bisikletini illaki kendisi boyamak isteyen arkadaşlar için ufak bir hatırlatma yapmak istiyorum..
1-) kesinlikle kapalı bir ortamda boya yaılmalıdır ( yapışan tozlar tüm boyayı bir anda mahveder )
2-) kesinlikle filitreli bir maske kullanmadan boya yapılmamalıdır..
3-)eğer airbrush yoksa ve spray boya kullanılacaksa spray boyayı sıcak suyun içinde 5 dakika bekletin (kaynar su değil ) sonra 2-3 dakika devamlı çalkalayın.. bırakın soğumaya sonra tekrar çalkaladıktan sonra spray boyası kutusunun boyu kadar uzazaklıktan boyayın.. ne yakın ne uzak.. yakın olursa boya akar.. uzak olursa boya havada kurur ve pütür düşer..
4-) boyadan sonra mutlaka sulu zımpara yapın..
5-)boyadan sonra bisikletinizin kadoruna yada başka herhangi bir boyanan parçaya decalleri yapıştırın (isim resim yazı gibi )
6-) decallerden sonra 1 gün mutlaka bekleyin.. ve sonrasında spray vernik atabilirsiniz. burda spray vernikin atılması için aynı boya hazırlıkları yapılır ( sıcak su )
7-) vernik 2 yada 3 katda atılabilir burdaki amaç hem altta kalan decalleri korumak hemde pürüzsüz bir yüzey elde etmektir..
vernikten sonra mutlaka ince sulu zımpara yapmalısınız..
9-) son zımparadan sonra çizik giderici pasta ve cila uygulayın.. ben burada meguiar's ürünlerini kullanıyorum..
tüm bu işlemlerden sonra bisikletinizin show car kalitesinde olduğunuzu göreceksiniz.. ayna gibi pırıl pırıl bisikletlerinizin keyifli fotolarını bekliyorum..
NOT: boya konusunda takıldığınız yer olursa lütfen yazın elimden geldiğince daha da ayrıntılı yardımcı olmaya çalışırım...