Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kadro boyama

elektrostatik boya ikitelli sanayi sitesinde yapılıyormuş diye duydum bir iki firma aradım uğraşamayız dediler. yaptıran yada bilen varsa bir zahmet....

Scudo
Boyacı tanıdığı olan biraz zor bulursun sanırım. Eğer elindeki kadro para edecek sağlam bir kadro değilse başına iş açma. Çünkü bu işe girdiğinde abartısız bir yada birkaç günün gidecek ve sonrasında aldığın sonuç seni tatmin etmezse içine sinmeyecek pişman olacaksın. Eğer kararlıysan bir kaç boyacıya uğra fiyat al. Yapılacak işlemi iyice anlat ki aldığın fiyat doğru olsun sonradan süpriz yaşama. Misal ucuz fiyat veren olur ama adam bisiklet kadrosu diye sallamaz ve sonrasında adamla tartışabilirsin. En kötü ihtimalle alacağın fiyat 100tl veya üzeri olacaktır. Genelde boyacılar aracın tek parçasını ortalama 150-200e boyar. Ama arabanın parçaları düz olduğundan boyaması kolaydır yani işçiliği azdır. Bisiklet öyle değil. her açıdan düzgünce boyanması gerekir. Aksi taktirde boyada renk farkı olur veya akma diye tabir edilen boya yüzeyinde dalgalanmalar olur. Her durumda boyası tam çıkarılmış bir kadronun boyanma işlemi boyacıda 100tl nin üzerinde olacaktır. Ayrıca boya sökücü ve senin emeğinin de bir maliyeti var.
Anladığım kadarıyla zaten daha önce boya tecrüben yok. bu nedenle kendi yaptığın boya orjinale pek yakın olmayacak. ayrıca olsa bile elde edeceğin kadro tek renk ve sade olacak. malum bisiklet kadroları birden fazla renk olunca daha güzel olur.

Bu nedenle sana tavsiyem elindeki kadroyu kenara kaldır yada satılabilir durumdaysa sat. Yeni bir kadro al. Forumda alüminyum kadrolar temiz olanları 200-250den gidiyor. hem başın ağrımaz hem de güzel bir kadron olur. Biliyorum öğrenciyim param yok demişsin ama bazı durumlarda ucuza kaçmak çöpe para atmakla aynıdır. Kalkıştığın iş akort ayarına rulman-bilya değiştirmeye veya bisiklet parçası değiştirmeye benzemez. tekrar düşün derim.

• Beğen
Tepkiler: Doğukan Aksu
Benim bisikletimin de ön aktarıcısı hafif boyasını dökmüştü ve boyamayı istemiştim.oto boyacıları yapamayacaklarını söylemişlerdi.Bisikletlerdeki boyalar toz boya denilen cinsten boyalarmış.Elektrostatik vs kullanılarak boyanıyor diye biliyorum ve çok ince tabaka boyalar oluyorlar sanırım.

Arkadaşlar bmx'imi sağlıklı bir biçimde boyatmak istiyorum ve bunu nerde ve ne tür boyalarla yapıcagımı merak ediyorum yardım ederseniz sevinirim :D

elektrostatik boyalar fırınlara ihtiyaç duydugundan fırını bisiklet türü ufak boyamalar için açmıyorlar saniyelerde. ancak bir tanıdık varsa ve araya hatır gönül koyulursa başka tabi...

bisikletini illaki kendisi boyamak isteyen arkadaşlar için ufak bir hatırlatma yapmak istiyorum..
1-) kesinlikle kapalı bir ortamda boya yaılmalıdır ( yapışan tozlar tüm boyayı bir anda mahveder )
2-) kesinlikle filitreli bir maske kullanmadan boya yapılmamalıdır..
3-)eğer airbrush yoksa ve spray boya kullanılacaksa spray boyayı sıcak suyun içinde 5 dakika bekletin (kaynar su değil ) sonra 2-3 dakika devamlı çalkalayın.. bırakın soğumaya sonra tekrar çalkaladıktan sonra spray boyası kutusunun boyu kadar uzazaklıktan boyayın.. ne yakın ne uzak.. yakın olursa boya akar.. uzak olursa boya havada kurur ve pütür düşer..
4-) boyadan sonra mutlaka sulu zımpara yapın..
5-)boyadan sonra bisikletinizin kadoruna yada başka herhangi bir boyanan parçaya decalleri yapıştırın (isim resim yazı gibi )
6-) decallerden sonra 1 gün mutlaka bekleyin.. ve sonrasında spray vernik atabilirsiniz. burda spray vernikin atılması için aynı boya hazırlıkları yapılır ( sıcak su )
7-) vernik 2 yada 3 katda atılabilir burdaki amaç hem altta kalan decalleri korumak hemde pürüzsüz bir yüzey elde etmektir..
:cool: vernikten sonra mutlaka ince sulu zımpara yapmalısınız..
9-) son zımparadan sonra çizik giderici pasta ve cila uygulayın.. ben burada meguiar's ürünlerini kullanıyorum..

