Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kadro boyama

Maşallah içerde davul , pedal , kadro herşey mevcut...
Güzel paylaşım için teşekkürler.

Scudo
Yunus abinin dediği gibi ortam gayet güzel :)
Bateriler bisikletler falan :)
Keşke aşama aşama resmini çekseydiniz :)
Yinede emeğiniz için sağolun bisikletinde resmini en kısa zzamanda bekliyoruz :)

• Beğen
Tepkiler: Yunus YILMAZ
Arkadaşlar ben teşekkür ederim. Bitmiş halini havaların durumuna bağlı olarak tamamlayabileceğim.

Müzik stüdyosu ve enstruman satışı yaptığım için ortalığı anca okadar toparlayabildim :)

Önemli değil abi.Tam tersine ortamdaki dağınıklık ortama renk katmış :)

Merhaba,
Mükemmel olmuş Paylaşımınız için teşekkürler.Fakat bir adım daha eksik kalmış oda cila (PASTA DEĞİL) sadece cila.
ÇBS BELCO alıyorsun (piyasadaki en ucuz cila olduğu için) boya kurumuştur taze değildir umarım bir bezle cila atıyorsun. Uygulama kutuyu iyicene çalkala beze veya üstüpüye dök.Kadronun önce bir bölümüne sür.1 - 2 dakıkada kuruduktan sonra yine başka bir temiz bez veya üstüpü ile sil.Bir kaç kere uygularsan mükemmel olur. Hatta ayda bir falan da bir kat olarak cilalarsan bisikletinin üstünde toz dahi durmaz.
Kolay gelsin.

Fırın boyası hem daha zahmetsiz ve masrafsız hemde daha kaliteli ve orijinal olur o kadar emek harcamana da gerek kalmaz :) Ama yine de bu da senin tercihin ona bir şey diyemem emek harcamışsın güzel paylaşım olmuş :)

• Beğen
Tepkiler: M.Burak KARADAĞ
@Sabri Atalay

Selam.

Dediğiniz yöntem aklıma gelmedi değil.Ancak cila atarsam bu sefer parlak kalacak değilmi? Emin de değilim. Mat tercih ettiğim için vernik vs. uygulamamıştım. Ama matlığını bozmadığı sürece koruyucu olarak her türlü ürünü kullanırım tabi. :)

Teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: Kutay Özdemir
bence çok başarılı ...... emeğinize sağlık

@Çetin Erkan

Selamlar.

Bende teşekkür ederim.

Fırın boya için endişelerim var. Yüksek ısının alüminyum kadroda ki etkileri vs. İşin masraf kısmına gelince 30-40 TL civarı bir maliyeti oldu zaten. Başka bir posttada belirtmiştim burda açıklamayı unutmuşum önemli olan en iyisini kendim yapabilmek..Bunun hazzı farklı olsa gerek.:)

• Beğen
Mat vernik olduğunu duymuştum. 2010 scott sub 20 bisikletimin üstünde boya yok. Sadece yazıları ve satıcının anlatımıyla (!) mat vernik vurulmuş. Sizin istediğiniz gibi herhangi bir parlama yok.

Biraz konu dışı olacak ama ben bu boyanan kadronun bottom bracket ölçüsünü ve tipini öğrenebilirmiyim? Fotoğraflarda son derece kalın görünüyor, göz yanılmasımı acaba aklıma takıldı sormadan edemedim:)

Tebrikler.. temiz işçilik.. Mat renk kadroya ciddi bir hava vermiş. Selülozik gerçekten daha mı sağlam bilmiyorum ama, öyle ise, selülozik mat bir vernikle bu durumu telafi edebilirsiniz gibime geliyor ama böyle de çok iyi.

Yakında ben de böyle bir işe girişmeyi planlıyorum. İtinalı bir temizlikten sonra, alüminyum malzemenin doğal rengini koruyup, kaliteli ve uygun bir vernikle kaplamayı düşünüyorum.

