Scudo Sports

Kadın Bisikleti İçin Tavsiyeler

Merhaba, ikinci el ilanlar kısmında hiç kadın bisikleti ilanı bulamadım. Ben de yeni bir bisiklet almayı düşünüyorum. Bir kere bir kadın olarak kadın kadrosu almam önemli mi? 24 yaşındayım boyum 1.63 kilom 56. Kadrosu tekerleği falan nasıl olmalı hiç anlamıyorum bu işten. Kadro ölçüsü, jantları falan kaç olmalı?
Dağ bisikletim var zaten o yüzden şehir bisikleti almayı düşünüyorum. İstanbul'da biraz yokuşlu olan Ataşehir taraflarında şehir içinde kullanacağım ancak hafta sonları ya da ilerleyen zamanlarda uzun yolda da kullanmak istiyorum. Fiyat olarak 2.000TL'ye kadar zorlayabilirim ama bu fiyata aldığım bisikleti iki üç yıl sonra uzun yolda sürerken değiştirmek istemiyorum. Yol bisikleti mi yoksa şehir bisikleti mi almalıyım sizce? Yoksa uygun fiyatlı bir şehir bisikleti alıp daha sonraki zamanlar da yol bisikletine geçmek mi mantıklı olur? Bana tavsiye edebileceğiniz bir bisiklet var mı?

Scudo
Sahibinden.com'da soldaki menuden spor>bisiklet kısmınına tıklayın.
açılan sayfada sol kısımda "Bisiklet" Kategorisinde Ara diye bir yer var.
oraya " bayan " yada " lady " yazarak bayan bisiklerine ulaşabilirsiniz.

tavsiyemde ; (link)

Kadın modellerinin kadro yapıları biraz daha değişik oluyor. Bana sorarsanız her türlü bisiklet bayanlar tarafından da kullanılabilir, ama sanırım biraz da işin pazarlama tarafı var (renkler, desenler, malzemeler). Bazı büyük üreticiler kadın ürün modellerinin, bayanların anatomik özelliklerine göre tasarlandığını söylüyorlar, ne kadar doğrudur bilmiyorum. (Ama mesela Specialized'ın bisiklet için bilemem ama kadın kaskları toplanmış saçın arkadan çıkabilmesine olanak sağlıyor)

Specialized'ın, Trek'in ve Giant'ın, özellikle kadınlar için ayrı ürün gamları mevcut:

TREK:
(link)

(link)

SPECIALIZED:
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)

(link)

GIANT:

(link)

Sizin özelinizde, eğer şehir bisikleti istiyorsanız, Specialized'ın Ariel, Trek'in 7.2.WSD, Merida'nın Lady veya Giant'ın Escape W modellerine bakın derim.

Önce şehir bisikletiyle başlayıp, sonra yol bisikletine geçerseniz daha iyi olur, yol bisikletlerinde erkek kadın ayrımı nerdeyse hiç yok denecek kadar az, olanlar bütçenizi aşar. Erkek modellerde de ihtiyacınıza uygun kadro, tırmanma için uygun dişli oranı vs bulabilmek de zor olacaktır.

(link)
Tam bir bayan bisikleti renkleri beyaz üstüne yeşil renk ile detaylandırılmış. Özellikleri çok üst seviye değil fakat fazlası ile bir bayanı tatmin eder. Boyunuz biraz kısa kadro boyu biraz sorun olabilir. Fiyatı da 2000 TL. Ömür boyu kullanılır.

Cevaplarınız için teşekkürler sonunda şu ikisi arasında kaldım. Specailized Ariel ve Trek Neko. Özellikleri çok benziyor. Siz hangisini önerirsiniz?

(link)

(link)

(link)
Yukarıda yazdığınız ürünlerin bu bisikletle farkı yok. Birde bunu düşünün.

Ayrıca ileride alacağınız uzun yol bisikleti içinde paranız kalmış olur.

Ayrıca etek giymeyecekseniz erkek modelleri olarak görünenlerden seçebilirsiniz. 2000 tl ye Mosso da deore setli hidrolik frenli bisikletiniz olur.
Örneği aşağıdadır.
(link)

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
merhaba... iki konuda kişisel fikrimi söyleme ihtiyacı duydum.

