Scudo Sports

Jant teli tercihi

Tepki
2
Merhaba arkadaşlar.

Bisikletimin jant tellerini değiştirmek istiyorum. 36 telli 26'lık jant. mtb jantı yani..
jant tellerim paslandı. kötü bir görüntüsü var. paslanmaz ve sağlam jant telleri takmak istiyorum. ve sizden jant teli için önerilerinizi bekliyorum.
Cevap yazan herkese şimdiden teşekkürler...

Scudo
Bu durumda söyleyeceğimiz şey Dt Swiss champion veya comp. teller olur fakat bisikletinin modelini daha doğrusu kullandığın alanı (Downhill,XC,City) ve fiyat aralığını söylersen sonuca ulaşman daha çabuk olur.

bisikletim mtb olmasına rağman genellikle şehirde ve uzun turlarda kullanırım. fiyat aralığım ise orta hallerde bişey. ne çok ucuz olsun nede çok pahalı.

s.a. arkadaşlar ... ben de iyi bi jant teli alamak istiyorum. kullanacağım bisiklet mtb , yalnız bmxlerde kullanılan türden çok dayanıklı birşey alamak istiyorum. önerileriniz ne olur? şimdi insanın içi kıpır kıpır ediyo. bisiklet de öyle uslu uslu sürülecek bişey değil :) aşırıya kaçarsam yamulur ayarı kaçar diye korkuyorum... :)

Merhaba, 27" klasik yol bisikletim için jant teli arıyorum. Bisiklet komple krom kaplanacağı için standart teller ve paslanmaz teller mat kalacak, krom kaplı pirinç tel buldum fakat hem çok pahalı tanesi 1,2 EUR hemde pirinç yumuşak bir metal olduğundan pek kafama yatmadı.

Bu konuda tavsiye verebilecek var mı?

tellere nikelaj attırabilirsiniz.krom kaplanabilir.

veya elektroliz tarzı anodize ergal denen boyamadan yaptırabilirsiniz.

buradan poşet dolusu alabilirsin ölçülerini biliyorsan

sprey boya ilede krom kaplayabilirsin en rahat bunu bulabilirsin. kendin boyarsın

• Beğen
Tepkiler: Murat Cömez
Arkadaşlar Bende Bu Bisiklet var ; (link)

Jant Telim Kırıldı ve Jant Telinin Uzunluğunu bilmiyorum Ölçüyorum

29cm
28cm falan çıkıyor kafam karıştı bu bisikletin jant teli uzunluğu kaç mm dir lütfen yardım edin

yardım eden yok mu ?

Selamın aleyküm. Jant örümü sağlamlığı etkilermi?

Arladaşlar 295mm dt swiss champion tel lazım. Türkiyede hiçbir sitede yok. Tedarikçi bu sene getirmemiş o yüzden yokmuş. Bunu alabileceğim yurtdışı sitesi var mı ? Yada tr de bildiğiniz yer var mı ?

(link)
hocam burada var mı bi bakın.

(link)

Ucuzdan pahalıya sıralayarak link ekledim. Buradan sizin için uygun olanı seçip alın. Vegileri ve kargosu dahil, Türkiye'deki fiyatın yarısından aza geliyor.

(link)

Ucuzdan pahalıya sıralayarak link ekledim. Buradan sizin için uygun olanı seçip alın. Vegileri ve kargosu dahil, Türkiye'deki fiyatın yarısından aza geliyor.
Hocam çok sağolun 294 ve 296mm var. 295 yerine 296 alsam 0.1mm sıkıntı yaratır mı ? Bu da hesaplama sonucum

Dosyalar

• Tel Boyu Hesaplama.pdf
    942,4 KB · Okunma: 32
Hocam çok sağolun 294 ve 296mm var. 295 yerine 296 alsam 0.1mm sıkıntı yaratır mı ? Bu da hesaplama sonucum
Valla benim için fazla teknik konular. :) İyi bilen biri yanıtlasa daha doğru olur. Yanlış yönlendirmiş olmayayım.

Yazılımlar milimlerle bile olsa tel boyunda hata yapabiliyor. O sebeple bence bu kadar pahalı bir tel takımı için o riske girilmez. Tel gerekli gerginliğine ulaşmadan nipel dişli kısmın sonuna gelirse o jantı kırasınız gelir. Önce bir bisikletçiden en azından 6 tane eşit aralıklarla 3 tanesini bir tarafa, 3 tanesini öbür tarafa olacak şekilde örüp gözlemleyin, boyların durumunu. Sonra ona göre sipariş verirsiniz.

Ayrıca bu fiyatlar nedir böyle... Aynı fiyata 5 paket no-name tel alınır.

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
Yazılımlar milimlerle bile olsa tel boyunda hata yapabiliyor. O sebeple bence bu kadar pahalı bir tel takımı için o riske girilmez. Tel gerekli gerginliğine ulaşmadan nipel dişli kısmın sonuna gelirse o jantı kırasınız gelir. Önce bir bisikletçiden en azından 6 tane eşit aralıklarla 3 tanesini bir tarafa, 3 tanesini öbür tarafa olacak şekilde örüp gözlemleyin, boyların durumunu. Sonra ona göre sipariş verirsiniz.

Ayrıca bu fiyatlar nedir böyle... Aynı fiyata 5 paket no-name tel alınır.
Öyle bi imkanım malesef yok. Bisikletçide tel yok bu ebatlarda. Çok gevşek kalcak sanırım 296

@Bartu Bilgi Tel boyları 5 e bölünecek şekilde olur zaten. 285, 290, 295 şeklinde gider... Göbek kaç telli?

@Bartu Bilgi Tel boyları 5 e bölünecek şekilde olur zaten. 285, 290, 295 şeklinde gider... Göbek kaç telli?
Göbek 32 tel FH-M615 Deore çember Dt swiss 545d. Bence de dediğiniz gibi 0.1mm 1cm’nin 1/10’u çok kısa bi uzunluk bence pek bir şey fark ettirmez.

Bisikletçiden 4 tane 290, 4 tane 295 alıp kabaca örüp gözlemleyebilirsin. Göbeğine uygun düz kafalı tel yoksa başı kıvrık tel alıp penseyle düz hale getirip öyle yapabilirsin. Çünkü dt-swiss tellere büyük para vereceksin, uzun veya kısa tel seçersen çok acı olur sonra. Satmak istesen aynı paraya da satamazsın.

bisikletsepeti Serkan ile konuşsanıza.. durumu anlatın, size uygun tel alternatiflerini sayar, ihtiyaca uygun ölçüde tel keserek uç açma aleti de var onda.. ben, ihtiyacım olan ölçüyü süylüyorum, istediğim kalitede hazırlayıp veriyor..

Geri