Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kadın şoförlerden bıktım artık

Scudo
Bu konu o kadar farklı düşünce ve fikre açık ki yaz yaz bitmez. Yazsam çoğu kişi anlamaz hadi oradan diyecek, buna da eminim. Neyse....

Bisikletli İNSANA ( Ne erkek, ne kadın (bayan değil) ) yapılan her türlü TERÖRE KARŞIYIM - KARŞIYIZ - KARŞI OLMALIYIZ.

5 seneden fazla süredir trafikte şehir içinde aktif olarak araba kullanıyorum , senelerdir bisiklet kullanıyorum kadınlar bu trafiğin teröristidir bunu net olarak söyleyebilirim , trafikte sol şerit kavramını anlayan nerdeyse yok , anlamsızca boş bir yolda 10 km hızla gidiyorlar, seyir halinde başka şeylerle ilgileniyorlar, takip mesafesini ihmal ediyorlar , aynalara ve direksiyona hakim değiller aralarında iyi şoför yok mu var ama 10 da 1 biz o 1 kişi için bütün trafiği riske atmamalıyız.

2.olarak dolmuşçular tam anlamıyla trafik teröristi
3.telefonla konuşanlar saatli bomba
4.yaşlı amcalar ne yapacağı belli bile değil

• Beğen
Tepkiler: Cihangir.
Selamlar, Bende başıma gelen bir olaydan bahsetmek istiyorum.

Her zamanki gibi işten eve gitmek üzere yola çıkmıştım. Trafiğin içine mümkün olduğunca girmemeye çalışıyorum. Trafiğe girdiğimde ise şeridin en sağından gitmeye özen gösteriyorum.

Maganda diye tabir edilen kişilerin kesinlikle bir cinsiyeti yok. Ancak emniyet kemeri bile takılı olmayan videodaki trafik canavarı ablamız, kask aynamdan kontrol ederek ve şeridin en sağından gitmeme rağmen şiddetli bir şekilde korna çalıp hem beni taciz ediyor hemde gereksiz yere strese sokuyor. Sonrada hiç birşey yokmuş gibi basıp gidiyor...

Benimde hatam olmuş olabilir. Ama yinede o kadar dibime yanaşarak şiddetli bir şekilde korna çalmasaydı, 1-1,5 mt uzağımdan geçip gitseydi. Bu ve bunun gibi olaylarla illaki karşılaşacağız. Bu olaydan sonra aynı yerden geçmemek için yolumu yaklaşık 400-500 metre uzatıyorum. Herkese kazasız ve belasız sürüşler dilerim.

@Hasan ÇINAR
Aşağılayın hocam. İlk defa mı şehre iniyorsun, ilk defa mı bisiklet gördün, yeni mi aldın altındakini diye bağıra bağıra sorun. Ayrıca böyle dönüş noktalarında kesinlikle geçebileceklerini düşünecekleri şekilde sağa yanaşmayın. Şeridi kontrol ederek kapatın ve doğruda diğer şeride doğru ilerleyin. Siz sağa yanaşırsanız herkes ben bunun solundan geçerim diyecektir.

• Beğen
Tepkiler: Hasan ÇINAR
Bende bir anımı paylaşayım, 2 gün önce sarıyerden sahil yoluna doğru inerken emniyet şeridine sıfır yanaşmış bir bmw yüzünden yolum tıkanmıştı. Bende sol tarafına geçip şöförü uyarmak istedin, kadın olduğunu görünce sert tepkimi geri çekip güzel bir şekilde "hanfendi sağdasınız" diye uyarıda bulundum. Karşı tarafın tepkisi "Türkiye'de trafik sağ şeritten aktamktadır" daha sonra sinirimi yine tutup "hanfendi emniyet şeridindesiniz" ve yine karşı taraftan "evet oldukça güvenli oluyor böyle, sola çok yanaşamıyorum" dedi. Ve gerçekten böyle pislik yapanlara karşı yaptığım "sağ ayna kapa kaç" taktiğini denemek istemeden gittim ama gerçekten cinsiyet ayrımına varmadan söylemem gerekirse Türkiye'de araba kullanmayı bilen yok!

• Beğen
Tepkiler: Hasan ÇINAR
Yanlış ve hatalı sürücünün bay-bayan diye sınıflandırılması yanlıştır. Her sürücü hata yapabilir. Kaza yapanlar hep bayanlar ya da hep erkeklerdir genellemesi de yanlıştır. Tecrübeli araç kullanan kişi hata yapmaz demek de yanlış. Önemli olan insan hatalarını enaza indirgeyecek eğitim ve güvenlik önlemlerinin alınmasıdır.

Geri