1. si yol bisikleti ve şehir bisikleti birbirinin muadilleri diiller. bu tamamen biniş amacınız ve keyfinizle ilgili... mesela ben hiç yolcu bi insan diilim. yol mu şehir mi deseler, şehir bisikleti derim... ama yengem hiç dağ bisikleti veya şehir bisikleti düşünmedi mesela, en başından beri yolu sevdi, hatta ilk yol bisikleti benim bisikletimdi :). gibi. yani birini alıp sonra diğerine geçmek gibi bi mantık yok. şu an hangisini istiyorsanız, hangisini keninize daha yakın hissediyorsanız ve tabi seviyorsanız onu seçin :) -- ben şehirde bile dağ bisikletini tercih ediyorum mesela... şu an şehir bisikleti de düşünmüyorum...

2. si kendinizi sınırlamayın. erkek bisikletlerine de gayet rahat binebilirsiniz, yeterki kendinize en uygun kadro ölçülerini seçin. bununla ilgili de zaten ayrıntılı bilgi var forumda....

bi 3. geldi aklıma... aldığınız bisiklet, şöyle içinizi bi ısıtsın görünce, bi nevi bi aşk olsun aranızda ;) -- o zaman daha keyifli padallıyo insan :)

Teşekkür ederim cevaplarınız için :) Trek Neko ve Specialized Ariel arasında kaldım. Karar verip de alabilirsem gönderirim resmini :)

@candan erim

Farklı bir bisiklet markası ve modeli öneriyorum,

(link)

Kendi kullandığım bisiklet'te Scott,yukarıda vermiş olduğum linkteki bisiklet,bayan anatomisine uygun yapılmış,gidon ayarlanabilir,düz maşa,geniş sele gibi avantajları mevcut,bu bisikletten bulabilirseniz tavsiye ederim,çok rahat sürüş sağlayacağını düşünüyorum.

@candan erim

TREK DUAL SPORT modellerini öneririm. Bence süper :)

Güzelmiş gerçekten ama Türkiye'de yok sanırım distribütörü ya da ben bulamadım.

@candan erim

İstanbul'da merkezi bana da oradan geldi.trek turkey sitesinde bulabilirsiniz,fiyatları da yazıyor:in:

Daha öncede yazmıştım 2000 tl Trek marka kalitesi yüksek bisiklet alabilirsiniz.
(link)
Daha ayrıntılı bilgi isterseniz
(link)

Scott marka sub serisi veya metrix modellerine bakabilirsiniz. Scott muhteşem kadrolar yapıyor. Fiyatları da uçuk değil. Açıları çok güzel. Scott modellerine göz gezdirirseniz beni iyi anlayabilirsiniz.

önce diyanet işlerinden olur fetvası almak lazım bayanların bisiklete binip binemeyeceği konusunda. ama umrumda değil diyenler için

(link)

• Beğen
Tepkiler: Efecan UZUN
@Emre Yönlüer

Scott önerisine cevap olarak yazmıştım Türkiye'de bulamadım distribütörünü diye. Kusura bakmayın forumda yeniyim çözmeye çalışıyorum hala.

@Hasan SAYLIK

Sizce Trek Neko ile arasında çok fark var mıdır? Bunu da çok beğendim ancak aralarındaki fiyat farkı beni düşündürüyor. 2000tl'ye çıkmak istemiyorum açıkçası. Bir de görüştüğüm bisikletçiler hep ön amortisörlü olmasını tavsiye ettiler benim kullanım amacıma uygun olur diye. http://www.trekbikes.com/int/en/bikes/town/dual_sport/neko_womens/neko_sl/#

@Mehmet Levent

Sanırım görmediniz. Şehir bisikleti baktığını söylemiş hanımefendi. Yoksa bu fiyata önerilecek sürüyle mtb var...

• Beğen
Tepkiler: thomisus lx
@Halil EROĞLU

uyarınız için teşekkür ederim. evet dikkat etmemişim. bu modeli incelemiiş ve beğenmiştim.

(link)

• Beğen
Tepkiler: Halil EROĞLU
(link)
benden de bu model önerisi gelsin..uzun yıllar keyifle binersiniz

Geri