Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kadın şoförlerden bıktım artık

çok güzel tam olarak neyi eleştirmemiz gerektiğini öğrenemediğimizin canlı örneği bu konu. yetersiz sürücülere ehliyet alma imkanı sunan sistemi eleştirmek yerine sürücünün cinsiyetini belirtip kadınların araba kullanmaması gerektiği sonucuna falan varıyoruz. hey gidi güzel günler. Sizleri yollarda sıkıştıranların, yanınızdan gecerken laf atanların, korkutma amacıyla dıbınıze gırıp ara gazı verenlerın hepsi kadınlardı haklısınız. yollarımız kuralları bilmeyen, insanlara saygı duymayan sürücülerden geçilmiyor. yukarıda sayılan sorunlardan hiç birinin sadece kadınların sorunu olduğunu düşünmüyorum. aynı hataları yapan erkek sürücülerde var. Bundan dolayı sistem eleştirilmeli kadınlar değil..
 
Scudo
@dnz Kısmen haklısınız..Aynı hatayı yapan erkeklerin oranı %30 ise bayanlar da %70 i buluyor.Laf atan,sıkıştıran,korkutan,onursuz,şerefsiz,haysiyetsiz,kasık mantarlarını hesaba katmıyorum.Bu oranlarım şahsiyetimi bağlar.Doğruluğu tartışılır,benim 23 yıllık gözlemlerim bu şekil de..Hatta farklı bir şey daha ekliyorum..Bay/Bayan farketmez güzel araba kullandıkları halde geri geri gidemeyen ve park yapamayan çok sayıda insan var.

Kısmen haklı olduğunuz konu ise eğitim yetersiz..Sadece trafik de değil genel de eğitim sorunumuz var.Eğitimin yanın da kabiliyet konusu da var.Ne adamlar tanıyorum.Ellerinden ne işler geliyor,fakat bırak araba kullanmayı bisiklet bile kullanamıyor.Bu kabiliyet ile alakalı.Fakat beyinli olduğu için insanların hayatını tehlikeye atmıyorlar..

Sürçü Lisan için kusura bakmayın...
 
  • Beğen
Tepkiler: Çağdaş78
Dün Ankara'da yan yoldan ana yola giren bir "bay sürücü" bisikletçiye fena çarptı. Bisikletli ölümden döndü adeta.
Yardımcı olduk hastaneye gitti bisikletçi dostumuz.
Bu mantığa göre "bay sürücü"lerin de trafikte olmaması gerekiyor.
 
Merhaba herkese.
Genel olarak baktım da yazilanlara.
Bayan/kadın sürücü bay/erkek sürücü ayrımı yapanlara sesleniyorum bu yazacaklarımda.
Oturduğunuz yerden bayan sürücü şöyle bayan sürücü böyle diyeceğine popişkonuzu kaldırıp eşinize düzgün kullanmayı öğretin madem bilmediğini düşünüyorsunuz.
Birisi demiş ki ikaz lambası olarak bayan sürücü yazısı çıksın.
Senin de anlına da cinsiyetçi şoför yazalım her kadın arkandan sövdükçe ikaz lamban yansın.
Burada,kahvede,evde,okulda,iş yerinde.... kadın sürücüler böyle şöyle demek yerine her gün 1 tane bilgi verseniz o bilmediğini düşündüğünüz kadın şoförlere; anlayışsız olduğunuz bu kadar yer yüzüne çıkmaz!!
Nba oyuncularının bir kısmı da WNba oyuncularını ezdi bir zamanlar. Basketbol erkek oyunu etekle oynanmaz diye.
Dostluk maçında teknik bilgi mi yoksa erkeklik mi kazandı rakamlar söyledi!!
 
@BerkEvren Kesinlikle mesela kendi annemin üstüne sürücü tanımam çok yüksek bir notla ehliyeti kazandı ve babamdan iyi sürüyor.
 
