Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kadro boyama

boya yapacaksan kullandığın boya çok önemli kullanacaksan koçtaşta satılan dublicalor marka boyadan al ve geç kuruyanından olsun atları için 1 gün beklemen lazım fakat orjinal bisiklet boyasına yakın dayanımda oluyor . kesinlikle akçalı alma
tırnakla kazınır yapı marketçiler falan akşalıyı önerir her yerde satılır fakat gerçekten pişman olursun. en temizi koçtaşta satılan raikon yada dublicalor geç kuruyan boyalardan al

Scudo
ARKADAŞLAR MAVİ KADROM VAR BEYAZ 'A BOYAMAK İSTİYORUM.BİR ÇOK PAYLAŞAN OLMUŞ.AMA ONLARDAN HİÇ BİRŞEY ANLAMADIM BANA SIRASIYLA AYRINTILI BİR ŞEKİLDE NE YAPMAM GEREKTİĞİ HAKKINDA BİLGİ VEREBİLİR MİSİNİZ ?.. YARDIMINIZA İHTİYACIM VAR !... ''' :rolleyes: :eek:

bunu en iyi sanayide fırın boyası yapan yerler var.ordan 50 tl yakın veya biraz geçer ordan yaptır.kendim yapcam falan diye uğraşma.sonrada reklamcıda üstüne isrtediğin markayıda yazdırısın.

Fırın boya en mantıklısı bence de estetik görünüm ve sağlamlık istiyorsan , doğru sanayiye :)

Sayın Hemşehrim,
Daha yeni İstanbul İMES sanayi sitesinde "kumlama ve elektrostatik toz boya(fırın boya) ile boyattım 10 numara oldu. Fotoğrafları yarın paşyalaşacağım. Ben böyle bir boya olur mu hiç bilmiyordum...Evladiyelik yaşım 43 sanırım beni bu boya öldürür. Saygılar.
Not: Kumalama ve boyamayı çok titiz olarak yapan sayın ustalarıma en derin saygılarımı sunuyorum. Fotoğraflardan inşallah iyi anlaşılır nasıl boya olduğu...

Bende fırın boya yaptırmak istiyorum ama idareten sprey boyayla çizikleri kapatayım istiyorum. Hangi boyayı kullanayım, tavsiye edebilecek olan var mı ?

herkese merabalar.. carraro 419 model bisikletim var kadro güzel hoşuma giden cizgilere sahip. fakat renkler öyle değil beyaz üzerine turncu siyah boyamalar ve yazılar var.. boya da pek kaliteli değil en ufak bir taş çarpmasında boya kalkıyor..zarar verenleri saymıyorum bile. . . boyamadan önce hangi renk boya veya iki renk boya mı kullanmalıyım. cevaplarınızı bekliyorum ayağınız pedala sağlam basması dileğiyle :)

• Beğen
Tepkiler: Aly
boya senin zevkine bağlı olduğu için bizim söylediklerimiz yanlış olur kendin karar ver sonra sanayide oto boya olabilir fırın boya olabilir orada tek renk yaptırır,reklamcılarda kullanılan folyolarla istediğin şekle getirirsin.Ben boyayı sprey boyayla yapmıştım kaliteli olmuyor tavsiye etmem.Kaliteli 2 kat astar ve 3 kat boya yapmama ragmen kadro bir yere sürtünce boya ciziliyor yaptığın boyaya verdiğin emeğe yazık oluyor ben renk olarak siyah ve sarı kullandım tamamen siyaha boyayıp sarı şeritlere livestrong yazıp kafama göre süsledim sonrada vernikledim görünüşü iyi oldu

• Beğen
Tepkiler: Aly
Arkadaşlar bisikleti boyamayı düşünüyorum ve boyamadan önce eski boyayı kaldırmak için zımpara kısmında önerilerinize danışmak istiyorum.
Elle zımparalamak uzun ve zahmet olacağından makina kullanmayı düşünüyorum. Elimde bir matkap var ve arkadaşımda da spiral mevcut. Bu iki ekipmana göre düşünürsek aşağıdakilerden hangisi uygun olur acaba?