Merhaba Onur

Teşekkür ederim. Gelişi güzel araştırdım ahşap yüzeyler için karşıma çıkıyor. Bir ara bostancı sanayi yapmalıyım. Saolasın.

@Aytaç Biber

Aytaç bisiklet 1992-94 yılları (tam hatırlayamadım) arasında hediye olarak gelmişti. Markası Murray (USA) BB ölçüsü tam iki kırmızı ek yerlerinin arası 39cm. 39,5cm de denilebilir.

http://i1083.photobucket.com/albums/j391/amorati/Grnt000-1-1.jpg

• Beğen
@Taner Taş

Teşekkür ederim. Valla vakit yada bir an evvel olsun bitsin gibi bir derdim yok. Eğer sıkıntı yaşarsam tekrar boyayı söküp uygulamaya geçerim. Birde aklımda astarı normal boya ile atma fikri var(fırçayla).Sprey den daha kalın atacağı aşikar.Zımparası normalden daha da çok uğraştırabilir sadece. Şimdilik mat cila deneyeceğim. Sizede kolay gelsin. Umarım sizde istediğiniz sonucu elde edersiniz. :)

Merhaba Miraç. Teşekkür ederim. İşte meslek müzik olunca bu ülkede bizimkide aylak kasap hesabı.:p

Bahara da az kaldı..:)

Düzeltme: İmla

• Beğen
Son resimde boyamayı sepha üzerinde yaptığınız anlaşılıyor. Boya değmiyecek bir yerden tutturup telle asmanız daha sağlıklı ve kolay olurdu sanırım.

çok güzel olmuş, fakat siprey boya ile boyanan şase vs bunun gibi ham haldeki malzeme ,çok üzün ömürlü olmuyor(ben belki 500 kutu boya kullanmışımdır.)tabi olmasıda mümkün biz bunu nasıl başardık öncelikle ,boyançak malzemeyi ısıttık , bu biraz daha ömrü uzattı fakat en ufak çarpmada boya malzeme üstünden kalkıcaktır, siprey boya bu tarz boyama icin tamamen gereksiz masrav oldugunu anladık.
bu boyalar sellozik diye satılır fakat tamamen sellozik deyildir.
bu boyanın aynı marka astarı ve aynı marka vernigi kullanılırsa, çok daha iyi sonuc alınır,fakat yine söylüyorum boyaya verilen para ile 100 gr sellozik oto boyası dedıklerı boya alarak boyatmak cok daha mantıklı ve uzun ömürlüdür.
unutmadan pıyasada satılan vernik lerde mat yarı mat parlak olanları tam sellozik deyildir.

Merhaba Taner,

Evet o konuda haklısın. Bu şekilde hem biraz ortalığı kirlettim hemde ters düz yaparak bitme süresi normalinden uzadı. Ancak şartlar buna el verdi. Sehpa dediğin antika bir radyo bu arada:)

@djmakoshark

Selam djmakoshark,

Evet genel olarak mesajlardan anladığım kanı şu ki; boya üzerine uygulanacak vernik veya cila daha korunaklı olacak. Bunu en kısa sürede deneyeceğim. Bilgiler için de ayrıca teşekkür ederim.

• Beğen
Özkan, sanırım sorumu yanlış anladın. Chainstay açıklığını vermişsin, ben Bottom Bracket, yani orta göbek yuvasının ölçüsünü sormuştum. Yine de teşekkür ederim.

Özkan cım süpersin ellerine sağlık süper gidiyor.erken dönebilirsem yardıma koşturucam abi büyük bir zevkle ayrıca döner dönmez davul derslerine devam edelim abi burda zaten stick kontollere kaptırdım kendimi davul çaşmayı özledim sizin sonor da = )) buna ek olarak da bisiklet süper oldu.yoğunluktan fırsat bulabilirsen kaçar sağa sola pedallarız = )) frekans ailesine selam söylersin abi.var mı bıralardan isteğin = ))

• Beğen
Geri