tüm bu işlemlerden sonra bisikletinizin show car kalitesinde olduğunuzu göreceksiniz.. ayna gibi pırıl pırıl bisikletlerinizin keyifli fotolarını bekliyorum..
NOT: boya konusunda takıldığınız yer olursa lütfen yazın elimden geldiğince daha da ayrıntılı yardımcı olmaya çalışırım...

sticer iyi fikir. gerisi zahmetli ve yorucu.

@adem er

evet haklısın zahmetlidir ama el emeği fazladır ve sanayideki boyacıların kartelasındaki binlerce rengi spray kutusuna dolturtarak yapılabilme şansı da var.. ve yine vernik de aynı şekilde spray kutuya bastırılabiliyor.. ama sanayideki tanıdık bir boyacıya iyi bir boya yaptırmak hem zahmetsiz ve risksiz olacaktır hemde bu işe yabancı olanlar için daha iyi olacaktır.. yinede denemek isteyen olursa herzaman yardıma hazırım...

Necati abi fiyat olarak ne kadar tuttu ? bende boyatıcam bir kaç yere sordum 120 tl den aşağı değil :(

Otomobil boyasi seklinde kompresorle boyayan arkadaslar biliyorum eskisehirde. Fiyatlarida fena degil. Boyaya gore 50-70 arasinda gidip geliyor. Ben yaptirdim memnunda kaldim. Ama mutlaka elektrostatik boya istiyorsaniz ataturk caddesinde fatih ilkogretim okulunun yaninda yalcin bisiklet var. Umit abi o tur boya yaptiriyor. Kendisi yapmiyormus disarda bir yere yaptiriyormus ama fiyatini ve kalitesini bilmiyorum.

ARKADAŞLAR ELİMDE BİANCHİ SCORPİON (DÜZ KADRO -ARKA AMOTİSÖRSÜZ) KADRO VAR.BOYAMAK İSTİYORUM.NASIL BOYAMALIYIM.NASIL BİR BOYA TERCİH ETMELİYİM.ÖZELLİKLE BUNU DAHA ÖNCE YAPMIŞ ARKADAŞ YARDIMCI OLURSA SEVİNİRİM.FİKİRLERİNİZ ÇOK ÖNEMLİ VE DE SİZCE HANGİ RENGE BOYAMALIYIM :rolleyes:

Öncelikle kadroyu tamamen temizlemelisin eski boyayı çıkartma imkanın varsa çıkart ( bunun için boya sökücüler mevcut ) ondan sonrada kaliteli bi boya almalısın sonuçta bu boya işi ayda bir olmuycak yapmışken mısmıl yap başın ağırmasın .

peki boya markası ne tercih edersiniz ? bildiğiniz yer flan var mı ?...

SPRey boya yapıcaksan henkel'in ürünlerinden başka kullanma.henkelin astarından 1 kat atsan yeter. sonrada 3 yada 4 kat boya atarsın daha sonradan da 2 kat vernik çok güzel olur. ama kompresörle boyıcam dersen iş biraz zorlaşır ama daha iyi olur.

merhabalar.
kadroyu mat siyah boyamak mümkün müdür? yani sticker dan sonraki vernik işleminde parlaklık olayını nasıl hallederiz?
bir de: şu arabalara yapilan komple sticker la renk değiştirme olayı bisiklete uygulanabilirmi?

@ramirez

merhaba,
bisikletlere mat siyah uygulamak elbetteki mümkündür.. airbrush kullanmıyorsanız ve sprayle boyayacaksanız mat siyah rengi için PRESTO marka alman spray boyayı tavsiye ederim oto sanayideki boyacılarda hazır bulabilirsiniz yalnız bu boya üzerine mat kalmasını isterseniz mat vernik atmanız gerekecektir aynı markada olmasada diğer markalardan ( tamiya gibi ) mat vernik bulabilirsiniz sticker'ı boya sonrası ve vernik öncesi uygularsanız vernik üzerinde koruyucu tabaka oluşturacağı için koruma altına almış olursunuz ;)

• Beğen
Tepkiler: ramirez
arkadaşlar kadro boyama spreyi nereden bulabilirim fiyatları nasıl ucuzmu pahalımı mavi beyaz ve siyah renk istiyorum yardım ederseniz sevinirim teşekkürler :)

spreyle kadro boyayamassın kardeşş bu konuda kimse sana yardımcı olamaz ne kadar boya atarsan at mutlaka kalkacaktır :(

Geri