Bu ürün matkap ve taşlama için uyumlu diyor. Eğer benim matkapla kullanbileceksem arkadaştan spirali almaya gerek bile kalmayabilir.
(link)
Öteki ürün yelpaze diye geçiyor. Bu zaten direk matkap için resimde de öyle diyor zaten.
(link)
Şimdi sizce hangi yolu izlemek daha akıllıcı ve uygun olur?

kardeş matkap hafif bir alet olmadığındn dengeli yapamazsın hele spiral ile hiç olmaz bende bir kadro boyayacam iki gün içerisinde aldım bir kaç tane zımpara onlarla yavaş yavaş zımparalayacam ,ama bende boya yok çizikleri zımparalayacam sende boya var ise boyacılara bir sor tiner çözüm olabilir

Kardeş boyacılarda boya sökücü diye bir malzeme var zımparaya göre çok çok daha kolay ve başarılı, ben kendim bizzat kullandım uygulaması da gayet kolay, zımpara çok zamanını alır ve istediğin sonucu alana kadar sabrın tükenebilir. Şiddetle tavsiye ederim ;)
Bu söylediğim metal kadro için geçerli karbon kadroda boya sökücünün etkisi nasıl olur bilemiyorum.

Matkap olabilir, fakat maktap kullanmak biraz incelik ister. Eliniz ne kadar böyle işlere yatkın onun için matkap konusunda bir yorum yapamayacağım. Eğer elinizin ayarı iyi ise matkap ile kısa sürede bu işi halledebilirsiniz. Matkap a uc olarakta yelpaze daha iyi olur . Zira disk te biraz fazla bastırırsanız boyayı kaldırmakla kalmaz kadroya da zarar verebilirsiniz. Boya sökücü de olabilir, ama boya sökücüyü kullanmak için boyanızın kalınlığını bilseniz iyi olur. Boya sökücülerin şiddetleri birbirinden farklı diye biliyorum. Kimisi çok etkili kimisi az, muhtemelen bulunduğunuz bölgedeki bir bisikletçi yada boya sökücü satan kişi yardımcı olabilir. Bisikletin boyasının bir kısmını zımpara ile kaldırdıktan sonra kadro ile boya sökücü alacağınız yere gidersiniz , oradaki kişiler gözüyle gördükten sonra size en uygun olan sökücüyü vereceklerdir.

Zımpara ile uğraşma , boya sökücüyü bol bol sür boya kendiliğinden dökülecektir. Boya tamamen pişip kabardığında spatula yardımıyla kabukları temizle sonra yeni boyaya hazır.

@alperen_69

Matkabın tetiği hassas. Yani istediğim hızda döndürebiliyorum böylece denge sorun olmaz. Spiral hiç olmaz demişsiniz, internette izlediğim çoğu videoda adamlar eliptik zımpara makinası kullanıyor olmadı spirale takınca aynı işi yapıyor.

@shark_musti

Zımpara çok zaman alır demişsiniz evet alır ama elle yaparsanız. O yüzden matkap ya da spiral ucu ile yapayım diyorum.

@GökhanSemiz

Gene internette izlediğim videolarda tamam boya sökücü kullanmışlar ama kullananların hepsi gene bir zımparalama işlemi yapıyor hatta bir kızmı spatula yerine yelpaze zımpara ile boyayı temizliyor kalanınıda düz zımpara ile zımparalıyor.

Boya sökücü uyguladıktan sonra yüzey biraz mat kalıyor o matlığı gidermek için zımpara yapılıyor.Zaten boya sökücüden sonra yapılan zımpara için çok güç harcamaya gerek yok üstünden birer sefer geçsen yeterli.

Ben kum püskürtme islemini tavsiye ederim, bir kum püskürtme islemi yapan yer bulun ve yaptirin. Tüm boyayi ve paslekerini temizliyor ve saf metali hic pürüzsüz ortaya cikartiyor. Sonrasinda hic bir islem yapmadan astar atarak boyaya bilirsiniz. en temiz, kolay ve hizli islem budur. (Kum püskürtme ortalama liraya yapitirila biliyor)

Iste kum püskürtme yapilmis kadrolar.

kadroyu boyamadan ziyade korbon fiberle kaplayabilirsin ben kapladım çok hoş oldu ve masrafıda az oldu bunlarda en son hali http://o1305.hizliresim.com/19/p/n9flr.jpg http://o1305.hizliresim.com/19/p/n9fm8.jpg http://p1305.hizliresim.com/19/p/n9fmt.jpg

• Beğen
Tepkiler: Murat Cömez
Merhaba bu konunun üzerinden epey vakit geçmiş yinede görenleriniz olursa benim bir sorum olacak.. 20 Jant katlanır 20 seneden fazla yaşta bisikletimin boyasını kazıdım astar atmak üzereyim.. Hangi marka sprey boya tercih etmeliyim.. Ve klasik renkler dışında değişik tonlarda boya bulunur mu ? şeker kırmızı,- kırık beyaz, gibi ...

Geri