Scudo Sports

Kadro boyama

güzel olur genç dinamik canlı heycanlı. :in:

Scudo
Güzel olur. Ne seviyede toplamayı düşünüyorsunuz acaba alt seviyeyse sr suntour xcm beyaz maşalar çok güzel uyar.

Tertemiz olmuş özalitçilerde bianchi stickerı çıkartabilirsiniz sade kalmasın. :)

donanım olarak 9 lu acera ön arka aktarıcı deore ruble zincir sram centura twist 9 lu kollar şimdilik beyaz xcm maşa var ama 1-2 haftaya beyaz epicon rl takacağım. Jant seti pek iyi değil, Salcano özel örümlerden.

Frenler shimano seri dışı hidrolik siyah bu arada.

Merakla bekliyoruz toplanmış halini ama kafama takıldı acera arka aktarıcı ve sram vites kolu demişsiniz bu parçalar uyumsuz değilmi ?

Sram x serileri 1:1 çekme oranıyla çalışır, sram centura kollar 2:1 çekme oranı ile çalışıyor. Yani shimano ile uyumlu :)

Bugün yazılar yapıştı yarın vernik atılacak.

Bugün vernik atıldı şahane oldu :)

Toplama işlemi tam olara bitmedi ama şimdilik fotolar bunlar.

• Beğen
Tepkiler: Emre G.
Elinize sağlık parçaların renk uyumu güzel olmuş. Bir kötü eleştiri ise giant yazısının fontu , daha orijinal bir şey olabilirdi sanki.

Evet olabilirdi de, işler çok yoğundu reklamcınında zeka seviyesi tx gibiydi bunu bile zor yazdırdım desem yeridir :) Seleyi değiştirmedim yol bisikletimdeki beyaz seleyi takacağım. Yakın zamanda jantlarda da bir değişim olabilir.

Bisan Zeus olarak bilinen fakat kadro olarak Mosso olan kadromu boyayarak eski bisikletimi elden geçirdim ve bazı parçaları değiştirdim. Yorum sizin. Çalışma 2 ay sürdü fazla zamanım olmadığından anca bitirebildim.
İlk önce bisikletin parçalarını sökerek zımparaya giriştim ve en zor bölüm buydu. Zımparalanan kadroya astar sprey kullanarak kurumasını bekledim. Sonra sprey boyaların renklerini belirleyerek çift renk için çalışma yaptım. Fakat kadroya vernik atmadım. Tüm bu işlemler 100 tl ye mal oldu.( zımpara,1 adet astar sprey, 1 adet gri ve 1 adet mavi boya, tiner)

Elinize sağlık. Gayet başarılı bir çalışma olmuş. Ortaya çıkan görüntüde çok hoş olmuş. Sadece ve göz okşayan bir görünüm almış. Farklı tasarımlar da yapılabilirdi. Gerçi bunun farkındasınızdır sizde. Bu tarz bir işlemin en güzel yanı da sadece size özel bir bisiklet binmek. İnsanı gerçekten mutlu eden bir duygu. Kadronun bu denli çalışmaları hakkedecek kadar güzel olduğu noktasına değinmiyorum bu arada. Kazasız belasız kullanmanız dileklerimle.

Bir kaç sticker yapıştırırsanız daha güzel olacaktır :alkis:

Elinize sağlık,başarılı.

Öncelikle çalışmanız oldukça başarılı gözüküyor. Bu işe girişmek bile bence başlı başına bir cesaret.
Renkler doygun görünüyor. Ne gibi ürünler kullandınız ve hangi markaları tercih ettiniz acaba?
Bir de boyanın bu halini koruması için ne yaptığınızı öğrenebilir miyim? Çünkü yağmur, rüzgar, toz ve pislik gibi etkenlere maruz kalacak ve temizlendiğinde tekrar eski parlak haline dönmesi ve boyasının çıkmaması için boyanın çok iyi tutunması lazım. Uygulama sonrası fırınlama veya uygulama esnasında boya içine herhangi bir katkı maddesi eklediniz mi?

Benimde eski bisikletim için böyle bir düşüncem var ama hep araştırma safhasında kaldı :) ancak bu yaz için ciddi ciddi düşünüyorum :)

Arkadaşlar ilk önce merhaba elimde cannondale m400 bisiklet var ama eski bir model olduğu için rengi mat siyah bu kadroyu nasıl ve hangi tür boyayla boyayabilirim ?(elimde kompresör var ) şimdiden teşekürler ...

Önce boya sökücü almanızı tavsiye ederim. Boya içinse internetten pek bilgi edinmesi zor, tekzen baumaxx a falan gidip kalitelilerinden almanızı önereceğim.

çok teşekür ederim volkan bey yücel bey link çok işime yaradı teşekkürler...

En güzeli boya sökücü ile söküp daha sonra su zımparası ile kalıntıları temizlemek. Tel fırça ve boyaları sökecek kalınlıktaki zımpara kadroyu mafediyor.

Arkadaşlar bisikletimi sprey boya ile boyalayacağım.
ama sizce eski boyasını kazıp mı boyalıyım yoksa kazmadan direk üstüne mi boyalıyım?

birde sprey boya yapmadan önce astar felan yapın sonra astarın üstüne sprey boya ile boyalayın diyorlar. sizce bu şekilde iyi mi ?

cewap yazarsanız sewinirim :)

Kesinlikle öncelikle eski boyayı kazıyın sonra boyayın. Astar boyanın daha iyi yapışmasını daha sağlam olmasını sağlar. Daha sonra boyayı en az 2 kat olmak üzere atın. Daha sonra da boyanın üstüne vernik atmanızı tavsiye ederim. Ayrıca imkanınız varsa sprey boyayla hiç uğraşmayın. Kadronun boyasını komple söküp bir oto boyacısına götürüp ona boyatın 40 50 tl civarına yaptırabilirsiniz tahmini. Sizin yaptığınız boyadan daha sağlam olacaktır. Maliyet olarak ta aralarında çok fark olacağını zannetmem.

Geri