  • Beğen
Tepkiler: salvodaze
@bacobaba39 Aynı şekilde benim de aracına bindiğim en iyi sürücü yengemdir. Babama da çok güvenirim ama yengemden sonra gelir.

Türkiye'de kadınların çoğu 20'li yaşlardan sonra ve her fırsatta "kadınlar yapamaz" telkinlerine, trafikte tacize vs. maruz kalarak öğreniyor araç sürmeyi. Ben daha 20 yaşına kadar direksiyon başına geçmemiş yalnızca 1 tane Türkiyeli erkek tanıdım.

Ehliyetini ilk aldığında zavallı bir eşeğe çarpan, onun üstüne 10-15 yıllık deneyimle iyi şoför olan babamla 45 yaşından sonra direksiyon başına geçen ve bizim ehliyet sistemimizle ehliyet alan, doğru düzgün pratik fırsatı olmayan annemi nasıl karşılaştırabilirim?

İnsanları cinsiyetlerine göre sınıflandırdığınızda bilin ki sorun cinsiyette değil, sistemlerdedir.

@salvodaze Bu arada forumun bu kadar bilinçli insanla dolu olması beni hem mutlu etti hem de bisiklet sporunun kitlesini bir kez daha takdir etmemi sağladı.

Bir de söylemeden geçemeyeceğim ama bizimki gibi bir ülkede özellikle kadınları hedef alıp araç süremiyorlar demek çok gülünç. Ehliyetin resmen parayı ver, belgeyi al şeklinde olduğu ve özellikle son 10 yılda trafik kurallarının inanılmaz şekilde çiğnendiği bir ülkeden söz ediyoruz. Kimse ama kimse rhliyet aldıktan 10 sene sonra kuralları doğru düzgün hatırlayamıyor çünkü ara testler yok. Bu ehliyet için şarttır. Hindistan'dan hallice trafik terörü olan ülkede senede erkeklerin yaptığı on binlerce kazayı, her gün attığı makası, geçtiği kırmızıyı vs. görmezden gelmek gibi bir lüksümüz yok.
Beni bu ülkeden taşınmaya iten başlıca nedenlerden biri minibüs ve belediye otobüsü şoförlerinin dahi beni ölüme götürme riskini alarak aklını yitirmiş gibi sürmesi oldu. Dünyanın en neşeli insanı olan (herkes bunu der ama gerçekten) bir arkadaşımı trafik kazasında kaybettim. Bir kez hava alanına giderken elinde telefona bakan ağır araç şoförlerini saydım, yarıya yakını telefonuna bakıyordu. Başka nedenlerle İstanbul'dan kaçtım, taksi şoförlerinden, minibüs ve hatta metrobüs şoförlerinden de kurtulurum diye sevindim. Çok huzurlu, harika bir beldeye taşındım. Sonra geçen yaz 80'lerden kalma bir araç bizi geçer geçmez virajda uçarak kaza yaptı. 5 saniye önce geçsek bize çarpmıştı. Aynı yaz bir akşam üzeri minibüste virajlı yollarda 90'la giderken dedim yok, burada kalıp hayatımı her gün magandaların önüne koymak istemiyorum. Kesinlikle ülkemde yaşamak istememe nedenlerimden biri bu trafik terörü ve ehliyet sistemi 2-3 yılda bir torpilsiz sınava geçmedikçe asla düzelmeyecek.
 
Bir kadın bisikletli çıksa deseki trafikteki erkek sürücülerin sıkıştırmasın dan, yol vermemelerin den, yaşadığı kazalardan şikayet etse kimsenin sesi çıkmaz... Beni minibüs altına iterek ciddi bir şekilde yaralanmami sağlayacak birini şikayet ettim demediginizi birakmadiniz
 
  • Beğen
Tepkiler: bibisiklet
Makas atan, yakın takip eden, emniyet seridine giren sürücülere laf yok onlar delikanlı. Ama kadın başına yola çıkanlara zaten zor tahammül ediyoruz bir de hata yaptiklari zaman çileden çıkıyoruz. Halbuki evinde otursa, beyini beklese ne güzel olur.

