mu? 5200tl fiyatı var buna değer mi?

28 ' v fren ve araba sibop uyumlu ; 622x19c veya 622x21c ölçülerinde tercihen 32 telli jant seti önerisi olan var mı ?

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar bir sorum olacak. Ben şimdi DT Swiss Spline 32mm 28 jant seti var. Lakin hız performansından hiç memnun değilim. Rüzgar drenci ve boştayken gidişi yokuş inişi güzel ama düzde felaket derecede yavaş. Güç uyguladığımda yavaş gidiyor. Bu jantların veya buna benzer jantların açılma hızlanma süreleri veya km.si ne kadardır. Örneğin 2000 km yol yapsam jant setinde hızlanma olurmu? başka önerilerinizde olabilir.

merhaba,

janttan dosyalardaki videoda 3. saniyedeki ses geliyor ama nerden geldiğini anlayamadım sanki içinde bir vida bir o yana bir bu yana gidip geliyor.

var mıdır acaba bu ses ile daha önce karşılaşan. yardımlarınızı rica ediyorum gece gece çıldırttı ses :D

Dosyalar

• WhatsApp Video 2020-09-29 at 21.35.08.mp4
    1,7 MB
Profil kısmına sanırım toz toprak girmiş, lastiği söküp iç lastiği de çıkarıp sallayarak temizleyebilirsiniz. @adamhak

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Profil kısmına sanırım toz toprak girmiş, lastiği söküp iç lastiği de çıkarıp sallayarak temizleyebilirsiniz. @adamhak
@yavuzkosar evet dediğiniz gibi profil kısmından geliyor ses. Sallıyorum ama çıkacağını hiç sanmıyorum inatçı bir leke gibi :d çıkarma konusunda farklı bir öneriniz mevcut ise denemek isterim :)

@yavuzkosar evet dediğiniz gibi profil kısmından geliyor ses. Sallıyorum ama çıkacağını hiç sanmıyorum inatçı bir leke gibi :d çıkarma konusunda farklı bir öneriniz mevcut ise denemek isterim :)
Aklıma başka bir şey gelmiyor komple söküp içine su basmayı deneyin isterseniz ? :)

Geri