@bacobaba39 Aynı şekilde benim de aracına bindiğim en iyi sürücü yengemdir. Babama da çok güvenirim ama yengemden sonra gelir.
Türkiye'de kadınların çoğu 20'li yaşlardan sonra ve her fırsatta "kadınlar yapamaz" telkinlerine, trafikte tacize vs. maruz kalarak öğreniyor araç sürmeyi. Ben daha 20 yaşına kadar direksiyon başına geçmemiş yalnızca 1 tane Türkiyeli erkek tanıdım.
Ehliyetini ilk aldığında zavallı bir eşeğe çarpan, onun üstüne 10-15 yıllık deneyimle iyi şoför olan babamla 45 yaşından sonra direksiyon başına geçen ve bizim ehliyet sistemimizle ehliyet alan, doğru düzgün pratik fırsatı olmayan annemi nasıl karşılaştırabilirim?
İnsanları cinsiyetlerine göre sınıflandırdığınızda bilin ki sorun cinsiyette değil, sistemlerdedir.
@salvodaze Bu arada forumun bu kadar bilinçli insanla dolu olması beni hem mutlu etti hem de bisiklet sporunun kitlesini bir kez daha takdir etmemi sağladı.
Bir de söylemeden geçemeyeceğim ama bizimki gibi bir ülkede özellikle kadınları hedef alıp araç süremiyorlar demek çok gülünç. Ehliyetin resmen parayı ver, belgeyi al şeklinde olduğu ve özellikle son 10 yılda trafik kurallarının inanılmaz şekilde çiğnendiği bir ülkeden söz ediyoruz. Kimse ama kimse rhliyet aldıktan 10 sene sonra kuralları doğru düzgün hatırlayamıyor çünkü ara testler yok. Bu ehliyet için şarttır. Hindistan'dan hallice trafik terörü olan ülkede senede erkeklerin yaptığı on binlerce kazayı, her gün attığı makası, geçtiği kırmızıyı vs. görmezden gelmek gibi bir lüksümüz yok.
Beni bu ülkeden taşınmaya iten başlıca nedenlerden biri minibüs ve belediye otobüsü şoförlerinin dahi beni ölüme götürme riskini alarak aklını yitirmiş gibi sürmesi oldu. Dünyanın en neşeli insanı olan (herkes bunu der ama gerçekten) bir arkadaşımı trafik kazasında kaybettim. Bir kez hava alanına giderken elinde telefona bakan ağır araç şoförlerini saydım, yarıya yakını telefonuna bakıyordu. Başka nedenlerle İstanbul'dan kaçtım, taksi şoförlerinden, minibüs ve hatta metrobüs şoförlerinden de kurtulurum diye sevindim. Çok huzurlu, harika bir beldeye taşındım. Sonra geçen yaz 80'lerden kalma bir araç bizi geçer geçmez virajda uçarak kaza yaptı. 5 saniye önce geçsek bize çarpmıştı. Aynı yaz bir akşam üzeri minibüste virajlı yollarda 90'la giderken dedim yok, burada kalıp hayatımı her gün magandaların önüne koymak istemiyorum. Kesinlikle ülkemde yaşamak istememe nedenlerimden biri bu trafik terörü ve ehliyet sistemi 2-3 yılda bir torpilsiz sınava geçmedikçe asla düzelmeyecek.