Ha bir de makas atan delikanlı bayanlar var onlara da laf yok, onlar iyi araba kullanıyor...
 
Konuyu açan arkadaş sadece şikayetci olduğu konuya değinmiş bu kadar abartılacak bir durum yok. Mesela konu Bıktık Bu Minibüscülerden de olabilirdi. Şahsen kendi tecrübelerimle trafikte beni en çok tehlikeye düşüren araç tipi ve sürücüleri diye liste yapsam yukarıdan aşağı şöyle olur;
1. Minibüs/Servis Araçları
2. Audi Sürücüleri (gariptir ancak sürekli audiler tarafından ezilme tehlikesi geçiriyorum)
3. Toros tipi araçlar (genelde köy yollarında, yola atlayan araç oluyor bunlar)
4. Kadın sürücüler (tecrübeyle yazıyorum bir kaç kez bom boş yolda üzerime sürerek ve çok yakınımdan geçerek hayatımı tehlikeye atmışlardır)
5. Ticari araçlar (şirket araçları örn. Coca cola aracı)

Listeyi tamamen başımdan geçen tehlikeli yakınlaşmalar ile oluşturdum.
 
  • Beğen
Tepkiler: Ferhat Karaca
Arkadaşlar, kısaca şu yorumu yapıp kaçıyorum.

Maganda diye tabir edilen canlı çift cinsiyetlidir. Kadını erkeği olmaz.
 
Trafikte maganda olmanın kadını erkeği yoktur. Evet bu önerme doğrudur.
Fakat trafikte çoğu erkeğin yapmadığı, sırf kadınlara has hatalar var.
Dikiz aynasından sık sık rujuna, saçına, başına, kaşına bakmak gibi.
Aynaları seviyorlar maalesef .
 
@yanık_orhan çoğu kadının yapmadığı makas atma, emniyet şeridinde kullanmak, aşırı hız, yakın Takip gibi şeylerin konuşulmaması garip değil mi?
 
  • Beğen
Tepkiler: Çağdaş78
@Ozan k.
Bu hataları her iki cins de yapabilir.
Ben özelikle kadınların -hem de istisnasız her kadının- yaptığı bir hataya dikkat çekmek istedim.
Ve bu hata ölümcül sonuçlar doğrabilir.
Kadınlar aynayı sever.
İtirazı olan var mı?:)
 
  • Beğen
Tepkiler: bibisiklet
Var, ablam arqcta hayatta makyaj yapmaz ve kadın sürücülere"al işte kesin kadındır bu öndeki" diye kızar.

Ama makas, aşırı hız vs istisna hariç erkeklerin işidir.

Ön yargıları bırakın artık, ayrıştırmak, on yargıli olmak aslında olaya doğru bakmadığınizin kanıtıdır adeta.
 
@Ozan k.

Kendi içinizde çelişiyorsunuz hocam.

Durumu abartıyorsunuz konu sahibi yaşadığı olaylara sinir olmuş yazmış. Konu makas atanlar, aşırı hız falan değil. Siz de o konuda konu açın gelip onlar hakkında da yazalım kötü birşey yapıyorlar diye. Konu da kimsenin makas atanları savunduğu yok ki.
 
@Ozan k.
"Ama makas, aşırı hız vs istisna hariç erkeklerin işidir."
demekte ayrıştırmak değil midir? Bir,
İkincisi ben erkek kayırmıyorum. Trafikte magandalık yapanın, saygısızlık yapanın erkekmiş kadınmış farketmez neyini savunayım?
Kadınların bir çoğu diyeyim ozaman. Seyahat sırasın da, veya ışık da beklerken, erkelerden bi tık fazla yaptıkları hataya dikkat çekmek istedim.
Sanıyorum loop a girdik :).
 
Geri